اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نویز شدید در PIC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نویز شدید در PIC

یه برنامه چشمکآ‌زن ساده با PIC نوشتم که وقتی ولتاژ رو بهش میآ‌دم به طرز وحشتناکی نویز روش تأثیر میآ‌ذاره.
    کسی میآ‌دونه چرا این اتفاق میآ‌افته. آخه من شنیدم که پیآ‌آیآ‌سی خیلی نسبت به نویز مقاومه.
    حتی وقتی میام طرف مدار نویزی میآ‌شه و چشمک زدن از کار میآ‌افته.
    من که گیج شدم
    الان روی بردبرد هم یه پیآ‌آیآ‌سی گذاشتم و هم یه مگا16
    مگا 16 خیلی خوب کار میآ‌کنه.
    پیآ‌آیآ‌سی ای که استفاده میآ‌کنم اینه : PIC16F628A

ممنون میآ‌شم یه نفر جواب بده.

ممنون از آقای study که جواب دادن، همین طور از بقیه دوستان.
    باید پایه PGM رو از طریق یک مقاومت به زمین وصل میآ‌کردیم یا اگه ممکنه مد low voltage program رو غیر فعال کنیم.
    [move]بای[/move]

پاسخ : نویز شدید در PIC

سلام عزیزم.
    با فرض اینکه برنامتون درسته، من حدس میزنم مشکل از کلاک میکروتون باشه. ببینید اگه از کریستال خارجی استفاده میکنین، فیوز بیتاتون رو درست SET کردین یا نه. در ضمن از سالم بودن کریستالتون هم اطمینان پیدا کنید. :agree:

دیدگاه

پایه MCLR به VCC وصل کردی. ؟؟ باید وصل کنی

دیدگاه

سلام
        ممنون از راهنماییآ‌های دوستان، اما من پایه ریست رو با یه مقاومت یک کلیلواهم به Vcc وصل کردم. به همین ترتیب تمام فیوزبیتآ‌های مربوط به کلاک رو برای این آیآ‌سی چک کردم، از کلاک داخلی هم استفاده میآ‌کنم. برنامه هم یه چشمکآ‌زن سادست، مشکلی هم نداره، اینآ‌جوری که وقفه نداریم، توی روتین while نوشتم RB0 رو یکش کن، بعد تأخیر، بعد دوباره صفرشآ‌کن و بعد دوباره تأخیر. همین. توی اتصال الآ‌ایآ‌دی هم پایه زمین رو به پورت وصل کردم و اون طرف رو با یه مقاومت 330 اهم به Vcc .
        یه جوری شده نزدیک مدار که میام نویزی میآ‌شه، یعنی چشمک نمیآ‌زنه و پرپر میآ‌کنه، تا میرم عقب دوباره خوب میآ‌شه، مهتابی روشن میآ‌کنم همین جوری میآ‌شه، تا فندک هم که میآ‌برم نزدیکش و میآ‌زنم، اگه دستم مدار رو نویزی نکنه، فندک این کار رو میآ‌کنه، عجیبه عجیب نیست :surprised: .
        من تعریفآ‌های خیلی بهتری رو در مورد PIC شنیده بودم.
        مشکل از کجا میآ‌تونه باشه :eek: ؟؟
        PIC16F84A رو هم چک کردم، با گذاشتن کلاک خارجی همون وضعیت تکرار میآ‌شه.

ممنون
        [move]بای[/move]

دیدگاه

این مشکل بارها و بارها دیده شده
          مشکل شما فقط از بستن روی بردبورد است
          روی pcb ببنیدید تیجه بسیار بهتر خواهد بود
          هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
          بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
          میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

سلام
            مدار چشمکآ‌زن رو روی برد هزار سوراخ بستم، البته بهتر شد اما همچنان AVR خیلی بهتر عمل میآ‌کنه، خیلی بهتر. نمیشه اصلا دست به مدار زد.
            اصلا یه سوال کسی بوده که با PIC کار کنه و درست مثل AVR ازش جواب بگیره؟
            خودمم دارم تو اینترنت میآ‌گردم :read: ببینم علت چیه، اما جالبه خیلی ندیدم کسی از این تیپ مشکلات رو گزارش کرده باشه.
            کمک ... .

