اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ایراد عجیب در میکروی SMD (مشکل حل شد) جالبه بخونید

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ایراد عجیب در میکروی SMD (مشکل حل شد) جالبه بخونید

سلام دوستان

یه برنامه با pic16f873A نوشتم که توی پروتئوس جواب میده و در عمل هم جواب گرفتم

متاسفانه در عمل روی آیسی THD مشکلی ندارم... ولی مجبور به استفاده از نوع SMD همون آی سی هستم

ایراد عجیب اینه که میکرو با نوع SMD عملکرد نداره.... مدار کاملا درست هست... کلیه موارد رعایت شده و بارها چک شده

پنج ولت پایه MCR وجود داره.... روی OSC1 هیچ فرکانسی ندارم.(ولی 2 ولت ولتاژداره) . روی OSC2 فرکانس دارم... (فقط در صورتی که فیوز بیت کریستال روی HS باشد سایر موارد فرکانس نداره)

به نظر شما مشکل چی هست؟؟؟ کلیه فیوز بیت ها رو هم تغییر دادم فایده ای نداشت....
    چند عدد میکرو عوض کردم فایده ای نداشت

حتی یه برنامه ساده هم نوشتم با اون برنامه هم شرایط مثل بالا بود...
    همه موارد با اسکوپ چک شد

چه نکته ای رو رعایت نکردم برای راه اندازی میکروی SMD :eek: :eek: :eek: :eek:
    دیگه رو زمین جا نیست... باید رفت....

پاسخ : ایراد عجیب در میکروی SMD

تغذیه ی همه ی Vdd ها و GNDها وصله؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
      تغذیه ی همه ی Vdd ها و GNDها وصله؟
      بله وصل هست..... همه چی رو چک کردم.... دو تا GND و یک عدد VDD داره... MCR هم وصله با یه مقاومت 4.7 کیلو پول په....

حتی موقع پروگرام هم مشکلی ندارم..... فقط در عمل مشکل دارم... تغذیه بورد 5 ولت وصله.... پایه ریست 5 ولت داره ( پول پ)

osc1 فرکانسی نداره حدود 2 ولت داره.... osc2 فرکانس 8 مگ داره (کریستال 8 مگ هست) با فرکانس 4 مگ اصلا هیچ فرکانسی نداره اسیلاتورش (چون توی کانفینگ روی XT میزارم... روی 8 مگ چون روی HS میزارم فرکانس داره)

مخم داره سوووووت میکشه.....

به پروگرامرم شک کردم... (usb icd2) هستش... شنبه یه پروگرامر دیگه بدستم میرسه با اون هم چک میکنم....

عجیبه که با میکرو THD مشکلی ندارم :eek: :eek: :eek: :eek:

مدار رو بازم چک کردم.... همه موارد درسته... هر دو پایه GND هم وصل هستند :sad: :sad:

تشکر ویژه برای آقا شاهرخ عزیز که وقت میذارید و پاسخ میدید.... :rolleyes: :bye :read:

اسیلاتور رو تبدیل به RC کردم.... فرکانس اسیلاتور عجیب و دور از محاسبه است... میکرو هم کار نمیکنه.... خودم که حدس میزنم شاید نوع خاصی هست و باید با یه پروگرامر دیگه تست کنم.... همیشه رو سر پروگرامرم قسم میخوردم.... میکروهای پروگرامرم نوع کپی بودند... عوضشون کردم و میکروهای اصلیشو انداختم گفتم شاید مال اون باشه ولی بازم همون نتیجه رو داد....

میکرو هم 4 تا نو آکبند داشتم تست زدم با همه اونها شرایط یکسانه

[hr]

اینم پروگرامرم هست... نوع SMD تا حالا زیاد پروگرام کرده بودم و مشکلی نداشتم... از این میکرو اولین باره استفاده میکنم و باید تعداد 150 عدد باهاش بورد بزنم

داره اذیتم میکنه نمیخوام مجبور بشم از میکروی گرونتر استفاده کنم 16f873a 6 هزار تومنه اگه بخوان نوع دیگه ای استفاده کنم باید حدود 9 تومن هزینه کنم که قیمتش توی تعداد قابل توجه میشه :sad: :sad:

دیدگاه

برو بیرون یه دوری بزن بعد حال و هوات که عوض شد قشنگ بیا بشین شماتیک و PCB و خود مدار رو بزار جلوت ببین شاید یه اشتباه کوچیک کرده باشی.

