اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

    باسلام
    به نظر من مشکل بزرگ میکروهای پیک همین کامپایلرهاشن! چون هر کدوم از این کامپایلرهای مزایا و معایب مخصوص به خودشون رو دارند و به نظر من این امر باعث شده که این سری از میکروها تو کشور ما معروف نشن چون هر کسی با کامپایلر خاصی کار میکنه و نسبت به اون کامپایلر تعصب خاصی داره در حد تیم ملی! هدف منم از این کار این بود که یه کامپایلر واحدی رو انتخاب کنیم تا کار رو واسه کسانی که میخوان با این سری میکروها کنند هموار کنیم.
    بازم از دوستان میخوام که نظراتشون رو مطرح کنند تا یک تصمیم کامل و درست بگیریم.

    با تشکر

    دیدگاه


      #17
      پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

      آقا سعید به نظر من حالا که دوستان موافق هستند که کار تیمی انجام بشه و دامنه فعالیت بیشتر باشه بهتر هست روی انتخاب هامون وقت بیشتری بگذاریم و نقاط قوت و ضعف رو در بیاریم تا بتونیم بهترین مسیر رو انتخاب کنیم. یکی از مواردی که خیلی مهم هست همین انتخاب کامپایلر هست که باید بحثش دور از تعصب های بیجا و با منطق پیگری بشه و آزمایش های لازم به عمل بیاد تا بتونید بهترین انتخاب رو داشته باشید.
      من روی کامپایلرها تعصبی ندارم اما یکسری فاکتورها هست که از کامپایلر انتظار دارم و اگر اونها ردون کامپایلر نباشه باهاش کار نمیکنم ( مگر اینکه مجبور باشم )
      آقای ایجی گذشته از اینکه میفرمایید MikroC حرفه ای به حساب نمیاد و کتبخانه هاش بسته هست مشکل دیگه ای از این کامپایلر سراغ دارید؟ به این خاطر پیگیر شدم که من تقریبا یک هفته ای هست که MikroC Pro 3.2 رو نصب کردم و دارم عملکرد کامپایلر و اسمبلرش رو بررسی میکنم و از بعضی لحاظ خیلی خوشم اومد ازش، اینکه کتابخانه هاش بسته هست از نظر شما چه مشکلاتی داره؟ با توجه به اینکه خودمون میتونیم کتابخانه درست کنیم ( اینطور که در Help خواندم میشه ) من چندتا مزیت مهم در این کامپایلر دیدم که به نظرم ارزش کار کردن رو داره، باید بیشتر باهاش کار کنم ببینم ایراد جدی غیر قابل رفع شدن داره یا خیر چون زیاد اعتقادی به بحث حرفه ای بودن و .. ندارم و معمولا از هیچ کتابخانه ای استفاده نمیکنم و کارها رو خودم انجام میدم. C18 رو هم همونطور که گفتم فقط کامپایلر سری 18 هست و مجددا نصبش کردم و دارم امتحانش میکنم، چون تصمیم گرفتم حداقل برای کارهای خودم هم که شده یک کامپایلر ثابت که نیازهام رو برآورده میکنه انتخاب کنم و روی اون وقت بگذارم. ممنون میشم اگر شما و سایر دوستان هم تجربیاتتون رو در این مورد در اختیارم بگذارید تا زودتر به نتیجه برسیم.


      اضافه شده در تاریخ :
      آقای ایجی من با MikroC بیشتر ور رفتم و به فرمایش شما رسیدم، یکسری ویژگیهای خیلی خوب دارده اما کمبود هم زیاد داره و بعدها مشکل ساز میشه، در مورد C18 هم بررسی کردم به این نتیجه رسیدم که اگرچه حرفه ای هست ولی جدای از بحث پردردسر تر بودنش اونقدرا که فکر میکردم هم کد خوبی تولید نمیکنه ( نسبت به کامپایلر Hi-Tech واقعا ضعیف هست ) نظر من روی دوتا کامپایلر Hi-Tech هست ( منظورم کامپایلر سری 16 به پایین و کامپایلر سری 18 هست ) و فکر میکنم کامپایلرهای Hi-Tech علیرغم کامل بودن و منعطف بودن و قدرت بالاشون کار کردن باهاشون هم نه خیلی سخت هست نه راحت، خودم هم توی مدتی که PICC18 کار میکردم واقعا راضی بودم و کدهای خیلی خوبی ازش گرفتم.
      این کامپایلر هم درون MPLAB استفاده میشه و به صورت خط به خط هم میشه همونجا شبیه سازیش کرد
      از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
      هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
      اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
      اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
      شاد و موفق باشید

