اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

متاسفانه همونطور که انتظار میرفت این تاپیک هم مثل موارد مشابه مثل صحنه جنگ شده . اگه بحث ها اینطوری ادامه پیدا کنه فکر کنم بهتر باشه بحث قفل بشه.
    It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه a

سلام من کل بحث رو خوندم
      به نظرم حق با دوستان ارم هست
      این همه پروزه مثال زدن برید یه سرچی تو نت بزنید می بینید که چقدردیگه پیدا میکنید
      بعد شما می گید اینا سنگینه و به درد ما نمی خوره یه چیز ساده بگید که ما ببندیم و ما که نمی خواهیم موبایل بسازیم
      دقیقا قسمتی از بازار لازم داره که همچین چیزی بسازی مثل یه مودم یا پیچیده تر حتی اگه گیر من و تو نمیاد دیگه نگو یه پروژه با ارم مثال بزنید
      خوب عزیز من اگه یه پروژه ساده باشه که با همون AVR می بندیم و دیگه به ارم نیازی نداریم :biggrin:
      پروژه هایی هستند که شاید من و شما گیرمون نیاد مثل ساخت مودم ها و بیسیم ها که دوستان من الان از وزارت دفاع گرفتن کاملا نیاز به پردازش های سنگین و امکانات بالا داره و از dsp و arm استفاده میکنند
      www.tehranelec.com

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

بعد شما می گید اینا سنگینه و به درد ما نمی خوره یه چیز ساده بگید که ما ببندیم و ما که نمی خواهیم موبایل بسازیم
        منم کاملا با این دوستمون موافقم چون سواد ما در حدی نیست که با یه قطعه خواص یه پروژه رو انجام بدیم دلیل نمیشه که اون قطعه رو زیر سوال ببریم .من یه پروژه رباتیک دیدم که از ماشین بینایی استفاده کرده بودن و برای پردازش از چهار تا cpu pii استفاده کرده بودن حالا چون من نمیتونم با cpu کار کنم بیام بگم cpu به چه درد میخوره همون 8051 بهتره .دوستان برن کار با ارم یا هر پردازنده دیگه رو یاد بگیرن مورد استفادش خودش پیدا میشه مطمئن باشید
        http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,10159.0.html
        Engineering is the art of making what you want from things you can get.
        اموزش DSP ...........................
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=29824.0
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=32324.0

دیدگاه

بله درسته صحنه جنگ شده ولی من روی میکروی خاصی تعصبی ندارم
          آخرش میخواستم بدونم میشه از آرم9 نون در آورد که اینقدر روش سرمایه گذاری میکنید؟
          من قصد توهین به کسی ندارم فقط میگفتید من چند تا پروژه برای فلان جا و چند تا ایده خوب ارائه کردم که ارزش داره و ... همین حالا اینکه نمیخواهید این طرح لو بره حق شماست ولی در این باره یه جوری صبحت میکردید که من گیج شدم حالا که گره کار بر طرف شده خیلی خوشحالم و از همه تشکر میکنم مثل اینکه این میکرو ها رو هم باید یاد گرفت!حالا جایی برای ما برای یادگیری آرم7 یا نه9 :eek:هست من آرم7 خودم میرم دنبالش ولی آرم9 رو نمیدونم چی کار کنم :cry2:
          من کوچیک که بودم(حالا هم هستم :mrgreenهمش میخواستم یه چیزی بسازم در حد کامپیوتر که هر کاری که خواستم برام بکنه ولی اخیرا متوجه شدم که باید به نیاز جامعه توجه کنم و از حالا یه فکری به حال بعد بکنم ولی با بودجه کمی که داشتم خواستم بپرسم که کسی هست که سراغ این میکرو ها رفته باشه که بتونه یه جوری ازش نون دربیاره یا نه که خدا رو شکر شما بالاخره متوجه شدید و جواب منو دادید من آرم9 را بالاخره یاد میگیرم ولی یه سوال میشه یه مقایسه ای درست و برابر بین ARM7 و XMEGA بکنید میخوام بدونم نظر شما چیه مقایسه قبلی هم که انجام دادید یه مقدار نا برابر بود
          با تشکر

دیدگاه

بله درسته صحنه جنگ شده
            من که همون اول عرض کردم! و البته آخرش رو هم گفتم

اما از نظر من این بحث ها خیلی جالبه...چون طرفدارهای موضوعات مختلف برتریشون رو نسبت به موضوعات مقابل ارائه میدهند...

