اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از ریموت کنترل در پروژهها ( IRC remote controls De-Encoder )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از ریموت کنترل در پروژهها ( IRC remote controls De-Encoder )

سلام استاد کارتون حرف نداره .

آقا من این ریموت خوش دست رو تست کردم ریموت رو میشناسه فریم و آدرس و دیتا رو هم بدست میاره اما ، دائم مقدارشون تغییر میکنه و یک مقدار ثابت رو برای هر کلید نشون نمیده و بعضا دیتا ها با هم تداخل دارند .

اگه براتون امکانش هست روال دیکود کردن رو هم بفرمایید .

راستی یه تاپیک هم برای دیمر زدم . دیدیدش ؟

دیدگاه

سلام جناب نوربخش ،
      آقا سفارش جدید دارم براتون :mrgreen:

شوخی کردم.
      آقا من سه تا ریموت دیگه هم گیر آوردم ، هرسه تاشون فریمشون M32r بود

ریموت اول : ریموت ضبط ماشین ، Sillexx

ریموت دوم : ریموت یه سی دی من مارک (sonny)

ریموت سوم : ( نیدونم دقیقا برای چیه ) X.vision

ویژگی مشترک تو این ریموت ها ظاهرشون هست (دکمه هاشون به صورت فلت هست)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtaba_led
        سلام جناب نوربخش ،
        آقا سفارش جدید دارم براتون :mrgreen:

شوخی کردم.
        آقا من سه تا ریموت دیگه هم گیر آوردم ، هرسه تاشون فریمشون M32r بود

ریموت اول : ریموت ضبط ماشین ، Sillexx

ریموت دوم : ریموت یه سی دی من مارک (sonny)

ریموت سوم : ( نیدونم دقیقا برای چیه ) X.vision

ویژگی مشترک تو این ریموت ها ظاهرشون هست (دکمه هاشون به صورت فلت هست)
        سلام،

درود بر آقا مجتبی .....

یه نکته ای رو در مورد اطلاعاتی که جلوی Frame مینویسه برات بگم، حرف اول از چپ یعنی نوع پروتکل( N برای NEC و A برای AEHA و S برای SONY و R برای RC-5 و M برای SAMSUNG و L برای LEXUSE )، یه عدد دو رقمی بعدش میاد که طول پکت ارسالی رو نشون میده که در بعضی از پروتکل ها مثل AEHA و SONY ممکنه در ریموت کنترل های متفاوت فرق کنه و بعدش هم یه علامت میاد که نشون دهنده اینه که شما دستت رو روی دکمه نگه داشتی، ( اگر یه تک فشار بزنی، نمیاد! ) این حرف در ریموت های NEC و AEHA حرف r هست در ریموت های SONY و SAMSUNG وجود نداره در RC-5 حرف t هست و در LEXUSE هم c هستش ( رجوع شود به فایل IRC.c ) ....

در ضمن، هر سفارشی هم که داشته باشی، روی چشم ماست ...... :mrgreen:
        مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام،

خوب، قصد دارم که نحوه اضافه کردن یه پروتکل به قسمت گیرنده رو توضیح بدم، این کار رو با ریموت خوش دسته آقا مجتبی ادامه میدیم تا هم آموزش باشه و هم اینکه آقا مجتبی بتونه گیرنده ریموت خوش دستش رو تکمیل کنه! :mrgreen:

اطلاعاتی که برادر مجتبی به ما داده اینه، یه پکت کپچر شده به اضافه شماره میکروی ریموت کنترل ( HS9148 ) :

و پس از بررسی های انجام شده، اطلاعات زیر بدست اومده :

این اطلاعات در تصویر بالا هست:
          اول اینکه طول موج و فرکانس کریر ( این اطلاعات فقط به این درد میخوره که مطمئن باشیم سنسور گیرنده با امواج فرستنده همخوانی داره )
          دوم اینکه طول پکت فیکس و 12 بیته، شامل 3 تا Customer که اولیش همیشه ثابته و ما بعنوان بیت استارت ازش استفاده میکنیم و 3 تا هم برای مشخص نمودن وضعیت های Single shot/Continues و در نهایت 6 تا دیتا
          سوم، طول یک واحد زمانی موج که میشه T = 300us

