اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

من تقریبا همه نیازامو با avr برطرف می کنم می خواستم بپرسم میشه یه پروِه کاربردی بگین که نشه با میکرو انجام داد ولی با arm بشه ؟

خواهش دارم اغراق نکنید و منصفانه جواب بدین راستی اصلا سیستم عامل (لینوکس و ویندوز ce) مورد بحث نیست فقط امکانات سخت افزاریش واسه انجام پروِه ها و در مقایسه با avr مد نظره .

با تشکر
    نابرده رنج گنج میسر نمی شود مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد !

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

من یکی رو مثال میزنم نمیدونم avr هست که هاست usb داشته باشه؟
    It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

سلام
      avr کلا میکروکنترلر هایی آماتور هستن و هیچ محصول تجاری معتبر وجود نداره که در اون از avr استفاده کنن

حالا شما اعتبار arm رو مقایسه کنی میبنب که شرکت های معتبر جهان از میکروکنترلر های آرم استفاده میکنن
      مثلا نوکیا که توی جدید ترین گوشی های تولیدی از هسته ی آرم استفاده میکنه(نمونه n900) یا سونی اریکسون (8500)
      خوب این نشون از این هستش که اعتبار آرم خیلی بیشتر از این حرفاست که بخاین با avr مقایسه کنین
      در حال حاضر هم میکرو های آرم قیمته مناسبی دارن

در ضمن سیستم عامل بحثش جدا هستش , کسی بخاد میتونه روی avr هم سیستم عامل بزاره ولی این کار به صرفه نیست
      اتمل هم اول xmega رو داد بیرون بعد دید واقعا سرعتش خیلی پایینه avr32 رو زد که سرعتش در حداکثر حالت به 210 مگا هرتز میرسه ولی الان معماری آرمی دارن طراحی میکنن که سرعتش تا مرز 2 گیگاهرتز پیش رفته

دیدگاه

راستش یک گزینه بسیار حائز اهمیت نیاز گرایی هست.درسته که AVR تمام نیازهای شما رو برطرف کرده،اما دلیلی بر نا کار آمد بودن ARM نیست.شاید شما تا حالا فقط مداراتی رو طراحی کردید که نیازی به بالا تر از AVR نبوده.اما اگر وارد بحث های پیچیده تری مثل پردازش های خیلی سریع و یا راه اندازی چندین امکان مختلف با هم(LCD RGB و بلوتوز و ... ) بشوید،متوجه میشی که AVR به هیچ عنوان پاسخگو نیست.
        اینکه هرکس بنا به نیازش باید میکروی مورد نیازشو انتخاب کنه.مثلا برای یک گوشی موبایل ARM مناسب ترین گزینست.

دیدگاه

دوباره شروع شد...کدوم بهتره ، کدوم بد تر

به نظر من هر کدوم کاربرد خودشون رو دارند!

XMEGA رو اتمل برای MP3 پلیر و این جور چیزها که مصرف خیلی کمی دارند طراحی کرده...درضمن برای کسانی که با AVR کار کردند به دلیل شباهت ریجستر ها و ساختارهاش ، گزینه ی مناسبی برای این جور پروژه ها هست!

avr کلا میکروکنترلر هایی آماتور هستن و هیچ محصول تجاری معتبر وجود نداره که در اون از avr استفاده کنن
          چرا هست...فقط روش رو سنباده میزنن کسی نفهمه آی سیش چیه!!!!

