اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد سروو موتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : کمک در مورد سروو موتور

نوشته اصلی توسط pama
    با سلام خدمت شما جناب مهندس و با تشکر فراوان بابت حضور مجددتون.

1.این گزینه با توجه به گشتاور میتونه متغیر باشه، منتها با توجه به اینکه در دستگاه به تعداد بیشتر از 6 یا 7 تا از این موتور احتیاج داریم، برای گشتاور پائین(10 یا 15 کیلو در سانتی متر) حداکثر 60 تومن، و برای گشتاور بالا (25 یا 30 کیلو در سانتی متر) حداکثر 90 تومن.

2. همونطور که عرض کردم حداقل گشتاور مورد نیاز 10 یا 15 kg.cm

3. حداکثر اندازه مثلا به اندازه ی یک باکسی باشه با طول و عرض و ارتفاع 5 cm، وزن زیاد مهم نیست منتها خیلی هم سنگین نباشه، مثلا حداکثر 200 گرم.

4. ولتاژ کاری هم طوری باشه که باتری ماشین بتونه اونو ساپورت کنه (فکر کنم حداکثر ولتاژ باتری خودرو 11.6 ولت هست، اگر اشتباه نکنم! و عین 12 ولتی که میگن نیست) ، و برای جریانی هم که هر موتور میکشه و جریان باتری که 40 ولت هست، با توجه به اینکه ما از تعداد حدود 7 تا از این موتورها میخوایم استفاده کنیم، طوری باشه که جریان باتری قابلیت ساپورت این میزان جریان کشی موتورها رو هم داشته باشه.

5. حداقل 1.8 تا 2 دور در ثانیه، تحت بار هر چقدر بالاتر هم باشه بهتره
    و یا این مورد خاص هم بسیار مناسب بود برامون:
    Operating Speed (4.8V): 0.20sec/60° at no load
    Operating Speed (6.0V): 0.17sec/60° at no load

6. دمای محیط کار با توجه به اینکه داخل خودرو هست میتونه با توجه به گرمی و سردی هوا متغیر باشه، گاهی تا 15درجه زیر صفر و گاهی هم تا 40 درجه بالای صفر.

7. این مورد هم بله همونطور هست که شما فرمودید، حرکت این بازو در یک مسیر 10 یا 15 سانتی متری از یک مبدا مشخص به یک مقصد معین هست.

باز هم از لطفتون یک دنیا سپاسگذارم جناب solsal.
    با سلام

جستجوی گوگل برای"automotive dc servo motor"

ابتدا سایتهای چینی و هندی
    سپس آمریکایی و اروپایی

مدل:55SZ01
    http://longkang-motor.en.made-in-chi...tor-55SZ-.html

مدل: SM60-003-30DCB
    http://www.alibaba.com/product-gs/46..._DC_Servo.html

مدل :
    http://www.alibaba.com/product-gs/31...C_machine.html

مدل 23 :
    http://www.moog.com/products/motors-...rs/c23-series/

و این مدل:( البته ولتاژ 30 به بالا نیاز دارد-که با یک مبدل با هزینه 20000 تومان ، 12 را به 30 تبدیل می کنید )
    ( پر استقامت ترین مشخصات را دارد. ولی آمریکایی است)"خرید و انتقال ، شاید مشکل باشد"
    http://www.baldor.com/products/servo...r/dc_servo.asp

با سپاس
    گشتی در لاله زار
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

• ۸۶٬۲۰۰ ریال ۵۱٬۷۲۰ ریال
      ۱۵۹٬۰۰۰ ریال ۱۲۷٬۲۰۰ ریال
      ۲۱٬۶۰۰٬۰۰۰ ریال ۱۷٬۲۸۰٬۰۰۰ ریال
      ۱٬۳۷۰٬۰۰۰ ریال ۱٬۱۶۴٬۵۰۰ ریال
      ۴٬۱۱۰٬۰۰۰ ریال ۳٬۲۸۸٬۰۰۰ ریال
      ۱۰۴٬۰۰۰ ریال ۵۲٬۰۰۰ ریال
      ۳٬۵۰۰ ریال ۲٬۴۵۰ ریال
      ۹۵۹٬۰۰۰ ریال ۱۹۱٬۸۰۰ ریال

نوشته اصلی توسط Solsal
      با سلام

جستجوی گوگل برای"automotive dc servo motor"

ابتدا سایتهای چینی و هندی
      سپس آمریکایی و اروپایی

مدل:55SZ01
      http://longkang-motor.en.made-in-chi...tor-55SZ-.html

مدل: SM60-003-30DCB
      http://www.alibaba.com/product-gs/46..._DC_Servo.html

مدل :
      http://www.alibaba.com/product-gs/31...C_machine.html

مدل 23 :
      http://www.moog.com/products/motors-...rs/c23-series/

و این مدل:( البته ولتاژ 30 به بالا نیاز دارد-که با یک مبدل با هزینه 20000 تومان ، 12 را به 30 تبدیل می کنید )
      ( پر استقامت ترین مشخصات را دارد. ولی آمریکایی است)
      http://www.baldor.com/products/servo...r/dc_servo.asp

با سپاس
      سلام از بنده است جناب مهندس.
      یک دنیا از این لطف بی حدّتون سپاسگذارم جناب solsal که با توجه به مشغله های خودتون این لطف بزرگ رو در حق ما کردید.