حالا با علم به اینکه سنسور گیرنده محترم امواج دریافتی رو برعکس میکنه، میشه شکل موج بالا! و با توجه به دیتای کشف شده از دیتاشیت چینی HS9148 شکل موج صفر و یک های لاجیک که در پائین تصویر دیده میشه ( البته با ذکر طول زمان فراز و فرودها )

ادامه بحث اصلی رو در پست بعدی ادامه میدیم، اول از تصویر نهایی یه پرینت بگیرید که با توجه به اون صحبت خواهیم کرد.....

ادامه دارد

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ادامه ماجرا ....

برای شروع، یه فلگ در فایل IRCconfig.h برای استفاده و یا عدم استفاده از پروتکل جدید به شکل زیر تعریف میکنیم :
            #define IR_USE_LEXUS 1 //IRC LEXUS protocol detection, only RX

و بعدش در فایل IRC.h زمان پایه رو برای پروتکل جدید ثبت میکنیم :
            #define T_LEXUS (300000 /T_CLK) //Base time for LEXUS format (T=300us)
            و یک ID هم برای فریمش ایجاد میکنیم ( حتما باید زوج و غیر تکراری باشه ) :
            #define LEXUS 0x0C

و ادامه ماجرا برای دیکود کردن پکت جدید در فایل IRC.c

از اونجایی که مشخصات استارت بیت این پروتکل نسبت به صفر و یک هاش منحصر نیست، برای تفکیک استارت بیت با سایر بیت ها، یه فلگ دیکه در این فایل ایجاد میکنیم :
            unsigned char LEXUSflag;

روتین ISR_CAPTURE دریافت ها رو در لبه های بالا و پائین رونده موج شناسائی میکنه، لبه های بالا رونده در زیر مجموعه (()if(IR_CAPT_TEST شناسایی میشن و لبه های پائین رونده، در خارج از این مجموعه.....
            کد:
            ISR_CAPTURE()
            {
            .
            .
            .

// On stop of burst (rising edge)
            	if(IR_CAPT_TEST()) 
            	{
            		.
            		.
            		.

return;
            	}//IR_CAPT_TEST

// On start of burst (falling edge)
            	.
            	.
            	.
            	.

}	//ISR_CAPTURE

شروع شناسایی پکت در اولین لبه پائین رونده موجه که در تصویر Start Detection نام گذاری شده و بعد از اون، اجبارا اولین شناسایی در اولین لبه پائین رونده هستش که شناسائی استارت بیت و مشخص شدن نوع پروتکل پکت هست و در تصویر Detect 1 نام گذاری شده.

با توجه به شکل موج Invert شده در تصویر، برای از دست نرفتن D6 و ساده تر شدن خوندن پکت ها، تصمیم گرفتم که ادامه شناسایی بیت های ارسالی در لبه های بالا رونده باشه که در تصویر از Detect 2 تا Detect 12 نام گذاری شده اند.

یه توضیح در مورد اون شکل موج کوچک سمت چپ-پائین تصویر بدم تا ادامه ماجرا باشه در پست بعدی ( مهمه! )
            در روتین ISR_CAPTURE به محض وقوع اینتراپت در لبه های بالا رونده، اندازه سطح پائین موج در متغیر PW1 قرار میگیره و در اینتراپت های لبه های پائین رونده، اندازه سطح پائین موج در متغیر PW و اندازه سطح بالای موج در متغیر ct قرار میگیره.....

ادامه دارد

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ادامه ماجرا ....

