حالا پروگرمر شما چطور شد؟ همچنان مقاومت میکنه؟ من حدس میزنم ایراد از نقشه ی پروگرمر باشه.
یه بار میکرو رو روی برد برد ببندین و سیم های پروگرمر رو بیارین روی برد برد وصل کنین به میکرو.اگه جواب نگرفتین،(از بابت اینکه به نقشه ش مطمئن نیستم) جای سیم های PGD و PGC رو برعکس کنین ببینین چه نتیجه ای میده؟ ( اگه تو همین حالت میکرو رو میشناسه دیگه لازم نیست و مطمئنا همه چی از جمله اسم پایه های پروگرمرok هست)
آره همچنان مقاومت میکنه ولی هر طور شده مقاومتشو جامپر میکنم :biggrin:
ممنون.تست میکنم
من گرفتار سنگینی سکوتی هستم که گویا قبل از هر فریادی لازم است ...
13 ولتو میده ولی پروگرام نمیکنه و این پیغامارو میده:
سلام
من خودم چند تا پروگرامر ساختم (حدود هفت یا هشت تا ؛ در مدل های مختلف روی پورت های گوناگون از پورت موازی LPT تا آخر. اما نه برای PIC) بلکه برای نسل های قبلی میکرو ها مثل خانواده 8051 و غیره. هر کدام یک نکته ای دارند که همان اول درست و حسابی کار نمی کنند.
شاید جنابعالی هم مثل اوایل کار من فکر می فرمائید که بهتر است خودتان بسازید اما من اینجا صادقانه تجربه ام را در اختیار تان می گذارم که خیلی وقت را صرف ساخت چیزی نکنید که در دسترس شماست و صد البته ارزان تر از ساخت شما برایتان تمام می شود.
دلائل گوناگون که یک پروگرامر (از هر خانواده ای) در همان ابتدای ساخت ، برایتان کار نمی کند.
1) اولین دلیل ، نوع ویندوز و تنظیمات داخل سیستم عامل است. مثلاً من یک نرم افزار پروگرامر را تحت یک محیط برنامه نویسی می نویسم و روی کامپیوتر خودم خوب کار می کند. الزاما اگر همان برنامه را به شما بدهم درست حسابی کار نمی کند. یا بهتر است که بگویم که اصلا کار نمی کند. چون ServicePack ویندوز ، فایل های DLL و حتی کارت ها و نرم افزار های داخل کامپیوتر من در (ناخواسته تنظیمات شان) در نرم افزار من تاثیر گذاشته است. به نظر من عکسی که شما فرستاده اید گواه همین مطلب شاید باشد که نرم افزار هم درست کار نمی کند. صرفه نظر از اینکه مدار شما سالم هست یا نیست. چیزی داخل سوکت قرار داده اید یا خیر. (البته این نظر من است)
2) تنظیمات پورت ها برای ویندوز های متفاوت فرق دارد. کسانی که با ویندوز 98 کار می کردند. اولین دردسر شان با آمدن ویندوز XP همین پورت ها و آدرس دهی هایش بود و این مشمول خیلی چیزهای دیگر هم می شد از جمله کارت های صدا و گرافیک و غیره.
3) ساختن ولتاژ مناسب در پروگرامر کار ساده اما خیلی ظریفی است.
4) شکل و نوع طراحی فیبر مدار چاپی در کیفیت کار کریستال نوسان ساز ، تاثیری بس شگرف دارد. در گوگل نتایج noise reduction techniques in pcb design را ببینید
5) یک مطلب که کمتر در سطح دانشگاهی و آکادمیک به آن پرداخته می شود (حداقل زمان من که اینجوری بود) مسئله تشعشعات رادیویی ناخواسته تولید شده از مدارات نیمه هادی است. این تشعشعات حتی در آی سی های TTL و CMOS ( در آی سی های ساده مثل گیت های AND & OR & XOR ) به راحتی قابل مشاهده و درک است. در قطعات Passive هم مثل مقاومت وجود دارد. لذا خود ساخت PCB الان یک شاخه مستقل در علم مهندسی برق (الکترونیک ، مخابرات ، کنترل ، ...) است. البته این بند مشمول پروگرامر شما نیست اما نوشتم که خواننده های دیگر هم یک خدا بیامرزی به من بدهند. :cry2:
در نهایت اینکه برادر خوبم. یک پروگرامر PICKit2 بخرید و زمان صرف شده را به همراه صرفه جویی در هزینه هایتان ، نجات بده.
اما PICkit2 یک ایراد بزرگ هم دارد. این را برای شخص محترم جناب مهندس مستقیمی که مدیر هستند می نویسم شاید به گوش آقای بلورچیان و بقیه برسد تا این ایراد هم رفع شود. ما در کارگاه یک پروگرامر چند میلیون تومانی داشتیم که همه کار می کرد از شیر شُتُر تا پیچ تراکتور را تشخیص می داد. یک نکته برجسته اش این بود که کلید خاموش و روشن داشت و هر وقت که میخواستی قطعه را برداری برق را قطع می کردی که خطا کمتر شود. عمر پروگرامر و قطعه تضمین بود.
در پروگرامر های شما جای این کلید واقعا خالیست. باید هر مرتبه کابل را بیرون بیاورید که در یک مرتبه یا فراموش می کنید و قطعه PIC و پروگرامر را با هم از دست می دهید و یا هم در زمان های وصل و قطع پورت ، پروگرامر PICkit2 برای همیشه با شما خداحافظی می کند. و دست کم اینکه پورت USB کامپیوتر یا لپ تاپ خراب می شود. که باز هم منجر به سوختن پروگرامر است. و صد البته ، بر اساس تجربه و سابقه ای که از پروگرامر های شما دارم ، جسارتاً عرض کردم.
