اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از LCD نوکیا 1100 در پروژهها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

استفاده از LCD نوکیا 1100 در پروژهها

با سلام،
    متعاقب درخواست های برخی از دوستان، این تاپیک رو ایجاد کردم و امیدوارم که مفید فایده واقع بشه

در مقدمه باید عرض کنم که همه ما ممکنه برای عیب یابی و یا هر دلیل دیگه ای، در پروژههای جدی و یا تحقیقاتی خودمون، بطور موقت نیاز به نمایش برخی از اطلاعات توسط میکرو داشته باشیم. خوب در این حالت اولین گزینه، استفاده از یه ارتباط سریال با کامپیوتره! و اما گزینه بعدی هم استفاده از یه صفحه نمایش، بطور موقته! هر دوی این راهها مشکلات خاص خودشون رو دارند. در ارتباط سریال، ممکنه که پورت سریال موجود نباشه و یا اینکه مشغول باشه، مضاف بر اینکه کمی هم استفاده از اون از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری محدودیت هایی داره. استفاده از صفحه نمایش هم نیاز به تعدادی پورت میکرو و شاید مقدار زیادی کد اضافی داشته باشه!!! خوب، حالا باید چیکار کرد؟!

پیشنهاد من استفاده از LCD گوشی های نوکیا 1100 هست که در بازار با قیمت مناسب ( حدودا 3500 تومن ) پیدا میشه و برای راه اندازی هم به 3 تا 4 پین بیشتر هم نیازی نیست و کد برنامه هم میتونه کمتر از 2 کیلو بایت باشه.

برای شروع، پیشنهاد میکنم که همیشه یه کانکتور با مشخصات زیر در سخت افزار خودتون در نظر بگیرید و سعی کنید که این رو بعنوان یه استاندارد برای همه سخت افزارهای خودتون رعایت کنید، ضرر نمیکنید.... ( مثل من! )

این کانکتور، تقریبا یه آرایش استاندارد برای پروگرامرهای سری STK هستش و سخت افزارهایی که من بصورت ماژولار و موقت میتونم به این کانکتور متصل کنم اینها هستند! ( آشنا بشید! از سمت چپ معرفی میکنم، رابط پورت سریال با Max232 – صفحه نمایش نوکیا 1100 – پروگرامر USBasp )

و اما سخت افزار پیشنهادی من برای استفاده از صفحه نمایش نوکیا 1100 با این کانکتور، به شکل زیر هست.

فقط توجه داشته باشید که برای تغذیه LCD نباید بطور همزمان از 3.3 ولت و 5 ولت استفاده کنید! ( فقط یکیش، همونی که در دسترسه رو استفاده کنید!!! ) و جهت اتصال اون به کانکتور پیشنهادی بالا، CS رو به 1 و SCL رو به 7 و SDA رو به 9 و RST رو به 6 وصل کنید و استفاده از BKL یا همون بک لایت هم لزومی نداره.

لطفا توابع مربوط به LCD رو با توضیحات مربوطه، در پست بعدی دریافت کنید .....
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

پاسخ : استفاده از LCD نوکیا 1100 در پروژهها

با سلام،

توابعی که در پست قبل بهتون قولش رو داده بودم براتون میزارم :

http://s1.picofile.com/file/7336881391/SHN_N1100.rar.html

طبق معمول، پایه برنامه نویسی، WinAVR هستش و با توسط فایل app_config.h تنظیمات لازم برای کدویژن انجام و در کدویژن هم کامپایل و تست شده. هگز فایل های تولید شده توسط WinAVR و CodeVision هر دو در دایرکتوری Prepared HEX ارائه شده اند ( با میکروی مگا 32 و کریستال 12 مگاهرتزی ) با فرض اینکه دوتا LED هم روی PA.0 و PA.1 برای هشدارها و غیره داریم ( به فایل my_HW.h مراجعه کنید ) و جهت تنظیمات سخت افزاری LCD به فایل N1100config.h مراجعه کنید. ( تنها تنظیمات مورد نیاز! )

جهت تنظیمات هدر فایل ها و سایر نیازهای مرتبط با کامپایلر مورد استفاده، به قسمت مربوطه در فایل N1100config.h مراجعه کنید. ( هدر فایل مربوط به میکرو در کدویژن در این فایل هستش ) قسمت #if defined(__GNUC__) مربوط به WinAVR و قسمت #elif defined(__CODEVISIONAVR__) مربوط به کدویژن میشه. برای کامپایل در هر دو کامپایلر، با همین سخت افزار، نیازی به هیچگونه تغییراتی ندارید. در کدویژن، پروژه مربوطه رو باز کرده و تنظیمات خودتون رو ( در صورت نیاز ) اعمال کنید.