      دیدگاه


        #18
        پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

        دوست عزیز آقا STUDY
        من قبلا با کامپایلر MikroC کار میکردم و یه تعصب شدیدی به این کامپایلر داشتم که نگو و نپرس! ولی به چند علت این کامپایلر رو کنار گذاشتم:
        1. اولین مشکلش این بود که هر کرکی که استفاده میکردم بالاخره یه روزی مشکل میداد یا ایراد الکی میگرفت
        2. هر کاری که میخواستم بکنم چون تازه کار بودم مجبور میشدم که برم سراغ اینترنت ولی هر جا که میرفتم میدم دستورات یا با کامپایلر CCS هست یا با MPLAB خلاصه مجبور بودم که خودم دست بکار بشم( البته من با HELP این کامپایلر حال کردم به جرات میتونم بگم که بین کامپایلرهای پیک بهترین HELP رو داره)
        3. بعضی از دستورات استاندارد زبان C رو نداشت و گاهی این مورد مشکل ساز میشد( البته این مشکل زیادم مهم نبود :icon_razz
        4. بعد یه مدت که خواستم از دستورات اسمبلی استفاده کنم دیدم که هیچ یک از دستوراتش شبیه دستورات اصلی اسمبلی نیست! نمیدونم من اشتباه کردم یا واقعا اینطوریه!!!
        5. تو قسمت تنظیم فیوز بیتها فکر کنم تو این کامپایلر زیاد کم لطفی شده!

        حالا علت اینکه CCS رو انتخاب کردم این بود:
        1. هرجایی که گیر میکردم مطمئن بودم حتما از سه جا میتونم مشکلم رو برطرف کنم اولی EDABoard دومی ccsinfo و سومی ECA
        2. به قول دوستمون آقای ایجی کتابخونه هاش به صورت متن بازه و میشه تغییراتی درونش داد(البته آقای STUDY میدونم که شما این مورد رو قبول نمیکنید و خودتون واسه نوشتن کتابخونه ها دست بکار میشید)
        3. یه جایی خونده بودم که این کامپایلر 4 سال پشت سره هم کامپایلر مربوط به المپیاد بوده( بالاخره هر چی باشه یه چیزی داره که تو این سطح ازش استفاده کردن)
        4. از اونجایی که این کامپایلر همه سریهای پیک (بجز PIC32) رو پشتیبانی میکنه به نظر من بهترین گزینه است چون فردی که با سریهای 18 و 16 شروع میکنه تو کار با سریهای بعدی مشکلش کمتر میشه و وقت کمتری صرف میکنه.

