اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

سلام
    من میخوام یه دستگاه خودکار بسازم که سر یه ساعت مشخص به یه مقدار-نسبتا- مشخص غذا داخل اکواریوم بریزه.
    دوستان لطفا راهنمایی کنن هم نرم افزاری هم سخت افزاری چون تقریبا صفرم ولی دوست دارم خودم بسازم که یاد بگیرم.
    (اصلا نمیدونم جای درستی مطرح کردم یا نه؟!و نمیدونم احتیاجی به میکرو داره یا نه؟شاید با یه 555 هم حل بشه بهرحال اگر انجمن درست رو انتخاب نکردم پیشاپیش عذرخواهی میکنم :sad: )
    یا علی(ع)

پاسخ : دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

میتونه با میکرو انجام بشه میتونه بدون اون هم انجام بشه. بستگی به طرح داره.

چالش اصلی قسمت مکانیکی هست. توی بازار نمونه های تجاری وجود داره. میتونید برید ببینید و ایده بگیرید.

دیدگاه

طرز کار دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

با سلام
      خب طرز کار این دستگاه ها اینه که یه محفظه داره که به قیف منتهی میشه توی محفظه مقداری غذا میریزیم و تعداد دفعات غذادهی رو تنظیم میکنیم و دستگاه رو بالای اکواریوم میذاریم بعد دستگاه به طور خودکار در قیف رو برای چند لحظه باز میکنه تا مقداری غذا داخل اکواریوم ریخته بشه تنظیم مقدار غذای داده شده رو هم میشه با تنظیم مدت زمان باز بودن در قیف انجام داد اینم چندتا عکس:

حالا دوستان لطفا راهنمایی کنن... :question:

دیدگاه

یک مدل دیگه هم میشه ساخت دقیقا مثل گوشت چرخ کن یدونه مارپیچ که یک طرفش غذا روش هست با چرخش مارپیچ مقداری غذا بیرون میاد
        کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
        ولتر

دیدگاه

قیمت نمونه چینی حدود 55 هزارتومن
          یه ظرف برای غذا که یه سوراخ داره برای ریخته شدن غذا داخل یه ظرف کوچکتر دیگه (اندازه سوراخ قابل تنظیم برای تنظیم اندازه غذا تقریبا مثل ساعت شنی)
          سر زمان معین ظرف کوچیک زیری دریچش باز میشه و غذای داخل اون داخل آکواریوم ریخته میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohamad-h
            یک مدل دیگه هم میشه ساخت دقیقا مثل گوشت چرخ کن یدونه مارپیچ که یک طرفش غذا روش هست با چرخش مارپیچ مقداری غذا بیرون میاد
            این عالیه.دقیقا یه چیزی تو همین مایه ها تو ذهنم بود ولی نمیدونستم چطوری توصیفش کنم!!!
            راحت میشه با یه موتور چرخوندش فقط مشکل ساختن اون مارپیچه ست!

دیدگاه

من با این که خودم برقی هستم اما قسمت مکانیکیش ساختم اما جالب نشد :cry2:
              یک قیف دادم دوستام ورقکارن با ورق گالوانیزه درست کرد این تیکه اش خیلی تمیز در نیومد شاید خوب در نیومد ولی 15تومن گرفت کلی هم چون تویی oo:
              برای مارپیچ هم یک مته آهن شماره12 :mrgreen:
              مشکل سر کوپل کردن مته به موتور :angry:
              برای موتور رفتم موتور پله ای بخرم حدود 30 تومن بود با گیربکسش بیخیال شدم
              رفتم سراغ این تعمیر کارهای رادیو اونها هم تا متوجه میشدن موتور اوراقی رو به قیمت نو میدادن :twisted:
              خیلی باهاش ور رفتم ولی دیدم چیز جالبی نمیشه اگر بالای آکواریم باشه بکم به قول دوستان گورزه :NO:
              من میخواستم یک مدیریت آکواریم درست کنم هم غذا بده ، نور،حتی دنبال سنسور ph هم رفتم :agree:
              به نظر من برو سراغ میکرو
              قسمت برق اش چیز خاصی نداره فقط مکانیکش یک چیز شیک وتمیز نمیشه با دست درست کرد :cry2:
              یک قیف که روی یک لوله سوار شده داخل لوله یک مته در حال چرخش غذا از بین شیارهای مته جلو میره :read:
              یکی کمک کنه بدنه اش بسازه بقیش مشکل نیست

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم.

