اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برنامه ریزی میکرو stm32

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

برنامه ریزی میکرو stm32

سلام و عرض ادب خدمت اساتید
    آیا میکروی خامی که تازه خریداری شده و داخلش هیچ برنامه ای تاکنون ریخته نشده میتونه با ارتباط ST Link برنامه ریزی بشه یا حتما باید اول با بوت لودر داخلش برنامه ریخت؟ نشد با ST LINK ارتباط بگیرم گفتم شاید باید اول کانفیگ پایه های ارتباط SWD رو با بوت لودر به میکرو معرفی کنم!
    با سپاس
    جدیدترین ویرایش توسط mrtz_2024; ۱۲:۵۶ ۱۴۰۳/۰۴/۱۵.

نوشته اصلی توسط mrtz_2024 نمایش پست ها
    سلام و عرض ادب خدمت اساتید
    آیا میکروی خامی که تازه خریداری شده و داخلش هیچ برنامه ای تاکنون ریخته نشده میتونه با ارتباط ST Link برنامه ریزی بشه یا حتما باید اول با بوت لودر داخلش برنامه ریخت؟ نشد با ST LINK ارتباط بگیرم گفتم شاید باید اول کانفیگ پایه های ارتباط SWD رو با بوت لودر به میکرو معرفی کنم!
    با سپاس
    باسلام
    بله میشه با پروگرمر ST link میتونید پروگرم کنید و نیازی به بوتلودر نیست. حتی در محیط آردوینو هم بدون نیاز به بوتلودر میتونید آپلود کنید(البته نیازمند نصب کتابخونه مخصوص stm هست)
    موفق باشید
    *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinb007 نمایش پست ها

باسلام
      بله میشه با پروگرمر ST link میتونید پروگرم کنید و نیازی به بوتلودر نیست. حتی در محیط آردوینو هم بدون نیاز به بوتلودر میتونید آپلود کنید(البته نیازمند نصب کتابخونه مخصوص stm هست)
      موفق باشید
      عرض ادب و احترم و سپاس از مشارکتتان
      یعنی بطور پیشفرض پایه های clock و swd داخل میکرویی که هنوز کانفیگ نشده فعال هستند برای شناسایی ارتباط St link ؟ عجیبه پس چرا نمیشناسه میکرو رو ????
      ترک کشی من به میکرو بدین صورت بوده:
      3.3V Supply to VDC Port
      GND Supply to 0V Port
      SWD Micro to SWD Port
      CLK Micro to CLK Port
      روی میکرو دقیقا نظیر به نظیر اعمال میشه از پورت تا پین میکرو.
      فاصله پورت تا پین میکرو هم حدود یک سانته و ترک کشی بدون پیچ و خم و وایا و غیره انجام شده!
      پروگرمرم از این طرح فلش های معمولیه اما باهاش با همون ST Link براحتی با نرم افزار STM32 ST Link Utility به بردهای توسعه دیگم وصل میشم و نمیتونم بگم خرابه!
      میکروم stm32f103 مدلی که رو بلوپیل هم سواره

دیدگاه

الان با St link بقیه میکروها یا بردها پروگرام میشه بجز همین میکرویی که داری باهاش کار میکنی؟؟
        اگه درست متوجه شدم احتمال داره میکرو مشکل داشته باشه یا خطوط دیتا اتصال یا قطع شده باشه.
        اگه میکرو سالمه پینهای BOOT0 و BOOT1 رو باید تنظیم کنی.
        پینهای DATA و CLOCK رو هم ببین اشتباه نباشه.
        تغذیه میکرو بهتره از پروگرامر گرفته بشه،از منبع دیگه گرفته نشه.
        بعد از اتصال میکرو به پروگرامر بهتره میکرو یبار ریست بشه(فشردن دکمه ریست).
        اگه موارد بالا همه درست انجام دادی ممکنه مشکل نرم افزاری باشه،شیوه پروگرام باید مشخص بشه مثلا SWD.
        ببین میکرو شناسایی میشه توسط نرم افزار.اگه نشد یجایی قبلا خونده بودم باید سرعت پروگرام شدن رو تنظیم کنید که با سرچ تو گوگل یا کمک دوستان میتونید تنظیمش کنید.
        این نکات رو بررسی کن امیدوارم حل بشه.

دیدگاه

یعنی بطور پیشفرض پایه های clock و swd داخل میکرویی که هنوز کانفیگ نشده فعال هستند برای شناسایی ارتباط St link ؟ عجیبه پس چرا نمیشناسه میکرو رو ????
          3.3V Supply to VDC Port
          GND Supply to 0V Port
          SWD Micro to SWD Port
          CLK Micro to CLK Port
          فاصله پورت تا پین میکرو هم حدود یک سانته و ترک کشی بدون پیچ و خم و وایا و غیره انجام شده!
          پروگرمرم از این طرح فلش های معمولیه اما باهاش با همون ST Link براحتی با نرم افزار STM32 ST Link Utility به بردهای توسعه دیگم وصل میشم و نمیتونم بگم خرابه!
          سلام مجدد عزیز
          بله باید کار کنه ولی منظورم میکرو خام بود نه میکرویی که روی بلوپیل سوار هست! روی این برد دوتا پین هدر هستش که باید تنظیم بشن تا بتونید باهاش کار کنید.
          سرچ کنید راهنمای فعالسازیش تو اینترنت هست.
          دوستمون هم راهنمایی کردند.
          موفق باشید
          *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinb007 نمایش پست ها

