18سلام...اولا اینکه من می خوام در micro code studio برای pic18f458 برنامه بنویسم ولی وقتی آی سی رو در قسمت انتخاب آی سی انتخاب میکنم کامپایلر خطا میده.......و کلا نمیشه واسه ی سری PIC18F در MCS برنامه نوشت ....و دوما هم اینکه وقتی برای PIC18f458 در کامپایلر mikro c برنامه مینویسم در موقع تست آی سی براحتی نویز میگیره ....شاید بخاطر انتخاب نادرست فیوز بیت های اسیلاتور باشه .....در سری PIC16f فقط 4 فیوزبیت وجود داره(HS,LP,XT,RC) که من HS رو انتخاب میکنم و آی سی نویز نمیگیره ولی در PIC18F بیشتر از 4 تا فیوز بیت وجود داره که باز من همون HS رو انتخاب میکنم...که آی سی براحتی نویز میگیره...لطفا کسی اگر تجربیاتی در این 2 زمینه داشت به من کمک کنه
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
کمک برای فیوز بیت های سری PIC18f
Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X
-
پاسخ : کمک برای فیوز بیت های سری PIC18f
دوست عزیز منظور شما از " نویز میگیره " چیه؟ کریستالی که بهش وصل کردید چند مگاهرتز هست که HS رو انتخاب کردید؟ سوالتون هم خیلی کلی هست، از خیلی چیزها میتونه اشکال به وجود بیاد، کلا سری 18 با سری 16 زمین تا آسمان تفاوت دارند نمیشه کارهایی که برای سری 16 انجام میدادیم رو اینجا هم انجام بدیم و انتظار داشته باشیم جواب بده.
البته من نمیتونم مشکل شما رو حل کنم چون خودم عملا با سری 18 کار نکردم هنوز ولی بیشتر توضیح بدید شاید مشکل جوری بود که میشد همینطوری اشکالش رو متوجه شد.
اگر برنامه رو بزارید هم خیلی بهتر میشه.
از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
شاد و موفق باشید
-
مثلا میکرو داره کار میکنه من پایه 1 یا همون MCLR رو با انگشتم لمس میکنم میکرو دیگه کار نمیکنه...... یا وقتی با انگشتم به پایه های خازنهای عدسی متصل به کریستال دست میزنم میکرو شروع به کار میکنه سپس وقتی انگشتم رو برمیدارم دیگه کار نمیکنه یا مشکلاتی از این قبیل.. که هیچ کدوم از این مشکلات در موقع کار کردن با PIC16F877 رخ نمیده... در ضمن از کریستال 20MHZ استفاده میکنم و با 2-3 برنامه کاملا متفاوت باز همین مشکل برقرار است پس مشکل نمیتونه از برنامه باشه......اینکه سری 16F با سری 18F تفاوت داره حرف درستیه ولی این مشکل فقط مربوط به تنظیمات فیوز بیت سری 18F میتونه باشه چون آی سی تا موقعی که دچار نویز نشده درست کار میکنه یعنی طبق برنامه ی نوشته شده کارش را انجام میده.... با تشکر از نظرتوندست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر
دیدگاه
-
درود
پایه MCLR رو با مقاومت به VCC وصل کردید؟ اگر نکردید با یک مقاومت 10 کیلو اون رو به VCC وصل کنید چون معمولا این پایه در حالت پیشفرض پایه Reset هست و شما اون رو که لمس میکنید ممکنه از حالت یک منطقی خارج بشه و میکرو ریست بشه یا درست ریست نشه و مشکل به هم بزنه.
خازن های عدسی که برای کریستال 20 مگاهرتز قرار دادید مقدارشون درست انتخاب شده؟اگر شک دارید توی دیتاشیت مقدار خازن مناسب رو نگاه کنید و قرار بدید.