روتین های گرافیک هم در این کتابخونه وجود دارند که در صورت عدم نیاز به اونها میتونید به راحتی اونها رو حذف کنید.
    از یک فونت انگلیسی با سایز کوچک ( 5 در 7 ) استفاده شده که امکان درج 16 کاراکتر رو در 8 خط به شما میده.
    سایز کد تولید شده فقط برای درایور و فونت، کمتر از 2 کیلو بایت خواهد بود. ( حداقل امکانات! )و در صورت نیاز، امکان ترسیم BMP هم وجود داره.

در صورتی که سوالی باشه، در خدمت دوستان هستم ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام دوست عزیز
      خیلی زحمت کشیدین ، خسته نباشید
      من سخت افزار رو ساختم و برای تغذیه 3.3 ولت از رگولاتور LF33CV استفاده کردم ! :mrgreen:
      اما تصویر نیومد! تو پروتوس امتحان کردم درست بود
      گفتم بپرسم شاید تغذیه مورد داشته باشه ، چون اگه ال سی دی کار بیوفته پیکسل هاش که خاموشن معلوم میشن ، اما این اصلا هیچی به هیچی!!شایدم ال سی دی سوخته باشه اول کاری :cry2:
      یه سوال دیگه : نمیشه از ورژن کدویژن قدیمی استفاده کرد؟ چون قدیمیه 2 ایراد میگیره از
      N11_PrintString("Sh. Nourbakhsh!!"
      StringAt(5, 1, "Only for test!"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط x_force
        سلام دوست عزیز
        خیلی زحمت کشیدین ، خسته نباشید
        من سخت افزار رو ساختم و برای تغذیه 3.3 ولت از رگولاتور LF33CV استفاده کردم ! :mrgreen:
        اما تصویر نیومد! تو پروتوس امتحان کردم درست بود
        گفتم بپرسم شاید تغذیه مورد داشته باشه ، چون اگه ال سی دی کار بیوفته پیکسل هاش که خاموشن معلوم میشن ، اما این اصلا هیچی به هیچی!!شایدم ال سی دی سوخته باشه اول کاری :cry2:
        یه سوال دیگه : نمیشه از ورژن کدویژن قدیمی استفاده کرد؟ چون قدیمیه 2 ایراد میگیره از
        N11_PrintString("Sh. Nourbakhsh!!"
        StringAt(5, 1, "Only for test!"
        با سلام،

شما برای تغذیه میتونی از 3.3 ولت و یا 5 ولت استفاده کنی، فرقی هم نمیکنه که چطوری تامین میشه! پین های 6 و 7 مربوط به LCD حتما باید بین 3 تا 3.5 ولت بشه، فکر نکنم مشکل شما به تغذیه برگرده.
        اول شما اتصالات رو چک کن، مخصوصا اون کانکتور ریزی که به LCD وصل میشه، شاید بر اثر لحیم کاری خرابش کرده باشی :mrgreen: بعدش سیم بندی رو چک کن که اشتباه نباشه، مخصوصا اتصال پایه ریست رو :surprised:

شما از هر ورژن کدویژن که میخوای استفاده کن، مشکلی نیست، برو-بچ آشنان! اون ارور هم که گفتی رو بزار ببینیم چیه؟ اگر وارنینگه، مهم نیست!!!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام
          تمام اتصالات چک شد ، درست بود ، کانکتور هم پایه 3 که میشه زمین مشکل داشت که بر طرف شد ، اما همچنان تصویر نداریم ! میخوام رو یه ال سی دی دیگه امتحان کنم چون به این ال سی دیه مشکوکم،چون خیلی ارزون گرفتم! 2 تومن!!!
          این ارور ها و وارنینگ هاییه که ورژن 1.25.8 کدویژن گرفته

این ارورها و وارنینگ هاییه که ورژن 2.03.4 کدویژن گرفته

اما تو ورژن 2.04.4 هیچ اروری نبود و کامپایل شد
          ممنون از توجهتوم

دیدگاه

عجب
            مقاومت هم میخاست؟؟؟
            من که نزاشتم و مستقیم زدمش به میکرو و الان هم حدود 6 ماهه و مرگش نزده!!!!
            انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
            [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
            http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن فاریابی
              عجب
              مقاومت هم میخاست؟؟؟
              من که نزاشتم و مستقیم زدمش به میکرو و الان هم حدود 6 ماهه و مرگش نزده!!!!
              با سلام،

بر اساس جدول DC CHARACTERISTICS دیتاشیت این LCD رنج ولتاژی در محدوده 2 تا 3.5 ولته و همینطور بر اساس جدول LIMITING VALUES آخرین حد ولتاژ 5 ولته که لب مرز محدودیت های این LCD محسوب میشه.