موفق باشید :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinbahari
            حالا اگر کسی بفهمه چی هست چه مشکلی پیش میاد؟ بدون برنامه که نمیشه مدار رو کپی کرد. :question:
            خوب من شخصا اسم avr رو ترجیح میدم پاک کنم . تو ایران عقل به چشمه . طرف ببینه یه avr تو مداره مثلا یه سینتی سایزره نمیفهمه که اون ور چی کار کردی فقط می فهمه این قطعه avr هستش! از اینا گذشته مهندسی معکوس تو ایران رو دسته کم نگیر. بیشتر مدارایی که من دیدم برنامه ی رو میکرو چندان مهم نبوده اون ایده ای که طرف به کار برده مهم بوده . تراشیدن اسم ic خودش یه بخش لاینفک از زندگی تو ایرانه فقط دبختی اینه کیس استایل خیلی قطعات که من باهاشون سرو کار دارم آلمینیومه خیلی ناجوره پاک کردن اسمشون واسه همین از اینا فاکتور می گیرم. :mrgreen:
            Gracias A La Vida
            [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
            http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
            زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

من یه جا یه مطلبی درباره ی arm خوندم که جالب بود (البته شاید مقاله رو توی همین سایت خوندم .. زیاد یادم نمیاد :redface: )... یه مقاله درباره ی مصرف انرژی توی پروسسورها مورد استفاده در موبایل بود که توش مسئولین شرکت intel معماری arm را تحسین کرده بودند و گفته بودند مصرف انرژی arm خیلی پایین است و پروسسورهای اینتل هیچ وقت نمیتونه از نظر مصرف انرژی به پای آرم برسه... و جالب تر اینکه آینده ی صنعت پروسسور رو متعلق به آرم میدونستند... من فقط نقل قول کردم
              در ضمن درباره ی تاپیک باید بگم که یه زمانی 8051 کار همه رو راه مینداخت ... الان هم شاید avr و pic البته از نوع 8 بیتی و 16 بیتی کارا رو راه میندازن ولی بزودی اونا هم میرن کناره همون 8051 و پردازنده های 32 بیتی مهم ترین پروسسور بازار کار میشه و از نظر قابلیت هم پروسسورهای آرم خیلی بهتر از avr32 است...
              دست هایی که کمک میکنند از دست هایی که دعا میکنند مقدس ترند....کوروش کبیر

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه a

با سلام
                لطفا به پی دی اف ها و لینکهای تاپیک ذیل ، نگاهی داشته باشید.
                سهم بازار میکروکنترولرها و تولیدکنندگان آنها
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=40721.0
                با سپاس

گشتی در لاله زار
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

یکی میشه به من یه پروژه صنعتی رو نشون بده که توش از میکروکنترلر ARM استفاده شده باشه نه از هسته آرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
                    یکی میشه به من یه پروژه صنعتی رو نشون بده که توش از میکروکنترلر ARM استفاده شده باشه نه از هسته آرم
                    پروژه ی صنعتی سراغ ندارم! یک سری برد هست که به کار مخابرات میاد...روی این بردها لینوکس نصب هست و قیمتش حدود 10 هزار دلار هست! (فکر کنم!)

ARM ها بیشتر به کار پورت کردن سیستم عامل میاند...(سری متوسط به بالا)

موفق باشید :nerd:

دیدگاه

پس در نتیجه میکروی قوی برای پروژه های صنعتی همون AVR و XMEGA و PIC هستند نه ARM
                      پس میشه بپرسم در کل ARM به غیر از موارد خاص برای پردازش سنگین به چه درد میخوره؟
                      اگر هدف فقط پورت کردن سیستم عامله لپ تاپ به چه درد میخوره؟
                      به نظر من کار هایی که برای آرم 9 و نصب سیستم عامل میکنید با عرض معذرت خیلی بیخوده :redface:
                      شما نگاه کنید وقتی که سیستم عامل به راحتی روی لپ تاپ نصب میشود چه نیازی به این چیزا هست؟به خصوص اینکه هدفتون فقط دونستن در مورد این قطعات باشه و هدف آموزشی و صنعتی نداشته باشید هزینه بی مورد کرده اید
                      میتونم بپرسم هدف اصلی تیم لینوکس چیه که اینقدر هزینه میکنند؟
                      در مورد لپ تاپ هم چند وقت پیش یه مدل با LCD چهار اینچ و هشت اینچ دیدم این کافی نیست؟
                      اگر هدفتون ساخت با تعداد بالا از این سیستم ها هست باید بگم این میکرو ها (پروسسور ها) نتوانند سرعت مورد نظر را داشته باشند و باید یه سری به سری CORTEX A9 بزنید تا 2GHz کلاک داره
                      http://www.arm.com/products/processo.../cortex-a9.php
                      معماری Eagle هم که هیچی CORTEX A9 رو میخوره
                      اگر میخواهید یک کار خیلی خوب داشته باشید از پکیج BGA و PGA نترسید
                      پس بیخودی وقتتون رو صرف این کار نکنید اگر روی نرم افزار کار کرده بودید الآن یه سیستم عامل جدید ساخته بودید