دستتون هم با فازمتر چک کنید یکم مشکوک میزنه :icon_razz:از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
شاد و موفق باشید
دیدگاه
-
شما منو خیلی ببو فرض کردین.....این ها فقط مثال بود ....خیلی وقتها با دست زدن به پایه های دیگه ی میکرو هم میکرو هنگ میکنه...من قبلا عرض کردم میکرو در حالت معمولی کار میکنه و فقط خیلی حساس به نویز شده.. پایه ی mclr هم با مقاومت 10k به VCC وصل شده است وگرنه اصلا میکرو کار نمیکرد که حالا بخواهد نویز بگیره......قاعدتا دست من ممکنه یه مقدار ولتاژ داشته باشه ولی اون قدر نیسته که بخواهد بجای ولتاژ 5V عمل کنه.... و مقدار خازن ها هم 22pf است که نباید مشکلی ایجاد کنه..........اگر می خوای ببینی من چی میگم یه برنامه با mikroc یا ccs برای pic18f458 بنویس و اونو بصورت عملی و نه توی پروتیوس(توی پروتیوس بدون مشکل جواب میده) امتحان کن....میبینی که مدار کار میکنه ولی خیلی حساس شده یعنی وقتی به هر جای مدار دست میزنی میکرو هنگ میکنه...یا اصلا خودش پس از 5-6 ثانیه هنگ میکنه(امیدوارم اینو بحساب watchdog نگیرین که watchdog هم off است) و سپس از دوباره کار میکنه....کسی تا حالا میکرو های pic18f بصورت عملی و بدون مشکل راه اندازی کرده...که بتونه کمکم کنه؟البته واسه ی dspic همچین مشکلی وجود نداره....من از یکی از دوستان که با pic18f کار کرده در مورد این موضوع سوال پرسیدم که اونم با مشکل من مواجه شده بود و اشکال رو توی فیوز بیت های مربوط به اسیلاتور pic18f دونست که به نظر من هم منطقیه.....دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر
دیدگاه
-
سلام دوست عزیز مشکل از تغذیته میکرو pic سگ جون تر از این حرفاست که با دست زدن بهش نویز بگیره
من جاهایی ازش استفاده کردم که دنیایه نویزبوده خیلی میکرویه خوبی نسبت به نویز ولی تو امواج مغناطیسی مشکل اساسی داره نباید خیلی نزدیک میدان های مغناطیسی باشه
سری 18 با 16 تفاوتش بیشتر تویه امکاناتشه یه چند تا فیوز بیشتر داره مگر نه چیزه خاصی نداره
برای پایه ریستت از مقاومت 4.7کیلو استفاده کن
موفق باشیدفهبنی صبرت علی عذابک فکیف اصبرعلی فراقک
گیرم که برعذاب توصبر کنم ،چگونه بر جدایی ات شکیبایی ورزم
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط هادی عبدیسلام دوست عزیز مشکل از تغذیته میکرو pic سگ جون تر از این حرفاست که با دست زدن بهش نویز بگیره
من جاهایی ازش استفاده کردم که دنیایه نویزبوده خیلی میکرویه خوبی نسبت به نویز ولی تو امواج مغناطیسی مشکل اساسی داره نباید خیلی نزدیک میدان های مغناطیسی باشه
سری 18 با 16 تفاوتش بیشتر تویه امکاناتشه یه چند تا فیوز بیشتر داره مگر نه چیزه خاصی نداره
برای پایه ریستت از مقاومت 4.7کیلو استفاده کن
موفق باشیددست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر
دیدگاه
-
دوست عزیز من که شما رو نمیشناسم که چقدر با چی کار کردید، اگر بخوام توضیح بدم باید از چیزهای پایه بگم بعد برم بالا چون ممکن هست عیب توی اونها باشه، اگر من میگم پایه MCLR رو با مقاومت وصل کنید به VCC دلیل بر این نیست که شما رو ببو فرض کردم، به این خاطر هست که احتمال میدم شاید اینکار انجام نشده باشه، بنده به کسی چنین جسارتی نمیکنم.
متاسفانه من دیتاشیت 18F458 رو ندارم و حالا که خواستم دانلود کنم هم بیش از 6 مگا بود که با این اینترنت من همچین سایزی رو دانلود کردن چندان کار عاقلانه ای نیست.
