اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه ماشین حساب توی عمل کار نمیکنه

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پروژه ماشین حساب توی عمل کار نمیکنه

نوشته اصلی توسط علی حیاتی
    سلام
    من پیشنهاد میدم اگر مدار را روی برد برد بسته اید اتصالات را با مولتی متر چک کنید مخصوصا صفحه کلید را و....
    طریقه تست صفحه کلید با مولتی متر رو هم میگم محض اطلاع :
    همانطور که می دانید صفحه کلید ماتریسی است سطر و ستون تشکیل شده. شما مثلا می خواهید کلید یک را چک کنید سطر 1 و ستون یک (r1,c1) را با مولتی متر می گیرید هر وقت کلید را فشار دهید بیزر مولتی متر به صدا در میاد و هر وقت رهاش کنید قطع میشود و به همین ترتیب کلید های بعدی را تست می کنید.
    موفق باشید
    بابا این بنده خدا میگه تازه کار نیستم!!
    نوشته اصلی توسط سما ساداتیان

من ناراحت نشدم و خیلی هم از دوستان ممنونم بابت جواب ها
    جهت مزاح گفتم.

بگذریم. من pic کار نکردم ولی یه چیزی رو میدونم که در pic اگر صفحه کلید رو به پورت b وصل کنی، نیاز به وقفه نداری. چون کلا پورت b برای اسکن صفحه کلید پیش بینی شده.
    (چون پروتئوس نداشتم، مداری که گذاشتی رو دانلود نکردم و نتونستم ببینم به پورت b وصل شده یا نه؟ به همین خاطر ناچارا پست دادم)

چند تا عکس از کتابم گرفتم ببین بدردت میخوره!
    1)

2)

3)

4)

5)

چقدر این ندیدن ها و نشنیدن ها مردم را خوشبخت کرده (دکتر علی شریعتی)

دیدگاه

سلام
      ممنون :wow:

میشه اسم کتاب و نویسنده اونو بگین ؟

کتاب خوبیه ؟

به چه زبانی هست بیسیک ؟
      خواستن >> توانستن >> موفقیت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی بهادر
        بابا این بنده خدا میگه تازه کار نیستم!! جهت مزاح گفتم.
        سلام
        وقتی خودشون گفتند نرم افزار درست است و مطمئن هستند پس ایراد سخت افزاری است حالا شاید برد برد خراب باشه یا سیم ها یا صفحه کلید و....
        من قصد جسارت به هیچ کسی رو ندارم فقط برای خودم پیش اومده که چیزهای ساده ای بوده که اصلا به ذهنم نیومده و مشکلات پیش پا افتاده باعث شده من جواب نگیرم و...
        به نظر من هیچ کس در علم الکترونیک نمی تونه بگه من آخرشم و....
        البته این نظر شخصی منه شاید یکی بیاد بگه من آخرشم و...

اما در مورد کتاب از روی عکس ها تونستم یک سری موارد رو حدس بزنم :
        اسم کتاب: میکرو کنترلر PIC
        زبان برنامه نویسی : اینطور که مشخصه بیسیک است.
        موفق باشید

دیدگاه

سلام

اینکه مشخصه اسم کتاب میکرو های PIC هست و زبانش بیسیک هست

اسم نویسنده ای چیزی که بشه پیداش کرد

حالا جالب اینجاست موقعی که مقاومت ها pull down هستند سطر سوم کار نمیکنه :mrgreen:

وقتی مقاومت ها pull up هستند سطر دوم کار نمیکنه :eek:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سما ساداتیان
            سلام

اینکه مشخصه اسم کتاب میکرو های PIC هست و زبانش بیسیک هست

اسم نویسنده ای چیزی که بشه پیداش کرد

حالا جالب اینجاست موقعی که مقاومت ها pull down هستند سطر سوم کار نمیکنه :mrgreen:

وقتی مقاومت ها pull up هستند سطر دوم کار نمیکنه :eek:
            شرمنده من این کتاب رو ندارم و این اطلاعات هم از روی عکس فهمیدم و....
            در انتهای صحبت هام گذاشتم گفتم شاید بدرد بخوره همین .... :icon_razz:
            وقتی مقاومت pull up و pull down میزارید چجوری سطر و ستون چک می کنید که این عملکرد رو داره؟

