اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مهاجرت از AVR به PIC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

سلام به دوستان عزیز. خصوصا دوست گرامی بنده جناب شاهرخ مستقیمی عزیز. :biggrin: از زحمت هاتون تو انجمن مخصوصا تو بخش PIC خیلی متشکرم :mrgreen: بنده تصمیم دارم تو محیط های صنعتی از میکروکنترلر استفاده کنم ولی یه تو یه چیز سردرگمم اینکه برم سراغ AVR یا PIC یا ARM. دقیقا نمیدونم چیکار کنم :surprised:
    با AVR و کدویژن کار کردم ولی تاحالا با PIC و ARM و اینا کار نکردم. از عده ای از دوستان سوال گرفتم و فرمودن که اگه تو محیط صنعتی میخوای کار کنی باید از PIC استفاده کنی. حالا نمیدونم 1-وقتی مثلا AVR کارمون رو راه میندازه چرا باید بریم سراغ PIC؟ 2- اونطور که شنیدم PIC نویز کمتری میگیره. آیا به این خاطر برای چنین موردی مناسب تره؟ یا علت دیگه ای داره؟ 3-اگه توضیح خلاصه ای در ضمینه مزیت ها و معایب این سه نوع میکروکنترلر بفرمایید خیلی ممنون میشم. 4- اگه ممکنه بفرماید چه کامپایلری( PIC) کار کنم و چه میکرویی رو استفاده کنم که مناسب باشه؟( قرار کار راه اندازی به روش های مختلف و حفاظت(از همه لحاظ) موتور های سه فاز چند 10 تا چند 100 کیلو واتی رو باهاش انجام بدم) 5- از لحاط هزینه حدودا چه طور هستند این سه نوع میکرو(چون هزینه ساخت هم برام مهمه)
    از پاسختون خیلی خیلی متشکرم :applause: -O<
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      سلام به دوستان عزیز. خصوصا دوست گرامی بنده جناب شاهرخ مستقیمی عزیز. :biggrin: از زحمت هاتون تو انجمن مخصوصا تو بخش PIC خیلی متشکرم :mrgreen: بنده تصمیم دارم تو محیط های صنعتی از میکروکنترلر استفاده کنم ولی یه تو یه چیز سردرگمم اینکه برم سراغ AVR یا PIC یا ARM. دقیقا نمیدونم چیکار کنم :surprised:
      با AVR و کدویژن کار کردم ولی تاحالا با PIC و ARM و اینا کار نکردم. از عده ای از دوستان سوال گرفتم و فرمودن که اگه تو محیط صنعتی میخوای کار کنی باید از PIC استفاده کنی. حالا نمیدونم 1-وقتی مثلا AVR کارمون رو راه میندازه چرا باید بریم سراغ PIC؟ 2- اونطور که شنیدم PIC نویز کمتری میگیره. آیا به این خاطر برای چنین موردی مناسب تره؟ یا علت دیگه ای داره؟ 3-اگه توضیح خلاصه ای در ضمینه مزیت ها و معایب این سه نوع میکروکنترلر بفرمایید خیلی ممنون میشم. 4- اگه ممکنه بفرماید چه کامپایلری( PIC) کار کنم و چه میکرویی رو استفاده کنم که مناسب باشه؟( قرار کار راه اندازی به روش های مختلف و حفاظت(از همه لحاظ) موتور های سه فاز چند 10 تا چند 100 کیلو واتی رو باهاش انجام بدم) 5- از لحاط هزینه حدودا چه طور هستند این سه نوع میکرو(چون هزینه ساخت هم برام مهمه)
      از پاسختون خیلی خیلی متشکرم :applause: -O<
      سلام دوست خوبم.
      اولا که خیلی این همه هندونه زیر بغل من جا نمیشه! :redface:

1-نمیخواد.مگر اینکه نیاز خاصی داشته باشین.شرکت میکروچیپ بیشتر روی تنوع ماژول مانور میده. مثلا تو PIC ماژول درایور H Bridge هست و اگه برای شما یه کنترلر پل H نسبتا حرفه ای لازم باشه، بهترین و ارزونترین گزینه میکروهای PIC هست و تا جاییکه میدونم AVR همچین چیزی نداره. ( باید به نیاز خودتون توجه کنین )
      2-در مورد نویز پذیری و اینجور مباحث، همین 3-4 روز پیش یه دیزل ژنراتور دیدم حدود 10KVA که یه قسمت کنترلی داشت با AVR !
      خیلی از اساتید انجمن هم تاکید کردن که رعایت کردن اصول طراحی هست که میتونه منجر به افزایش یا کاهش نویز پذیری بشه.(چقدر کلاسیک حرف زدم! از من بعید بود!! )
      3-فرمایش خاصی ندارم، :mrgreen: شما و بینندگان عزیز رو به خدای بزرگ میسپارم! :biggrin:
      4-و اما کامپایلر !!
      ساده و آماتور و البته رایگان! : PIC Basic Pro
      نیمه حرفه ای: کامپایلرهای شرکت MikroElektronika مثل MikroC و...
      نسبتا حرفه ای تا حرفه ای! : CCS
      کاملا حرفه ای : ادیتور MPLABX با کامپایلرهای خود میکروچیپ مثل XC8 و C18 و برای میکروهای 16 بیتی XC16 و 32بیتی هم XC32
      نسخه ی رایگان این کامپایلرها بهینه سازی کد ندارن.
      5-هزینه ی ساخت.... :-? نمیشه نظر قطعی داد. باید در مورد اون پروژه ی خاصی که مد نظرتون هست تحقیق بشه.ولی در هر صورت نمیشه بعضی واقعیت ها رو انکار کرد. هزینه ی ARM (بعلاوه ی یادگیری اون) با توجه به فراگیر بودنش و استقبال عمومی، ارزونتر در میاد. البته مطلقا دلیل بر برتر بودن یا ضعیف بودن نیست.هر چیزی که مشتری زیادی داره، ارزونتر هست. من تو دور و برم هیچکی رو نمیشناسم که با PIC32 کار کرده باشه! در حالی که ARM هم32 بیتی هست و کلی خواهان داره.
      باز هم تاکید میکنم، نیاز هست که استفاده از اون ابزار خاص رو توجیه میکنه.
      البته، یه نکته هم بگم که کاملا متعصبانه دارم این رو مطرح میکنم!!
      میکروچیپ تکنولوژی 32 بیتی که داره، واسه خودش هست، نه واسه ARM . مثل اتمل نیست!! :nerd: :nice: بترکه چشم حسود...! :mrgreen:

دیدگاه

جسارت نباشه آقای مستقیمی :rolleyes:
        ولی نکته آخرتون برعکسه، اتمل تکنولوژی AVR32 برا خودشه، ولی میکروچیپ از MIPS32 استفاده میکنه که توسط شرکت MIPS که رقیب ARM هست طراحی شده :agree:
        حتی AVR32 لینوکس هم بوت میکرد ولی الان میکروچیپ ماشاالله داره از Cortex-M3 هم جلو میزنه (بترکه چشم حسود بخیل )
        اتمل کلا یکم گیج میزنه، سری AP7000 به این خوبی رو که منسوخ کرد، هر روز هم یه میکروی جدید میزنه و میکرو های قدیمی رو منسوخ میکنه

جالب اینه که میکرو های اتمل تو خارج گرون تر از میکروچیپن به یه بنده خدایی میخواستم بگم که چنتا AVR32 برام بیاره، قیمتش رو که دیدم پشیمون شدم :rolleyes:

دیدگاه

کل انجمن رو دیروز امروز خونمدم
          خیلی بحث داغی بود و البته عالی
          من بعد از این همه بحث همون AVR خودمونو ادانه میدم و رو ARM هم سرمایه گذاری میکنم (اگر اهل مهاجرت بودیم الان اینجا نبودیم )

