اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جلو گیری از ریست شدن میکرو به هنگام راه اندازی موتور

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جلو گیری از ریست شدن میکرو به هنگام راه اندازی موتور

درود بر شما
    من به یه مشکل در استفاده از میکرو خوردم اگر ممکنه راهنمایی کنید،
    یک روبات رو با یک pic18f452 کنترل می کنم، و دوتا موتور DC که هر کدوم در هنگام استفاده بین 400 تا 600 میلی آمپر جریان می کشند، استفاده شده، علاوه بر این از 6 سنسور که هر کدوم 60 میلی آمپر جریان نیاز دارند نیز در سیستم هست، منبع تغذیه من بیشینه میتونه 1500 میلی آمپر رو تحمل کنه تا ولتاژ افت نکنه،
    مشکل زمانی به وجود میاد که ربات می خواد دور بزنه یا شروع به حرکت کنه، میکرو به دلیل افت ولتاژ ریست میشه، لازم به گفتنه که سطح ولتاژ تا 1.3 ولت کاهش پیدا می کنه (فکر کنم به خاطر جریان راه اندازی موتور ها باشه)، موقع آزمایش می تونم دوتا منبع جدا بزارم (یکی برای موتور و یکی برای باقی قطعات) اما در موقعی که روبات بخواد تو محیط واقعی تست بشه این امکان وجود نداره

راستی منبع ولتاژ من یه باتریه،
    آیا مداری وجود داره که وقتی جریان از منبع کشیده میشه ولتاژش افت نکنه (تا الان تنها راهی که به نظرم میرسه اینه که یه باتری موبایل برای تغذیه میکرو بزارم و موتور ها رو به تغذیه اصلی وصل کنم)

پاسخ : جلو گیری از ریست شدن میکرو به هنگام راه اندازی موتور

سلام

یک خازن بزرگ 2200میکرو یا بیشتر 4800 روی باتری موازی کنید.

روی برد میکرو هم یک خازن 100 میکرو بزارید. در نزدیکترین نقطه به VCC میکرو هم یک خازن 100 نانو بذارید.

اگه هم تونستید یک باتری 3600 میلی آمپر ساعت مرغوب استفاده کنید
    ِِDie for Life, Not Live to Die
    Freedom Fighter
    " ناخود گاه، هریک از ما ، از نامیرائی خود یقین دارد " . فروید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arashonline
      یک روبات رو با یک pic18f452 کنترل می کنم، و دوتا موتور DC که هر کدوم در هنگام استفاده بین 400 تا 600 میلی آمپر جریان می کشند، استفاده شده، علاوه بر این از 6 سنسور که هر کدوم 60 میلی آمپر جریان نیاز دارند نیز در سیستم هست، منبع تغذیه من بیشینه میتونه 1500 میلی آمپر رو تحمل کنه تا ولتاژ افت نکنه،
      سلام
      دوست عزیز شما می گید دوتا موتور دارم که هنگام استفاده 400 تا 600 میلی آمپر جریان میکشه پس رو هم میشه 1200 میلی آمپر(بیشترین مقدار)6 تا سنسور هم میشه 360 میلی آمپر تا حالا شده 1560 میلی آمپر
      بقیه مدار هم هیچی
      مصلمه که وقتی موتورها شروع به حرکت می کنه باتری کم میاره چون اون موقع موتورها بیش از 600 میلی آمپر جریان میکشه و باتری شما 1500 میلی آمپر و همون افت ولتاژ 1.3 ولت پیدا میشه
      باید سعی کنید از باتری با میلی آمپر بیشتر استفاده کنید و خازن یادتون نره
      به دو سر تغذیه میکرو (100nf) و دو سر موتورها (100nf) و دو سر تغذیه اصلی (100nf + C>2200uf) مدار خازن موازی کنید.
      یه مورد دیگه هم تو فیوز بیتها مشخص کنید که اگر افت ولتاژ زیر 2 ولت شد میکرو ریست بشه

راستی تغذیه میکرو شما که 5 ولته و موتورها باید 12 ولت باشه و باتری شما هم 12 ولتی درسته؟
      برای تغذیه میکرو از 12 ولت چی کار کردید؟
      به احتمال زیاد رگولاتور استفاده کردید درسته ؟ اون هم 7805 ؟
      هرکه خود را یک بار با اشکهایش شستشو دهد تا زنده است پاک و مقدس میماند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nsm

راستی تغذیه میکرو شما که 5 ولته و موتورها باید 12 ولت باشه و باتری شما هم 12 ولتی درسته؟
        برای تغذیه میکرو از 12 ولت چی کار کردید؟
        به احتمال زیاد رگولاتور استفاده کردید درسته ؟ اون هم 7805 ؟
        راستش باتری 7.2 ولت و به یک 7805 برای تغذیه میکرو وصل شده، ولی تغذیه موتور ها رو پیش از 7805 گرفتم
        (موتور های من dc و خیلی کوچیکند، ولتاژشون فکر کنم 4.5 ولتی باشه اما روی مدار درست کار می کنند)