خیلی پرحرفی کردم. زیاده جسارت است.
والسلام علی من اتبع الهدی .... و درود بر کسانی که راه هدایت را دنبال می کنند.
اما PICkit2 یک ایراد بزرگ هم دارد. این را برای شخص محترم جناب مهندس مستقیمی که مدیر هستند می نویسم شاید به گوش آقای بلورچیان و بقیه برسد تا این ایراد هم رفع شود. ما در کارگاه یک پروگرامر چند میلیون تومانی داشتیم که همه کار می کرد از شیر شُتُر تا پیچ تراکتور را تشخیص می داد. یک نکته برجسته اش این بود که کلید خاموش و روشن داشت و هر وقت که میخواستی قطعه را برداری برق را قطع می کردی که خطا کمتر شود. عمر پروگرامر و قطعه تضمین بود.
در پروگرامر های شما جای این کلید واقعا خالیست. باید هر مرتبه کابل را بیرون بیاورید که در یک مرتبه یا فراموش می کنید و قطعه PIC و پروگرامر را با هم از دست می دهید و یا هم در زمان های وصل و قطع پورت ، پروگرامر PICkit2 برای همیشه با شما خداحافظی می کند. و دست کم اینکه پورت USB کامپیوتر یا لپ تاپ خراب می شود. که باز هم منجر به سوختن پروگرامر است. و صد البته ، بر اساس تجربه و سابقه ای که از پروگرامر های شما دارم ، جسارتاً عرض کردم.
سلام.
با تشکر از لطف شما که صادقانه تجارب شخصی و گران بهای خودتون رو که نتیجه ی چند سال زحمت کشیدن و سعی و تلاش هست،به راحتی در اختیار همه قرار میدین.
در باره ی پروگرمر سایت؛تا جاییکه اطلاع دارم؛ بحثهایی مطرح بود راجع به پروگرمر PICkit3 . واسه همین احتمالش کم هست که بخوان تغییری تو این پروگرمر اعمال بکنن.مگر اینکه موجودی فروشگاه به اتمام برسه و سری جدید سفارش داده بشه که سعی میکنم این موضوع رو به اطلاع آقای بلورچیان یا آقای اکرمی برسونم تا در سری های بعدی این تغییرات اعمال بشه.
(البته؛پروگرمری که خودم درست کردم و الان هم داره مثل ساعت کار میکنه؛کلید ON-OFF براش گذاشتم >- :"> )
این هم عکسهاش:
در مورد عکس آخر:
دوتا کادر خالی سمت چپ؛ جای سوکت USB-A و mini USB هست که در صورت نیاز مونتاژ بشه.
از بالا سمت چپ دومین کادر همون کلید ON-OFF هست که فعلا زیر قاب میمونه.وقت نشده براش کاری بکنم تا از بیرون هم بهش دسترسی داشته باشم.
سومین کادر نشانه ی اعتماد اشتباه به وجود قطعه تو بازار هست!! ( دوتاسلف 330 میکرو هست که ایستاده سری کردم و لحیم زدم)
چهارمین کادر سوکت 2 پین برای تامین تغذیه خارجی در صورت نبودن تغذیه با USB در حالت PICKIT™ 2 PROGRAMMER-TO-GO هست.(برای اطلاعات بیشتر راهنمای اون کنار برنامه ی نصب شده ی PICKit2 هست.) اون کلید که دیده میشه هم برای ریست نیست.کلید پروگرم کردن دستی هست که تو همین راهنما اومده
کادر آخر سمت راست برای ارتباط سریال هست (وسط GND هست) ( برای اطلاعات بیشتر به منوی TOOLS و از اونجا گزینه ی UART Tool رو انتخاب کنین)
چون اولین بارم بود که برای این جعبه PCB میزدم؛ابعادش خیلی دقیق نشده و مختصر لقی داشت که اومدم با چسب حرارتی و یه خرده کاغذ فیبر رو سرجاش محکم کردم.
شایان ذکر است که این نقشه یه سری ایرادات اساسی هم داره که البته خیلی به چشم دیده نمیشه،و اگه خدا خواست و لازمم شد،تو نسخه ی بعدی اونها رو برطرف میکنم.
مهندس مستقیمی پروگرامرتون خیلی باحاله.البته به جز کلید که باید بره روی قاب یه زیف سوکتم اگه روی همون قاب تعبیه بشه دیگه چیزی کم نداره :applause:
اون کلید رو در اسرع وقت رو به راه میکنم.دنبال یه سرکلید باید بگردم که هم ارتفاعش خوب باشه و از همه مهمتر خوشگل باشه و به تیپ پروگرمرم بیاد. :biggrin:
برای زیف سوکت هم یه فکرهایی داشتم که به خاطر کمبود وقت نرسیدم تکمیلش کنم.اون هم انشاالله تو ورژن بعدی اضافه میکنم. :nerd:
نوشته اصلی توسط Reza_Asgharian
جناب مهندس مستقیمی
این نکته ناشی از هوش و استعداد و خلاقیت شماست.
خیلی خوشحالم و خدا را شکر می کنم که با فردی متخصص و کار آزموده ، با این درجه از قابلیت و پختگی آشنا شده ام.
هر لحظه برایتان کامیابی را آرزومندم.
با بهترین مراتب احترام
ارادتمندتان
رضا اصغریان
این لطف شماست جناب اصغریان.خیلی خیلی متشکرم ازتون. :redface: :">
دیدگاه