اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انتخاب میکرو برای سلف سنج

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

انتخاب میکرو برای سلف سنج

برای ساختن یه سلف سنج احتیاج به راهنمایی دارم
    میکرو حدالامکان ارزون باشه .. با پورت کام فقط میتونم پروگرام کنم و نمایش رو روی سون سگمنت میخوام انجام بدم(به نظر میاد راحت تر باشه)
    قبلا یادم میاد در این مورد بحث شده بود ولی نتونستم پیدا کنم
    یک سلف سنج که فقط کار آدم رو ره بندازه و مقدار سلف رو بگه (به جریان اشباع و .. کار نداشته باشه) فکر میکنم به درد خیلیا بخوره ..
    زندگی پر ز وجود است ولی ..
    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

پاسخ : انتخاب میکرو برای سلف سنج

بر حسب فرکانس تشدید اگر بخوایم کار کنیم چه میکرویی مناسبه ؟
    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
      برای ساختن یه سلف سنج احتیاج به راهنمایی دارم
      میکرو حدالامکان ارزون باشه .. با پورت کام فقط میتونم پروگرام کنم و نمایش رو روی سون سگمنت میخوام انجام بدم(به نظر میاد راحت تر باشه)
      قبلا یادم میاد در این مورد بحث شده بود ولی نتونستم پیدا کنم
      یک سلف سنج که فقط کار آدم رو ره بندازه و مقدار سلف رو بگه (به جریان اشباع و .. کار نداشته باشه) فکر میکنم به درد خیلیا بخوره ..
      اول یه اسیلاتور متغییر میسازی سیگنال رو از طریق میتر که با یک مقاومت موازی شده میدی به مدار تشدید موازی.
      این مدار تشدید از یک خازن ثابت و سلفی که میخوای مقدارشو بدست بیاری تشکیل شده.
      اسیلاتور رو تنظیم میکنی تا حداقل جریان رو میتر نشون بده.
      اینجا نوبت میکرو هست که باید فرکانس اسیلاتور رو بدست بیاره و باداشتن مقدار خازن سلف رو محاسبه کنه.
      برای داشتن رنج های مختلف میتونی با سلکتور خازن مدار تانک رو عوض کنی در عین حال مقدار جدید خازن رو
      به میکرو اطلاع بدی مثلآ با استفاده از یک کلید سلکتور دوبل.
      پس اینجا میکرو در اصل فرکانس متر هست.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

واقعیتش میخواستم همه ی کارا رو میکرو خودش انجام بده .. از ساختن فرکانس متغییر تا خوندن جریان و محاسبه و نمایش :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
          واقعیتش میخواستم همه ی کارا رو میکرو خودش انجام بده .. از ساختن فرکانس متغییر تا خوندن جریان و محاسبه و نمایش :mrgreen:
          خب اینجوری پهنای فرکانست محدود میشه و برای اینکه متوجه بشی مدار در رزونانس هست باید از آشکار ساز اختلاف فاز استفاده کنی
          همچین پروژهای خوبه که با میکروی قدرتمندی کار بشه تا ارزش زحمتش رو داشته باشه.

دیدگاه

میتونی از pic16f877a استفاده کنی پروژه هایی که توی اینترنت lc meter هستند یعنی هم خازن سنج و هم سلف سنج هستند یه بار با سلف معلوم مقدار یه خازن مجهول رو به دست میاره و برا بدست اوردن مقدار سلف از یه خازن معلوم استفاده میکنه با یه op amp خروجی رو به ccp میکرو میده و میکرو هم فرکانس رو اندازه میگیره این فرکانس با مقدار سلف یا خازن مجهول رابطه داره به این سایته یه سر بزن که کمکت میکنه .
            http://electronics-diy.com/lc_meter.php

دیدگاه

نوشته اصلی توسط yusef12
              میتونی از pic16f877a استفاده کنی پروژه هایی که توی اینترنت lc meter هستند یعنی هم خازن سنج و هم سلف سنج هستند یه بار با سلف معلوم مقدار یه خازن مجهول رو به دست میاره و برا بدست اوردن مقدار سلف از یه خازن معلوم استفاده میکنه با یه op amp خروجی رو به ccp میکرو میده و میکرو هم فرکانس رو اندازه میگیره این فرکانس با مقدار سلف یا خازن مجهول رابطه داره به این سایته یه سر بزن که کمکت میکنه .
              http://electronics-diy.com/lc_meter.php
              اینجا هم میکرو فرکانس رو مشخص میکنه و فرکانس اسیلاتور با تعویض سلف یا خازن تغیر میکنه.
              http://www.vk6fh.com/vk6fh/lc_meter_vk6fh.htm

