اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

نوشته اصلی توسط محمدرضا حسینی
    اگه کمی دقت میکردین میدیدن که بنده نوشتم از لحاظ "طرز کار و ساختمان" فرقی نمیکنه , خوب اگه اصول کار ترانزیستور هایی که در pic و arm استفاده شده تفاوتی میکنه به ما هم بگین :eek:
    بله چرا تفاوت نکنه؟ چرا کلاک یه CPU میتونه بیشتر از دیگری باشه چرا وقتی یه CPU اورکلاک میشه میسوزه؟
    خوب مشخصه نوع مواد به کار رفته ترانزیستور ها فرق میکنه اگر نیست میشه بگین فرق بین 74HCXXX و 74LSXXX
    چیه؟
    منم خودم خیلی مصمم هستم تا یک برد embeddad درست کنم حالا که یک اسپانسر لارجی مثله شما پیدا کردم مصمم تر شدم هیچ مشکلی نیست شما هزینه ی سخت افزاری مورد نیازه این کار رو به عهده بگیرین ما از معماری eagle استفاده میکنیم
    پس میشه بپرسم بدون اسپانسر چجوری برد آرم 9 ساختید من میگم اگر میخواهید یه embeded o,f fshزید باید سراغ بهتر از این ها برید نه آرم 9
    اگر پول داشتم میرفتم روی طراحی یه CPU دیگه خیلی بهتر از ARM سرمایه گذاری میکردم :icon_razz:
    مطمئن باشین اگر روی یک لب تاپ تاب rtos قرار میدادین دیگه کسی اون لپ تاب رو نمیخرید
    چرا نخره اگر کار صنعتی خواستم بکنم حتما لپ تاپ رو با RTOS خوب میخریدم آخه هر کی لپ تاپ میخره میخواد بازی کنه و ... نمیگه کار های بهتری هم میشه کرد
    کلا سوالاتتون بیشتر انحرافی هستش تا بر پایه علم و اصول باشه
    شما اینطور فکر میکنید اما یادگیری چیزی که اینقدر هزینه داشته باشه و آخرش معلوم نباشه که چی میشه با عقل جور در نمیاد همون بهتر که کسی یاد نگیره اما اگر کسی میخواد من جلوش رو نگرفتم که

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثلا xmega دیگه چه نیازی به یادگیریه arm

فکر کنم داره تاپیک منحرف میشه.
      لطفا به سوال تاپیک جواب بدین وگرنه تا یه سال باید اینجا پست ( حرف من درسته ) بخونیم!
      لطفا رعایت کنین.
      باتشکر
      It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
        فکر کنم داره تاپیک منحرف میشه.
        لطفا به سوال تاپیک جواب بدین وگرنه تا یه سال باید اینجا پست ( حرف من درسته ) بخونیم!
        لطفا رعایت کنین.
        باتشکر
        فکر نکنم منحرف بشه آخه بحث اصلی بر سر این است که چرا باید آرم یاد گرفت و اینکه ایجاد تایپیک دیگه هم اشتباهه وقتی توی این تایپیک داره درباره این موضوع بحث میشه
        ولی من هنوز متقاعد نشدم

دیدگاه

پاسخ : یکی میشه بگه با وجود میکروهای اتمل مثل

سلام
          بازم بحث همیشگی!!! بابا بیخیال بزارید هرکی با هر چی راحته با همون کار کنه!!

من تقریبا همه نیازامو با avr برطرف می کنم می خواستم بپرسم میشه یه پروِه کاربردی بگین که نشه با میکرو انجام داد ولی با arm بشه ؟
          mac_mac_1 شما اگر کارتون با avr راه میافته پس نیازی نیست برید سراغ میکروهایی با سرعت بالاتر در این مورد قبلا بحث شده یه نگاه به لینک زیر بندازید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=38648.0

والا باور بفرمایید این دو مقوله هیچ ربطی به هم ندارند (منظورم 8 بیتی ها با 32 بیتی هاست) شما به عنوان یه مهندس زمانی که بخواهید یه چراق چشمک زن با امکانات پیشرفته :redface: بسازید سراغ آرم میرید یا مگا 8 ؟؟؟