        خلاصه اینم نظر و تجربه ی من بود
        بازم منتظر نظرات دوستان هستیم

        دیدگاه


          #19
          پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

          از توضیحاتتون ممنونم آقا سعید
          در مورد MikroC نسخه ( pro 3.2 ) :
          1- این نسخه ای که من دانلود کردم کرک همراه خودش بود و توی این مدت کوتاه مشکلی نداشت اما شاید اگر مدتی بگذره مشکل پیدا کنه.
          2- دقیقا همین مشکلی که شما فرمودید وجود داره، من هم روز اول با دوتا مشکل مسخره روبرو شدم و توی انجمن MikroE نوشتمشون اما بعد از گذشت یک روز و .. هنوز کسی جواب نداده بود و آخر خودم رفعش کردم و جواب خودم رو اونجا نوشتم ( البته مشکل من به اسمبلر بر میگشت و بهتر بود از Support خودشون بپرسم.
          3- این مشکل برای من هم زیاد مهم نیست اما باید طوری باشه که به طور کلی برنامه نویسی درون اون مثل C باشه و بشه از تکنیکهای C به راحتی استفاده کرد.
          4- در مورد دستورات اسمبلی اتفاقا به نظر من خیلی عالی کار کردند، من بیشتر دستورات مهم رو درونش انجام دادم و متغییرهای C رو هم از درون برنامه اسمبلی کنترل کردم، چیزی که خوشم اومد ازش این بود که علاوه بر اینکه برنامه اسمبلی کامل رو در فایل LST میده، قسمت اصلی برنامه رو هم در یک فایل اسمبلی جدا میده و طریقه نوشتنش هم به این صورت هست که دقیقا خط به خط برنامه C رو به صورت کامنت قرار داده و معادل اسمبلی که برای اونها تولید کرده رو زیرش نوشته، اینجوری برنامه نویس متوجه میشه که دقیقا برنامه C چطور ترجمه شده، البته بعضی کامپایلرهای دیگه هم اینکار رو انجام میدن اما اگر دقت کرده باشید فایل اسمبلی که کامپایلرهای دیگه به برنامه نویس میدن یا اسمبلی ای که توی فایل LST به برنامه نویس میدن طوری هست که همه رجیسترها و پورتها آدرسشون هست و اگر بخواید ببینید اسمبلی چه کار کرده باید این آدرس ها رو هم در بیارید و دردسرتون زیاد میشه در حالی که در MikoC حتی فایل اسمبلی که درون LST هم نوشته هنوز اسم خود پورت ها رو توش قرار داده و شما خیلی راحت میتونید برنامه اسمبلی رو بدون دردسر بخوانید و مشکلات و ضعفهاش رو متوجه بشید.
          5- در مورد فیوز بیتها کامل با شما موافقم و من هم اصلا خوشم نیومد چرا که عادت دارم چه در اسمبلی و چه در C توی خود برنامه تنظیمات تمام فیوز بیتها رو مینویسم که هر وقت فایل HEX رو باز کردیم فیوز بیتها خود به خود تنظیم باشند.
          دلیل اینکه من زیاد با CCS موافق نیستم از دو دیدگاه هست: اولی بر میگرده به خودم و دومی بر میگرده به افرادی که قرار هست کار با میکروهای PIC رو یاد بگیرند. اونی که به خودم بر میگرده که باید هنوز بررسی بشه شاید بشه خیلی هاش رو حل کرد یا باهاشون کنار اومد، بیشتر بر میگرده به ساختار برنامه نویسی در CCS و اینکه من تمایل دارم به سخت افزار نزدیک بشم اما CCS برعکس هست. این زیاد مهم نیست و فکر میکنم راه داشته باشه تا حد قابل قبولی رفعش کرد ( البته به نظر من هر چقدر هم که با CCS ور برم باز هم کدهاش بهینه تر یا در حد کامپایلر Hi-Tech نشه ) اما دیدگاه دوم که به دیگران بر میگرده مهمتر هست و اون اینه که CCS خیلی کارها رو راحت و تابع محور کرده و برنامه نویسی که با CCS کار کردن رو یاد میگیره از نحوه انجام خیلی کارها در میکرو بی اطلاع بمونه و حتی وظایف خیلی از رجیسترها رو اصلا متوجه نشه و این اصلا خوب نیست، کسی که میخواد یاد بگیره باید پایه ای یاد بگیره، منظورم این هست که مثلا طرف تابع setup_port_a( ALL_ANALOG ); رو مینویسه و کامپایلر این کار رو انجام میده در حالی که اون فرد اصلا متوجه نمیشه این کار چطور انجام میشه و چه رجیستری کجا اینکار رو میکنه یا شاید اصلا متوجه نشه اینکار با مقداردهی به چه رجیستری انجام میشه، نتیجه این نوع یادگیری این هست که اون فرد وقتی دیتا شیت رو باز میکنه احساس میکنه این دیتاشیت به هیچ دردی نمیخوره و یه جورایی به جای اینکه میکروکنترلر یاد بگیره یک برنامه یاد میگیره، این نوع برنامه نویسی برای من و شما که با ساختار میکروها و وظایف رجیسترها و نوع عملکردشون آشنا هستیم شاید بد نباشه و کارمون رو راه بندازه ولی برای کسی که اصول رو نمیدونه خوب نیست که کار کردن با میکرو رو با این روش شروع کنه، اگر اینجوری باشه طرف مثلا کلی پروژه انجام میده و به پروژه های بزرگ میرسه اما علم میکروکنترلریش اصلا پیشرفت نمیکنه در نتیجه ادعای انجام پروژه ها و نداشتن سواد اصلی این فرد رو تبدیل میکنه به یک طبل توخالی که علم اصلی رو نداره و از علم دیگران ( نویسندگان توابع و کتابخانه ها ) استفاده کرده و رشد کرده ولی رشدش محدود میشه به اون مقداری که نویسندگان CCS بخواند. اون موقع هم دیگه برای یاد گرفتن چیزها از پایه دیر هست و فردی که پروژه های بزرگ رو راحت انجام داده اصلا حوصله نمیکنه بیاد برای روشن و خاموش کردن یک LED کلی چیز یاد بگیره. اما در عوض فردی که اصولی و از پایه کار کرده و نحوه استخراج اطلاعات از دیتاشیت و به کار بردن اونها و یا استفاده از دستورات و بخش های مختلف میکرو رو یاد گرفته باشه هر کار جدیدی هم بخواد بکنه میتونه اطلاعاتش رو در بیاره و کار مورد نظر رو انجام بده.
          بیشتر به این خاطر هست که من روی اسمبلی پافشاری میکنم فرد تازه کار باید یاد بگیره با سخت افزار سروکله بزنه، اطلاعات مورد نیاز رو از دیتاشیت در بیاره و به کار ببره، نحوه کار کردن با پروتکل های مختلف رو بتونه با مطالعه اونها متوجه بشه و انجام بده تا بتونه با تکنولوژی روز جلو بره و به فردی یا گروهی یا شرکتی مستقیما وابسته نباشه.
          از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
          هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
          اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
          اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
          شاد و موفق باشید