سلام مجدد عزیز
            بله باید کار کنه ولی منظورم میکرو خام بود نه میکرویی که روی بلوپیل سوار هست! روی این برد دوتا پین هدر هستش که باید تنظیم بشن تا بتونید باهاش کار کنید.
            سرچ کنید راهنمای فعالسازیش تو اینترنت هست.
            دوستمون هم راهنمایی کردند.
            موفق باشید
            سلام و درود
            عرض کردم میکروی من هم خامه مدلش رو خواستم بدونید گفتم مثل همونه که رو بلوپیل سواره یعنی کد STM32F103C8T6
            سپاسگذارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها
              الان با St link بقیه میکروها یا بردها پروگرام میشه بجز همین میکرویی که داری باهاش کار میکنی؟؟
              اگه درست متوجه شدم احتمال داره میکرو مشکل داشته باشه یا خطوط دیتا اتصال یا قطع شده باشه.
              اگه میکرو سالمه پینهای BOOT0 و BOOT1 رو باید تنظیم کنی.
              پینهای DATA و CLOCK رو هم ببین اشتباه نباشه.
              تغذیه میکرو بهتره از پروگرامر گرفته بشه،از منبع دیگه گرفته نشه.
              بعد از اتصال میکرو به پروگرامر بهتره میکرو یبار ریست بشه(فشردن دکمه ریست).
              اگه موارد بالا همه درست انجام دادی ممکنه مشکل نرم افزاری باشه،شیوه پروگرام باید مشخص بشه مثلا SWD.
              ببین میکرو شناسایی میشه توسط نرم افزار.اگه نشد یجایی قبلا خونده بودم باید سرعت پروگرام شدن رو تنظیم کنید که با سرچ تو گوگل یا کمک دوستان میتونید تنظیمش کنید.
              این نکات رو بررسی کن امیدوارم حل بشه.
              سلام و عرض ادب
              بله پروگرمر ST Link رو بلو پیل و دیسکاوری و یکی دوتا برد دیگه بخوبی شناسایی میکنه و برنامه میریزه نمیتونم بگم مبدلم خرابه
              تمام خطوط روی برد رو از مبدا تا مقصد که برآمدگی پینهای میکروباشند رو تست بازر گرفتم وصل هستند مخصوصا خطوط برنامه ریزی
              BOOT0 و BOOT1 با مقاومتهای 100K رو بوت لودر وصل میشند اگر بخوام استفاده کنم اگرم نخوام زمین میشند دقیقا عین برد بلوپیل جمپری طراحی کردم
              برنامه ریزی هم رو حالت Under Reset با نگه داشتن ریست و هم HOT Plug که نیازی به نگه داشتن ریست نداره تست شد و پروگرمر اصلا میکرو و سطح ولتاژ رو در برنامه ST Link Utility شناسایی نکرد
              ترتیب پایه ها هم همونطور که در پست قبل عرض کردم برای CLK و SWD از پورت تا پین میکرو نظیر به نظیر گرفتم و پین هم با دیتا شیت مطابقت دادم صحیح انتخاب شده (PA14 & PA13)
              سرعت برنامه ریزی رو تا 100KHZ و کمتر هم پائین آوردم اما تاثیری نداشت
              با تغذیه پروگرمر و جدا هر دو نوع تست کردم تاثیر نداشت
              مدار ریست هم درسته بصورت پول دان یک مقاومت 10 کیلو با یک خازن بای پس موازی بستم کلید رو با مولتی مترم تست گرفتم ولتاژ سر پین ریست رو برای اطمینان از عملکرد برا پایه بوتم همینطور.
              چیزی که خودم فکر میکنم اینه که چون میخواستم شدت باد هیتر موقع مونتاژ تراشه ی میکرو رو از روی پدها تکون نده، شدت پرتاب بادش رو گذاشتم رو حداقل و دستم رو مجبور شدم بخاطر همین ببرم پائین حدودا فاصله چند سانتی میکرو و حرارت 400~350 درجه هیتر موقع فیکس کردن بمدت حدود 1 دقیقه با اینکه دستم رو تکون میدادم حدس میزنم دخلش رو آورده باشه!
              چون فکر نمیکنم با توضیحاتی که عرض کردم جایی رو اشتباه رفته باشم
              جدیدترین ویرایش توسط mrtz_2024; ۰۸:۱۰ ۱۴۰۳/۰۴/۱۶.

دیدگاه

3.3V Supply to VDC Port
                GND Supply to 0V Port
                SWD Micro to SWD Port
                CLK Micro to CLK Port
                با سلام و احترام
                فایل زیر را مطالعه نمایید.

دیدگاه

حرارت 400~350 درجه هیتر موقع فیکس کردن بمدت حدود 1 دقیقه با اینکه دستم رو تکون میدادم حدس میزنم دخلش رو آورده باشه!
                  چون فکر نمیکنم با توضیحاتی که عرض کردم جایی رو اشتباه رفته باشم
                  احتمال داره میکرو خراب شده باشه هرچند قطعات SMD تحمل بالایی برای روش هیتر دارن ولی نمیشه احتمال خرابی رو ندیده گرفت،حتی برای من اتفاق افتاده میکرویی که نو خریدم کار نمیکرد احتمالا تقلبی بود.
                  یه میکروی دیگه تهیه کن و اینبار با هویه لحیم کن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X