تمام لینکهایی که لطف کردید رو دیدم، منتها نگاه اولیه و تا شب کامل میخونمشون.

جناب مهندس در مورد مدل آخر اینکه شما میفرمائید آمریکایی هست،آیا مشکلش فقط تو خریدن اون هست؟

باز هم بسیار بسیار سپاسگذارم.

اضافه شده در تاریخ :
      با سلام و عرض احترام خدمت همه ی اساتید مخصوصا جناب solsal.
      جناب مهندس بنده با وسواس هر چه بیشتر تمام لینکها و مدلهایی که شما لطف فرموده بودید به همراه تمام فایلهای pdf که با هر کدومشون بود خوندم، الانم دوستان هم گروهی در حال تحقیق رو قیمت نوع مورد نظر و وجود هر کدوم در بازار ایران هستند.

جناب solsal همونطور که شما در جریان هستید یکی از مشکلات ما با تاور پروها علاوه بر نامناسب بودن نوع اونها برای کار خودرویی، این بود که اونا به محض گرفتن تغذیه شروع به حرکت میکردند و منتظر رسیدن شرط مورد نظر برای رفتن در زاویه نمیموندند.

چیزی که متاسفانه بنده نتونستم تو موتورهایی که شما لطف فرمودید پیدا کنم، که صد البته ایراد از جانب بنده است و نه از نوع موتورها...
      و میخواستم اگر امکان داره لطف بفرمائید و در این زمینه کمی توضیح بفرمائید، که آیا این موتورها هم مانند تاور پروهان، یا اینکه اصلا اطلاعاتی از این مورد در دست نیست، و اگر این طور هست ما باید چه کاری انجام بدیم؟

و اگر این موتورها این خاصیت رو ندارند، در نتیجه خیلی عالی خواهد شد که به ما فیدبک موقعیت هر لحظه ی شافت خروجیشون رو بدند، کاری که شما فرمودید با eeprom و رو تاور پروها انجام بدم...
      در این راستا بنده تو pdf موتورهای مدل 23 این توضیح رو خوندم که مطمئن نیستم همون فیدبک باشه یا خیر....

Integrated
      feedback devices (tachometers and encoders) are
      available for closed-loop control.

و بسیار متشکر میشم در این راستا هم مقداری توضیح بفرمائید.

بسیار متشکرم.

اضافه شده در تاریخ :
      سلام و عرض احترام خدمت همه دوستان و اساتید گرامی.
      دوستان شاید مضحک باشه که هنوز گروه ما نتونسته به یک نتیجه واحد برای یه سرووی مناسب برسه!!

الان انتخابمون محدود به چند تا موتور شده که از جهت کارکرد مناسب در محیط خودرویی خیالمون ازش راحته، فقط مشکلی که هست اینه که نمیدونیم آیا با این موتورها هم به مشکلی که با تاور پروها داشتیم بر میخوریم یا خیر؟

یادم هست یکی از دوستان قبلا یه پیشنهادی دادن، اونم اینکه ما سرووهامون رو بدون اینکه بهشون دیتا بدیم فقط gnd و تغذیش رو وصل کنیم و ببینیم اینا حرکت میکنن یا خیر...
      حالا به نظر شما آیا این روش میتونه مناسب باشه برای اینکه ما سرووی جدیدی که میخوایم بخریم رو تست کنیم برای اینکه ببینیم بعدا با نوشتن برنامه خواسته ی ما رو بر آورده میکنن یا خیر، یعنی اینکه صبر میکنن تا شرطشون برسه و بعد حرکت کنند یا اینکه نه مثل تاور پروها در ابتدای گرفتن تغذیه یه تکونی میخورن و بعد از رسیدن شرط هم طبق برنامه عمل میکنند...
      یا اینکه خیر این اصلا راهش نیست و باید کار دیگه ای بکنیم برای اینکه بفهمیم سروویی که میخوایم بگیریم این مشکل رو داره یا خیر؟

دوستان بزرگوارم بسیار ممنون میشم که مثل گذشته بنده رو یاری بفرمائید.
      زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
      امتحان ریشه هاست
      ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
      زندگی چون پیچک است
      انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