موفق باشید

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه a

با سلام
              یک دیدگاه:

1- برای کاربردهایی که پردازش در رده 8 بیت و سرعت اجرای از 0.1mips تا 100mips ( یکصد میلیون عملیات درثانیه از نوع مجموعه دستورالعمل های اسمبلی میکرو )
              نیاز دارند ، پردازنده های 8 بیتی موجود در خانواده 8051 و AVR و PIC و سایر 8 بیتی ها کفایت می کنند.

2- برای کاربردهایی که در رده 16 بیتی و سرعت اجرای تا 10mips از نوع اعداد صحیح 16 بیتی هستند نیز ، پردازنده های 8 بیتی موجود در خانواده 8051 و AVR و PIC کفایت می کنند ( انواع قدرتمند هر گروه) , و نیز پردازنده های 8 و 16 بیتی که کمتر اسم آنها رواج یافته است.

3- برای کاربرد هایی که در رده 16 بیتی و سرعت اجرای بالاتر از 10mips ، یا کاربردهای 32 بیتی به صورت اعداد صحیح با سرعت بالاتر از 2mips یا کاربردهای اعداد اعشاری با سرعت 0.5mflops به بالا ( میلیون دستورالعمل اعشاری در ثانیه )
              میکروهای رایج 8 بیتی کفایت نمی کنند و یردازنده های قوی تر از جمله 32 بیتی با فرکانس کلاک متناسب و مجموعه دستوالعمل متناسب نیاز می شوند.
              از جمله ARM , AVR32 , PIC32

مثالهای گروه اول:
              کنترل صنعتی ساده تا متوسط از خواندن وضعیت تعدادی سویچ و سنسور تا اجرای فرامین کنترلی قطع و وصل به فعال کننده ها و رله ها و ... و نمایش در ال ائی دی و ال سی دی ساده
              کنترلر ساده لوازم خانگی ( در یخچال و فریزر و لباسشویی و اجاق میکروویو و تلویزیون و در بازکن و موتورخانه و تاسیسات و مونیتور قدیمی...) نسل متوسط
              اسباب بازی متحرک و صوتی و نوری

مثالهای گروه دوم:
              کنترل صنعتی برای فرآیندهای نسبتا سریع و اجرای الگورینم های کنترلی PI , PID , PD و سایر الگوریتمهای ....
              کنترلر لوازم خانگی ( در یخچال و فریزر و لباسشویی و اجاق میکروویو و تلویزیون و مونیتور ...) نسل پیشرفته تر
              ربوتهای با عملیات ساده
              تجهیزات مراقبتی و امنیتی.
              کنترلر های متنوع خودرو .

مثالهای گروه سوم:
              موبایل و PDA و دوربین دیجیتال فیلم و عکس ، چاپگر و فاکس و اسکنر و کپی و دستگاه های بازی و پخش و ضبط کننده های فیلم و صوت
              مودمها و کارتهای شبکه و روتر و مونیتور و تلویزیون های مدرن و ...
              کنترلر های متنوع خودرو .
              کنترل صنعتی برای فرآیندهای سریع یا کثیر و اجرای الگورینم های کنترلی PI , PID , PD و الگوریتمهای فازی و عصبی .... ( بخشی از PLC های مدرن )
              سیتمهای کنترلی در صنایع نظامی.

طبیعتا سایر دوستان می توانند این 3 گروه را مقداری تغییر دهند و به این مثالها ، بسیار اضافه کنند.