ممنون
            [move]بای[/move]

دیدگاه

این حرف ها چیه دوستان؟ حتما مشکل خاصی در کار شما هست وگرنه این میکروکنترلرها به این راحتی مشکل پیدا نمیآ‌کنند، پایه اینها رو فقط با سیم به مدار لحیم کنید هم کار میآ‌کنند چه برسه به اینکه روی برد بورد باشند و فندک بزنید و ...
              احتمالا مشکل شما از مد پروگرام کردن باشه، پایه PGM رو به زمین یا VCC وصل کنید ببنید درست نمیآ‌شه (آ‌درست یادم نیست باید به زمین وصل میآ‌شد یا VCC )
              مطمئن بشید که پایه ای رو که به عنوان خروجی استفاده میآ‌کنید اولا خروجی تعریف شده باشد ( توسط مقدار درهی رجیستر TRISX )آ‌ ثانیا اگر با ADC مشترک باشد ممکن هست در حالت عادی در حالت دیجیتال نباشد و باید تنظیم شود. من 16F84 را در دیگ آب جوش هم آزمایش کردم بدون مشکل ربع ساعت کار کرد و ریست هم نشد،آ‌ 16F630 هم یک نمونه برای روشنایی اتاق استفاده کردم یک سال هست که تمام وقت بدون خاموشی در حال کار هست و با اینکه نزدیک سیمآ‌ها برق شهر قرار گرفته هنوز یکبار هم نقصی نشان نداده، از عملکرد میکرو مطمئن باشید،آ‌ حتما یکی از اصول کار با میکرو رعایت نشده که اینجور مشکلی وجود داره، من هم اوایلی که با PIC18 شروع به کار کرده بودم دقیقا همین مشکل را داشتم که متوجه شدم از تنظیم فیوز بیتآ‌هایی هست که مد پروگرام شدن را تغییر میآ‌دهند.
              از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
              هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
              اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
              اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

با سلام
                دوست عزیز زمان های دور من با این مشکل روبرو شدم مشکل شما دو حالت داره
                حالت اول اشبتاه در تعیین ورودی و خروجی
                حالت دوم اشتباه پروگرامر

دیدگاه

سلام
                  دوستان خیلی ممنون، خصوصا آقای Study جواب گرفتم چه جوابی. واقعا از کمکتون ممنونم که کارم خیلی راه افتاد.
                  جواب رو داخل لینک اصلاح میآ‌کنم.
                  پایه PGM باید به زمین وصل میآ‌شد.

بازم ممنون.
                  [move]بای[/move]

دیدگاه

سلام
                    من تو یه مداری کا با PIC16F628A بسته بودم و یه سالی داشت کار میکرد با مشکل شدید نویز برخوردم ! :angry:
                    به محض اینکه مدار تحریک میشه میکرو ریست میشه ! :angry: :angry:
                    میکروم تو مد HV پروگرام شده بوده و MCLR هم غیر فعال بوده(پین I/O)
                    اومدم MCLR رو فعال کردم و با یه 1.2K به Vcc وصل کردم اماباز مشکل داشت !
                    LVP رو فعال کردم خیلی بهتر شد ! oo:

اما اینجا جناب siyalk.ob به این نتیجه رسیده بود که LVP بهتره غیر فعال باشه !
                    این LVP واقعا تو نویز پذیزی میکرو تاثیر داره ؟
                    زمان تنها واحد حقیقی اندازه گیریه
                    زمان وجود ماده رو اثبات میکنه
                    بدون زمان هیچکدوم ما وجود نخواهیم داشت
                    زمان یکتاست