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                اینجا هم میکرو فرکانس رو مشخص میکنه و فرکانس اسیلاتور با تعویض سلف یا خازن تغیر میکنه.
                یعنی نیاز نیست فرکانس رو از کمترین مقدار شروع کنیم به افزایش دادن تا به فرکانس تشدید برسیم؟

لینکی که شما و یوسف خان گذاشتید اگه اشتباه نکنم از 311 برای تولید فرکانس استفاده کرده و میکرو وظیفه خوندن فرکانس و نمایش اطلاعات رو داره .. پس میکرو نیازی به خوندن ولتاژ مقاومت(جریان عبوری) نداره؟

دیدگاه

نه فقط فرکانس رو اندازه میگیره . اگه خودت میخوای فرکانس مترش رو بسازی بهتره ازccp استفاده کنی من باهاش فرکانس متر ساختم توی فرکانس های بالای 1.5k دقتش خیلی بالاست .

دیدگاه

پس میکرو کار زیادی انجام نمیده و از هر میکرویی میشه استفاده کرد .. حالا میمونه بحث نمایش اطلاعات .. برای اینکار (2 تا سون سگمنت 2 تایی یا 3 تا تکی) میکرو چه مشخصه ای باید داشته باشه .. چند پایه باید باشه؟

دیدگاه

ببین چه میکرویی توی دست و بالت داری :biggrin: من pic16f877a داشتم با اون کار کردم ولی اگه میخوای با سون سگمنت بسازی باید دو سه تا led برا واحد سلف بر حسب هانری نشونت بده (m, u,p) و ccp هم برا فرکانس متر داشته باشه .

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : انتخاب میکرو برای سلف سنج

بی زحمت یکی این مدارو تشریح کنه ببینیم باید چه برنامه ای بنویسیم.
                        مثلا اگه اشتباه نکنم خروجی 311 فقط فرکانسه و میکرو فقط باید بعد از اندازه گیری فرکانس محاسبات اون رو انجام بده تا L رو بدست بیاره.درسته؟
                        پایه های RA1 , RB7 و ریدرله چیکارن؟بیشتر توضیح میدین؟

http://www.vk6fh.com/vk6fh/lc_meter_vk6fh.htm

امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
                        از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

این مدار l-c meter هم مقدار سلف مجهول رو اندازه میگیره و هم مقدار خازن مجهول . ریدرله وضعیت مدار رو مشخص میکنه که سلف سنج باشه یا خازن سنج . برا برنامه اش باید فرکانس تولیدی lm311 رو با میکرو بدست بیاری و بعد باید نگاه کنی ببینی که مدار توی حالت سلف سنجه یا خازن سنج بعد با فرمول مربوطه مقدار سلف یا خازن مجهول رو بدست بیاری . توضیحات رو تا اخر بخونی همه چیز دست گیرت میشه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط yusef12
                            این مدار l-c meter هم مقدار سلف مجهول رو اندازه میگیره و هم مقدار خازن مجهول . ریدرله وضعیت مدار رو مشخص میکنه که سلف سنج باشه یا خازن سنج . برا برنامه اش باید فرکانس تولیدی lm311 رو با میکرو بدست بیاری و بعد باید نگاه کنی ببینی که مدار توی حالت سلف سنجه یا خازن سنج بعد با فرمول مربوطه مقدار سلف یا خازن مجهول رو بدست بیاری . توضیحات رو تا اخر بخونی همه چیز دست گیرت میشه .
                            من فقط سلف سنجشو میخام آیا دو پایه rb7 , ra1 رو میشه حذف کرد؟نگفتین کار هر کدوم دقیقا چیه!
                            امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
                            از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

ra1 برا بالا بردن رنج اندازگیری استفاده شده هر وقت دید فرکانس خروجی زیاد شد خازن دوم با 1000pf موازی میشه و فرکانس میاد پایین و رنج اندازگیری بالا میره . sw2 (همون ورودی مدار ) تعیین میکنه مدار سلف سنج باشه یا خازن سنج . اگه بخوای سلف سنج باشه باید rb7 باید باشه ولی دلیلش رو نمیدونم .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X