اما سئوال اینجاست که هر کدام از علاقمندان به میکرو ، در چه بخشی از چرخه بزرگ این صنایع می خواهند و می توانند وارد شوند؟ ( از جمله آقای شهریار عزیز )

مشاهده می فرمایید که حداقل در مثالهای گروه 3 اینجانب ، سازندگان آن محصولات ، معمولا ، سازمانهای بزرگی می باشند!
              از جمله اینکه برای بازارهایی با تعداد یک محصول برای هر فرد طراحی شده اند ( که یک شاخص بسیار بزرگ بوده و وسیعترین بازار هدف می باشد.)

لذا ورود به آن سازمانها نیاز به توانمندی علمی و عملی کافی و قابل رقابت با سایرین ، دارد.

و این موضوع ، می تواند دلیل کافی برای یاد گیری ARM , AVR32 ,PIC32 , DSP ,FPGA باشد. ( علاوه بر سایر دلایل از جمله علایق شخصی )

یا دلیل بزرگتر ، اینکه خود شما ، بخواهید ایجاد کننده یک سازمان بزرگ و نامدار باشید.( به عبارتی کارآفرین در کسب وکار خود باشید. )

ضمن اینکه با مطالعه دیتا شیت XMEGA و مقایسه قابلیت های آن با سایر میکروکنترلرها ، میتوانیم انتظار داشته باشیم که در آینده نزدیک ،
              از آن ، بسیار بیشتر خواهیم شنید. و جایی بین گروه 2 و 3 خواهد داشت. در این رابطه مطالب آقای طراح را مطالعه فرمایید.
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=37992.0

با سپاس

گشتی در لاله زار
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

حالا این همه تبلیغ arm میکنند که آقا سرعتش تا 200 مگا هرتز رفته واقعا کی تا حالا تونسته این سرعت ازش بگیره
                فقط یک چیزی شنیدند. من اومدم باهاش کار کنم از 60 مگا هرتز به بالا عجیب نویز میگیره . وقتی با باطری کار میکردم بهتر بود
                ولی با یک تغذیه عالی کلی فیلتر میلتر بازم مشکل داشتم. داخل گوشی های نوکیا شما نگاه کنید چه فیبر مدار چاپی داره
                3 تا 4 لایه . من فکر نکنم تعداد زیادی از شماها بتونید باهاش در حد بالا جواب بگیرید چون من قیمت گرفتم که میگفت فیبر چند لایه میزنه
                فیبر 5 لایه 10 * 10 سانتی متر 200000 تومان میشه . بعد فهمیدم که میفرسته چین. حالا کی این پولو میده فقط واسه pcb

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jonbakhsh
                  حالا این همه تبلیغ arm میکنند که آقا سرعتش تا 200 مگا هرتز رفته واقعا کی تا حالا تونسته این سرعت ازش بگیره
                  فقط یک چیزی شنیدند. من اومدم باهاش کار کنم از 60 مگا هرتز به بالا عجیب نویز میگیره . وقتی با باطری کار میکردم بهتر بود
                  ولی با یک تغذیه عالی کلی فیلتر میلتر بازم مشکل داشتم. داخل گوشی های نوکیا شما نگاه کنید چه فیبر مدار چاپی داره
                  3 تا 4 لایه . من فکر نکنم تعداد زیادی از شماها بتونید باهاش در حد بالا جواب بگیرید چون من قیمت گرفتم که میگفت فیبر چند لایه میزنه
                  فیبر 5 لایه 10 * 10 سانتی متر 200000 تومان میشه . بعد فهمیدم که میفرسته چین. حالا کی این پولو میده فقط واسه pcb
                  داخل ایران هم میزنند و قیمت به خاطر مساحت نیست به خاطر ابزار و مواد استفاده شده ست .تو بردهای دولایه و همینطور چاپ سیلک هم از یک مساحت خاص به پایین قیمت ثابت هست.
                  در ضمن همون کسی این پولو میده که قراره چند میلیون دستمزد بگیره.
                  و کسی هم اینجا تبلیغ نمیکنه فقط دلیل آورده میشه که هر کس به چه دلیلی به طرف آرم رفته.
                  It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان با حال که به هر نحویی که بود سعی کردن پاسخ سوال ما رو بدن

من از همتون خیلی تشکر می کنم که تو این بحثا شرکت کردین .