          دیدگاه


            #20
            پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

            ممنون از توضیحات شما عزیزان.
            در مورد دیدگاه دوم که جناب Study در مورد CCS فرمودن باید بگم که 100% باهاشون موافقم! خودم مخالف این هستم که تمام کارها رو بسپاریم به توابع آماده CCS و خودمون بی اطلاع از همه جا باشیم. به نظرم اصلا این امر مسخره ایه که یک برنامه نویس از سخت افزار میکرو اطلاع نداشته باشه و فقط به توابع کامپایلر تکیه کنه. من چند نفر رو میشناسم که با ccs و حتی MPLAB برنامه می نویسن و خیلی هم ادعاشون میشه که میکرو بلدن ولی هنوز نمیدونن که چیزی به نام رجیستر در میکرو هست! یا مثلا وقتی پورتی رو به عنوان ورودی یا خروجی تعریف میکنن در واقع دارن به رجیستر TRIS مقدار دهی میکنن و ... !!
            خود من وقتی میخوام شروع به نوشتن یه برنامه واسه میکرو کنم اولین چیزی که باز میکنم datasheet میکرو هست. اصلا معنی نداره که یه برنامه نویس بخواد بدون استفاده از datasheet برنامشو بنویسه. منظور من از این صحبت ها این بود که اگه ما CCS رو بخوایم انتخاب کنیم به هیچ وجه به این معنی نیست که قصد داریم خودمون رو به توابع آمادش محدود کنیم. بلکه حتما در کنارش سخت افزار میکره هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این موضوع مختص CCS نیست . بلکه در مورد تمام کامپایلر ها صادقه.

            دیدگاه


              #21
              پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

              با تشکر از دوستان
              من میگم وقتی امکانات و ماژولهای داخلی میکروکنترلرها رو میخوایم راه اندازی کنیم دو جور دستور بنویسیم:
              1. با توابع و کتابخانه های کامپایلر
              2. تبدیل برنامه نوشته شده به زبان اسمبلی
              به نظر من وقتی یه تازه کار میخواد کار رو شروع کنه وقتی دستورات زبان اسمبلی رو میبینه از همون اولش بیخیال میشه! چون شنیده که زبان اسمبلی سخته, به جای یه خط دستور باید چندتا خط بنویسه, باید به سخت افزار میکرو تسلط داشته باشه, عیب یابی این زبان مشکله و ....! ولی اگه ببینه که این آموزش هم با زبان C و هم با اسمبلیه, این ترسی که از زبان اسمبلی داره میرزه و در کنار زبان C این زبان رو هم یاد میگیره.