پاسخ : کمک در مورد سروو موتور

سلام من یه سروو دارم که با میکرو ATmega16بهش برنامه میدم و یه بازو به سرووم وصل کردم و خود موتور رو هم به جایی فیکس کردم میخام وقتی موتور رو راه اندازی می کنم اهرم من در حالت عمودی باشه ولی موتورم صرف نظر از اینکه من چه زاویه اولیه بهش میدم میره در حالت افقی قرار میگیره!همه جور زاویه اولیه رو چک کردم
        من با تایمر کانتر یک در حالتph&fr pwm با زبان cکار میکنم .کسی میدونه مشکل کجاست؟من خیلی فوری نیاز به کمک دارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
          با سلام و احترام.
          دوستان بنده همچنان از شما تمنای یاری دارم، واقعا این موتورها حیرونم کردند...
          سلام ببخشید جناب PAMA
          الان مشکل شما دقیقا چیه؟
          با جنس موتور مشکل دارید و میگید مکنه تو ماشین دوام نیاره؟
          ویا مشکلتون حرکت اولیه موتورهاست؟
          برای مشکل اول من چیزی به ذهنم نمیرسه ولی مشکل دوم رو هم قبلا راه حلش رو گفتم ولی دلیل عدم بکارگیری اون روش از طرف شما رو نفهمیدم.
          البته یه راه حل مطمعن تر دیگه هم به ذهنم رسیده که کمی سخت تره.اگه خواستید اون رو هم بگم.
          پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی
            سلام ببخشید جناب PAMA
            الان مشکل شما دقیقا چیه؟
            با جنس موتور مشکل دارید و میگید مکنه تو ماشین دوام نیاره؟
            ویا مشکلتون حرکت اولیه موتورهاست؟
            سلام.
            متشکرم از حضور مجددتون.
            جناب کاخکی ماجرا به اینجا ختم شد که سرووهای تاور پرو هر دو مشکلی رو که شما فرمودید داشتند و برای همین کنار گذاشته شدند و قرار بر استفاده از سروو موتورهای GWS ای که در پستهای قبلی عرض کردم، شد.
            خوشبختانه در مورد قابلیتشون برای استفاده در محیط خودرویی به اطمینان قابل قبولی رسیدیم، منتها هنوز نخریدیمشون، اونم به این دلیل که باز میترسم مثل قبلیها به مشکل دومی که شما فرمودید -همون حرکت اولیشون- بربخوریم و بازم یه سال روش کار کنیم و .... آخرشم هیچ :angry:

و موضوعی که الان خیلی منو اذیت میکنه اینه که نکنه اصلا همه ی سرووها اون مشکل دومی رو داشته باشند و تلاش ما برای عوض کردن سرووها هم بی فایده باشه...
            برای همین به موازات سرووها، به پیشنهاد دوستان خواستم از دی سی گیر بکس دار با انکدر استفاده کنم که بتونم سر یه زاویه ای نگهش دارم، که ظاهرا نشدنی و بی فایده است....

مشکل دوم رو هم قبلا راه حلش رو گفتم ولی دلیل عدم بکارگیری اون روش از طرف شما رو نفهمیدم.
            البته یه راه حل مطمعن تر دیگه هم به ذهنم رسیده که کمی سخت تره.اگه خواستید اون رو هم بگم.
            مهندس منظورتون استفاده از eeprom هست؟؟
            با این روش متاسفانه با وجود کمکهای شما و دوستان دیگه و کلی کار کردن باهاش نتونستم به نتیجه نرسیدم...
            بسیار بسیار خوشحال میشم اگر این لطف رو در حق بنده بفرمائید و مثل گذشته راهنمای بنده باشید جناب مهندس.
            امتحان ریشه هاست
            زندگی چون پیچک است
            انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
              سلام.
              متشکرم از حضور مجددتون.
              جناب کاخکی ماجرا به اینجا ختم شد که سرووهای تاور پرو هر دو مشکلی رو که شما فرمودید داشتند و برای همین کنار گذاشته شدند و قرار بر استفاده از سروو موتورهای GWS ای که در پستهای قبلی عرض کردم، شد.
              خوشبختانه در مورد قابلیتشون برای استفاده در محیط خودرویی به اطمینان قابل قبولی رسیدیم، منتها هنوز نخریدیمشون، اونم به این دلیل که باز میترسم مثل قبلیها به مشکل دومی که شما فرمودید -همون حرکت اولیشون- بربخوریم و بازم یه سال روش کار کنیم و .... آخرشم هیچ :angry:

و موضوعی که الان خیلی منو اذیت میکنه اینه که نکنه اصلا همه ی سرووها اون مشکل دومی رو داشته باشند و تلاش ما برای عوض کردن سرووها هم بی فایده باشه...
              برای همین به موازات سرووها، به پیشنهاد دوستان خواستم از دی سی گیر بکس دار با انکدر استفاده کنم که بتونم سر یه زاویه ای نگهش دارم، که ظاهرا نشدنی و بی فایده است....