Detect 1 حتما در اولین لبه پائین رونده، پس از وقوع Start Detection اتفاق خواهد افتاد! در این زمان با اندازه گیری مقدار pw و ct نسبت به شناسایی پکت معتبر و مشخص نمودن پروتکل مربوطه برای عملیات بعدی اقدام میشود :
              کد:
              // Is LEXUS leader pattern?
              if(LEXUSflag == 0 && pw >= T_LEXUS * 3 && pw <= T_LEXUS * 5)
              {
              	if(ct >= (unsigned short)(T_LEXUS * 0.8) && ct <= (unsigned short)(T_LEXUS * 1.2))					f = LEXUS;
              }

در این ریموت خاص، Detect 2 تا Detect 12 فقط در لبه های بالا رونده موج اتفاق خواهد افتاد ( با توجه به توضیحات قبلی! ) و با اندازه گیری مقدار pw1 صفر ها و یک ها مشخص و در بافر مربوطه ذخیره میشوند :
              کد:
              // Is LEXUS data mark?
              if(IrCtrl.fmt == LEXUS && pw1 >= (unsigned short)(T_LEXUS * 1.2) && pw1 <= (unsigned short)(T_LEXUS * 5.5))
              {
              	i = IrCtrl.phase / 8;
              	if(i >= sizeof(IrCtrl.buff))				return;

d = IrCtrl.buff[i];
              	IrCtrl.buff[i] = (pw1 >= (unsigned short)(T_LEXUS * 3.5)) ? d | b : d & ~b;
              	if((b <<= 1) == 0) 			b = 1;

IrCtrl.phase++;
              }

لازم بذکر است که در این ریموت خاص، پس از شناسایی پروتکل مربوطه، در لبه های پائین رونده هیچ اقدام خاصی صورت نمی گیرد :
              کد:
              // Is LEXUS data mark?				
              if(f == LEXUS && ct >= (unsigned short)(T_LEXUS * 0.8) && ct <= (unsigned short)(T_LEXUS * 5.5))
              {
              	return;																								//Nothing to do at start of carrier
              }

اما بطور مثال، شناسایی جزئیات پکت، در پروتکل NEC در لبه های پائین رونده انجام شده و در لبه های بالا رونده هیچ گونه عملیاتی رخ نمیده و یا در RC-5 با توجه به نحوه ارسال صفر و یک ها، در هر دو لبه پائین و بالا رونده عملیات کپچر کردن صفر و یک ها انجام میشود. ( برای جزئیات بیشتر، روتین ISR_CAPTURE را در فایل IRC.c و PDF های مجله الکتور که قبلا ارائه شده است را مطالعه بفرمائید. )

ادامه دارد

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ادامه ماجرا ....

تا اینجا صفر و یک ها از پکت ارسالی توسط فرستنده ( اینجا ریموت کنترل خوش دست برادر مجتبی :mrgreen: ) کپچر شده است.
                در مرحله بعد باید با توجه به آرایش بیت های هر پکت، اطلاعات بیت های کنترلی، آدرس و دیتا پس از جدا سازی و مرتب شدن، جهت استفاده های بعدی توسط سایر روتین ها، در متغیر های عمومی قرار گیرند.

این عمل در روتین IRC_read از فایل IRC.c انجام میشود :
                کد:
                case LEXUS:																						//LEXUS format data frame
                	if(l == 11) 																				//Only 12-bit frame is valid
                	{
                		IrData.ffrm = 'L';
                		IrData.flen = l;
                		IrData.frep = (IrCtrl.buff[0] & 0x04) ? 'c' : ' ';
                		//-------------
                		IrData.Abyte[0] = IrCtrl.buff[0] & 0x03;
                		IrData.Abyte[1] = 0x00;
                		//-------------						
                		IrData.Dbyte[0] = (IrCtrl.buff[1] << 3) + (IrCtrl.buff[0] >> 5);
                		IrData.Dbyte[1] = 0x00;
                		IrData.Dbyte[2] = 0x00;
                		IrData.Dbyte[3] = 0x00;
                	}
                	break;

پایان :nerd:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

همونطور که قولش رو داده بودم، دیمر دیجیتالی 3 کاناله با قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل لوازم خانگی، رو تقدیم دوستان میکنم ......