فکر کنم تصمیم خوبی باشه
          درضمن از تمام دوستانم تشکر میکنم (نشد رو تمام تشکر ها کلید کنم )
          آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
          آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان گرامی
            من تا به حال با گروه MEGA خیلی کار کردم ولی عملا هیچ تجربه و اطلاعاتی را جع به سایر خانواده های میکروکنترلر ها ندارم.
            سوال من اینه که خانواده PIC در حالت یه مقایسه آماتور با کودوم خانواده از میکروکنترلر ها در یک سطح قرار میگیره؟
            یعنی چیزی در حد MEGA,ARM یا .... قرار میگیره یا سطح بالاتری از اینها داره؟!
            و اینکه در صنعت(منظورم محیط های کارخانه ای و ...) از این میکرو در چه حد میشه استفاده کرد؟
            با تشکر فراوان از همه :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط php.console
              با سلام خدمت دوستان گرامی
              من تا به حال با گروه MEGA خیلی کار کردم ولی عملا هیچ تجربه و اطلاعاتی را جع به سایر خانواده های میکروکنترلر ها ندارم.
              سوال من اینه که خانواده PIC در حالت یه مقایسه آماتور با کودوم خانواده از میکروکنترلر ها در یک سطح قرار میگیره؟
              یعنی چیزی در حد MEGA,ARM یا .... قرار میگیره یا سطح بالاتری از اینها داره؟!
              و اینکه در صنعت(منظورم محیط های کارخانه ای و ...) از این میکرو در چه حد میشه استفاده کرد؟
              با تشکر فراوان از همه :job:
              PICهای سری 12F که داغـــون! در حد ATtinyهای 8 پین.
              سریِ 16F در حد بازم ATtiny های با تعداد پایه های بیشتر.
              سریِ 18F در حد ATmega ها.
              بعد میره توی dsPIC سری های 30F که میشه تقریباً مثه Xmega، و سری های 33F جدید که یه هوا از Xmega سریع تره.
              بعدش هم که PIC32 که هنوز تو دنیا جا نیافتاده و جدیده و دردسرهای خاص خودش رو داره که هم ارزِ ARM های قدیمی سری 7 هستش (تا 72MHz).

ولی کلاً از لحاظ سرعت پردازش و کلاک و کم مصرف بودن، به گردِ پای ARM هم نمی رسه.

یه سری شایعات مبنی بر اینکه نویزپذیریشون کمه وجود داره. البته شایعه نیست، واقعاً در طراحیِ چیپ و Die بسیار مقاوم نسبت به انواع اغتشاشات الکترومغناطیس (حتی مقاوم در برابر تابش مستقیمِ uv به سطحِ Die) هست و همه چیزش رعایت شده. به راحتی استانداردهای صنعتی، نظامی و هوافضا رو پاس می کنه و برای کاربردهای محیط های پپر از تشعشع (مثل فضا، راکتور، زیرِ زمین، بالای جو! توی دریا) استفاده میشه.
              اینا دلیل بر این نیست که AVR بده و نمی تونه اینجور جاها کار کنه. ولی استفاده از PIC تو اینجور شرایط محیطی بسیار متداوله.
              بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

با تشکر از محمد رستمی
                کاملا نکات جالب و مهمی رو اشاره کردند + نکته اخر اینکه اگر تونستی میکروهای pic32 رو مجبور کنی هنگ کنند یا در مقابل نویز ناپایداری نشان بدهند برنده جایزه نوبل می شید :biggrin:
                تنها مشکل سری pic همین سرعت پایین و قیمت تقریبا بالاشون در مقایسه با mega ها هست یه چیزی مثل ماشین بنز پول برندشون رو می گیرن ......

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی

ساده و آماتور و البته رایگان! : PIC Basic Pro
                  سلام مهندس picbasic pro رایگان نیست دوستان زحمتشو کشیدن و .....