دیدگاه

سلام
                        این حرف مطمئنا درست نیست , من یه سوالی دارم: ترانزیستوری که در avr یا pic استفاده شده با ترانزیستور که توی arm استفاده شده از لحاظ طرز کار و ساختمان تفاوتی میکنه؟ معلومه که فرقی نمیکنه! پس هیچ کسی نمیتونه ثابت کنه که فلان میکرو 100% صنعتی هستش خیلی از plc ها هسته ی اصلیشون 8051 هستش
                        به نظر من کار هایی که برای آرم 9 و نصب سیستم عامل میکنید با عرض معذرت خیلی بیخوده :redface:
                        شما نگاه کنید وقتی که سیستم عامل به راحتی روی لپ تاپ نصب میشود چه نیازی به این چیزا هست؟به خصوص اینکه هدفتون فقط دونستن در مورد این قطعات باشه و هدف آموزشی و صنعتی نداشته باشید هزینه بی مورد کرده اید
                        در مورد لپ تاپ هم چند وقت پیش یه مدل با LCD چهار اینچ و هشت اینچ دیدم این کافی نیست؟
                        کسی نگفته که سیستم عاملی که با کلی زحمت ادیت کردین رو نصب کنین بعد بشینین باهاش گیم بازی کنین
                        مهمترین مزیت سیستم عامل های real time اینه که خطا بسیار کمی دارن و امکان هنگ کردن صفر هستش
                        حالا کدوم لب تابی رو دیدی که بیخود و بی جهت هنگ نکنه؟
                        حالا اگه همین لبتاب رو داخله یک موشک کروز میزاشتن و وسط راه هنگ میکرد کلی حادثه بوجود میاره.......
                        پس هر وسیله ای رو بهره کاری ساختن
                        اگر هدفتون ساخت با تعداد بالا از این سیستم ها هست باید بگم این میکرو ها (پروسسور ها) نتوانند سرعت مورد نظر را داشته باشند و باید یه سری به سری CORTEX A9 بزنید تا 2GHz کلاک داره
                        http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a9.php
                        پلتفرم eagle با این که پروفرمنس خیلی بهتری به نسبت cortex-a9 داره ولی هر دوی اینا همشون در حد نرم افزار هستن و هنوز توی بازار ارائه نشدن
                        پس بیخودی وقتتون رو صرف این کار نکنید اگر روی نرم افزار کار کرده بودید الآن یه سیستم عامل جدید ساخته بودید
                        من از پکیج bga به هیچ وجه دلهره ای ندارم , مشکل سره هزینه هایه بالایی هستش که باید خرج بشه
                        یه جا دیگه هم گفتم حداقل هزینه ای که باید بابت کار کردن با omap داد 1 تومن هستش

جالبه بدونین در ایران خیلی از دوستان توانایی ساخت یک کرنل رو دارن(مثله دوست خوبم عباس ملک حسینی) ولی خوب به چه امیدی این کار رو کنن؟چه نفعی داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
                          http://www.arm.com/products/processo.../cortex-a9.php
                          آقا شهریار تعریف شما از سیستم عامل چیه؟ اینکه windows7 یا لینوکس مخصوص کامپیوتر باشه؟
                          سیستم عامل برنامه ایه که از سخت افزار استفاده میکنه.فکر میکنین موبایلی که استفاده میکنین چیه؟ سیستم عامل نداره؟ پردازنده مرکزی چی؟
                          میزان مصرف پایین arm و نویز پذیری کمش جزو افتخاراتشه.پس نگین این میکرو کاربرد نداره. اگه سوادم تو زمینه arm یه کم بیشتر بود الان یه پروژه خفن که داشت بهم پیشنهاد میشد رو انجام میدادم.
                          در ضمن وقتی واسه این میکرو اومدن rs 485 گذاشتن پس به فکر استفاده تو صنعت هم بودن.مگه نه؟
                          اگه قیمت تموم شده پروژه bga رو میدونستین زحمات بقیه رو زیر سوال نمیبردین!
                          It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