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62077.0

:mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام بچه ها
                    کسی میدونه این ایسی pt2262 , pt2272 چطوری انکود و دیکود میکنن ؟
                    لطفا اگه میدونید جواب بدید

دیدگاه

سلام
                      کارتون خیلی عالی بود
                      اینجاست که باید بگیم طیب طیب الله احسنت باریک الله

دیدگاه

سلام به همه عاشقان تکنولوژی
                        مطالب چند صفحه قبل عالی بود یکی از اساتید که خودش تونسته با کدویژن و پروتیوس پروژه ای برای این موضوع کامل کنه
                        لطف کنه و یه فایل جمع و جو شده قرار بده ( بصورت یه مقاله )که در بتونیم به عنوان یه مرجع از آن استفاده کنیم

باز از زحمات همه جا دارد تشکر کنم :applause:
                        [move] :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:[/move]
                        کمتر سخن گویم
                        بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید محترم
                          من چند درخواست داشتم که فکر میکنم این ها خواسته های خیلی از افرادی باشه که مثل من تازه کارند و چیز زیادی در مورد ریموت کنترل ها نمیدونند واگر شما اساتید زحمت جواب دادن بهشون رو متقبل بشید ازتون ممنون میشم
                          ------------------------------------------------------------------------------------
                          1-اصلا یک ریموت چطور کار میکنه()
                          ساختار پالس ها چگونه هست،چه زمانی از زوج بیت استفاده میشه،طول پالس ها رو چطور مشخص میکنیم؟
                          2-گیرنده چطور کار میکنه،در واقع چطور باید پالس ها توش تعریف بشند
                          3-این ارتباط مادون قرمز چطور شکل میگیره،به عنوان مثال اگر بخواهیم یک متن رو از یک میکرو به میکروی دیگه از طریق مثلا usart انتقال بدیم کافیه پایه های خروجی میکرو رو به فرستنده بوصلیم و پایه های گیرنده رو به پین های ورودی میکرو دیگه ؟آیا آی سی واسط دیگه ایی هم میخواد اگر آره کار آیسی واسط چیه دقیقا؟
                          4-در بسکام چطور میشه این کار هارو انجام داد
                          4-فرض کنید بخوایم در خونه چند وصیله از قبیل لامپ های اتاق و پنکه ی سقفی و در باز کن رو به صورت بیسیم کنترل کنیم و با این دلیل که امکان تداخل و اجرای ناخواسته ی دستورات به دلیل وجود کنترل های دستگاههای مختلف در خونه وجود داره از دکمه ها ی مثلا کنترل تلویزیون به صورت ترکیبی استفاده کنیم این عمل رو چطور باید تعریف کرد یا از یک کنترل دیگه که برادران چینی زحمت ساختشو کشیدن استفاده کنیم که ارزون هم هست چطور باید این دکمه هارو تعریف کینم
                          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                          یه سوال دیگه هم داشتم
                          یکی از آشناهامون ضبط ماشینش سوخته بود و نیخواست پول زیاد خرج کنه و دوباره یه ضبظ جدید بخره این بود که رفت از این فلاش پلیرهای فندکی خرید که سر یه هفته سوخت و دوباره یک مدل بهترش رو خرید که اون هم سوخت و دنهایت فهمید که مشکل از جا فندکیش هست و کلا یه ضبط جدید خرید ولی این کنترلهای فلاش پلیرها رو داره و از اونجایی که براش کاربرد نداره اونهارو ازش گرفتم میخواستم بدونم میشه از این کنترل ها برای کنترل وسایل مطرح شده در سوال 4ام استفاده کرد
                          اگر جوابتون مثبته دکمه هاش چطور باید آشکار سازی بشن؟
                          ------------------------------------------------------------------------------------------
                          البته دلیل این همه سوال اینه که در بخش تابلو روان آقای نصیری
                          و همینطور در آدرس زیر اقای moein masoumi توضیحاتشون خیلی خیلی کامل بود به طوری که میشه از صفر شروع کرد و توضیحات برای همه قابل فهمه
                          http://forum.techno-electro.com/thread-2150.html
                          -------------------------------------------------------------------------
                          با تشکر فراوان
                          خدایا چگونه زیستن را به من بیاموز ، چگونه مردن را خود خواهم آموخت
                          "دکتر علی شریعتی"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                            با سلام،

همونطور که قولش رو داده بودم، دیمر دیجیتالی 3 کاناله با قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل لوازم خانگی، رو تقدیم دوستان میکنم ......