یکی میشه به من یه پروژه صنعتی رو نشون بده که توش از میکروکنترلر ARM استفاده شده باشه نه از هسته آرم
          آقای رجب زاده دقیقا بفرمایید منظورتون چیه. اگر منظور شما اینه که مثلا در گوشیهای نوکیا از پردازنده آرم استفاده شده و نه میکروهای آرم این به دلیل اینه که اکثر کمپانیهای بزرگ ic های خودشون رو طراحی میکنن و در قالب ic های سفارشی ASIC در محصولاتشون قرار میدن. این بر میگرده به سیاستهای شرکت که فاکتورهایی مثل قیمت و تکنولوژی ساخت اونو تعیین میکنه.

برای مثال چرا دوربین دیجیتال 5 مگاپیکسل سونی با مارشال اینقدر در کیفیت فرق میکنه (بر فرض که تمام فاکتورها ثابت باشه مثل نوع لنز) این به این دلیل که شرکت سونی از پردازش گر های ساخت خودش استفاده میکنه و صاحب تکنولوژی هست ولی مارشال اینطور نیست و از ic های موجود در بازار استفاده میکنه!!

اتفاقی که در مورد شرکتهایی که میکروهای آرم تولید میکنن هم میافته هسته یه چیزه و همه ساخت یه کمپانی هست ولی توسط شرکتهای مختلف با قیمتهای مختلف و با امکانات مختلف.

ه نظر من کار هایی که برای آرم 9 و نصب سیستم عامل میکنید با عرض معذرت خیلی بیخوده
          خیلی ها این حرف رو میزنن در صورتی که نمیدونن در روز ممکنه چند بار از این سیستم عامل استفاده کنن!! (نه لزوما لینوکس هر سیستمی شامل سیستم عامل )
          شما ممکنه از یه مودم adsl یا از رسیور ماهواره و یا تلوزیون های دیجیتال استفاده کنید تمام اینها سیستم هایی هستند که دارای سیستم عامل اند (البته من نمیتونم دقیقا بگم که مثلا مودم am602 من سیستم عامل داره!! مثالهایی که خدمتتون عرض کردم رو در کتاب هایی در مورد سیستمهای نهفته دیدم.)

هرجا که بحث سیستم عامل میشه همه فکرشون میره به این سمت که مثلا من اگر بخوام یه محیط گرافیکی قوی ایجاد کنم باید از یه سیستم عامل استفاده کنم در صورتی که اینطور نیست.
          خیلی از سیستمها هستند که برای ایجاد ارتباط از چندتا led استفاده میکنن ولی از لینوکس استفاده میکنن.

کتابی دارم میخونم به اسم building embedded linux system نوشته karim yaghmour فصل اولش رو حتما بخونید (البته منم تا حالا فقط فصل یکش رو خوندم :redface: :rolleyes متنش سخته ولی ارزشش رو داره

چرا نخره اگر کار صنعتی خواستم بکنم حتما لپ تاپ رو با RTOS خوب میخریدم آخه هر کی لپ تاپ میخره میخواد بازی کنه و ... نمیگه کار های بهتری هم میشه کرد
          یله آقای شهریاری درست زدید به هدف!! فقط در مورد کار مورد نظر شما قبلا فکرش رو کردن و اون هم استفاده از SBC یا همون Single Board Computer ها هستند.بردهایی که به تنهایی کار یک کامپیوتر رو میکنن و میتونن از سیستمهایی چند هزار دلاری مثل سیستمی که آقای مهری گفتن رو شامل بشه تا برد های 50 و یا 100 دلاری.

اما نظر خود من به شخصه اینه که کار روی میکروهای آرم در بعد سخت افزار باید در حد آشنایی باشه. و ما باید بیشتر تمرکز و کار خودمون رو در بعد نرم افزار و سیستم عامل متمرکز کنیم . مثلا سیستمهای مورد نظرمون رو روی پلت فرم های آماده پیاده سازی کنیم.

