اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تولید PWM سینوسی 3 فاز برای ساخت اینورتر و کنترل دور موتور ac

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تولید PWM سینوسی 3 فاز برای ساخت اینورتر و کنترل دور موتور ac

نوشته اصلی توسط unknown.soldier نمایش پست ها
    با سلام ایا کسی میتواند فرکانس رو به 1 کیلوهرتز برای ما تغییر بده که با گویا تغییر دادنه جدول اعداد هست رو انجام بده من زیاد برنامه نویسی بلد نیستم و نیاز به این برنامه دارم باتشکر
    در صورت مسئله شما فرکانس سینوسی اصلی مدوله کننده چقدر است؟
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام
      فرکانس کریر روی 1khz تنظیم شود از 15.6 به یک کیلو تغییر یابدتا بتوان از 1تا 100 هرتز کنترل شود
      با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط unknown.soldier نمایش پست ها
        فرکانس کریر روی 1khz تنظیم شود از 15.6 به یک کیلو تغییر یابدتا بتوان از 1تا 100 هرتز کنترل شود
        ;کاهش فرکانس حامل به 1KHz با حفظ محدوده فرکانس مدوله کننده کار وقت گیری است که مستلزم تغییر در بخش های مختلف کد است. اما اگر بتوانید فرکانس حامل را قدری بالاتر ببرید به سادگی با تغییر خط زیر:
        کد:
        [LEFT]TCCR1B=1<<CS10;
        [/LEFT]
        به
        کد:
        [LEFT]TCCR1B=1<<CS11;
        [/LEFT]
        فرکانس حامل از حدود 15686Hz به 1960Hz کاهش پیدا خواهد کرد.
        جدیدترین ویرایش توسط طراح; ۱۱:۰۸ ۱۳۹۶/۱۰/۲۹.
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام خدمت شما
          ممنون از اینکه پاسخ دادید این فرکانس 1960 کمی بالاتر از حد مورد نظر هست و توان کلی سیستم را تحت تاثیر قرار میدهد ولی اگر چاره ای نیست مشکلی نداره چون نمونه پروتوتایپه اما ایا این فرکانس پایین تر می اید و اگر بله به چه مقدار تغییر میکند؟

دیدگاه

با سلام
            فرکانس خروجی چند کیلو هرتزه؟؟
            من اندازه گرفتم 15 کیلو هرتزه
            برا راه اندازی یه موتور به نظرتون زیاد نیست؟؟
            راهی برا کم کردن فرکانس خروجی در حد 100 یا 200 هرتز بدون تغییر جدول pwm هست؟؟
            ممنون

دیدگاه

سلام
              من شماتیک و برنامه رو تا حدی خوندم.
              یک قطعه گذاشته شده که خودش احتمالا به اندازه شماتیک اولیه کار می بره.
              می خواستم بپرسم برای ساخت اون قطعه مبدل ولتاژ AC* به DC که می خواد 800 ولت بسازه بحثی در این پست یا پست های دیگه فروم برای این کار انجام شده؟

دیدگاه

سلام وقت بخیر دوستان.من این هرکدام از این برنامه ها رو که در کد ویژه اجرا می کنم.خطا می ده و یک سری را تعریف نشده می که.چه کنم.؟؟

و

دیدگاه

سلام
                  وقت بخیر دوستان. من برنامه نویسی ام ضعیفه ومیخواستم بدونم چطور میشه خروجی های سه فاز pwm رو برای توپولوژی های اینورترهای چند طبقه تغییر داد مثلا اگه بخوایم اینورتر 7 طبقه درایو بشه مثل این عکس
                  Download scientific diagram | 40 Output line-toline voltage of 7-level NPC converter  from publication: Power Converter Topologies for Grid-Integrated Medium-Voltage Applications | Although several converter topologies have been used in low-voltage applications, most of the topologies are not suitable in medium-voltage applications. The selection of converter topology in medium-voltage applications is really a critical problem and highly affects the... | Medium Voltage, Power Converters and Topology | ResearchGate, the professional network for scientists.

باید چی رو تغییر داد یا راه حل پیشنهادی چیست ؟

دیدگاه

سلام آقای مهندس چندتا سوال راجع به درایو فرکانس متغیر تکفاز داشتم
                    اول اینکه من موضوع تولید PWM سینوسی 3 فاز و کنترل دور موتور ac رو که شما قرار داده بودید رو مطالعه کردم. میخواستم ببینم که میشه کدهای برنامه رو برای ساخت PWM تکفاز تغییر داد و استفاده کرد؟ اگر جواب مثبت هست ممنون میشم اگر راهنمایی کنید که کجای برنامه و این که چه تغییراتی لازم هست رو بدم.
                    سوال دیگه من هم اینه که با توجه به این که از روش V/F ثابت استفاده میکنیم، لازمه که ولتاژ خروجی رو پایین بیاریم و این کار با کاهش دامنه موج رفرنس یا همون سینوسی انجام میشه. میخواستم ببینم در کجای برنامه مقدار V با توجه به فرکانس تعیین شده و دامنه SPWM چجوری بدست اومده؟