نکته بعدی اینکه اگر با هویه و روغن لحیم آیسی رو لحیم کردی احتمال مشکل هست. قبلاً سر خودم اومد. از هیتر و فلاکس استفاده کن.

نکته بعدی اینکه آیسی PIC16F1937 با امکانات بیشتر جوان الکترونیک داشت 4800 تومن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط freedom_truth
          برو بیرون یه دوری بزن بعد حال و هوات که عوض شد قشنگ بیا بشین شماتیک و PCB و خود مدار رو بزار جلوت ببین شاید یه اشتباه کوچیک کرده باشی.

نکته بعدی اینکه اگر با هویه و روغن لحیم آیسی رو لحیم کردی احتمال مشکل هست. قبلاً سر خودم اومد. از هیتر و فلاکس استفاده کن.

نکته بعدی اینکه آیسی PIC16F1937 با امکانات بیشتر جوان الکترونیک داشت 4800 تومن.
          ممنون بابت نظرت دوست من

شما با این میکرو تا حالا کار کردی؟؟

توی دیتاشیتش که خوندم ال سی دی درایور هم هست( توی ساعت پژو پارس استفاده شده :evil

نامرد قیمتش رو هم زده 5040 تومن... :mrgreen: :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roodi
            شما با این میکرو تا حالا کار کردی؟؟
            آره چیز خاصی نداره. با خانواده 16F87XA از نظر نرم افزار سازگار و از لحاظ پین بندی اصطلاحاً pin compatible هست.
            میتونی تنها با عوض کردن include و غیر فعال کردن فیوزبیتهای PLL, FCMEN, VCAPEN استفاده کنی.
            فقط Vppش یه نکته کوچولو داره که توی پستهای من سرچ کنی در موردش گفتم.

دیدگاه

سلام دوستان شرمنده میپرم تو بحثتون :mrgreen: من PIC بلد نیستم :sad: :biggrin: ولی یه بورد یخچال دارم توش یه PICf873 خوشگل از نوع SMD داره :mrgreen: اگه یه وقت بعد از ور رفتن باهاش بازم مشکل برطرف نشد بگو تا بگم پایه هاشو به چی وصل کردن
              لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                سلام دوستان شرمنده میپرم تو بحثتون :mrgreen: من PIC بلد نیستم :sad: :biggrin: ولی یه بورد یخچال دارم توش یه PICf873 خوشگل از نوع SMD داره :mrgreen: اگه یه وقت بعد از ور رفتن باهاش بازم مشکل برطرف نشد بگو تا بگم پایه هاشو به چی وصل کردن
                آره دوست من... بوردهایی هستند که (مدلی که من تو تولیدش دخالت داشتم) دو طبقه هستند.. جالب اینه که طبقه تغذیه نوع RC هست که فوق العاده نویز داره ولی میکرو توی اون شرایط عالی کار میکنه (بورد یخچال فریزر پارس)

دیدگاه

آره چیز خاصی نداره. با خانواده 16F87XA از نظر نرم افزار سازگار و از لحاظ پین بندی اصطلاحاً pin compatible هست.
                  میتونی تنها با عوض کردن include و غیر فعال کردن فیوزبیتهای PLL, FCMEN, VCAPEN استفاده کنی.
                  بله دوست من توی پست هاتون پیدا کردم راجع بع واتاژ VPP بود که کمتر از میکروهای دیگه هستش... (پروگرامر من حدود 12 تا 13 ولت خروجی VPP داره) توی برنامه MPLAB ولتاژ ها رو میزنه که دقیق هم هست آخه من ICD2 رو با MPLAB استفاده میکنم

کمی دیگه روش کار میکنم...... اگه نشد زیاد روش وقت نمیزارم چون وقت کم میارم تا چند روز دیگه نمونه بوردم رو باید تحویل بدم... :angry: :angry:

دیدگاه

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

با تشکر از همه دوستان............... مشکلم حل شد...... خدار و شکر

ایراد مربوط به نرم افزار mplabe 8.88 بود.... دیشب برنامه رو با 16f876a کامپایل کردم... توی MPLAB میکرو رو 16f873a انتخاب کردم بدون هیچ اشکال و error پروگرم کرد... مخم سوت قطاری کشید همه چی رو خاموش کردم تا اینکه صبح برنامه رو پاک کردم و مجدد نصب کردم... در کمال تعجب میکرو درست پروگرام شد و کار کرد و اسیلاتور میکرو هم فرکانس درستی رو روی اسکوپ نشون میداد