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                  سلام دوست خوبم.
                  اول میکروچیپ تکنولوژی 32 بیتی که داره، واسه خودش هست، نه واسه ARM . مثل اتمل نیست!! :nerd: :nice: بترکه چشم حسود...! :mrgreen:
                  بسیار لذت بردم
                  بترکه چشم حسود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط plasma
                    اتمل تکنولوژی AVR32 برا خودشه، ولی میکروچیپ از MIPS32 استفاده میکنه که توسط شرکت MIPS که رقیب ARM هست طراحی شده :agree:
                    :rolleyes:

[hr]

البته AVR32 حداکثر تا 80 مگ جواب میده ولی هسته PIC32 تا 200 مگ رفته. البته ظاهرا PIC32 بیشتر از AVR32 طرفدار داره.

دیدگاه

با سلام.
                      نمیخواستم تو این حوزه پست بزارم چون معتقدم هرکس هر میکرو کنترلری که بلده رو بهترین میدونه و اگر تو حوزه ی همون میکرو حرفه ای باشه میتونه خیلی کارها باهاش انجام بده و به میکرو کنترلر های هم رده نیاز پیدا نمیکنه.
                      همانند استاد کی نژاد که با avr پروژه های بسیار خوبی انجام دادن.
                      دوستان اومدن هر کس به نحوی مقایسه انجام دادن ولی من به عنوان کسی که هر دو میکروکنترلر رو کار کردم و هنوز هم از هر دوشون موازی استفاده میکنم به شخصه میگم من pic رو ترجیح میدم و این موضوع اثبات شدست برام شما هم اگر به رنکینگ ها نگاه کنید میبینید که کمتر جایی میان avr و pic رو در کنار هم مقایسه کنند.
                      یکی از دوستان اومده بودن قابلیت های سری pic16 رو با attiny یکی کرده بودن oo: باید بگم واقعا خنده دار ترین موضوعی بود که تو این تاپیک دیدم.
                      یا این که سری pic 18 رو با mega یکی کرده بودن واقعا مضحکه این موضوع شما یک avr در حد pic18f4550 یا pic18f2550 به من معرفی کنید من با دنیای الکترونیک خداحافظی میکنم. :mrgreen:
                      عزیزان خواهشا از روی تعصب تصمیم گیری نکنید و اگر اطلاعی در مورد موضوعی ندارید حتما نباید نظر بدید.
                      در اخر هم چند تا عکس از نظر سنجی های جهانی قرار میدم با سورس که ان شاالله مراجعه کنید.

Someone who can change the world
                      ELECTRONIC ENGINEER

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abritco
                        با سلام.
                        نمیخواستم تو این حوزه پست بزارم چون معتقدم هرکس هر میکرو کنترلری که بلده رو بهترین میدونه و اگر تو حوزه ی همون میکرو حرفه ای باشه میتونه خیلی کارها باهاش انجام بده و به میکرو کنترلر های هم رده نیاز پیدا نمیکنه.
                        همانند استاد کی نژاد که با avr پروژه های بسیار خوبی انجام دادن.
                        دوستان اومدن هر کس به نحوی مقایسه انجام دادن ولی من به عنوان کسی که هر دو میکروکنترلر رو کار کردم و هنوز هم از هر دوشون موازی استفاده میکنم به شخصه میگم من pic رو ترجیح میدم و این موضوع اثبات شدست برام شما هم اگر به رنکینگ ها نگاه کنید میبینید که کمتر جایی میان avr و pic رو در کنار هم مقایسه کنند.
                        یکی از دوستان اومده بودن قابلیت های سری pic16 رو با attiny یکی کرده بودن oo: باید بگم واقعا خنده دار ترین موضوعی بود که تو این تاپیک دیدم.
                        یا این که سری pic 18 رو با mega یکی کرده بودن واقعا مضحکه این موضوع شما یک avr در حد pic18f4550 یا pic18f2550 به من معرفی کنید من با دنیای الکترونیک خداحافظی میکنم. :mrgreen:
                        عزیزان خواهشا از روی تعصب تصمیم گیری نکنید و اگر اطلاعی در مورد موضوعی ندارید حتما نباید نظر بدید.
                        در اخر هم چند تا عکس از نظر سنجی های جهانی قرار میدم با سورس که ان شاالله مراجعه کنید.
                        سلام سید
                        ماشاللا خوش خنده هم هستی. ایشاللا همیشه شاد باشی و خندون :smile:
                        من در حد جملاتِ 3-4 کلمه ای خواستم مقایسه ای برای دوستمون انجام بدم که بتونه از تجربه کار با AVR انواع خانواده های PIC رو سریعاً تجسم کنه.
                        این که شما می گید اینو نمیشه با اون مقایسه کرد قبول، ولی برید ببینید من نقل قول از چه جملاتی کرده بودم و در جوابِ چه سوالاتی اینا رو گفتم. سعی کنید سوالاتِ اون بنده خدا رو با دانش و تجربه خودتون با جملاتِ کوتاه جواب بدید و خانواده های PIC رو با AVR مقایسه کنید (برای کسی که نمی دونه داستان چیه).