              دیدگاه


                #22
                پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                با سلام ... منو ببخشین که وسط بحث اساتید مزاحم میشم ... من با ccs و mikroC کار کردم و گفتم ما هم یه نظری این وسط بدیم .. در رابطه با mikroC باید بگم که از نظر کرک نرم افزار ممکنه به مشکل بخوریم .. شاید آقای study نسخه کرک شده رو دانلود کرده باشند ولی در رابطه با نسخه های بعدی هیچ تضمینی نیست که بشه نرم افزار کرک شده رو پیدا کرد.. مثلا من mikroC pro for dspic رو به صورت کرک شده دانلود کردم ولی الان واسه یکی از دوستام دنبال mikrobasic pro for dspic میگردم که هر چی میگردم نمی تونم کرک شدشو پیدا کنم ( اگر پیدا کردین لینکشو واسم بزارین) ..و تابع lcd این نرم افزار زیاد جالب نیست و انگار خوب ننوشتن یا اینکه خیلی قابلیت واسش گذاشتن که ما استفاده نمیکنیم و خیلی هم پر حجمه و کنده ..که البته می شه براحتی یک تابع دیگه
                نوشت که بهتر کار کنه .. ولی از لحاظ دیگه خیلی کامپایلر خوبیه مخصوصا سری حرفه ایش که دوستمون آقای study دارن از این سری استفاده میکنند ... و کامپایلر ccs که فکر کنم بیشتر pic کارها دنیا از این کامپایلر استفاده میکنند و معایب و مزایا شم که توسط دوستان گفته شده ... ولی در صورت بهتره مرجع ما نرم افزار mikroC نباشه ... میتونیم از ccs استفاده کنیم ولی تایمرها و اینتراپتها و a/d و خیلی از قابلیتها رو خودمون بصورت رجیستری آدرس دهی کنیم .... یا هم که c18 استفاده کنیم ... ولی در هر صورت خیلی بهتره که زیاد روی کامپایلر مانور ندیم .. هر کامپایلر یک سری دستور داره و بس .. مهمترین چیزی که مهمه رجیستر ها و استفاده از ماژول های داخلی میکروکنترلر است .. که هنوز استفاده نشده ... مثلا من ندیدم کسی بیاد از ماژول usb در pic16c745 و pic18f4550 استفاده کنه .. یا در سری dspic33fj خیلی آی سی ها خوب و جدیدی است که ماژول های داخلی از جمله DMA , DAC دارد که استفاده نمیکنه..،. برای آموزش pic بصورت کتاب و ebook مرجع خوب زیاده کسی که میخواد pic یاد بگیره میتونه با همین مراجع هم یاد بگیره .. بیایم یک قدم فراتر ببینیم و روی موضوعات جدیدتری کار کنیم که کسی کار نکرده...
                دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر

                دیدگاه


                  #23
                  پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                  من بیشتر در مورد CCS مطالعه کردم و برنامه نوشتم و مشکلاتم رو باهاش حل کردم، تقریبا مشکل مهمی دیگه با CCS ندارم ، با کمی دستکاری کتابخانه هاش میتونم اونطور که میخوام باهاش کار کنم، با توجه به اینکه آقا محمد و آقا سعید هم CCS رو قبول دارند و این کامپایلر یکسری ویژگیهای مثبت رو همراه با هم داره که برخی کامپایلرهای دیگه همه اونهارو با هم ندارند فکر میکنم اگر این کامپایلر رو انتخاب کنیم انتخاب خوبی باشه، به شرطی که آموزش اصولی باشه. سایر دوستان هم میتونند نظراتشون رو بگویند تا بتونیم تصمیم نهایی رو بگیریم.
                  از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
                  هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
                  اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
                  اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
                  شاد و موفق باشید

                  دیدگاه


                    #24
                    پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                    رو کامپایلری کار بشه که PIC32 رو ساپورت کنه
                    mikroC یکی از بهترین کامپایلرهای موجود هستش. تنها ضعفی که داره اینه که pic32 رو ساپورت نمی کنه. سایر مشکلاتی که عزیزان گفتن به کرکش ربط داره نه کامپایلر.
                    CCS به دلیل توابع تعریف شده، از زبان C یه خورده فاصله گرفته که اگه فقط بخواین با میکرو های PIC کار کنین مشکلی نداره ولی وقتی بخواین رو سایر میکروها مثل AVR, ARM,DSP , ... کار کنین متوجه میشین که زبان c کامپایلر ccs خیلی با Cپایه فاصله داره.
                    به نظر من MPLAB کامپایلر جنرالتری هستش و همه سری میکروهای PIC رو ساپورت میکنه.
                    عزیزان یه بررسی کنن نظر بدن :read:

                    دیدگاه


                      #25
                      پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                      ما مجبور نیستیم در CCS از توابع تعریف شده استفاده کنیم، با تعریف آدرس رجیسترها میتونیم مثل بقیه کامپایلرهای C با اون برنامه بنویسیم و از ANSI C استفاده کنیم، من هم اولین ایرادی که گرفتم بهش همین بود اما بعد از اینکه رجیسترهای SFR رو در فایل سرآیند تعریف کردم مشکل حل شد و از توابع استفاده نمیکنم.
                      فکر نمیکنم کامپایلری به نام MPLAB وجود داشته باشه که همه میکروها رو هم ساپورت کنه، MPLAB یک IDE هست که به عنوان واسط کامپایلر یا اسمبلر مورد استفاده قرار میگیره و شما با هر میکرویی بخواید به زیان C یا اسمبلی با اون کار کنید باید کامپایلر رو جدا داشته باشید و بهش معرفی کنید تا بتونه از اون استفاده کنه، کامپایلرهایی که درون MPLAB میتونند LOAD بشند یکی همین CCS هست، کامپایلرهای Hi-Tech هم هستند، کامپایلرهای خود مایکروچیپ هم هستند که برای هر میکرویی جدا هستند و یک کامپایلر از مایکروچیپ وجود نداره که همه میکروها رو ساپورت کنه، از لحاظ عملکرد کامپایلر و بهینه بودن کد خروجی در سری های 18 کامپایلر Hi-Tech از همه قویتر هست اما کامپایلرش برای سری های مختلف متفاوت هست و کامپایلرهای مایکروچیپ برای میکروهای 16 بیتی و PIC32 بهترین عملکرد رو دارند اما باز هم این کامپایلرها جدا از هم هستند.CCS به نسبت عملکردش خوب هست و از اونجا که تقریبا همه سری ها ( غیر از PIC32 ) رو ساپورت میکنه به نظر من ارزش کار کردن رو داره.
                      از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
                      هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
                      اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
                      اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
                      شاد و موفق باشید

                      دیدگاه


                        #26
                        پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                        با سلام به دوستان
                        از لینک زیر میتونید سرفصلهایی مربوط به کتاب آموزشی میکروکنترلرهای پیک رو دانلود کنید ولی ممکن بخشهایی از قلم افتاده باشه که امیدوارم به کمک شما دوستان این مشکل برطرف بشه، درضمن از دوستانی که علاقه مند به همکاری هستند خواهش میکنم که در یک پیام خصوصی به مدیران این بخش ( محمد ایجی و SA3ID) آمادگی خودشون رو مطرح کنند تا تصمیمات لازم گرفته بشه.

                        http://www.4shared.com/file/pQqs-tg7/PIC-BOOK_CONTENTS.html

                        موفق باشید

                        دیدگاه


                          #27
                          پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                          سلام

                          خوب تقریبا آموزش کاملی هست ، فقط چند تا نکته به ذهنم رسید :

                          1) بعضی وقتها نیاز به یک میکروی ساده داریم تا یه کار کنترلی کوچیک رو برامون انجام بده . می خاستم ببینم پیک های 6 یا 8 پایه تو ایران هست ؟ اگه وجود داره بد نیس یه بررسی هم رو اونا داشته باشید . چون فکر کنم اسم بعضی رجیسترهاش با میکروهای بزرگتر فرق می کنه

                          2) پیک تنوع زیادی داره . چرا در مورد سری های rf بحث نمی کنید . فکر نمی کنم منبع فارسی براش موجود باشه

                          3) اینکه در مورد اترنت و کن و یو اس بی توضیح می دید واقعا جای تشکر داره

                          4) تو قسمت تایمرها واچ داگ رو جا انداختید

                          5) وقفه ها چی پس ؟ خیلی مهمه

                          6) DAC

                          در کل هر چی میکرو های قویتر مثل سری های 18 و 24 توضیح داده بشه عالیه

                          فعلا همینا به ذهنم رسید


                          من خودم بدم نمیاد کمک کنم . منتها تا الان با PBP کار می کردم . البته زبان سی در حد تقریبا خوب یاد دارم منتها مشکل اصلی زبانه که شدیدا مرخصم
                          کلا دوستان چطوری می تونن کمک کنن ؟

                          دیدگاه


                            #28
                            پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                            عادل جون خیلی خوشحالم که نظرتون رو مطرح کردین :wow: :wow:

                            1) به نکته خوبی اشاره کردین، در این مورد حتما یه میکرو پیدا میکنیم و چندتا پروژه ساده و یا توضیحی در مورد این سری از میکروها قرار میدیم. تو سایت ROBOEQ یه میکروی به نام PIC12F675 هست که 8 تا پایه داره و فکر کنم که واسه کارمون خوب باشه.