توصیه من اینه که در ولتاژ کاری 5 ولت ازش استفاده نشه، چونکه حتی اگر مشکل جدیی براش پیش نیاد، احتمال داره که انجمن حمایت از قطعات الکترونیکی شما رو تحت پیگرد قرار بده!!!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام خدمت استاد محترم جناب آقای نور بخش :smile:
                این پست رو زدم که فقط از زحمات جنابعالی و سعه صدر و حوصله ای که به خرج میدهید تشکر کرده باشم دوستانی که از اطلاعات جنابعالی استفاده میکنند جز اینکه به این صورت تشکر خود را نشان دهند راه دیگری ندارند .برایتان در این سال نو ارزوی موفقیت روز افزون دارم و امیدوارم همواره سلامت و خوش باشید :applause: :applause:
                نگاه مثبت و زحمات بی منت جنابعالی باعث شد تا دیروز این ال سی رو تهیه کنم و سخت افزار رو اماده کنم .باز هم تبریک وتشکر بنده را پذیرا باشید.یک سوال از خدمتتان داشتم و ان اینکه برای نمایش عکس پنگوءن که در سخت افزار قبلی نمایش داده بودید برای نمایش در این ال سی دی میبایست تغییراتی داده شود یا نه چرا که این تصویر به صورت نامفهوم و کوچک و به هم ریخته در این نمایشگر نشان داده میشود.
                موفق و موید باشید
                حضرت علی(ع):
                أَشرَفُ الخَلاَئِقِ اَلوَفَا بِالعَهد.
                شریفترین خصلتها وفاى به عهد است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر عظیمی
                  با سلام خدمت استاد محترم جناب آقای نور بخش :smile:
                  این پست رو زدم که فقط از زحمات جنابعالی و سعه صدر و حوصله ای که به خرج میدهید تشکر کرده باشم دوستانی که از اطلاعات جنابعالی استفاده میکنند جز اینکه به این صورت تشکر خود را نشان دهند راه دیگری ندارند .برایتان در این سال نو ارزوی موفقیت روز افزون دارم و امیدوارم همواره سلامت و خوش باشید :applause: :applause:
                  نگاه مثبت و زحمات بی منت جنابعالی باعث شد تا دیروز این ال سی رو تهیه کنم و سخت افزار رو اماده کنم .باز هم تبریک وتشکر بنده را پذیرا باشید.یک سوال از خدمتتان داشتم و ان اینکه برای نمایش عکس پنگوءن که در سخت افزار قبلی نمایش داده بودید برای نمایش در این ال سی دی میبایست تغییراتی داده شود یا نه چرا که این تصویر به صورت نامفهوم و کوچک و به هم ریخته در این نمایشگر نشان داده میشود.
                  موفق و موید باشید
                  با سلام،

خواهش میکنم برادر، قابلی نداره، وظیفه است ....

و اما توجه داشته باشید که رزولوشن این LCD فقط 65 در 96 پیکسل هست و تصویری که شما میخواید روی اون نمایش بدید، نباید از این ابعاد بزرگتر باشه ( اگر بود، قبلا باید تبدیلش کنید و بعدا نشونش بدید ) اگر سعی کنید تصویری با ابعاد بزرگتر رو نمایش بدید، تصویری درهم خواهید دید.

فرمت فایل هگز تصویر مثل همون KS0108 هستش و فایل مبدل و نمونه هگز هم در دایرکتوری BMP وجود داره.....

موفق و پیروز باشید، سال نو همگی هم مبارک :mrgreen: @};-

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ببخشید این رو جا نداختمم!!!
                    من با 3.3 تغذیه اش کردم ولی دیتا رو مستقیم دادم به میکرو یا همون پنج ولت!!
                    انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
                    [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
                    http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن فاریابی
                      ببخشید این رو جا نداختمم!!!
                      من با 3.3 تغذیه اش کردم ولی دیتا رو مستقیم دادم به میکرو یا همون پنج ولت!!
                      با سلام،

بر اساس جدول DC CHARACTERISTICS دیتاشیت، ولتاژ خطوط ارتباطی حداکثر میتونه 0.5 ولت بیشتر از ولتاژ تغذیه باشه! در هر صورت، تحت تعقیبی!!! :biggrin: فعلا که داره برات کار میکنه، ولی خوب، ازش انتظار زیادی نداشته باش، اگر بزودی مرحوم شد، تعجب نکن!!!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                        برام یه مشکل پیش اومده

برای عکس تمام صفحه چگونه باید عمل کرد؟ من مثل همون عکس کوچیک کار میکنم ولی خراب نشون میده ، با تمام نرم افزارای پیشنهادی شما هم این کار رو انجام دادم ، اما عکس درست نشون داده نشد
                        و آخرین سوال اینکه توی ptest.h اون ایتدا header size چیه؟ آیا حجم فایل هستش ؟ اگه اشتباه نوشته بشه چه اتفاقی می افته؟
                        ممنون از راهنماییتون