می خوام جمع بندی نظرات خودم رو به اجمال اینطور بگو که منم با تحقیق بیشتر تو اینترنت و خوندن قابلیتهای بردهای ارم بدین نتیجه رسیدم که دنیای امروز
                    بسوی استفاده از سیستم های embedded به پیش می ره بزبان ساده تر یه کامپیوتر صنعتی کوچولو با قدرت زیاد که هم قابلیتهای میکرو رو داره و هم
                    قدرت کامپیوتر رو و هزینه نگهداریش هم از لحاظ تغذیه و حجم و پایداری سیستم پایین باشه

امروزه به این امر فقط میشه با اموزش سیستم های مبتنی بر ارم دست یافت .
                    سعی می کنم برنامه نویسی سیستمهای عامل ce , embedded linux رو یاد بگیرم.
                    از این رو بنده هم از این پس یکی از شاگردان علاقمند انجمن ارم خواهم بود

و از نظر من من پاسخ سوالم رو که اول این تاپیک پرسیدم رو گرفتم بازم از همتون ممنونم

اگه قصور و کوتاهی از بنده حقیر و ژیرمرد دیدین به بزرگی خودتون ببخشید من از شما ها چیزای زیادی یاد گرفتم افرین بر شما دوستان ....
                    نابرده رنج گنج میسر نمی شود مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مهری

اما از نظر من این بحث ها خیلی جالبه...چون طرفدارهای موضوعات مختلف برتریشون رو نسبت به موضوعات مقابل ارائه میدهند...
                      کاملاً موافقم :agree:
                      من از این بحث ها خیلی استفاده کردم. شاید دیگران بگن دعوا یا بحث های بی مورد ولی من میگم تبادل اطلاعات. امیدوارم ادامه داشته باشه

من به شخصه مشکلی با Xmaga یا ARM ندارم و میخوام نیازم رو برآورده کنم ولی ترجیح میدم با ARM کار کنم اما نیاز من در حال حاضر میکرو یا آرمی با مصرف پایین و در حدود Xmega هستش و اگه توی ARM مدلی رو پیدا کنم، بجای Xmega با اون کار میکنم.
                      برای من فعلاً سرعت مهم نیست و بیشتر امکانات و مصرف میکرو یا ARM در حالت بیکاری یا اجرا در فرکانس پایین مهمه. چندتا PDF رو بررسی کردم و چندجا این سوال رو مطرح کردم و جوابی نگرفتم :cry:
                      حالا سوالم اینه که توی سری ARM7 مدل کم مصرف چیه؟
                      Xmega + IAR + Labview = New Life

دیدگاه

میکرو های آرم 7 اتمل سری L اش بدجوری کم مصرفه ! ولی تو ایران موجود نیست .

دیدگاه

پردازنده های آرم با داشتن سرعت پردازش فوق العاده و پشتیبانی انواع شبکه ها و وسایل ارتباطی و نویز پذیری بسیار پایین نسبت به دیگر رقبا ( ای وی آر ).
                          حتی این پردازنده دارای بلوک دیاگرام داخلی برای کنترل ال سی دی های گرافیکی خام هست !!
                          اونوقت فرقی بین آرم و ای وی آو نیست ؟؟؟!!! :mrgreen:
                          **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**

دیدگاه

من اینطوری به نتیجه رسیدم که arm هم میکرو کنترلر هم میکرو پرو سسور ( هم پورت آماده داره هم باس ) بنابراین مشه سیستم عامل روش سوار کرد در ضمن در ایران 9260 که با کلاک 160 مگ تقریبا هم قیمت xmega با کلاک 32 مگ است ( اختلاف کمتر از 3500 تومن ) ولی xmega هم adc دو میلیون سمپل درثانیه داره که فقط قیمت خود این adc حدودا بالای ده هزار تومن است
                            بنا براین من پایه میکرو کنترلر برای خودم رو آرم در نظر میگیرم ولی اگه بخوام adc سرعت بالا لازم داشته باشم از xmega استفاده می کنم
                            تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                            داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