نوشته اصلی توسط nsm
        به دو سر تغذیه میکرو (100nf) و دو سر موتورها (100nf) و دو سر تغذیه اصلی (100nf + C>2200uf) مدار خازن موازی کنید.
        من خازن 100nf رو به دو سر تغذیه میکرو وصل کردم اما به دو سر موتور و همینطور به 7805 (یا تغذیه اصلی) خازنی وصل نکردم
        فردا اونا رو هم میزارم بعد تست می کنم

نوشته اصلی توسط nsm
        یه مورد دیگه هم تو فیوز بیتها مشخص کنید که اگر افت ولتاژ زیر 2 ولت شد میکرو ریست بشه
        کدوم فیوز بیت های این ic یعنی pic18f452 رو باید برای این کار تغییر بدم، راستی من با کامپایلر electronika کار می کنم و اصلا تیک low-voltage program enable رو نمی زنم و brown out reset voltage رو هم روی(2.0) 2.5 ولت تنظیم کردم

نوشته اصلی توسط چیاکو ناصری

اگه هم تونستید یک باتری 3600 میلی آمپر ساعت مرغوب استفاده کنید
        چیاکو جان این باتری که گفتی حجمش چقدره، چون ابعاد ربات من باید ماکسیمم 12 در 12 باشه (به سانتی متر) و وزن کمی هم داشته باشه

راستی نظرتون راجع به استفاده از باتری موبایل چیه؟

دیدگاه

سعی کن برای تغذیه میکرو از رگولاتور بهتری از 7805 استفاده کنی آی سی DC to DC یا اگر هم می خوای استفاده کنی سری استفاده کن که بتونه تو خروجی 1آمپر بده
          روگولاتور 7805 برای تیم رباتیک دانشگاه ما خیلی دردسر درست کرد که یه دونه قابلمه ای گذاشتند 5 آمپری خیلی خوب هم کار کرد
          تغذیه مهمترین عامل تو طراحی یه مداربحساب میاد حالا چه رباتیک باشه چه کارای صنعتی
          چه وقت های که تغذیه نامناسب خودش باعث نویز رو مدار میشه
          نویز که نه بهتر بگیم سیگنال نامناسب و ناخواسته که مطلوب ما نیست و خود مدار بعضی وقتا باعث ایجاد میشه
          خازن 100 نانو خیلی تاثیر داره
          درایو موتورها هم خیلی تاثیر داره
          مهمترین عامل تغذیه خوب و رگوله شده هست سعی کنید تو تغذیه بهتر کار کنید و منبع تغذیه هم به قدر کافی بتونه شدت جریان مدار تامین کنه
          شما که موتورها با 4.5 ولت کار می کنه سعی کن باتری 4.8 ولتی استفاده کنی که هم تغذیه آی سی و مدارتون بده هم درایو موتورها اما جریان کل بتونه تامین کنه و قسمت تغذیه میکرو با موتور جدا کن
          راستی شما که موتورا با یه دور ثابت کار می کنند درسته؟
          وقتی می خواهی تراشه پروگرام کنی حالا با هر نرم افزاری یه قسمت داره که مشخص می کنی که اگر ولتاژ کمتز از یه مقداری شده تراشه ریست کنه البته باید فیوز بیت کاهش ولتاژ (Brown-out Voltage) فعال شده باشه

هرکه خود را یک بار با اشکهایش شستشو دهد تا زنده است پاک و مقدس میماند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nsm

راستی شما که موتورا با یه دور ثابت کار می کنند درسته؟

درود بر شما
            الان که دارم تست می کنم، آره با بیشینه دورشون کار می کنند، ولی اینکودر روش نسب می کنم و هم چنین از pwm هم استفاده می کنم

راستی یه اتفاق خیلی جالب با وصل کردن خازن افتاد

اول یه خازن 1000uf ورودی 7805 گذاشتم، افت ولتاژ رو که در هنگام راه افتادن موتور گرفتم، تا 2.3 ولت افت می کرد(پس فکر کنم اگه ولتاژ پایین برای ریست شدن رو 2 ولت بزارم میکرو ریست نمیشه(الان به میکرو وصل نبود همین جوری گذاشتم روی یه مدار که سنسور مادون قرمز روش بود سنسوره از کار افتاد))
            اما نکته جالب اینجا بود که یه خازن 1000uf و 16v روی خروجی 7805 گذاشتم، موتور که راه افتاد ولتاژ مدار (خروجی 7805) تا 13 ولت بالا رفت