برای مثال روی یک پلت فرم آماده سیستم عامل نصب کنیم بعد برای یه ماژول خاص برای اون درایور بنویسیم و همچنین نرم افزار اینترفیس براش ایجاد کنیم و.....که البته کار ساده ای نیست oo: (البته واسه منی که بیسواتم!!)

شرمنده اینقدر حرف زدم!!
          با تشکر

Work with what you have .Never limit yourself by things you could have had

دیدگاه

این بحثا کاملا بی مورده ، خب شما تا حالا avr همه کاراتون رو راه مینداخته کسی جلوی شمارو نمیگیره که چرا از avr استفاده میکنید ! کسی هم مجبورتون نمیکنه برید arm یاد بگیرید . هر وقت لازم بود میتونید برید با هر میکرویی که میخواید کار کنید .
            یه جوری این بحث رو پیش میبرید که انگار تصویب کردن استفاده از avr ممنوعه و همه باید با arm کار کنن و شما هم در تلاش هستید با جمع اوری رای مخالف این مصوبه رو وتو کنید !
            اگه منظورتون تفاوت های arm , avr بوده ، خب اینو میشه با خوندن صفحات اول دیتا شیت هرکدوم فهمید .قبلا هم در موردش بحث زیاد شده .
            در مورد اینکه آیا هیچ وقت نیاز میشه از یه میکروی arm به جای avr استفاده کرد ، یه مثال ساده براتون میزنم که خودم چند روز پیش بهش بر خوردم : اگه قرار باشه 2 تا ارتباط سریال داشته باشیم (به همین سادگی!) شما چه میکرویی پیشنهاد میدید ؟
            2تا atmega 8 که با هم شبکه شدن !؟!؟!
            یدونه atmega128
            یدونه at91sam7s
            ؟

با توجه به قیمتهای الان بهترین مورد (فقط برای استفاده از 2تا پورت سریال ،نه امکانات دیگه) همون sam7s هست . دقت کنید کار عملی و پروژه (تیراژ) منظورم هست نه یه پروژه دانشجویی با بسکام ! چون قیمت تو طراحی خیلی مهمه .
            همونطور که دیدید برای یه مورد به این سادگی (2تا usart) avr گزینه مناسبی نیست . حالا همین مورد رو یکم حرفه ای تر نگاه کنیم کدوم میکروی avr هست که DMA داشته باشه ؟ اهمیت DMA در سرعت پردازش وانتقال اطلاعات هم که مثل روز روشنه . پس دیگه برای همین مثال ساده (ارتباط با 2تا usart ) دیگه لزوم استفاده از arm کاملا مشخص میشه .
            حالا یه وقت خدای نکرده ، یه ارتباط usb سرعت بالا هم این وسط لازم شد ، اون وقت چی کارباید کرد ؟!
            اینکه شما به این موارد بر نخوردید یه موضوع هست و اینکه arm بدرد میخوره یا نه یه بحث دیگه .
            * شما هر وقت دیدید یه میکرو CAN داره ، شک نکنید اون میکرو برای کار های صنعتی تو محیط پرنویز طراحی شده .