من تخصصم ARM هست. بحثی نیست. اگه دوست داشتی بیا محلِ ما! تو انجمن ARM سرِ این قضایا بحث کنیم...
                        بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
                          سلام سید
                          ماشاللا خوش خنده هم هستی. ایشاللا همیشه شاد باشی و خندون :smile:
                          من در حد جملاتِ 3-4 کلمه ای خواستم مقایسه ای برای دوستمون انجام بدم که بتونه از تجربه کار با AVR انواع خانواده های PIC رو سریعاً تجسم کنه.
                          این که شما می گید اینو نمیشه با اون مقایسه کرد قبول، ولی برید ببینید من نقل قول از چه جملاتی کرده بودم و در جوابِ چه سوالاتی اینا رو گفتم. سعی کنید سوالاتِ اون بنده خدا رو با دانش و تجربه خودتون با جملاتِ کوتاه جواب بدید و خانواده های PIC رو با AVR مقایسه کنید (برای کسی که نمی دونه داستان چیه).
                          سلام اقای رستمی ارادت
                          همونطور که اول پست هم گفتم نمیخواستم پست بزارم که کش پیدا نکنه.
                          قصدم جسارت به شما نبوده من به طور کل با موضوع مقایسه بین میکروکنترلر ها مخالفم.ولی وقتی عزیزی میاد و برای اولین بار مطلبی رو میخونه اون مطلب ملکه ی ذهنش میشه و احتمال داره جای دیگه به همون نحو ارایه بده و این موضوع تا کجاها ادامه پیدا کنه.....

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
                          من تخصصم ARM هست. بحثی نیست. اگه دوست داشتی بیا محلِ ما! تو انجمن ARM سرِ این قضایا بحث کنیم...
                          :wow:
                          مگه دعوایه
                          نمیام محل شما .بچه محلاتون زیادن :mrgreen:

Someone who can change the world
                          ELECTRONIC ENGINEER

دیدگاه

با سلام به دوستان
                            باید بگم فرقی نمیکنه که از چه برندی استفاده میکنید فقط برای هر کاری باید از سری مناسبش استفاده کرد (البته اگه قیمت مطرح نباشه)
                            اولین نکته اصلی بودن قطعه است که خودم بارها در avr باهاش برخورد داشتم مثلا یه 2560 مگا خریدم واسه یه پروژه صنعتی خوب بود ولی
                            حافظه فلشش نصفه بود!! یعنی معادل 1280 !!
                            نکته بعدی استفاده کامپایلر های تست شده و معتبره حالا اصلی یا کرک شده!
                            ما بقی تسلط کامل و کافی به برنامه نویسی صحیح و همچنین دانش الکترونیک و برق هستش که به نوبه خودش اهمیت بالایی داره
                            تمام این نکات دست به دست هم میدن تا یه پروژه با موفقیت یا شکست کامل انجام بشه
                            به دوستان پیشنهاد میکنم بیشتر تجربیات خودشونو مطرح کنن تا مشکلات از بین بره
                            با تشکر از همه اساتید
                            هر احمقی میتواند چیزها را بزرگتر، پیچیده تر و خشن تر کند. برای حرکت در جهت عکس به کمی نبوغ و مقدار زیادی جرات نیاز است. (آلبرت انیشتن)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X