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62077.0

:mrgreen:
                            جناب استاد نوربخش سلام
                            واقعا دستتون درد نکنه،
                            یه سوالی دارم:آیا مد فرستندگی این درایوری(البته اگه درست تعبیر کرده باشم)که زحمتشو کشیدن به خوبی گیرندگیش عمل می کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sajad great
                              با سلام خدمت اساتید محترم
                              من چند درخواست داشتم که فکر میکنم این ها خواسته های خیلی از افرادی باشه که مثل من تازه کارند و چیز زیادی در مورد ریموت کنترل ها نمیدونند واگر شما اساتید زحمت جواب دادن بهشون رو متقبل بشید ازتون ممنون میشم
                              ------------------------------------------------------------------------------------
                              1-اصلا یک ریموت چطور کار میکنه()
                              ساختار پالس ها چگونه هست،چه زمانی از زوج بیت استفاده میشه،طول پالس ها رو چطور مشخص میکنیم؟
                              2-گیرنده چطور کار میکنه،در واقع چطور باید پالس ها توش تعریف بشند
                              3-این ارتباط مادون قرمز چطور شکل میگیره،به عنوان مثال اگر بخواهیم یک متن رو از یک میکرو به میکروی دیگه از طریق مثلا usart انتقال بدیم کافیه پایه های خروجی میکرو رو به فرستنده بوصلیم و پایه های گیرنده رو به پین های ورودی میکرو دیگه ؟آیا آی سی واسط دیگه ایی هم میخواد اگر آره کار آیسی واسط چیه دقیقا؟
                              4-در بسکام چطور میشه این کار هارو انجام داد
                              4-فرض کنید بخوایم در خونه چند وصیله از قبیل لامپ های اتاق و پنکه ی سقفی و در باز کن رو به صورت بیسیم کنترل کنیم و با این دلیل که امکان تداخل و اجرای ناخواسته ی دستورات به دلیل وجود کنترل های دستگاههای مختلف در خونه وجود داره از دکمه ها ی مثلا کنترل تلویزیون به صورت ترکیبی استفاده کنیم این عمل رو چطور باید تعریف کرد یا از یک کنترل دیگه که برادران چینی زحمت ساختشو کشیدن استفاده کنیم که ارزون هم هست چطور باید این دکمه هارو تعریف کینم
                              -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              یه سوال دیگه هم داشتم
                              یکی از آشناهامون ضبط ماشینش سوخته بود و نیخواست پول زیاد خرج کنه و دوباره یه ضبظ جدید بخره این بود که رفت از این فلاش پلیرهای فندکی خرید که سر یه هفته سوخت و دوباره یک مدل بهترش رو خرید که اون هم سوخت و دنهایت فهمید که مشکل از جا فندکیش هست و کلا یه ضبط جدید خرید ولی این کنترلهای فلاش پلیرها رو داره و از اونجایی که براش کاربرد نداره اونهارو ازش گرفتم میخواستم بدونم میشه از این کنترل ها برای کنترل وسایل مطرح شده در سوال 4ام استفاده کرد
                              اگر جوابتون مثبته دکمه هاش چطور باید آشکار سازی بشن؟
                              ------------------------------------------------------------------------------------------
                              البته دلیل این همه سوال اینه که در بخش تابلو روان آقای نصیری
                              و همینطور در آدرس زیر اقای moein masoumi توضیحاتشون خیلی خیلی کامل بود به طوری که میشه از صفر شروع کرد و توضیحات برای همه قابل فهمه
                              http://forum.techno-electro.com/thread-2150.html
                              -------------------------------------------------------------------------
                              با تشکر فراوان
                              کسی نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                              خدایا چگونه زیستن را به من بیاموز ، چگونه مردن را خود خواهم آموخت
                              "دکتر علی شریعتی"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sajad great
                                کسی نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                                با سلام،

این تاپیک، بیشتر جنبه آموزشی داره و جواب کل مواردی که مطرح کردید رو میتونید در اون پیدا کنید، لطفا یکبار از اول تاپیک رو مطالعه بفرمائید.