دیدگاه

سلام
              آقا فرزاد میشه بگین can چیه؟؟
              طب اسلامی

دیدگاه

CAN یه پروتکل ارتباطی هست که برای محیط های پرنویز مثل داخل کاپوت اتوموبیل طراحی شده .
                علاوه بر مشخصه های فیزیکی که برای مقاومت در برابر نویز داره ، الگوریتمهای خطایابی بسیار جالبی هم داره که باعث میشه اطمینان و صحت اطلاعات رد و بدل شده بسیار بالا باشه.
                بنابراین اگر دیدید میکرو کنترلری این peripheral رو داره (مثل اکثر میکرو های ARM) یعنی اون میکرو کنترلر رو قطعا میشه تو محیطهای صنعتی استفاده کرد.(مسلما باطراحی مناسب )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farzadsw
                  با توجه به قیمتهای الان بهترین مورد (فقط برای استفاده از 2تا پورت سریال ،نه امکانات دیگه) همون sam7s هست . دقت کنید کار عملی و پروژه (تیراژ) منظورم هست نه یه پروژه دانشجویی با بسکام ! چون قیمت تو طراحی خیلی مهمه .
                  همونطور که دیدید برای یه مورد به این سادگی (2تا usart) avr گزینه مناسبی نیست . حالا همین مورد رو یکم حرفه ای تر نگاه کنیم کدوم میکروی avr هست که DMA داشته باشه ؟ اهمیت DMA در سرعت پردازش وانتقال اطلاعات هم که مثل روز روشنه . پس دیگه برای همین مثال ساده (ارتباط با 2تا usart ) دیگه لزوم استفاده از arm کاملا مشخص میشه .
                  مثل اینکه دیتاشیت XMEGA رو نخوندید
                  هم DMA داره هم Event System
                  چهار تا USART داره چهار تا SPI چهار تا TWI چهار تا از یه چیز دیگه که فعلا نفهمیدم چی بود
                  ولی از همه اینها نمیشه همزمان استفاده کرد یعنی توی هر پورت یه USART و یه SPI و یه TWI و یه دونه از اون ها که نمیدونم چیه داره
                  اینا مال XMEGA سری A1 بود
                  راستی یادم رفت بگم میشه روی یکی از USART ها اینفرارد گذاشت
                  سرعتش از ARM 7 بیشتره مثل اینکه تا 200MHZ میره
                  نوشته اصلی توسط farzadsw
                  حالا یه وقت خدای نکرده ، یه ارتباط usb سرعت بالا هم این وسط لازم شد ، اون وقت چی کارباید کرد ؟!
                  اینکه شما به این موارد بر نخوردید یه موضوع هست و اینکه arm بدرد میخوره یا نه یه بحث دیگه .
                  خوب یه تراشه واسط میزاریم ARM7 فقط و فقط از طریق USB پروگرام میشه

در کل من باز هم نفهمیدم که وقتی برد کامپیوتر هست دیگه به آرم 9 چه نیازی هست؟

دیدگاه

یه چیز جالب به ذهنم رسید چرا از AVR32 استفاده نمیکنید؟
                    سرعتش در همون حد آرم 9 هست 200MHz یه چیز دیگه اینکه سیستم عامل روش نصب میشه اینترفیس برای LCD گرافیکی رنگی داره و مهمتر از همه پکیج QFP هم داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده

سرعتش در همون حد آرم 9 هست 200MHz یه چیز دیگه اینکه سیستم عامل روش نصب میشه اینترفیس برای LCD گرافیکی رنگی داره و مهمتر از همه پکیج QFP هم داره
                      جریان مصرفیش چی؟ کمتره یا بیشتر؟ درضمن سرعت پردازش به فرکانس کاری میکرو ربطی نداره که! به DMIPS/MHZ بستگی داره. این واحد در AVR32 چنده؟ اگه به سرعت بیشتر از 200MHz نیاز پیدا کردیم چی؟ AVR32 پاسخگو هست؟ معماری حافظه در AVR32 چیه؟ با چه سرعتی میتوان به حافظه دسترسی داشت؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد ایجی
                        جریان مصرفیش چی؟ کمتره یا بیشتر؟ درضمن سرعت پردازش به فرکانس کاری میکرو ربطی نداره که! به DMIPS/MHZ بستگی داره. این واحد در AVR32 چنده؟ اگه به سرعت بیشتر از 200MHz نیاز پیدا کردیم چی؟ AVR32 پاسخگو هست؟ معماری حافظه در AVR32 چیه؟ با چه سرعتی میتوان به حافظه دسترسی داشت؟
                        دیتاشیت رو برای همین گذاشتن
                        http://www.atmel.com/dyn/products/da...ly_id=607#2138
                        ولی خوب فکر کنم بهتر از AT91SAM9260 باشه
                        اگر جریان و یه سری چیزای دیگه رو در نظر نگیریم
                        در ضمن بهشون میگن pico power