ساخت قطعات مکانیکی خیلی ذوق و استعداد لازم دارد. اما مسلم پر از ریزه کاری و دقت است. حال اگر که نقشه و یا طرحی حساب شده نباشد و کس دیگری بخواهد ایده شما را در مسائل مکانیکی پیاده کند ، دیگه نتیجخ این کار خیلی محشر می شود.

من می خواهم یک ایده خیلی ساده و شدنی و ارزان را پیشنهاد کنم. آیا تا حالا به داخل "فلفل خرد کن دستی " نگاهی انداخته اید؟ یکی مثل این:

حتما می دانید که فلفل به صورت دانه های ریز و گلوله ای شکل با ابعاد مابین نخود و ماش است. وقتی شما بالای فلفل خرد کن را می چرخانید دانه های فلفل خرد میشوند و از پائین آن خارج میشوند. به هر مقدار که شما سر را بچرخانید از انتها فلفل خارج می شود.
                حالا شما بیا این سر فلفل خرد کن را با یک موتور گیربکس دی سی بچرخان. داخل آن هم غذای ماهی بریز . مقدار خروجی فلفل خرد کن هم با مقدار غذای ماهی نسبتی منطقی دارد. فکر نکنم که بتوانی از این سیستم ارزان تر گیر بیاوری. تعمیر و نگهداری هم ندارد.
                والسلام علی من اتبع الهدی .... و درود بر کسانی که راه هدایت را دنبال می کنند.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا اصغریان
                  بسم الله الرحمن الرحیم.

ساخت قطعات مکانیکی خیلی ذوق و استعداد لازم دارد. اما مسلم پر از ریزه کاری و دقت است. حال اگر که نقشه و یا طرحی حساب شده نباشد و کس دیگری بخواهد ایده شما را در مسائل مکانیکی پیاده کند ، دیگه نتیجخ این کار خیلی محشر می شود.

من می خواهم یک ایده خیلی ساده و شدنی و ارزان را پیشنهاد کنم. آیا تا حالا به داخل "فلفل خرد کن دستی " نگاهی انداخته اید؟ یکی مثل این:

حتما می دانید که فلفل به صورت دانه های ریز و گلوله ای شکل با ابعاد مابین نخود و ماش است. وقتی شما بالای فلفل خرد کن را می چرخانید دانه های فلفل خرد میشوند و از پائین آن خارج میشوند. به هر مقدار که شما سر را بچرخانید از انتها فلفل خارج می شود.
                  حالا شما بیا این سر فلفل خرد کن را با یک موتور گیربکس دی سی بچرخان. داخل آن هم غذای ماهی بریز . مقدار خروجی فلفل خرد کن هم با مقدار غذای ماهی نسبتی منطقی دارد. فکر نکنم که بتوانی از این سیستم ارزان تر گیر بیاوری. تعمیر و نگهداری هم ندارد.
                  این واقعا عالیه. :agree: :applause:
                  فقط یه سوال!موتور گیربکس چطوری با میکرو راه اندازی میشه؟(اصلا کلا چطوری راه اندازی میشه؟!)من با استپ موتور و موتور dc کار کردم ولی تا حالا راستش اصلا موتور گیربکس ندیدم!!!
                  یا علی(ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad MAhdi22
                    موتور گیربکس چطوری با میکرو راه اندازی میشه؟(اصلا کلا چطوری راه اندازی میشه؟!)
                    نکته خاصی نداره. برق دیسی میدی میچرخه.