من که اصلا انتظارش رو نداشتم، فکر کنم اثر سلفی موتور باعث میشه که خازن بیشتر شارژ بشه و ولتاژ مدار بالا بره، چون وقتی که یه دیود به صورت وارون به موتور وصل کردم ولتاژ درست شد (البته احتمالا دارم اشتباه می کنم)

دیدگاه

سلام

حجم باتری رو نمیدونم چقدره اما سایز AA این نوع باتری موجوده
              ِِDie for Life, Not Live to Die
              Freedom Fighter
              " ناخود گاه، هریک از ما ، از نامیرائی خود یقین دارد " . فروید

دیدگاه

من برای تمام کارهام از باطری قلمی های شارژی که برای دوربین هست استفاده میکنم هم حجم کمی دارن هم 3.8 امپر هستند و ولتاژ 1.2 که با چهارتا از اونها میتونی همه کاری بکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vahid_d_0101
                  من برای تمام کارهام از باطری قلمی های شارژی که برای دوربین هست استفاده میکنم هم حجم کمی دارن هم 3.8 امپر هستند و ولتاژ 1.2 که با چهارتا از اونها میتونی همه کاری بکنی
                  پس من هم از این باتری استفاده می کنم، راستی منظورتون نوع قابل شارژه دیگه

دیدگاه

این باطری ها چند نوع هستند که بعضی از انها قابل شارژ نیستند و بعد از این که تمام شدند مثل باطری های قلمی باید دور انداخت ولی چند نمونه هست که قابل شارژ است و بعد از این که باطری تمام شد دوباره شارژ میکنی و مثل روز اول ازش استفاده میکنی

دیدگاه

با سلام
                      علاوه بر توضیحات خوی و جالبی که دوساتن دیگه دادن من هم یه پیشنهاد کوچیک برات داشتم میتونی برای تغذیه مدارهای دیجیتال از رگولاتور LM2576T-5 استفاده کنی که ولتاژ 5ولت و جریان 3 آمپر رو میده برای موتورهات هم دیودهای هرزگرد(free weel) اگه نذاشتی بذار برای تغذیه هر کدوم ازموتورها هم میتونی از یه LM317 به طور مجزا استفاده کنی که خروجی متغیر و متناسب با نیازت میده و به این ترتیب بدون استفاده از PWM دور موتورهاتو فقط با یه پتانسیومتر تنظیم کنی اگه جریان کافی رو تامین کنه مناسبه
                      دیتاشیتهاشون رو سرچ کن شاید کمکت کنه. ممن ازاین قطعات دقیقا توی کاری مثل کار شما استفاده کردم و نتیجه خوبی داد
                      موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aghaiy
                        با سلام
                        علاوه بر توضیحات خوی و جالبی که دوساتن دیگه دادن من هم یه پیشنهاد کوچیک برات داشتم میتونی برای تغذیه مدارهای دیجیتال از رگولاتور LM2576T-5 استفاده کنی که ولتاژ 5ولت و جریان 3 آمپر رو میده برای موتورهات هم دیودهای هرزگرد(free weel) اگه نذاشتی بذار برای تغذیه هر کدوم ازموتورها هم میتونی از یه LM317 به طور مجزا استفاده کنی که خروجی متغیر و متناسب با نیازت میده و به این ترتیب بدون استفاده از PWM دور موتورهاتو فقط با یه پتانسیومتر تنظیم کنی اگه جریان کافی رو تامین کنه مناسبه
                        دیتاشیتهاشون رو سرچ کن شاید کمکت کنه. ممن ازاین قطعات دقیقا توی کاری مثل کار شما استفاده کردم و نتیجه خوبی داد
                        موفق باشید
                        درود بر شما
                        من یک سری باتری گرفتم که از اونها استفاده می کنم،
                        5 تا باتری sony که هر کدوم 1.2 ولت و 3.5 آمپر جریان دارند گرفتم که باهم سری کنم تا ولتاا¾آ‌ژ 6 درست بشه

همچنین یک سری باتری سیاه دیدم، که ازش دوتا سیم آمده بیرون به نام باتری آمریکایی بهم داد، 3ولت و 1.5 آمپر جریان داره،

راستی دلیل اینکه می خوام از pwm استفاده کنم، اینه که وقتی ربات شروع به حرکت می کنه نخست با بیشترین سرعت راه بیافته،آ‌بعد سرعتش متوسط بشه، و زمانی که به 10 سانتی مانع رسید ولتاژ موتور رو به 10 درصد کاهش بده برای همین با میکرو راحتتر می تونم کار کنم،

راستی اگه از LM2576T استفاده کنم و ورودیش رو 6 بدم مشکلی پیش میاد، آخه توی دیتاشیتش زده بود ولتاژ ورودیش بین 7 تا 40 باید باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X