از همه دوستان تشکر میکنم که کمک کردند :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roodi
                      با تشکر از همه دوستان............... مشکلم حل شد...... خدار و شکر

ایراد مربوط به نرم افزار mplabe 8.88 بود....
                      از اینکه اطلاع دادید که مشکل از چی بود ازتون تشکر می کنم.
                      بعضی بچه ها میان مشکل رو مطرح میکنن و وقتی چند نکته بهشون گفته میشه بعدش فقط میان میگن "حل شد".
                      ای کفرم در میاد. خب عزیز بگو مشکل و راه حلت رو شاید به درد یه نفر دیگه هم خورد.

ممنون ولی ...

دیدگاه

از اینکه اطلاع دادید که مشکل از چی بود ازتون تشکر می کنم.
                        بعضی بچه ها میان مشکل رو مطرح میکنن و وقتی چند نکته بهشون گفته میشه بعدش فقط میان میگن "حل شد".
                        ای کفرم در میاد. خب عزیز بگو مشکل و راه حلت رو شاید به درد یه نفر دیگه هم خورد.

ممنون ولی ...
                        خواهش میکنم دوست عزیز....

توی توضیحاتم عرض کردم خدمت همه

مشکل: کامپایل شدن و پروگرام شدن بدون ایراد برنامه روی میکروی SMD PIC16F873A ولی در عملکرد متاسفانه اسیلاتور ناپایدار بود و میکرو کار نمیکرد

کارهای انجام شده: کنترل چندین باره مدار از نظر طراحی و وجود علایم اصلی مثل VPP و VDDو GND به جز اسیلاتور----- تعویض برنامه اصلی به برنامه ساده جهت اطمینان بیشتر (برنامه چشمک زن)--- تغیرات و آزمایشات در حالتهای مختلف کانفیگوریشن میکرو--- تغییر select device که متوجه شدم MPLAB پروگرام میکنه و خطا نمیگیره... آخه برنامه برای 16f873a کامپایل و روی 16f876a بدون error ریخته شد

میخواستم از یه پروگرامر دیگه هم جهت پروگرام استفاده کنم که قسمت نشد کار به شنبه برسه

نتیجه و کار نهایی: مشخص شد که وجود ایراد در نرم افزار MPLAB (به دلیل داغون بودن ویندوز و یا ویروس و یا ...) میباشد... برنامه را uninstall , مجدد نصب کردم
                        مشکل برطرف شد و طی اولین فرصت ویندوز و برنامه هام رو باید از اول نصب کنم و یه حالی به لپتاپم بدم

با تشکر از همه که هم دلگرمی بود برام و هم از نظرات دوستان استفاده میکردم

دیدگاه

راستی از اینکه این میکرو رو معرفی کردین ممنونم... اوایل فکر میکردم ال سی دی درایور هست و بدرد کارهای دیگه نمیخوره... :twisted: ولی گوش زد شما باعث شد به این میکرو علاقه مند بشم :surprised: و با توجه به کارایی های خیلی بالاتر از سری 877 , 876, 873 میخوام برم سراغش... :nice: از همه مهمتر با این همه امکانات بیشتر دارای قیمت بسیار مناسبتری هم هست... :mrgreen: (فک کنم ارزونترین میکرو سری 28 تا 44 پین هست اونم با حافظه 8کیلو بایتی :agree: :agree:

اگر اطلاعاتی در مورد فیوزبیتهای این میکرو دارید ممنون میشم راهنمایی کنید...... :applause: :applause:

دیدگاه

پاسخ : ایراد عجیب در میکروی SMD (مشکل حل شد) جالبه بخونید

اگر میخاید از این میکرو استفاده کنید همین الان که 4800 قیمت زده بخرید.
                            چون بعداً ممکنه یجوری وارد کنند که گرونتر در بیاد. (به دلایلی که هیچ کس نمیدونه!)

در مورد فیوزبیتهاشم من مثل همون 16F87XA تنظیم میکنم و فقط اونایی که گفتم رو غیر فعال میکنم.
                            برای اطلاعات بیشتر به دیتاشیت مراجعه کنید و اگر سوالی بود بپرسید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X