اول از همه اینکه من همچین از سیستم عامل درک سطحی ندارم میدونم که سیستم عامل قابلیت مولتی تسکینگ داره و یه سری باید تسک هایی را باهم و بدون خطا در زمان مشخص شده انجام بدهند که به اینا میگن کرنل بی درنگ که توی صنعت و به خصوص تو همون موشک کروز استفاده میشه و یه سری دیگه که زمان براش مهم نیست که همون کامپیوتر شخصیه سیستم عامل باید بتونه قابلیت اضافه شدن ماژول های سخت افزاری و همچنین نرم افزار های مختلف رو داشته باشه در ضمن یه اینترفیس ارتباط با کاربر هم باید داشته باشه
                            نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                            آقا شهریار تعریف شما از سیستم عامل چیه؟ اینکه windows7 یا لینوکس مخصوص کامپیوتر باشه؟
                            سیستم عامل برنامه ایه که از سخت افزار استفاده میکنه.فکر میکنین موبایلی که استفاده میکنین چیه؟ سیستم عامل نداره؟ پردازنده مرکزی چی؟
                            هر چیزی که قابلیت هایی رو که گفتم داشته باشه بهش میگن سیستم عامل حالا میخواد کامپیوتر باشه یا موبایل یا RTOS روی میکرو کنترلر
                            پردازنده هم باید داشته باشه اگر نداشته باشه که کار نمیکنه
                            نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                            میزان مصرف پایین arm و نویز پذیری کمش جزو افتخاراتشه.پس نگین این میکرو کاربرد نداره.
                            نوشته اصلی توسط محمدرضا حسینی
                            سلام
                            این حرف مطمئنا درست نیست , من یه سوالی دارم: ترانزیستوری که در avr یا pic استفاده شده با ترانزیستور که توی arm استفاده شده از لحاظ طرز کار و ساختمان تفاوتی میکنه؟ معلومه که فرقی نمیکنه! پس هیچ کسی نمیتونه ثابت کنه که فلان میکرو 100% صنعتی هستش خیلی از plc ها هسته ی اصلیشون 8051 هستش
                            این دو نظر یه مقدار با هم متضاد هستند ولی من با آقای حسینی مخالف هستم چون اگر ترانزیستور های استفاده شده در همه یکی بود پس باید سرعت آن ها هم با هم مساوی می بود اگر معماری طریقه قرار گیری گیت هارو در نظر نگیریم
                            نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                            اگه سوادم تو زمینه arm یه کم بیشتر بود الان یه پروژه خفن که داشت بهم پیشنهاد میشد رو انجام میدادم.
                            میشه بگید پروژه در مورد چی بود؟
                            نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                            در ضمن وقتی واسه این میکرو اومدن rs 485 گذاشتن پس به فکر استفاده تو صنعت هم بودن.مگه نه؟
                            هر گردی گردو نیست!نمیدونم چه ربطی داره ولی یهو به ذهنم رسید هر وقت RS485 میزارند دلیل بر این نیست که حتما برای کار صنعتیه بلکه به خاطر اینه که سرعتش نسبت به RS232 بیشتره و ... کلی ویژگی خوب دیگه
                            من از پکیج bga به هیچ وجه دلهره ای ندارم , مشکل سره هزینه هایه بالایی هستش که باید خرج بشه
                            یه جا دیگه هم گفتم حداقل هزینه ای که باید بابت کار کردن با omap داد 1 تومن هستش
                            نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                            اگه قیمت تموم شده پروژه bga رو میدونستین زحمات بقیه رو زیر سوال نمیبردین!
                            هر قسمت چقدر هزینه میبره؟ولی بازم میگم اگر روی بهترین ها کار می کردید بهتر می شد
                            کسی نگفته که سیستم عاملی که با کلی زحمت ادیت کردین رو نصب کنین بعد بشینین باهاش گیم بازی کنین
                            مهمترین مزیت سیستم عامل های real time اینه که خطا بسیار کمی دارن و امکان هنگ کردن صفر هستش
                            حالا کدوم لب تابی رو دیدی که بیخود و بی جهت هنگ نکنه؟
                            حالا اگه همین لبتاب رو داخله یک موشک کروز میزاشتن و وسط راه هنگ میکرد کلی حادثه بوجود میاره.......
                            کی میخواد حتما بازی بکنه
                            به غیر از بازی کار های دیگه هم میشه کرد مثلا............................ببخشید الآن چیزی یادم نمیاد :redface:
                            بله اصلا RTOS رو برای کار های صنعتی طراحی کردن
                            خوب به هر حال روی هر سیستم پردازش سنگین وارد بشه ممکنه هنگ کنه
                            ولی خوب چرا روی همون لپ تاپ RTOS راه اندازی نمیکنید
                            جالبه بدونین در ایران خیلی از دوستان توانایی ساخت یک کرنل رو دارن(مثله دوست خوبم عباس ملک حسینی) ولی خوب به چه امیدی این کار رو کنن؟چه نفعی داره؟
                            خوبه که همچین افرادی هستند ولی مگه طراح لینوکس برای شرکتی یا کسی لینوکس رو طراحی کرد؟این افراد میتوانند برای کامپیوتر کرنل طراحی کنند و بعد مثل لینوکس سهام شرکت های بزرگ رو بکشن پایین و ...
                            فکر میکنید کسی که لینوکس رو طراحی کرده تا شما اون رو روی برد آرم اجرا کنید چه هدفی داشته؟منم نمیدونم ولی به هر حال به یه امیدی نشسته این کارو کرده دوستان شما هم میتوانند اینگونه عمل کنند چرا که نشه؟
                            زحمات دوستان رو هم نادیده نمیگیرم ولی اگر یه هدف بهتر میداشتند خیلی بهتر میشد
                            ببخشید اگه خیلی گنده گنده حرف میزنم

