اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با خواندن یک مقدار آنالوگ توسط دو میکرو 30F4013

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با خواندن یک مقدار آنالوگ توسط دو میکرو 30F4013

با سلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز

بعد از یه مدت دوری از الکترونیک بنا به نیاز کارم یک مدار طراحی کردم که برای کارکرد خود نیازمند خواندن مقدار جریان عبوری و کنترل آن است
    قسمت اصلی مدار دو عدد میکرو dsPIC30F4013 یکی برای نمایش و ذخیره اطلاعات و دیگری برای کنترل تمام وقت جریان خروجی و یک عدد سنسور جریان ACS712 که بنا به جریان عبوری ولتاژ آنالوگ روی خروجی تولید می کند
    مشکل اینجاست که مقدار قرائت شده توسط دو عدد میکرو یکی نیست و کاملا متفاوت است به این صورت که وقتی یک عدد میکرو روی برد وجود دارد (چه روی سوکت بالایی چه پایینی و با هر کدام از میکروها) ولتاژ و جریان قرائت شده صحیح است ولی وقتی دو میکرو با هم روی برد قرار میگیرند فقط میکروی روی سوکت بالایی مقدار صحیح را نشان میدهد و میکروی پایینی اعداد ناصحیح نمایش می دهد با حذف هر کدام از میکرو ها مقدار قرائت شده صحیح می گردد!!!!

شماتیک قسمت خواندن ولتاژ بصورت زیر است

و این هم خود مدار در حال کار

میکرئ وسط برد با ال سی دی بالایی کار می کند و میکرو دوم زیر ال سی دی پایینی و مربوط به آن است
    در عکس دوم برنامه هر دو میکرو یکی است ولی مقدار قرائت شده متفاوت است حال اگر میکرو بالا حذف گردد مقدار قرائت میکرو پایینی صحیح می گردد
    خطوط پشت برد را دقیقا چندین بار چک کردم ولی هیچگونه خطا یا اتصال اضافی ندارد. با اهم متر هم مقدار ولتاژ رو روی هر دو پین آنالوگ دو میکرو خواندم که دقیقا یکی است مشکل کجاست نمیدانم!!!
    (مقدار عدد بالایی روی ال سی دی مقدار قرائت شده میکرو و عدد پایینی( تبدیل شده با فرمول ) جریان است چون دقت قرائت 12 بیت است)

پیشاپیش از کمک شما تشکر می کنم

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

پاسخ : مشکل با خواندن یک مقدار آنالوگ توسط دو میکرو 30F4013

نوشته اصلی توسط abbasmh نمایش پست ها
    میکرئ وسط برد با ال سی دی بالایی کار می کند و میکرو دوم زیر ال سی دی پایینی و مربوط به آن است
    سلام دوست عزیز
    در پروژه ی شما چون ولتاژ خروجی سنسور خیلی ظریف هست خیلی طبیعی هست که مقدار قرائت شده توسط دو میکرو متفاوت شده ، به چند دلیل:
    1- ایجاد تفاوت در ولتاژ های رفرنس دو میکرو بدلیل وجود مصرف کننده ای مثل LCD
    2- فاصله ی تراک رسم شده در PCB نسبت به پین ورودی ، که هم فاصله باید به حداقل رسم بشه و هم قطعاتی که اطراف مسیر انالوگ هستند (حتی پایه های avcc agnd) باید بصورت ایده آل رسم بشه
    3- روی ولتاژ رفرنس هر دو آیسی باید یک فیلتر پایین گذر RC قرار بدید
    4- خازن های 100 نانوفاراد مرغوب به تعداد پایه های تغذیه ی هر میکرو باید به نزدیکترین محل چسبیده بشه
    و از همه مهمتر تغذیه ی کل مدار .

من احتمال میدم اگر ولتاژ رفرنس را از مرجع ولتاژ دقیق بگیرید مقدار قرائت هردو آیسی به هم نزدیک میشه.
    Reveng will surely come... Your hard time are ahead
    // - - - - - - - - - -
    برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
    // - - - - - - - - - -
    اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
    // - - - - - - - - - -

دیدگاه

بسیار ممنون از توجه شما

مطالب بیان شده کاملا صحیح و بجا است ولی مشکل بوجود آمده با توجه به شواهد موجود به نظر نمیرسد اینها باشد

به نظرم مشکل بوجود آمده حاصل از مدار نمونه بردار میکروها است
      این مدار نمونه بردار میکروکنترلر است

فکر میکنم خازنهای موجود باعث تغییرات و مشکلات بوجود آمده است
      سعی میکنم مدار نمونه بردار را با دیود ایزوله کنم ببینم چی میشه

دیدگاه

به نظرم میرسه که مشکل بار گزاری داری بهتره با دوتا آپ امپ خروجی سنسور رو برای دوتا ADC بافر کنی

دیدگاه

سلام دوست عزیز
          در پروژه ی شما چون ولتاژ خروجی سنسور خیلی ظریف هست خیلی طبیعی هست که مقدار قرائت شده توسط دو میکرو متفاوت شده ، به چند دلیل:
          1- ایجاد تفاوت در ولتاژ های رفرنس دو میکرو بدلیل وجود مصرف کننده ای مثل LCD
          2- فاصله ی تراک رسم شده در PCB نسبت به پین ورودی ، که هم فاصله باید به حداقل رسم بشه و هم قطعاتی که اطراف مسیر انالوگ هستند (حتی پایه های avcc agnd) باید بصورت ایده آل رسم بشه
          3- روی ولتاژ رفرنس هر دو آیسی باید یک فیلتر پایین گذر RC قرار بدید
          4- خازن های 100 نانوفاراد مرغوب به تعداد پایه های تغذیه ی هر میکرو باید به نزدیکترین محل چسبیده بشه
          و از همه مهمتر تغذیه ی کل مدار .

من احتمال میدم اگر ولتاژ رفرنس را از مرجع ولتاژ دقیق بگیرید مقدار قرائت هردو آیسی به هم نزدیک میشه
          با تشکر از مشارکت و کمک دوستان

با اینکه مطمئن بودم مشکل از این موارد نیست ولی نبا به نظر دوست عزیزم از خازن عدسی 100 نانو استفاده نمودم و در زیر هر میکرو یک عدد قرار دادم
          و مشکل به کلی حل شد!!!
          و اعداد الان با اختلاف چند عدد برابرند

تشکر فراوان از شما دوستان عزیز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X