اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برای یه پروژه من چطور میتونم بفهمم که به چه کلاکی یا سرعتی نیاز دارم ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

برای یه پروژه من چطور میتونم بفهمم که به چه کلاکی یا سرعتی نیاز دارم ؟

برای یه پروژه من چطور میتونم بفهمم که به چه کلاکی یا سرعتی نیاز دارم ؟ اگه سرعت بالا یا همون کلاک حداکثر به طور مثال 72 مگاهرتز رو در نظر بگیرم خوب توان بیشتری پردازنده مصرف میکنه و یا اگه کلاک پایین به طور مثال 8 مگاهرتز انتخاب کنم شاید جایی با کاهش سرعت مواجح بشم. پس راه فهمیدن و انتخاب کلاک مناسب با پروژه میکروکنترلری چی میتونه باشه ؟
    یا مثلا چطور میشه فهمید از لحاظ سرعت میکروی AVR برای ما پاسخگو هست یا STM یا DSP ؟

یه توضیحی در مورد انتخاب کلاک میخواستم.
    ممنونم از شما.
    به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
    (پیش به سوی هدف)

نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست ها
    برای یه پروژه من چطور میتونم بفهمم که به چه کلاکی یا سرعتی نیاز دارم ؟ اگه سرعت بالا یا همون کلاک حداکثر به طور مثال 72 مگاهرتز رو در نظر بگیرم خوب توان بیشتری پردازنده مصرف میکنه و یا اگه کلاک پایین به طور مثال 8 مگاهرتز انتخاب کنم شاید جایی با کاهش سرعت مواجح بشم. پس راه فهمیدن و انتخاب کلاک مناسب با پروژه میکروکنترلری چی میتونه باشه ؟
    یا مثلا چطور میشه فهمید از لحاظ سرعت میکروی AVR برای ما پاسخگو هست یا STM یا DSP ؟

ممنونم از شما.
    سلام به نظر من شرایط پروژه تعیین می کنه. به عنوان مثال مداری با میکرو و سون سگمنت درست کرده بودم
    فرکانس رو پایین در نظر گرفتم سرعت اینقدر اومد پایین که سون سگمنت به چشمک زدن افتاده بود خوب با افزایش متناسب فرکانس حل شد . یا مداری با avr درست کرده بودم (البته تجربه خودم هست) سرعت روی 16MHZ بود بعضی موارد رله درست قطع و وصل نمی شد ولی وقتی فرکانس رو روی 8MHZ گذاشتم مشکل حل شد و البته دلیلش رو هم متوجه نشدم.و در هر صورت و هر شرایط بجای avr و یا pic و غیره از stm استفاده کنید
    قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

ممنونم از شما.
      دوست عزیز قاعده کلی بر این پایه قرار داره در نظر بگیرید کوچکترین زمانی که فعالیت دستگاه شما در آن اهمیت داره چقدره ....مثلا در مثالی که دوستمان اشاره کردند اسکن سون سیگمنت ها اهمیت اساسی داشت ممکنه در دستگاه دیگه ای لازم باشه زمان رفت و برگشت صدا اندازه گیری بشه ... ممکنه دستگاه دیگه ای تحلیل موج در بازه مشخص مورد نظر باشه ....قاعدتا سرعت کلاک شما باید از کوچکترین زمان مورد نیاز سریعتر باشه ...مثلا در بعضی طرحها ممکنه اصلا AVR با حداکثر سرعت 20 مگاهرتز سرعت مورد نیاز ما را نداشته باشه و مجبور به استفاده از خانواده ای سریعتر باشیم

پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

بستگی داره پروژه چی باشه مثلا برای راه اندازی TFTLCD شما دیگه نمیتونی با کلاک پایین کار کنی-اگه شما یه استپ موتور داشته باشی که برای چرخش نیاز به 250 پالس در ثانیه داشته باشه و تعداد پالسها همزمان باید با تایمر تولید و خوانده و روی LCD نمایش داده بشه سرعت پردازش پایین جوابگو نیست و سرعت بالا هم نیاز ضروری نیست - تو این حالت بسته به نیازت کلاک میکرو رو انتخاب میکنی تا هم مشکل کمبود سرعت نداشته باشی هم توان مصرفی تو بهترین حالت باشه.
        در کل شما مجبور نیستی حتما بالاترین یا پایین ترین کلاک رو انتخاب کنید بلکه بسته به نیازتون کلاک میکروتون رو انتخاب کنید - اگه حداکثر کلاک میکرو 72 هست حتما انتخاب 72 مگ الزامی نیست و میتونی کلاک رو برای پروژت 55 مگ در نظر بگیری.
        یه تجربه که خودم داشتم و مدت زیادی وقتم رو گرفت تا برطرفش کنم استفاده از اینتراپتهای خارجی زیاد و اینتراپت تایمرها بصورت همزمان بود که تو محاسبه درست بود ولی موقع راه اندازی درست عمل نمیکرد که با افزایش کلاک برطرف شد چون میکرو سرعت پاسخگویی به اینتراپتها رو نداشت بخاطر همین تو محاسبه عقب میوفتاد.
        لازمه انتخاب نوع میکرو همیشه سرعت پردازش یا کمپانی سازنده نیست بلکه پریفرالها هم مهم هستن شما ببین پروژت چیه بعد میکروی مورد نظرت رو از لحاظ کارایی انتخاب کن چون این کار میتونه تو تعیین کلاک میکرو تاثیر گذار باشه.

دیدگاه

ممنونم از شما.
          با سلام به شما دوست عزیز و کاربر قدیمی انجمن،
          موارد زیادی در این مورد دخیل هست.
          اینکه از چه امکاناتی (پریفرال هایی) استفاده کنید، میکروکنترلر قراره چه چیز هایی رو پردازش کنه،چه نوع متغییر هایی استفاده بشه، منبع تغذیه یا باتری پروژه، حساسیت پروژه،شرایط نویز پذیری پروژه، حد توقع از سرعت و ....
          برای مثال برای کار هایی مثل چشمک زن و شمارنده تک رقمی، پایین ترین حد کلاک هم کفایت میکنه.
          اما برای پروژه هایی مثل کنترل سویچینگ بر خط و پروژه های کنترل پیشرفته، نیازمند کلاک نسبتا بالایی هستیم.
          ​​​​​​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X