دیدگاه

پاسخ : تولید PWM سینوسی 3 فاز برای ساخت اینورتر و

نوشته اصلی توسط alinili68 نمایش پست ها
                      سلام
                      در حال حاضر بیشترین فرکانس خروجی برنامه 100 هرتز هست اگه بخواید این فرکانس رو بیشتر بکنید باید مقادیری رو به جدول تایمر سه که حاوی مقادیر Speed هست اضافه کنید. اگر بخواهید همچنان پله های یک دهم هرتزی رعایت شود باید مقادیر ایندکس داداه ی سینوسی را در زیر روال مربوط به وقفه ی تایمر سه 32 تایی و 64 تایی افزایش دهید که غیر منظقی است و باعث کاهش دقت در تولید شکل موج خروجی میشود. برای این منظور دو راه حل وجود دارد:
                      1-جدول سینوس را دقیق تر کنید یا به عبارت دیگر بجای 256 داده مثلا 512 یا 1024 داده قرار دهید.(که در این حالت باید ایندکس به صورت دستی در برنامه صفر شود)
                      2-از پله های 0.1 هرتزی چشم پوشی کرده و بجای آن پله های 1 هرتزی یا 5 هرتزی را مبنای کار قرار دهید.(این کار بسیار راحت تر است و میتواند برای فرکانس 100 هرتز به بالا اعمال شود کافیست جدول تایمر سه تکمیل شود)
                      با سلام و درود
                      دوستان ما این مدارو که اساتید زحمت کشیدن رو ساختیم و در حال حاضر عالی کار میکنه اما چون برا اسپیندل میخوایم، قصد داریم برنامه رو طوری تغییر بدیم که حداکثر 400 هرتز بشه (برا اسپیندل موتور 24000 دور میخوایم)
                      من کل فروم رو خوندم اما نمیدونم باید چه کاری کنیم
                      ایا جدول سینوس همینه؟
                      flash unsigned char sine[256]={... }
                      جدول تایمر هم اینه؟
                      flash unsigned int OCR_value[996]={....}
                      ایا باید اندیس جدول سینوس زیاد بشه یا کمتر؟ نمیشه توضیح بیشتر دهید.
                      اندیس هارو باید تقسیم به عدد بزرگتر کنیم؟
                      دقیقا باید چیکار کنیم
                      ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
                      جدیدترین ویرایش توسط hamed6607; ۱۳:۴۵ ۱۳۹۷/۰۵/۰۹.

دیدگاه

دوست عزیز سلام
                        فرکانس خروجی صفر تا حداکثر 100 هرتزه و اونچه شما با اسیلوسکوپ اندازه گرفتین فرکانس حامل هستش اگه میخواین فرکانس اصلی تولیدی رو بببینید باید تو خروجی یه فیلتر rc بذارید.
                        من این مدارو ساختم و خیلی عالی داره کار میکنه حتی اپتو کوپلر هم فعلا نذاشتم و جالب اینجاست که هیچ نویزی نداره(البته چنانچه به برق شهر میخواید وصل کنید برا جلو گیری از برق گرفتگی حتما اوپتو هارو بذارید )
                        جدیدترین ویرایش توسط hamed6607; ۱۳:۲۲ ۱۳۹۷/۰۵/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamed6607 نمایش پست ها
                          دوست عزیز سلام
                          فرکانس خروجی صفر تا حداکثر 100 هرتزه و اونچه شما با اسیلوسکوپ اندازه گرفتین فرکانس حامل هستش اگه میخواین فرکانس اصلی تولیدی رو بببینید باید تو خروجی یه فیلتر rc بذارید.
                          من این مدارو ساختم و خیلی عالی داره کار میکنه حتی اپتو کوپلر هم فعلا نذاشتم و جالب اینجاست که هیچ نویزی نداره(البته چنانچه به برق شهر میخواید وصل کنید برا جلو گیری از برق گرفتگی حتما اوپتو هارو بذارید )
                          سلام
                          بله دوست عزیز مشکل حل شد
                          با تشکر