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم
                      نوشته اصلی توسط Mohammad MAhdi22
                      این واقعا عالیه. ...تا حالا راستش اصلا موتور گیربکس ندیدم
                      در پاسخ به این مورد شما باید خیلی کوتاه بگویم که موتور گیربکس یعنی اصطلاحاً یک موتور الکتریکی که به یک گیربکس (عمدتاً گیربکس کاهنده دور) کوپل (متصل) شده است. یعنی یک چیزی شبیه به این :
                      موتورهای الکتریکی در حالت معمول دور بالایی دارند ، اگر لازم باشد تا برای مصارف خاص دور را (به هر روشی) کم کنند ، این کاهش دور باعث کاهش چشمگیر گشتاور می شود. یعنی اینکه وقتی دور پائین آورده می شود ، به راحتی موتور زیر بار ، دچار واماندگی می شود و نمی چرخد. برای اینکه گشتاور موتور بر اثر کاهش دور کم نشود ، از گیربکس کاهنده دور استفاده می کنند.
                      موتور گیربکس چطوری با میکرو راه اندازی میشه؟
                      همانطور که دوست خوبمان freedom_truth گفتند:
                      freedom_truth : نکته خاصی نداره. برق دیسی میدی میچرخه.
                      شما می توانید یکی از دو روش زیر را استفاده کنید :

و یا :

البته برای این مدار توجه کنید که ترانزیستور توان عبور جریان موردنیاز موتور را از خودش داشته باشد. و می توانید سر موتور را به ولتاژی غیر از ولتاژ تغذیه میکرو بدهید (اگر موتور شما مثلا 12 ولت است ، شما هم 12 ولت را به سیم/اتصال مثبت + موتور بدهید و اتصال / سیم منفی موتور را به کلکتور ترانزیستور وصل کنید. همانند شکل )

توجه کنید که هر چقدر دور خروجی گیربکس را کمتر انتخاب کنید ، کنترل بهتری بر نتیجه کار دارید. به عنوان مثال این مــوتــــور

پی نوشت : اگر که ساختید ؛ یک عکس از نتیجه کار تان بگذارید.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

شما می توانید یکی از دو روش زیر را استفاده کنید :

و یا :

البته برای این مدار توجه کنید که ترانزیستور توان عبور جریان موردنیاز موتور را از خودش داشته باشد. و می توانید سر موتور را به ولتاژی غیر از ولتاژ تغذیه میکرو بدهید (اگر موتور شما مثلا 12 ولت است ، شما هم 12 ولت را به سیم/اتصال مثبت + موتور بدهید و اتصال / سیم منفی موتور را به کلکتور ترانزیستور وصل کنید. همانند شکل )
                        سلام
                        ممنون بابت راهنماییتون فقط اینکه اگر مثلا سر مثبت موتور دادم به یه سر ترانس 12 ولت اونوقت سرمنفی ترانسو باید بدم به زمین مدار دیگه درسته؟!

پی نوشت : اگر که ساختید ؛ یک عکس از نتیجه کار تان بگذارید.
                        حتما انشاالله امروز میرم وسایلشو میگیرم و شروع میکنم.
                        ممنون از راهنماییاتون
                        یا علی(ع)

دیدگاه

سلام
                          دوست عزیز میتونی برای اون مارپیچ از کاتریج های داخل دستگاه کپی استفاده کنی البته این مارپیچ داخل دستگاه هستش و شامل اونایی میشه که جوهر داخل یه ظرف کوچولو هست یه سر برو تعمیر گاه لوازم کپی کارت راه میوفته
                          مواظب اعمالمان باشیم

کسی نمیداند

آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

دیدگاه

سلام دوستان من بخش مکانیکی این دستگاه رور طراحی کردمو بدون مشکل کار میکنه فقط دوتا سوال هست:
                            1. این موتور برای این کار مناسبه ؟

http://eshop.eca.ir/%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%AF%D9%8A%D8%B1%D8%A8%D9%83%D8%B3/3428-%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D9%BE%D9%84%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%B7%D8%B1%D9%81%D9%87-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AA.html

2. برای بخش الکترونیک راهنمایی کااااامل میخوام ! :rolleyes:
                            ممنون میشم کمکم کنید

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم

نوشته اصلی توسط AR phantom
                              .... بخش مکانیکی این دستگاه رور طراحی کردمو بدون مشکل کار میکنه....
                              ممنون میشم کمکم کنید
                              اگر که برایتان امکان پذیر است و زحمتی نیست یک فیلم یا چند تا عکس بگذارید ...

بعد از آن ، در حد امکان و بضاعت اندک علمی ، بنده در خصوص الکترونیک به شما کمک خواهم کرد.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X