دیدگاه

avr32 هم بدک نیستن ولی متاسفانه هنوز کسی توی ایران نیاورده.....
                          توی آخرین rver های arm9tdmi سرعتش به حدود 550 مگاهرتز رسیده , dmips هم به 1.1 رسیده
                          خوب arm9 ها هم و بالاتر اکثرا یک اینترفیس tft دارن
                          avr32 هم یه سری مزیت هایی داره , همه ی avr32 ها یک پورت usb با سرعت 22.8 مگا بایت دارن(در مقایسه با 12 مگ پرسکند arm7 ها)
                          سیستم مدیریت توان
                          معماری 32 بیتی
                          باس i2s و چندین dac با رزولویشن 12 بیت و adc های متعدد
                          همه ی io ها رو میشه به عنوان pwm استفاده کردش , فرضا at32uc3l کلا 32 تا خروجی داره که میشه همه ی 32 تا پین رو به عنوان یک pwm ده بیتی استفاده کردش
                          و.... که این جا گفتن بقیه امکاناتش خارج از بحثه , اتمل هم خودش کلی اطلاعات داده

دقیقا من جایی ندیدم d/mips میکرو های avr32 رو بنویسه ولی جستجو میکنم :read:

سرعت دسترسی به حافظه ها و باس های داخلی و خارجی هم مناسب هستش
                          multi-channel peripheral and memory-to-memory DMA controller

مشکل سره اینه که هنوز avr32 رو کسی توی ایران نیاورده
                          این جور محصولات جدید هم که اول توی usa تولید میشن بعد میره توی خط تولید چین , به این راحتیا دسترسی بهشون نداریم

دیدگاه

avr32 هم بدک نیستن ولی متاسفانه هنوز کسی توی ایران نیاورده.....
                            مشکل سره اینه که هنوز avr32 رو کسی توی ایران نیاورده
                            این جور محصولات جدید هم که اول توی usa تولید میشن بعد میره توی خط تولید چین , به این راحتیا دسترسی بهشون نداریم
                            اگه مشکلتون این باشه که
                            خوب وارد میکنیم
                            در ضمن روی اینا JAVA اجرا میشه :eek:
                            مدل های AT32AP بهتر هستند با سرعت 210 DMIPS با فرکانس 155MHz
                            اگر موافقین یه انجمن براش ایجاد کنیم
                            من چند جا گفتم از AVR32 استفاده کنیم کسی محل نزاشت
                            بازم حاضرید وقت روی AT91SAM9260 بزارید؟
                            راستی DMIPS چیه؟

دیدگاه

راستی این ها هم مثل ARM میمونه
                              ARM7 مثل AT32UC ها هستند سرعتشون تقریبا مثل همه
                              ARM9 هم مثل AT32AP ها است که بازم مثل ARM فقط یه میکرو QFP داره که اونم AT32AP7001 هست که
                              208 تا پایه داره :eek:
                              ولی جاوا و اینترفیس و ... رو ساپرت میکنه

دیدگاه

راستش دفعه ی اول که این پستت رو دیدم ، آخرش رو هم پیش بینی کردم! البته هنوز به آخرش نرسیده! (آخرش پتکه و چکش و ... )

به نظر من اصل این تفاوت رو باید با توجه به معماری آرم بسنجیم!

آرم به خاطر ساختارش یک سری مزایایی داره که یه جورایی میشه گفت یه سر و گردن از بقیه ی هم نوع هاش بالاتره...

یکی از اون خصوصیات ارزان بودن قیمتش هست...البته منظورم هسته آرم هست نه خود میکرو آرم! یکی دیگه از این خصویات کوچک بودن هسته آرم هست که امکان این را فراهم میکند که امکانات بیشتری را بر روی یک تراشه قرار بدهند.
                                *بقیه ی مزایا و معایب آرم را میتونید در مجموعه ی اول آرم ببینید.*

موفق باشید :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X