دیدگاه

سلام
              اصولا هر وقت پروتئوس یک یا چند پایه میکرو که در مد دیجیتال به کار رفتند رو با رنگ خاکستری نشون بده ، معنیش این هست که اون پایه از لحاظ منطقی معلق هست(که بهش High-Z میگن ) ، این حالت اتفاقی نیست و کاربردهای خاصی داره . اما در مورد اسکن کیبورد قرار گرفتن در این حالت باعث میشه هر سیگنال ضعیفی در پینهایی از میکرو که در حالت ورودی هستند(در این مدار C3 تا C6 ) به عنوان تغییر وضعیت منطقی در نظر گرفته بشه . این سیگنال ضعیف حتی ممکنه نویز سوار بر اشیاء و ابزار رسانا ، حتی دست انسان باشه که با نزدیک شدن ، از فاصله چند سانتی متری قادره وضعیت هر میکرویی رو در حالت های زی یا های امپدانس تغییر بده . در این حالت حتی نوسانات مدار نوسان ساز می تونن تاثیر مشابهی بر روی سطح منطقی این پایه ها داشته باشند :read:
              علت اینکه به قولی کیبورد در این حالت قاطی میکرد و خود بخود اعمالی رو انجام میداد در ابتدا همین بود .

قانونی که برای مقاومتهای پولینگ وجود داره (PULL UP/DOWN ) این هست که اگر ما در کیبورد قصد داریم سطح منطقی یک رو اسکن کنیم (یعنی یک عدد ، یک رو در چهار پین خروجی میکرو به گردش در بیاریم و در چهار پین دیگه که در حالت ورودی هستند وجود این یک رو بررسی کنیم یعنی منطق اکتیو high ، مثل همین مدار ) باید تمام پایه های ورودی رو Pull Down کنیم و اگر قصد داریم سطح منطقی صفر رو اسکن کنیم (یعنی یک عدد ، صفر رو در چهار پین خروجی میکرو به گردش در بیاریم و در چهار پین دیگه که در حالت ورودی هستند وجود این صفر رو بررسی کنیم یعنی منطق اکتیو Low ) باید تمام پایه های ورودی رو Pull Up کنیم .

در طراحی های الکترونیکی استاندارد معمولا منطق ورودی و خروجی اکتیو Low هست به همین دلیل در PORT b این سری از میکرو کنترلرها هشت عدد مقاومت
              Pull Up تعبیه شده که امکان فعال کردن اونها در برنامه میکرو وجود داره (منطق اکتیو HIGH هم در همه جا قابل اجرا هست اما در بسیاری از موارد تاثیر سوء در عملکرد مدار داره ).
              از طرفی در pic ها در پورت b وقفه ای مربوط به اتصال کیبورد به این پورت پیش بینی شده که این وقفه با تغییر وضعیت بر روی چهار بیت بالایی پورت b رخ میده .

برای راه اندازی بی درد سر کیبورد و استفاده از وقفه کیبورد در این میکروها باید یک صفر رو در بیت صفر تا سه این پورت به گردش در بیاریم و وقفه تغییر وضعیت پورت b رو روی لبه پایین رونده بگذاریم و وجود این صفر رو در چهار بیت بالای این پورت ( 4 تا 7 ) که در حالت ورودی منطقی قرار گرفتن و مقاومتهای پول پ داخلی اونها هم فعال شده بررسی کنیم .

پیروی از منطق فعال پایین (active low ) در ورودی و خروجی و راه اندازی لامپها و رله ها و نمایشگر هفت قطعه ای اتصال انواع کلید ها و سنسورها باعث کاهش قابل توجه تاثیر نویز میشه ، ضمن اینکه این منطق در راه اندازی قطعات الکترونیکی هم تاثیرات بهتری داره .