بازم شروع شد
                              نوشته اصلی توسط aliila
                              من اینطوری به نتیجه رسیدم که arm هم میکرو کنترلر هم میکرو پرو سسور ( هم پورت آماده داره هم باس ) بنابراین مشه سیستم عامل روش سوار کرد در ضمن در ایران 9260 که با کلاک 160 مگ تقریبا هم قیمت xmega با کلاک 32 مگ است ( اختلاف کمتر از 3500 تومن ) ولی xmega هم adc دو میلیون سمپل درثانیه داره که فقط قیمت خود این adc حدودا بالای ده هزار تومن است
                              بنا براین من پایه میکرو کنترلر برای خودم رو آرم در نظر میگیرم ولی اگه بخوام adc سرعت بالا لازم داشته باشم از xmega استفاده می کنم
                              من نمیدونم کدام مدل xmega رو میگید ولی بدونید بعضی ها xmega رو 4-5 تومان گرون تر میدهند
                              من فکر کنم آرم 9 مصرفش باید بیشتر از xmega باشه به دلایلی همچون فرکانس بالا و ... تراشه xmega دارای امکاناتی همچون event system است که بدون دخالت CPU میتواند بخش هایی از میکرو را به هم ارتباط دهد همچنین وجود DMA در XMEGA این میکروکنترلر را از دیگر میکروکنترلر های 8 بیتی دیگر متمایز میسازد همچنین میتوان به AES و DES اشاره کرد که قابلیت انتقال اطلاعات امن و مطمئن را به میکرو میدهد به طوری که باز کردن کد آن تقریبا غیر ممکن است و من این ویژگی را در هیچ کدام از میکرو های آرم تا به حال ندیده ام از ویژگی های دیگر XMEGA سیستم کنترل کننده دقیق موتور و سایر تجهیزات صنعتی که میتواند به خوبی از قطعات در مقابل سوختن آن ها حفاظت نماید و سایر امکانات و کلاک 32 مگاهرتزی
                              من میخواستم سراغ آرم9 برم ولی به دلایل زیر فعلا نرفتم:
                              1- طراحی مدار و فیبر فرکانس بالا کار من نیست
                              2- اگه اشتباهی پیش بیاد کلی ضرر میکنم
                              3- این همه قدرت پردازش به چه درد من میخورد؟
                              و یه سری دلایل دیگه که فعلا یادم نیست

دیدگاه

تو مقایسه ها موضوعی که کفر من رو درمیاره بحث سر مصرف بالا یا پایین است مگه ما می خوایم کنترلر یک دستگاه بسته بندی یا یک آسانسور رو با باطری ساعت راه بندازیم که مصرف فرقی تو کار ما داشته باشه من حاضرم مصرف مدار adc حتی بیشتر از 100 وات باشه ولی سرعت نمومنه بداریش در حدود 50 مگا سمپل در هر ثانیه باشه (ولی قیمتش 80 هزار تومن نباشه )

درضمن قیمت 9260 در سایت پایا که من خریدم 10500 است و قیمت ATXMEGA32A4 تو فروشگاه همین انجمن 7000 هست
                                اما در مورد مصرف باید بگم که واحد هسته 9260 احتیاج به ولتاز 1.6 تا 1.9 داره مصرف در حداکثر توان پردازشی هم در حدود 50 میکر آمپر است حالا این خیلی زیاده؟
                                کد:
                                تراشه xmega دارای امکاناتی همچون event system است که بدون دخالت CPU میتواند بخش هایی از میکرو را به هم ارتباط دهد
                                همیه میکرو کنتر لر ها این امکان رو دارن حتی avr ها

از ویژگی های دیگر XMEGA سیستم کنترل کننده دقیق موتور و سایر تجهیزات صنعتی که میتواند به خوبی از قطعات در مقابل سوختن آن ها حفاظت نماید
                                اینای که گفتی یعنی چه ؟ کنترل کننده موتور .. سوختن قطعات .. حفاظت ؟
                                تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                                داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X