مهندس منظورتون استفاده از eeprom هست؟؟
              با این روش متاسفانه با وجود کمکهای شما و دوستان دیگه و کلی کار کردن باهاش نتونستم به نتیجه نرسیدم...
              بسیار بسیار خوشحال میشم اگر این لطف رو در حق بنده بفرمائید و مثل گذشته راهنمای بنده باشید جناب مهندس.
              اول عذرخواهی میکنم که پاسخها رو کوتاه میدم .دلیلش هم عدم دسترسی به کیبورد فارسیه.
              من دلیل اینکه شما نتونستید جواب بگیرید رو هم نفهمیدم.تا اونجا که خاطرمه اگر قبل از هرکاری به سرووها زاویه میدادید دیگه موقع خواموش و روشن شدن حرکتی نداشتند.احتمالا شما نتونستید زاویه ها رو ذخیره کنید.به هر حال این مورد رو اگه تونستم خودم تست میکنم و نتیجه رو اینجا میگم.
              راه دوم که کمی پر هزینه تر و پر دردسر تر ولی مطمعن تر هست هم اینه که مدار درایور داخلی سروو رو از داخل سروو بیرون بیارید و خودتون مداری بسته به نیازتون و طبق خواسته خودتون براش طراحی کنید اینطوری علاوه بر اینکه حرکات نخواسته نخواهید داشت میتونید زاویه دقیق سروو رو هر لحظه که بخواهید بخونید و یا حتی سرعت حرکت سروو رو هم کنترل کنید.که البته همه اینها برمیگرده به قدرت برنامه نویسی شما.
              پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

اول عذرخواهی میکنم که پاسخها رو کوتاه میدم .دلیلش هم عدم دسترسی به کیبورد فارسیه.
                اختیار دارید جناب کاخکی،اتفاقا پاسخهای شما کاملا مشخص و روشنه.

من دلیل اینکه شما نتونستید جواب بگیرید رو هم نفهمیدم.تا اونجا که خاطرمه اگر قبل از هرکاری به سرووها زاویه میدادید دیگه موقع خواموش و روشن شدن حرکتی نداشتند.احتمالا شما نتونستید زاویه ها رو ذخیره کنید.به هر حال این مورد رو اگه تونستم خودم تست میکنم و نتیجه رو اینجا میگم.
                بله منتها اگر در ابتدای برنامه بهشون زاویه میدادم، بعد از روشن شدن مجدد دستگاه، سرووها میرفتن تو زاویه هایی که براشون در ابتدای برنامه تعریف شده بود و این هم برای ما نامطلوب هست، خواستمون ساکن بودن سرووها در شروع به کار دستگاست که پیشنهاد شما استفاده از eeprom بود و ذخیره کردن آخرین مقداری که سرووها قبل از خاموشی دارن، و خوندن اونها از حافظه و اعمال مجددشون به سرووها در بدو شروع به کار دستگاه تا عملا اینجوری سرووها حرکتی نداشته باشند، که مطمئنا ایراد از نحوه ی برنامه نویسی بنده بود که ابن روش جواب نداد...

راه دوم که کمی پر هزینه تر و پر دردسر تر ولی مطمعن تر هست هم اینه که مدار درایور داخلی سروو رو از داخل سروو بیرون بیارید و خودتون مداری بسته به نیازتون و طبق خواسته خودتون براش طراحی کنید اینطوری علاوه بر اینکه حرکات نخواسته نخواهید داشت میتونید زاویه دقیق سروو رو هر لحظه که بخواهید بخونید و یا حتی سرعت حرکت سروو رو هم کنترل کنید.که البته همه اینها برمیگرده به قدرت برنامه نویسی شما.
                بسیار متشکرم از پیشنهادتون.
                راستشو بخواید جناب کاخکی شما شاید نفر 10ام باشید که این پیشنهاد رو میکنید!
                منتها جناب مهندس، من فکر نمیکنم بتونم از عهده ی این کار بر بیام...
                نمیدونم، شایدم بشه!
                ...

به نظر شما همه ی سرووها ممکنه این مشکل رو داشته باشند و نیاز باشه که حتما یه بلایی سرش بیاریم؟!
                عرض کردم، قبلیها علاوه بر مشکل دوم که شما فرمودید، برای محیط خودرویی هم نامناسب بودند، و باید با سرووی دیگه ای جایگزین بشن، حالا گیر من سر اینه که حالا که از مناسب بودن نوع جدید از جهت کارکرد مطمئنیم، چه راه حلّی میتونه وجود داشته باشه بای اینکه بفهمیم این نوع از سرووها، مشکل سرووی قبلی رو ندارند؟
                یا اینکه خیر، این مشکل برای همه ی سرووها ذاتی هست و کاریش هم نمیشه کرد؟
                که اگه این طور باشه واویلاست....
                امتحان ریشه هاست
                زندگی چون پیچک است
                انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama

راستشو بخواید جناب کاخکی شما شاید نفر 10ام باشید که این پیشنهاد رو میکنید!
                  ای بابا من فکر کردم یه راه حل ناب پیدا کردم :cry2:
                  احتمال میدم همه سرووها اینطورند.
                  اون کار فکر نکنم زیاد سخت باشه، شما که این همه وقت گذاشتید دو روز هم روی این کار کنید.
                  بهترین راه هم برای فهمیدن اون مشکل حرکت اولیه سرووها تهیه یکی و تستش هست و اگر هم امکان تهیه ندارید میتونید با قسمت پشتیبانی سایت سازندش تماس بگیرید احتمالا جوابتون رو میدن

دیدگاه

ای بابا من فکر کردم یه راه حل ناب پیدا کردم :cry2:
                    احتمال میدم همه سرووها اینطورند.
                    اون کار فکر نکنم زیاد سخت باشه، شما که این همه وقت گذاشتید دو روز هم روی این کار کنید.
                    بهترین راه هم برای فهمیدن اون مشکل حرکت اولیه سرووها تهیه یکی و تستش هست و اگر هم امکان تهیه ندارید میتونید با قسمت پشتیبانی سایت سازندش تماس بگیرید احتمالا جوابتون رو میدن
                    راه حلّتون مثل همیشه ناب هست جناب کاخکی.
                    منتها بنده با این سواد ناقصم خیلی بیشتر از 2 روز احتیاج به زمان دارم تا بتونم بفهمم که آیا میتونم برای موتور dc ای که تو سرووها هست خودم برد راه انداز طراحی کنم یا خیر!
                    بله فکر خوبیه که از شرکت سازندش این سوال رو بپرسم، چون وارد کننده ها و فروشنده هایی که تو ایران هستند، چون فقط فروشنده اند و ممکنه به مورد مشابه با این مشکل بر خورد نکرده باشند، هیچ کدومشون جواب درستی بهم ندادند...
                    خریدنشون هم فکر بسیار خوبیه و مشکلی هم نیست، خیلی راحت میشه فعلا 2 تاشو گرفت و امتحان کرد، منتها من تو دیتا شیت سرووهای جدیدی که عرض کردم، خوندم که این موتورها دیجیتالند و گمون میکنم نحوه ی درایوشون با تاور پروها که آنالوگ بودن و با pwm درایو میشدند فرق بکنه، که میشه یه مسئله ی جدید :angry:
                    امتحان ریشه هاست
                    زندگی چون پیچک است
                    انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
                      راه حلّتون مثل همیشه ناب هست جناب کاخکی.
                      منتها بنده با این سواد ناقصم خیلی بیشتر از 2 روز احتیاج به زمان دارم تا بتونم بفهمم که آیا میتونم برای موتور dc ای که تو سرووها هست خودم برد راه انداز طراحی کنم یا خیر!
                      بله فکر خوبیه که از شرکت سازندش این سوال رو بپرسم، چون وارد کننده ها و فروشنده هایی که تو ایران هستند، چون فقط فروشنده اند و ممکنه به مورد مشابه با این مشکل بر خورد نکرده باشند، هیچ کدومشون جواب درستی بهم ندادند...
                      خریدنشون هم فکر بسیار خوبیه و مشکلی هم نیست، خیلی راحت میشه فعلا 2 تاشو گرفت و امتحان کرد، منتها من تو دیتا شیت سرووهای جدیدی که عرض کردم، خوندم که این موتورها دیجیتالند و گمون میکنم نحوه ی درایوشون با تاور پروها که آنالوگ بودن و با pwm درایو میشدند فرق بکنه، که میشه یه مسئله ی جدید :angry:
                      این رو اصلاح کنم که تاورها هم دیجیتالند
                      و تاکید میکنم که اگر سروهای دیگه هم مثل تاورها راه اندازی بشند حتما حرکت اولیه خواهند داشت
                      اگه از سرووها دیتاشیت دارید برام بفرستید

دیدگاه

این رو اصلاح کنم که تاورها هم دیجیتالند
                        و تاکید میکنم که اگر سروهای دیگه هم مثل تاورها راه اندازی بشند حتما حرکت اولیه خواهند داشت
                        اگه از سرووها دیتاشیت دارید برام بفرستید
                        هیچی بدبخت شدم رفت...
                        بله این یکی هم که ما میخوایم بخریم و قراره فردا بچه ها برن از لاندا بگیرن، فروشندش میگفت دیجیتاله و عین تاور پروها راه میافته، یعنی با pwm، البته فرکانسش فکر میکنم فرق میکنه.
                        یه فایلی دارم جناب مهندس، دیتا شیت که نمیشه بهش گفت ولی یه کم اطلاعات داره، براتون میفرستم.
                        واقعا دیگه عقلم به هیچ جا نمیرسه...
                        بسیار ممنونم از شما جناب کاخکی.