اگر از کریستال خارجی 20 مگا هرتز استفاده میکنید یک مقاومت حدود 330 اهم سری کنید بین پایه osc2 و پایه کریستال. ( توی دیتاشیت این مقاومت همون RS هست که توضیحات کامل و فلسفه قرار دادنش همونجا نوشته شده. البته اگر اینکار رو خودتون قبلا کردید دوباره فکر نکنید شما رو ببو فرض کردم ! )
شما و اون دوستتون که این مشکل رو دارند، مشکل رو فقط با 18F458 دارید با با بقیه 18F ها هم همین مشکل رو دارید؟ و اینکه آیا توی یک مدار ساده مثل چشمک زدن LED هم این مشکل رو دارید یا خیر؟
از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
شاد و موفق باشید
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Studyدوست عزیز من که شما رو نمیشناسم که چقدر با چی کار کردید، اگر بخوام توضیح بدم باید از چیزهای پایه بگم بعد برم بالا چون ممکن هست عیب توی اونها باشه، اگر من میگم پایه MCLR رو با مقاومت وصل کنید به VCC دلیل بر این نیست که شما رو ببو فرض کردم، به این خاطر هست که احتمال میدم شاید اینکار انجام نشده باشه، بنده به کسی چنین جسارتی نمیکنم.
متاسفانه من دیتاشیت 18F458 رو ندارم و حالا که خواستم دانلود کنم هم بیش از 6 مگا بود که با این اینترنت من همچین سایزی رو دانلود کردن چندان کار عاقلانه ای نیست.
اگر از کریستال خارجی 20 مگا هرتز استفاده میکنید یک مقاومت حدود 330 اهم سری کنید بین پایه osc2 و پایه کریستال. ( توی دیتاشیت این مقاومت همون RS هست که توضیحات کامل و فلسفه قرار دادنش همونجا نوشته شده. البته اگر اینکار رو خودتون قبلا کردید دوباره فکر نکنید شما رو ببو فرض کردم ! )
شما و اون دوستتون که این مشکل رو دارند، مشکل رو فقط با 18F458 دارید با با بقیه 18F ها هم همین مشکل رو دارید؟ و اینکه آیا توی یک مدار ساده مثل چشمک زدن LED هم این مشکل رو دارید یا خیر؟
دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر
دیدگاه
-
ببخشید آفا من غلط کردم :smile:
اگر مطمئن هستید که از تنظیمات فیوز بیت ها هست، تنظیماتی که انجام میدید رو به طور کامل اینجا بنویسید تا دوستانی که با سری 18 عملی کار کردند و جواب هم گرفتند بگند که مثلا این فیوز بیت رو اشتباه تنظیم کردید و معلوم بشه که کجای کار مشکل هست. همونطور که میدونید تمامی فیوز بیت ها در قسمت SPECIAL FEATURES OF THE CPU به طور کامل بیان شدند ( از آدرس 300000 هگزا به بالا هستند ) و مقدار پیشفرضشون هم نوشته شده که خودتون هم با نگاه کردن به اونها متوجه میشید آیا تنظیمات اونطور که میخواید هست یا خیر، من خودم هم باید همین روزا پروگرامر سری 18 بگیرم، زنگ زدم به چندتا از این مغازه های الکترونیکی اینجا که اگر پروگرامر سری 18 دارند بعد از ظهر برم بخرم تا با هم مشکل رو حل کنیم اما متاسفانه همشون میگند حالا نداریم بعد از عید بیا. ( فعلا یزد هستم ) به هر حال دنبالش هستم و اگر پروگرامر گیر آوردم و به نتیجه ای رسیدم میام همینجا مینویسم، شما هم اگر متوجه ایراد کار شدی و مشکل برطرف شد بیا همینجا بنویس.