به عنوان مثال در میکرو کنترلر معروف 8051 جریان سینک(جریان دهی پایه خروجی در حالت صفر منطقی ) برای پورت 1 و 2 و 3 در حدود 1.6maisj و در حالت یک منطقی در حدود 0.8ma بود . و در پورت 0 که فقط توانایی کار به صورت اکتیو Low رو داشت جریان سینک در حدود 3.2ma بود پورت 0 اصطلاحا کلکتور باز (درین باز) بود در این میکرو اگر قرار بود یک نمایشگر هفت قطعه ای رو راه اندازی کنیم با استفاده از منطق اکتیو HIGH تقریبا نور نمایشگر قابل دیدن نبود و احتایج به بافر داشت اما اگر منطق اکتیو LOW بود بدون بافر هم به خوبی دیده می شد خصوصا در پورت 0 و حتی امکان افزایش جریان تا چندین برابر مقدار استاندارد اون هم بدون آسیب دیدن تراشه وجود داشت . :surprised:

در طراحی مدارات مجتمع یا همون ic خودمون هم طراهان به دلایلی که ذکر شد و بسیاری دلایل دیگه تمایل دارند که حتی با وجود زیاد شدن تعداد قطعات و پیچیده تر شدن مدار منطق اکتیو Low و همینطور ترانزیستور های منفی رو بیشتر در تراشه به کار ببرند این مساله باعث ثبات کاری در تراشه میشه و حتی در طول عمر مفید قطعه هم موثره :rolleyes:
              از این رو

از همه اینها که بگذریم به نظر میرسه که طراحی این ماشین حساب خالی از اشکال نباشه چون استفاده از دو پورت برای راه اندازی کیبورد همین طور LCD و اسفاده از باس 8 بیتی برای LCD و استفاده نکردن از امکانات پورت B برای راه اندازی کیبورد گرچه اشتباه نیستند اما هیچ یک از این کارها مرسوم هم نیستند :redface:

شاید بد نباشه تا این مدار و برنامش رو کمی تغییرات بدیم :nerd:
              موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

حالا جالب اینجاست وقتی توی پروتئوس ستون ها را pull down میکنیم . اصلا جواب نمیده !

وقتی مقاومت pull up و pull down میزارید چجوری سطر و ستون چک می کنید که این عملکرد رو داره؟
                خوب همه سطر ها درست هستند . یعنی مثلا 1 را میزنم روی lcd عدد 1 را نشون میده

فقط سطر 3 را هر چی فشار میدم هیچ اتفاقی نمیفته :eek:

دیدگاه

بله من هم این موضوع رو تو پروتئوس مشاهده کردم وقتی pull down میشه نه تنها کیبورد کار نمیکنه بلکه روند جاروب هم از کار میفته یعنی بیت متحرک کاملا متوقف میشه .
                  آیا شما تو سخت افزارتون هم این موضوع رو تست کردید ؟
                  اگه امکانش هست این کار رو هم انجام بدید و نتیجه رو اعلام کنید ، برای رفع مشکل باید حدسهایی بزنید و اونها رو یکی یکی چک کنید .
                  این مساله اونقدر ها هم پیچیده نیست در اکثر مواقع ایراد جایی هست که اصلا فکرش رو هم نمیکردیم یا به خیال صحیح بودنش هر بار ازش ساده میگذشتیم :nerd:
                  این روند به مرور برای شما عادی میشه و ایرادها یا پیش نمیان و یا به سرعت رفع میشن . :rolleyes:
                  موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

آیا شما تو سخت افزارتون هم این موضوع رو تست کردید ؟
                    اگه امکانش هست این کار رو هم انجام بدید و نتیجه رو اعلام کنید ، برای رفع مشکل باید حدسهایی بزنید و اونها رو یکی یکی چک کنید .
                    توی عمل وقتی مقاومت های PULL DOWN وصل نیستند میکرو قاطی میکنه و خودش روی lcd عدد مینویسه و پاک میکنه

وقتی مقاومت های pull down را میزارم همه کلید ها به جز سطر سوم keypad کار میکنند و تنها سطر سوم کار نمیکنه .

دیدگاه

سلام

میگم کریستال توی برنامه 20 مگا هرتز تعریف شده

من 16 مگاهرتز میزارم

از این که نمیتونه باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X