اضافه شده در تاریخ :
                        با سلام و عرض ادب خدمت همه ی دوستان.
                        دوستان گرامی تصمیم بنده بر ادامه ی کار با سرووهای GWS شد و با کمکهای شایان توجه جناب کاخکی نتیجه این شد که که این سرووها هم، مشکل حرکت اولیه ای رو که سرووهای تاور پرو داشتند، دارند، منتها تنها حسنشون این هست که به درد استفاده در محیطهای خودرویی میخورند.
                        و تصمیم بر ادامه ی کار با توجه به پیشنهاد جناب کاخکی شد، که امیدوارم سایر دوستان هم مثل گذشته لطف کرده و تایپیک رو همراهی بفرمایند:

لازمه که یک تشکر ویژه داشته باشم از جناب کاخکی، جناب solsal ،جناب eMicro ، جناب moein2 ، جناب perfect و سایر دوستان، بابت راهنمائیها و کمکهای بزرگشون، چه در انتخاب موتور مناسب و چه پیشنهاد روشهای مناسب برای حل مشکل سرووها، که بدون شک اگر بنده نتونستم به جواب برسم از نقص سوادم هست و خالصانه از همه تشکر میکنم که واقعا بدون هیچ چشم داشتی بنده رو تا به اینجا تنها نگذاشتند، که اگر به جز این بود، من راه به هیچ جا نداشتم.
                        و در کمال شرمندگی باز هم از اساتید تقاضا دارم که مثل گذشته لطف کرده و تایپیک رو همراهی بفرمایند.

برای همه آرزوی موفقیت و بهترینها رو دارم.

اضافه شده در تاریخ :
                        بازم سلام...
                        دوستان میشه یه لطفی کنید و یه توضیحی بدید که سرووهای آنالوگ با سرووهای دیجیتال چه تفاوت اساسی ای با هم دارن؟
                        اگه اشتباه نکنم آنالوگها با زمان کنترل میشن، مثلا pwm و دیجیتالها با عدد.

برای این میپرسم که امروز که دوستانم خواستن از لاندا سرووهای GWS رو بگیرند، متوجه شدن که هم آنالوگش هست، هم دیجیتال، منتها اونا آنالوگشو گرفتن، یعنی فرقی بین آنالوگ و دیجیتال نیست و همشون با همون pwm کنترل میشن؟ حالا بسته به فرکانس راه اندازی که دارند...

میشه لطف کنید و کمی از تفاوتهاش برای بنده بفرمائید، فروشندش که میگفت ظاهرا فرقی ندارن با هم....

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط pama
                        بازم سلام...
                        دوستان میشه یه لطفی کنید و یه توضیحی بدید که سرووهای آنالوگ با سرووهای دیجیتال چه تفاوت اساسی ای با هم دارن؟
                        اگه اشتباه نکنم آنالوگها با زمان کنترل میشن، مثلا pwm و دیجیتالها با عدد.

برای این میپرسم که امروز که دوستانم خواستن از لاندا سرووهای GWS رو بگیرند، متوجه شدن که هم آنالوگش هست، هم دیجیتال، منتها اونا آنالوگشو گرفتن، یعنی فرقی بین آنالوگ و دیجیتال نیست و همشون با همون pwm کنترل میشن؟ حالا بسته به فرکانس راه اندازی که دارند...

میشه لطف کنید و کمی از تفاوتهاش برای بنده بفرمائید، فروشندش که میگفت ظاهرا فرقی ندارن با هم....
                        سلام و عرض احترام خدمت دوستان و اساتید بزرگوار.
                        دوستان بنده موتور S03T STD رو که مال GWS هست رو گرفتم (البته یکیشو) و شکر خدا راه افتادنشون زیاد اذیت نکرد، هم حرکت ساده و در زاویه های مختلف قرار گرفتنش با میکرو، و هم در زاویه رفتنش با شرط فرکانس(یا همون شرط خروجی سنسور)
                        منتها داستان همون داستان قبلی هست و بازم تا تغذیه میگیره یه حرکتی داره، بعد منتظر شرط میمونه و با هر شرطی تو زاویه های تعریف شدش قرار میگیره...
                        بنا بر ادمه ی کار با پیشنهاد جناب کاخکی و طراحی برد برای کنترل این سروو شد، بنده از همه ی دوستان تقاضا دارم تا مثل گذشته یاریشون رو از این تایپیک دریغ نکنند تا با لطف شما و کممک خدا این سرووها به یک سر انجامی برسه...

اضافه شده در تاریخ :
                        با سلام مجدد و عرض احترام خدمت دوستان.
                        اساتید بزرگوار بنا بر طراحی کردن بردی شد که بتونیم با کمک اون جلوی حرکت اولیه ی سرووها رو بگیریم، یعنی برد کنترلی سرووها از تو موتور خارج بشه و بردی به جاش تعبیه بشه که مشکل ما رو حل کنه، بی صبرانه منتظر ایده های دوستان هستم تا استارت کار زده بشه.
                        یک دنیا سپاسگذارم از لطف همه ی بزرگوارانی که تا به اینجا تایپیک رو همراهی فرمودند، لطف کنند و با کمکهای همیشگیشون به بنده، سببب شن که این سووها به یه سر انجامی برسه.