در هر صورت، یه جواب سطحی و کلی به سوالات شما ارائه میکنم، ولی همونطور که گفتم، برای اطلاعات تکمیلی تاپیک رو مطالعه کنید.

1 - در فایل ها و پروژههای ارائه شده، در پوشه Doc مطالبی در اینخصوص هست اونها رو مطالعه کنید.
                                پالس های صفر و یک، با یک کریر 36 تا 39 کیلویی، توسط فرستنده ارسال میشه و در گیرنده، کریر جدا شده ( توسط سنسور گیرنده IR ) و توسط میکرو دیکود میشه، ساختار هر پکت ارسالی هم به پروتکل مربوطه بستگی دارد ( مراجعه شود به پوشه Doc )
                                زوج بیت نمیدونم چیه! ولی پالس های ورودی به پین ICP میکرو اعمال میشه و با وقوع وقفه input capture اندازه گیری عرض پالس ها توسط compare match شروع و محاسبه میشه ( مثل فرکانس متر ) و پکت مربوطه با توجه به نوع پروتکل تشخیص داده شده دیکود و اطلاعات مربوطه استخراج میشه ( فایل IRC.c رو مطالعه کنید )....

2 - با مطالعه بیشتر و درک موارد مطرح شده در بند یک و دو، این موضوع روشن میشه!

3 -با توجه به اینکه تبادل اطلاعات مد نظر شما است، این سوال شما رو باید تخصصی تر جواب، مثلا اگر بخوایم این ارتباط رو با مدل OSI مپ کنیم، باید بگیم که قسمت سنسور ها و سخت افزار ارتباطی لایه Physical هستش و ایجاد کریر و برقراری ارتباط مادون قرمز ( بر اساس پروتکل ها و پکت های خاص خودش ) هم لایه Datalink وNetwork محسوب میشه، پس برقراری ارتباط داده ای، مستلزم تکمیل و ایجاد سایر لایه هاست! ( این فقط بخشی از کاره! )
                                در نتیجه استفاده از یک پروتکل دیگه مثل Xmodem یا X25 برای ایجاد لایه های Transport ، Session و Presentation ضروری است. البته لایه Application هم که بستگی به خود شما داره و باید توسط خود شما نوشته بشه و در کنار Xmodem یا X25 قرار بگیره تا کار تکمیل بشه.....

4 - 1 - این بسکام رو هم ولش کن! من هم در این مورد چیزی نمیدونم.... :mrgreen:
                                4 - 2 - با توجه به اینکه هر مدل از ریموت کنترل ها دارای آدرس بیت خاص خودشون هستند و معمولا در منازل هم از هر مدل ریموتی فقط یکی هست، این موضوع تداخل، کلا منتفی است! ولی با این حال، حتی شما میتونید به هر وسیله یه شماره دو یا سه رقمی اختصاص بدید، مثلا شماره 25 برای کولر، شماره 12 برای لامپ لوستر بزرگه! شماره 36 برای لامپ های هالوژن آرک آشپزخونه و شماره 35 برای لامپ اصلی آشپزخونه و الی آخر ....
                                بقیه سوال و اون یه سوال دیگه هم که در بندهای قبلی ( و خصوصا بند یک! )توضیح داده شده، هیچ ریموت کنترلی رو دور نندازید، همه اونها قابل استفاده هستند.... :biggrin:

-------------------------------------
                                نکته : بجز برخی از ریموت های خاص، تقریبا همه ریموت کنترل ها از پروتکل های استاندارد استفاده میکنند، مثلا ریموت اغلب تجهیزات چینی، با پروتکل NEC کار میکنند که تقریبا متداول ترین پروتکل هاست .....
                                (رجوع شود به ابتدای هدر فایل IRCconfig.h )
                                -------------------------------------
                                جواب کامل برخی از سوالات، مستلزم تالیف یه کتابه! مثلا ردیف سوم، خودش دربر گیرنده چندین مبحثه .... :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X