دیدگاه

این قضیه ی : باید پایه PGM رو از طریق یک مقاومت به زمین وصل میآ‌کردیم رو هم اصلا نمیفهمم ؟!
                      من از این پینم هم استفاده کردم تو مدار ! فقط هنگام پروگرام کردن مگه نباید زمین شه ؟
                      زمان تنها واحد حقیقی اندازه گیریه
                      زمان وجود ماده رو اثبات میکنه
                      بدون زمان هیچکدوم ما وجود نخواهیم داشت
                      زمان یکتاست

دیدگاه

سلام.

من هم قبلا تو یک مدار بیسیم خواستم از 628A استفاده کنم به همین مشکل خوردم.
                        بعد از کلی ور رفتن فهمیدم که کلاک داخلی مشکل داره.
                        کلاک رو بردم رو کریستال خارجی همه چی دست شد.

احتمالا یه سری مدل چینی تو بازار هست که کلاک داخلیش مشکل داره.
                        خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

من این برنامه رو نوشتم
                          UART1_Write_Text("AA"

for (i=0;i<3;i++)
                          {
                          Delay_ms(2) ;
                          UART1_Write( tempsensor[i] );

}
                          Delay_ms(2) ;
                          UART1_Write_Text("B"
                          Delay_ms(2) ;
                          UART1_Write_Text("B"
                          Delay_ms(100) ;
                          در واقع دارم AA***BB رو به پورت سریال میفرستم
                          حالا مشکلم اینه که بعد از 72 ساعت کار کردن ، AA تبدیل میشه به A ، یا تو بقیه رشته اتفاقاتی میوفته !!!
                          این مربوط به نویز میشه ؟ یا کریستال ؟ یا ...

دیدگاه

سلام.

مشکل شما مربوط به نویز نیست.

وقتی که از UART استفاده میکنی، میزان خطا توی Baud rate خیلی مهمه.
                            اگه خطا نسبتا زیاد باشه (مثلا بالاتر از نیم درصد) و اطلاعات به صورت مداوم ارسال بشن،
                            بعد از یه مدتی (که اون مدت بستگی به میزان خطا داره) گیرنده با مشکل برمیخوره و مثلا یکی
                            از استارت یا استوپ بیت ها رو نمی تونه تشخیص بده و اون وقت یک بایت از دست میره.

اگه از کتابخونه های داخلی MicroC برای UART استفاده میکنی (که از کدت معلومه استفاده میکنی)،
                            بعد از کامپایل تو قسمت مسیجاش می نویسه که UART به چه خطایی تنظیم شده. اون رو حتما چک کن.
                            اگه دیدی خطا زیاده، از یه باود دیگه استفاده کن تا خطا کمتر بشه.

یه نکته تو استفاده از UART هست و اون اینه که مدارات تولید باود از کلاک cpu استفاده میکنن.
                            پس اگه کلاک cpu خودش خیلی دقیق نباشه، باود هم خیلی دقیق نیست.

پس اگه میخوای از UART استفاده کنی، حتما کلاک رو از کریستال بگیر (نه کلاک داخلی یا RC).

به عنوان یک توصیه هم اینو داشته باش که اگه میخوای مداری بسازی که قراره روزها (یا ماهها و سالها) به صورت بی وقفه کار کنه،
                            حتما WDT و BOR رو فعال کنی.

امیدوارم به دردی خورده باشه.
                            خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

ممنونم hamed8419215
                              WDT رو فعال کرده بودم ( البته زمانبندی پاک کردنش رو کیلویی نوشتم )
                              با کریستال 8M کار میکردم ، دیدم ارور رو زده 0.16 درصد و باد ریت رو که گذاشته بودم 9600 زده بود 9616
                              با کریستال 7.3728 کامپایل کردم ، اصلا ارور رو ننوشت !!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X