                            2) اگه راستشو بخواین از سریهای rf من میکرویی ندارم که بتونم واسش برنامه ای بنویسم و تست کنم، اگه میدونید که این سری از میکروها رو کجا میشه پیدا کرد حتما خبر بدین تا تهیه کنیم، البته تو این کتاب بیشتر سعی ما رو اینه که با میکروهای سری PIC16 و PIC18 کار کنیم و اگه عمری باقی بود سراغ سریهای بعدی بریم.

                            3) در مورد اترنت و USB مشکلی نداریم چون من واسه اینا میکروهایی دارم ولی واسه CAN میکروهای سری PIC18FXX8 این امکانات رو داره که اگه پیدا کنیم واسه این مورد هم یه برنامه مفید مینویسیم، خلاصه تصمیم ما بر اینه که این کار رو بکنیم.

                            4) تو قسمت تایمر همشون رو بررسی میکنیم حتی وقفه های مربوط به هر تایمر

                            5) در مورد وقفه ها هم باید بگم هر ماژولی که راه اندازی میشه وقفه مربوط به اونم مورد بررسی قرار میگیره، به نظر من این طوری بهتره اگه شما نظر خاصی دارین حتما مطرح کنید.

                            6) این مورد یاد رفته بین میکروها میگردم ببینم واسه این ماژول میکرویی دارم یا نه اگه شما میکروی خاصی مدنظرتونه بگید تا ما هم رو اون کار کنیم(البته میکرویی که تو بازار ایران پیدا بشه)

                            7) در مورد میکروهای سری dsPIC33-30 و PIC24 باید بگم که این سریها رو واسه پروژه بعدی گذاشتیم، البته اگه این رو با خوبی و خوشی تموم کنیم میریم سراغ اونا

                            در مورد همکاری هم باید بگم که هر یک از دوستان پروژه های مختلفی با این میکروها انجام دادن و هر کسی تو یه بخشی ماهرتره به خاطر همین از دوستان خواهش میکنم که با توجه به سرفصل اگه میتونند در یه بخشی به ما کمک کنند مطالب و پروژه هاشون در یه فایل نوشتاری برای ما ارسال کنند و بعد از ویرایش مطالبشون رو با نام خودشون در کتاب قرار بدیم در ضمن فایلی که قراره به ما ارسال کنید باید شامل موارد زیر باشه:

                            1. توضیح کامل هر موضوع برای هر دو سری 18 و 16در یک فایل نوشتاری به همراه عکس و نمودارهای و ....
                            2. فایل شبیه سازی شده در پروتئوس به همراه برنامه نوشته شده در CCS برای هر دو سری (البته این قسمت مربوط میشه به راه اندازی هر ماژول قابل شبیه سازی در پروتئوس)
                            3. مشخصات کامل فرستنده به همراه نام واقعی و E-Mail


                            خلاصه ما منتظره نظرات و پیشنهادات شما دوستان هستیم
                            موفق باشید :job:

                            دیدگاه


                              #29
                              پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                              احتمالا از کامپایلر IAR هم بتوان برای برنامه نویسی PIC با این توجیه استفاده کرد که محیط این کامپایلر به ادعای شرکت سازنده برای تمام میکرو کنترلر ها، شامل 8051 و AVR و ARM و PIC و بسیاری از خانواده های دیگر دارای محیط مشترکی است و با یکبار مسلط شدن به آن، با تمام میکروکنترلرها می توان در کامپایلر مربوط به خود کار کرد. نقل از وب سایت IAR

                              IAR Embedded Workbench offers the same intuitive user interface regardless of which microcontroller you have chosen to work with—coupled with general and target-specific support for each device


                              http://www.iar.com/website1/1.0.1.0/50/1/
                              اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                              دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                              برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                              قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                              ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

                              دیدگاه


                                #30
                                پاسخ : دعوت به همکاری در نوشتن یک E-Book برای PIC

                                باتشکر از طراح جان
                                اگه راستش رو بخوان با دوستان تصمیم گرفتیم که با کامپایلر CCS کار کنیم، منم برای اولین باره که میبینم کامپایلری به نام IAR برای میکروهای پیک هست، اگه براتون ممکنه در مورد این کامپایلر و نحوه برنامه نویسی و زبانش یه خورده بیشتر توضیح بدین.

                                با تشکر

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X