اضافه شده در تاریخ :
                        با سلام و احترام خدمت دوستان بزرگوار.

نوشته اصلی توسط میلاد موسوی
                        من از یکی در مورد سروو پرسیدم این طوری برام توضیح داد.(البته این موضوع برای 2 سال پیشه شاید اون طرف میخواسته ساده بگه تا ما بفمیم)

در قسمت سمت راست عکس، محور موتور dc (شفت) توسط چندین چرخ دنده به محور پتانسیومتر و یا ولوم مقاومتی وصل شده . به طوری که با چرخش چندین دور موتور ولوم از مینیمم به ماکزیمم(از حداقل مقاومت به حداکثر مقاومت) تغییر میکند.

از سمت چپ مدار شروع به تحلیل میکنیم.

اول یه پتانسیومتر میبینیم که یک سر آن به 5+ و سر دیگه آن به GND متصل شده.

به طوری که با تغییر ولوم مقدار ولتاژ پایه وسط اون که به پایه + opamp متصل شده تغییر میکنه.

ما تصور میکنیم که ولتاژ پایه مثبت از ولتاژ پایه منفی Opamp بیشتره. در این صورت خروجی به VCC که همان 5+ ولت است نزدیک میشود و ترانزیستور bc107 روشن شده و ولتاژ 5+ ولت دو سر موتور قرار میگیره و برای مثال موتور به راست میچرخه.

(اگه توجه کرده باشی با چرخش موتور پتانسیومتر سمت راست مدار هم میچرخه)این چرخش تا زمانی ادامه دارد که کا ولوم سمت راست مدار را دیگه تغییر ندیم.(در واقع پتانسومتر سمت راست مدار با پتانسیومتر سمت چپ مدار میچرخه.)

و برای بار دوم تصور میکنیم که ولتاژ پایه منفی opamp از ولتاژ پایه مثبت آن بیشتره(که این اتفاق موقعی میافته که یکی با دست شفت موتور رو بچرخونه که با این حرکت مقدار مقاومت پتانسیومتر هم تغییر میکنه و در آخر هم ولتاژ پایه منفی تغییر میکنه.) در این صورت ولتاژ پایه منفی OPAMP از ولتاژ پایه مثبت اون بیشتره در ای صورت ولتاژ خروجی Opamp به 5- ولت نزدیک میشه و این دفعه ترانزیستور BC177 روشن شده و ولتاژ 5- دو سر موتور dc قرار میگیره و این دفعه موتور به چپ میچرخه.(بر عکس دفعه قبل)

این چرخش تا زمانی ادامه دارد تا ولتاژ پایه وسط پتانسیومتر ی که توسط شفت موتور تغییر میکنه برابر ولتاژ پایه وسط پتانسیومتر سمت چپ مدار شده. در این صورت ولتاژ دو پایه OPAMP برابر شده و متور بی حرکت میشه.

اینو میتونی مثل این آنتنهایی هستند که از داخل خونه میچرخن ، تصور کنی. از پایین با ولوم موتور میچرخه و ثابت میمونه .
                        احتمال این هست که باد جهت آنتن رو تغییر بده در این صورت طبق توضیحات موتور به حالت اولیه خود بر میگردد.

مدار بالا مدار کامل نیست ولی فکر کنم گویای موضوع باشه. به این سیستم سرو موتور میگن
                        ضمن تشکر از این دوستمون بابت این مطلبشون، میخواستم عرض کنم که طبق همون پیشنهادی که گمون میکنم جناب معین قبلا دادن، آیا میتونیم برای اینکه جلوی حرکت اولیه ی سرووهامون رو بگیریم از همین پتانسیومتر، یه فیدبک بگیریم و بفرستیم به میکرو، و همیشه موقع راه اندازی مدار زاویه رو بدونیم کجاست و به eeprom هم نیاز نباشه؟؟!!

البته نمیدونم این سرووی جدیدی که بنده گرفتم و قرار هست با اون کار ادامه پیدا کنه(GWS)، مدارکنترلی اون هم از این خبرا توش هست یا خیر؟
                        یعنی تو همه ی سرووها این پتانسیومتره به سر شفت موتور دی سیه تو سروو وصل شده؟

بسیار متشکر میشم از دوستان که مانند گذشته بنده رو یاری برسونند.

اضافه شده در تاریخ :
                        سلام و عرض ادب خدمت دوستان.

دوستان به نظر شما چطور میشه از مدارات داخلی سرووها الهام گرفت به نفع اینکه بتونیم مداری طراحی کنیم که حرکت اولیه رو قبل از رسیدن شرط مربوط به حرکت سروو نداشته باشه؟
                        یا به عبارتی بردی طراحی بشه که با کمک اون سرووی ما در بدو گرفتن تغذیه ساکن باشه و با رسیدن شروط حرکتی مربوط به خودش در زاویه ی مورد نظر قرار بگیره...