دیدگاه

این دو نظر یه مقدار با هم متضاد هستند ولی من با آقای حسینی مخالف هستم چون اگر ترانزیستور های استفاده شده در همه یکی بود پس باید سرعت آن ها هم با هم مساوی می بود اگر معماری طریقه قرار گیری گیت هارو در نظر نگیریم
                              اگه کمی دقت میکردین میدیدن که بنده نوشتم از لحاظ "طرز کار و ساختمان" فرقی نمیکنه , خوب اگه اصول کار ترانزیستور هایی که در pic و arm استفاده شده تفاوتی میکنه به ما هم بگین :eek:
                              هر قسمت چقدر هزینه میبره؟ولی بازم میگم اگر روی بهترین ها کار می کردید بهتر می شد
                              منم خودم خیلی مصمم هستم تا یک برد embeddad درست کنم حالا که یک اسپانسر لارجی مثله شما پیدا کردم مصمم تر شدم هیچ مشکلی نیست شما هزینه ی سخت افزاری مورد نیازه این کار رو به عهده بگیرین ما از معماری eagle استفاده میکنیم
                              ولی خوب چرا روی همون لپ تاپ RTOS راه اندازی نمیکنید
                              مطمئن باشین اگر روی یک لب تاپ تاب rtos قرار میدادین دیگه کسی اون لپ تاب رو نمیخرید

کلا سوالاتتون بیشتر انحرافی هستش تا بر پایه علم و اصول باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X