شاد و موفق باشید
دیدگاه
-
تمام مغازه های الترونیکی یزد رو گشتم متاسفانه نه پروگرامرش رو داشتند نه خودش رو :NO:از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
شاد و موفق باشید
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Studyببخشید آفا من غلط کردم :smile:
اگر مطمئن هستید که از تنظیمات فیوز بیت ها هست، تنظیماتی که انجام میدید رو به طور کامل اینجا بنویسید تا دوستانی که با سری 18 عملی کار کردند و جواب هم گرفتند بگند که مثلا این فیوز بیت رو اشتباه تنظیم کردید و معلوم بشه که کجای کار مشکل هست. همونطور که میدونید تمامی فیوز بیت ها در قسمت SPECIAL FEATURES OF THE CPU به طور کامل بیان شدند ( از آدرس 300000 هگزا به بالا هستند ) و مقدار پیشفرضشون هم نوشته شده که خودتون هم با نگاه کردن به اونها متوجه میشید آیا تنظیمات اونطور که میخواید هست یا خیر، من خودم هم باید همین روزا پروگرامر سری 18 بگیرم، زنگ زدم به چندتا از این مغازه های الکترونیکی اینجا که اگر پروگرامر سری 18 دارند بعد از ظهر برم بخرم تا با هم مشکل رو حل کنیم اما متاسفانه همشون میگند حالا نداریم بعد از عید بیا. ( فعلا یزد هستم ) به هر حال دنبالش هستم و اگر پروگرامر گیر آوردم و به نتیجه ای رسیدم میام همینجا مینویسم، شما هم اگر متوجه ایراد کار شدی و مشکل برطرف شد بیا همینجا بنویس.دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر
دیدگاه
-
اختیار داری amintlk جان، من که برنامم این بود که تاقبل از عید یا نهایتا توی عید پروگرامر رو بخرم حالا یکم زودتر بشه فرقی نمیکنه، البته ظاهرا اینجا آمادش رو گیرم نمیاد و آدرس پستی درست و حسابی هم ندارم، حوصله و وقت درست کردن پروگرامر هم ندارم، اما قبل از عید که دانشگاه تعطیل میشه از یزد که برم سریع میخرم و ایشالا روش کار میکنم، ببینیم به نتیجه ای میرسیم یا نه.
باز هم اگر به هر شکلی بی احترامی شد یا سو تفاهم پیش اومد معذرت میخوام من قصد بی احترامی نداشتم
موفق باشیاز آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
شاد و موفق باشید
دیدگاه
-
درود
امین جان مشکلت با پروگرامر نوآوران حل شد؟ من این برنامه ساده رو نوشتم، با پروگرامر نوآوران هم امتحان کردم ( همون که 19 تومان هست )، برنامه چشمک زدن LED های PORTD هست ( پورت D رو مرتب صفر و یک میکنه ) تنظیم فیوز بیت ها به همون صورت هست که میبینید و تراشه هم 18F452 هست. با پروگرامر نوآوران پروگرام کردم همونطور که باید جواب میداد جواب میده نویز هم نمیگیره، اگر هنوز با این پروگرامر مشکل دارید این برنامه رو بریزید و امتحان کنید ببینید میشه یا نه، من با کریستال 4 مگا کار کردم اما حالت کار رو همون HS انتخاب کردم، حالت سوییچ شدن اسیلاتور رو هم غیر فعال کردم ( توی تنظیمات فیوز بیتها مشخص هست ) اگر جواب نداد خبر بدید تا از مدار و .. هم عکس بگیرم تا بالاخره ایراد کار معلوم بشه، فکر نمیکنم از پروگرامر باشه.
------------------------------------
;Blink
LIST P=18F452 , R=DEC
#INCLUDE "P18F452.INC"
CONFIG OSC = HS , OSCS = OFF , PWRT = ON , BOR = OFF , WDT = OFF
CONFIG LVP = OFF , CP0 = OFF , CP1 = OFF , CP2 = OFF , CP3 = OFF
CONFIG CPB = OFF , CPD = OFF , WRT0 = OFF , WRT1 = OFF , WRT2 = OFF
CONFIG WRT3 = OFF , WRTB = OFF , WRTC = OFF , WRTD = OFF , EBTR0 = OFF
CONFIG EBTR1 = OFF , EBTR2 = OFF , EBTR3 = OFF , EBTRB = OFF
CBLOCK 0X80
D1
D2
ENDC
ORG 0X00
GOTO START
ORG 0X20
START:
CLRF PORTD,0
CLRF TRISD,0
MAIN:
CLRF PORTD,0
CALL DELAY
SETF PORTD,0
CALL DELAY
GOTO MAIN
DELAY:
MOVLW 100
MOVWF D1,0
L1 MOVLW 100
MOVWF D2,0
L2 DECFSZ D2,1,1
GOTO L2
DECFSZ D1,1,1
GOTO L1
RETURN
END
-------------------------------
این روزها مهمان دارم و متاسفانه هنوز فرصت نکردم درست باهاش ور برم فقط این رو تست کردم جواب داد گفتم بزارم شاید به درد خورد.
موفق باشیداز آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
شاد و موفق باشید
دیدگاه
دیدگاه