بنده همچنان منتظر راهنمائیها و پیشنهادات دوستان بزرگوار هستم...
                        متشکرم.

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط pama
                        سلام و عرض ادب خدمت دوستان.

دوستان به نظر شما چطور میشه از مدارات داخلی سرووها الهام گرفت به نفع اینکه بتونیم مداری طراحی کنیم که حرکت اولیه رو قبل از رسیدن شرط مربوط به حرکت سروو نداشته باشه؟
                        یا به عبارتی بردی طراحی بشه که با کمک اون سرووی ما در بدو گرفتن تغذیه ساکن باشه و با رسیدن شروط حرکتی مربوط به خودش در زاویه ی مورد نظر قرار بگیره...

بنده همچنان منتظر راهنمائیها و پیشنهادات دوستان بزرگوار هستم...
                        متشکرم.
                        دوستان بزرگوار، بنده خوشبختانه با کمک دوستان با موتور dc ها به جاهای خوبی رسیدم، منتها هنوز به موتور سرووها در قسمتهایی از دستگاه نیاز دارم، و الان مشکل اساسیمون باز هم همون حرکت اولیشون هست، دوستان بزرگوار لطفا کمک کنید تا سر نخ ماجرا دستم بیاد که باید از کجا و چجوری شروع کنم؟
                        یک دنیا متشکرم.
                        امتحان ریشه هاست
                        زندگی چون پیچک است
                        انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

یه نکته کوچیک هست که ما تو ار سی برامون پیش میاد
                          اینکه قبل از ولتاژ دادن به سروو باید اول سیگنال اعمال بشه و در مرحله دوم ولتاژ مدار
                          میتونید این هم امتحان کنید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ariaericson
                            یه نکته کوچیک هست که ما تو ار سی برامون پیش میاد
                            اینکه قبل از ولتاژ دادن به سروو باید اول سیگنال اعمال بشه و در مرحله دوم ولتاژ مدار
                            میتونید این هم امتحان کنید ؟
                            سلام دوست من.
                            بسیار ممنونم ازتون که بعد از مدتها این تایپیک خاک خورده رو یه جونی بهش دادید...
                            راستش من چون دیدم با سرووها به جایی نمیرسم مقطعی گذاشتمشون کنار و با دی سی ها ادامه دادم، اما اصلا بیخیال سرووها نمیشم و دوست دارم به هر نحو که شده این مشکلشون حل شه...

راستش دوست من اگر منظورتون از اینکه اول pwm رو بدم به سروو و بعد تغذیه رو وصل کنم این هست که یه رله بذارم سر راه تغذیه و یا اینکه آخرین پوزیشنی که سرووها قبل از قطع تغذیه دارند یا همون آخرین مقدار pwm ای که پذیرفتند رو تو حافظه ای مثل eeprom ذخیره کنم و بعد از گرفتن تغذیه اول از همه اون رو به سروو اعمال کنم، راستش این روشها رو هم تست کردم و به جواب نرسیدم متاسفانه...

اگر امکان داره روشی که مد نظرتون هست رو میشه یه مقدار بیشتر توضیح بفرمائید؟
                            واقعا از این حسن نیتتون یک دنیا ممنونم.
                            امتحان ریشه هاست
                            زندگی چون پیچک است
                            انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

با اجازتون نمیخام به کسی توهین بشه حرفم کلی هست
                              اونم اینه که اکثرا توی تئوری و ماژول های اماده تخصص پیدا کردن و کمتر کسی دنبال پایه و اساس کار میره
                              سروو هم یه چیز اماده هست که کسی سوال براش پیش نیمده که اصول تبدیل سیگنال pwm به زاویه چجور هست
                              اما باید یه چیزی تو مایه های مقایسه کننده باشه که موقعیت پتانسیومترو میخونه و با پالس ورودی مقایسه میکنه که بر اساس اون پالس برای درایو موتور دی سی با تعیین جهت ایجاد میکنه
                              که هرچی این اختلاف بیشتر باشه مدت on بودن سیگنال موتور دی سی بیشتر میشه که باعث حرکت سریعتر موتور میشه

دیدگاه

سلام دوستان
                                من قبلا تو یه پروژه سروو موتور f3003 رو با تایمر یک راه انداختم و به خوبی جواب گرفتم ، حالا میخوام سروو موتور mg995 رو با همون برنامه قبلیم راه بندازم ولی نمیشه ، همش الکی واسه خودش میچرخه یا اصن نمیچرخه
                                راه اندازی سروو mg995 مگه با بقیه سروو ها فرق داره اصن ؟؟؟
                                اگه کمکم کنید ممنون میشم
                                مرسی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...