دیدگاه

سلام جناب طراح خیلی ممنون بابت این پروژه مفید که قرار دادید .
                            دوتا سوال داشتم.
                            1 ایسی 74ls240 چه کاری انجام میده ؟؟ این یک گیت نات هیت که ورودی های uh1 و vh1 و wh1 که از مدار کنترل دستور میگیره به ورودی نات داده شده و خروجی گیت دوباره به گیت نات داده شده . یعنی دوبار نات شده !!!
                            2 چطور توی محاسبات میشه برشهای spwm طوری تنظیم کرد که بشه هارمونیکهای خاصی حذف کرد؟؟
                            ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح نمایش پست ها
                              در این پروژه که با کامپایلر کدویژن انجام شده، روی خروجی های OC1A و OC1B و OC1C در mega64، سه خروجی PWM سینوسی با اختلاف فاز 120 درجه تولید می شوند. کنترل تغییر فرکانس از طریق ولتاژ آنالوگ متصل به ADC0 انجام می شود. فرکانس خروجی در محدوده 0.5 تا 100 هرتز و با پله 0.1 هرتز تغییر می کند و در کل 996 فرکانس مختلف تولید می شود. اگر مقدار قرائت شده توسط ADC کمتر از 14 باشد، هر سه خروجی در وضعیت Low قرار می گیرند.فرکانس حامل PWM برابر 15.6 کیلوهرتز است و کلاک mega64 در مقدار 8 مگاهرتز باید تنظیم شود. با فیلتر کردن 3 خروجی می توان 3 سینوسی با اختلاف فاز 120 درجه را مشاهده کرد که این عملیات می تواند توسط 3 فیلتر RC با فرکانس قطع مناسب انجام شود. در آخرین نسخه پروژه، مقدار Acceleration از طریق ولتاژ اعمال شده به ADC1 و مقدار Deceleration از طریق ولتاژ اعمال شده به ADC2 قابل تنظیم هستند. محدوده تغییرات برای هر یک از این دو پارامتر 255-1 ثانیه است که به معنای زمان تغییر به میزان 100 هرتز در فرکانس است.
                              این کد در بخش پروژه های سایت AVRFreaks قرار داده شده است. در ادامه 4 نسخه مختلف از این پروژه برای دانلود قرار داده می شود.

1391/07/12 فایل SPWM3.zip قرار داده شد.

1392/06/27 نسخه جدید پروژه (SPWM3_4Rev0.zip) با اضافه کردن کلیدهای Run و Stop و Direction و Led هایی برای تعیین جهت و وضعیت فعال بودن موتور و همچنین پشتیبانی از شرایط fault قرار داده شد. شماتیک پروژه در پست زیر قرار دارد:

اینجا
                              سلام مهندس وقت بخیر من تمامی ورژن هارو دانلود کردم اما متاسفانه فایل پی سی بی ای نبود توشون
                              یه لینک هم قرار دادن برای دانلود پی سی بی که اونم با ارور مواجع میشه انگار لینک خرابه ممنون میشم یه لینک دیگه برای دانلود قرار بدین سپاس گزارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح نمایش پست ها
                                در این پروژه که با کامپایلر کدویژن انجام شده، روی خروجی های OC1A و OC1B و OC1C در mega64، سه خروجی PWM سینوسی با اختلاف فاز 120 درجه تولید می شوندا
                                سلام جناب طراح عزیز و تشکر بابت پست بسیار ارزشمند شما. من کد ارائه شده را برای Arduino mega تغییر دادم و با تغییر کلاک به 8Mh خروجی های صحیح را گرفتم الان مشکلی که هست با توجه به قیمت بالای IR2130 و احتمال سوختن متعدد در مراحل اولیه میخواهم مدار فوق را اول روی یک فاز ازمایش کنم و از IR2110 استفاده کنم که قیمت ان یک سوم IR2130 هست. برای این کار احتیاج به اینورت هر فاز و deadtime دارم. اینورت هر فاز را با استفاده از تایمر 4 به صورت زیر گرفتم :
                                کد:
                                TCCR1A|=((1<<COM1A1)|(1<<COM1B1)|(1<<COM1C1));       
                                  TCCR4A|=((1<<COM4A1)|(1<<COM4B1)|(1<<COM4C1)|(1<<COM4A0)|(1<<COM4B0)|(1<<COM4C0));
                                همچنین برای تمام OCR1A و OCR1B ها مقدار OCR4A و OCR4B تعریف کردم مثل:
                                کد:
                                OCR1A=sine[index];
                                OCR1B=sine[(unsigned char)(index+85U)];
                                OCR1CL=sine[(unsigned char)(index+171U)];
                                OCR4A=sine[index]
                                OCR4B=sine[(unsigned char)(index+85U)]
                                OCR4CL=sine[(unsigned char)(index+171U)]
                                و خروجی های هر فاز به درستی اینورت شدند چه با فیلتر چه بدون فیلتر.
                                الان مشکلم طریقه بوجود آوردن dead time هست. خیلی ها هم توی این مبحث در این پست سوال مطرح کرده بودند . خودم هم خیلی توی اینترنت جستجو کردم و روش های متعددی امتحان کردم ولی نتیجه مطلوب حاصل نشد. اگر در مورد بوجود آوردن dead time به روش نرم افزاری راهنمایی کنید خیلی ممنون میشم.
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X