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : استفاده از LCD نوکیا 1100 در پروژهها

نوشته اصلی توسط x_force
                          سلام دوست عزیز
                          برام یه مشکل پیش اومده

برای عکس تمام صفحه چگونه باید عمل کرد؟ من مثل همون عکس کوچیک کار میکنم ولی خراب نشون میده ، با تمام نرم افزارای پیشنهادی شما هم این کار رو انجام دادم ، اما عکس درست نشون داده نشد
                          و آخرین سوال اینکه توی ptest.h اون ایتدا header size چیه؟ آیا حجم فایل هستش ؟ اگه اشتباه نوشته بشه چه اتفاقی می افته؟
                          ممنون از راهنماییتون
                          با سلام،

header size سایز اطلاعات اضافی بجز اطلاعات اصلی تصویر هستش که با توجه به نیازهای شما ممکنه این هدر بزرگتر و یا کوچکتر باشه، در حال حاضر سایز هدر فایل 3 بایت هست، شامل عدد خود اندازه هدر، طول تصویر و عرض تصویر، با دقت در روتین N11_DrawBitmap از فایل N1100.c مشخص هست که اگر این عدد بزرگتر از عدد واقعی باشه، کل و یا بخشی از تصویر مخدوش میشه و تصویر درهمی بر روی صفحه شکل خواهد گرفت!

برای اطلاعات تکمیلی به اینجا یه سری بزنید : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=55585.15
                          ( پست های 15 و 16 و 17 و 28 )

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

نسخه 2 کتابخونه N1100 با اضافه شدن امکان LCDlight ارائه میشه، و اما این LCDlight چی هست؟! :question:

در بسیاری از مواقع، مخصوصا زمانی که شما از این LCD برای مصارف دیباگ کردن و موقت استفاده می کنید، امکانات گرافیکی اون اصلا به کار شما نمیاد و تنها امکان نمایش کاراکترها کفایت میکنه! :surprised:

شاید متوجه شده باشید که در صورت استفاده از امکانات گرافیکی مثل ست و ریست کردن یه نقطه، رسم خط و رسم تصویر و غیره، این LCD رم زیادی رو از میکرو میگیره و این علتش اینه که در این LCD امکان خوندن رم داخلی وجود نداره و برای این کار باید اطلاعات فعلی صفحه نمایش رو در یک آرایه نگهداری کنیم! در نتیجه در صورت عدم نیاز به امکانات گرافیکی و رسم تصویر، میشه با حذف آرایه مذکور، مقدار زیادی رم آزاد کرد.

لذا در نسخه جدید یک فلگ در هدر فایل N1100config.h اضافه شده به نام LCDlight که با یک کردن اون، امکانات و روتین های گرافیکی از کتابخونه مزبور حذف شده و استفاده از رم به حدود صفر میرسه! ( در این حالت، فقط امکان استفاده از فونت 5 در 7 ضمیمه وجود داره و از LCD فقط برای نوشتن کاراکترها در 8 خط 16 کاراکتری میشه استفاده کرد ) ولی اگر LCDlight صفر باشه، تمامی امکانات این کتابخونه قابل استفاده خواهند بود!

http://s2.picofile.com/file/7360957204/SHN_N1100_2.rar.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

ورژن جدید با اضافه شدن دو سطح لایت برای مصرف کمتر رم و حافظه برنامه ارائه میشه.

http://s1.picofile.com/file/7443335264/SHN_N1100_4_OK.rar.html

برنامه با کدویژن و WinAVR کامپایل و تست شده، هگز مربوطه با میکروهای مختلف در پوشه Prepared HEX و فایل های پروتئوس هم در پوشه Proteus قرار گرفته اند. جهت آشنایی با سخت افزار، به تصاویر موجود در پوشه Doc مراجعه شود.

برای تنظیمات سخت افزاری و تعیین سطح لایت، به هدر فایل N1100config.h مراجعه کنید!

در صورتی که پایه های بک لایت ( BKL ) و یا ریست ( RST ) استفاده نشده اند ( بطور مستقیم به لاجیک مربوطه متصل شده اند ) فقط کافی است تا تعریف پین مربوطه را در هدر فایل N1100config.h به صورت زیر کامنت نمائید :

.
                              .
                              //#define N11_RST_BIT 1
                              .
                              .
                              //#define N11_BKL_BIT 0
                              .
                              .

توجه : در مد نرمال، با کدویژن، فقط با مگا 32 کامپایل شد!!! ولی در WinAVR با تمامی میکروها کامپایل شد ( هگزهای ارائه شده با WinAVR تولید شده اند :mrgreen: )

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X