اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین ارم (arm) برای پردازش تصویر و اتصال دوربین

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بهترین ارم (arm) برای پردازش تصویر و اتصال دوربین

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
    دوست عزیز همه حرفات رو خوندم. تا اونجائیکه من از آرم بلدم آرم های سری 7 (at91sam7x256) برای کارهای پردازشی قوی زیاد زور ندارن. اینها رو مثل AVR در نظر بگیر که کلاکشون رفته بالاتر و از معماری پیشرفته تر استفاده می کنن، برای همین خیلی بهترن. اما اگه می خوای بری سمت کارهای قوی باید بری سراغ ARM9 به بالا. که فکر کنم برای شروع کردن با اینها باید اول از 7 شروع کنی تا بیای تو باغ.

حالا سوال اساسی، شما توانائی برنامه نویسیت در حد codevision و bascom خوبه یا در حد ++C و visual Studio؟ چون وقتی وارد کار با ARM شدی می بینی که با برنامه نویسی ساده AVR فرق داره.
    سلام اینکه فرق داره رو می شه بیشتر باز کنید؟؟
    من می خوام آرم شروع کنم .بیسیک و با avr کار کردم .حالا واسه arm به مشکل می خورم؟
    ظاهرا کامپایلر بیسیک هم ندارن؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط تیبا
      سلام اینکه فرق داره رو می شه بیشتر باز کنید؟؟
      من می خوام آرم شروع کنم .بیسیک و با avr کار کردم .حالا واسه arm به مشکل می خورم؟
      ظاهرا کامپایلر بیسیک هم ندارن؟
      این که کامپایلر بیسیک ندارن درسته. اما دلیلی نمیشه که به مشکل بر بخورید. c رو یاد بگیرید خیلی جلو میفتید.

البته در این مورد زیاد توی انجمن صحبت شده. بهتره تاپیک های مرتبط رو مطالعه کنید.
      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

با سلام

طی آزمایشاتی که هم اکنون هم در حال انجام است، موارد ذیل به عنوان نتایج خام بدست آمده است:

مدارات کاربردی مشابه با 3 نوع پردازنده:
        الف: AT89C51RD2 , F= 22MHZ , X2=ON => 6CLOCK PER CYCLE تقریبا 4 MIPS
        ب: ATMEGA128 , F= 16MHZ و تقریبا 8 MIPS
        ج: AT91SAM7X256 , F= 18.432 MHZ , PLL_CLOCK = 48MHZ قدرت 12MIPS تا 24MNIPS ( ظاهرا 4 کلاک برای هر دستور مصرف می کند)

1- برای محاسبات 8 بیتی , عملیات بیتی و نیز خواندن بیت پورتها برای ورودی کنترل و نوشتن بیت پورتها برای خروجی کنترل :

AVR سریعترین و
        8051 سرعت متوسط و
        7X256 کندترین ( به دلیل دنگ و فنگ بی حد و حصر روش اتمل در این آرم , نیز عدم بهینه بودن کدهای من)

2- برای محاسبات 16 بیتی و 32 بیتی:( اعداد صحیح و اعشاری )

7X256 سریعترین ( به دلیل معماری 32 بیتی ، طبیعی است )
        AVR سرعت متوسط
        8051 کندترین

3- بر اساس مطالب آقای تروشه ، سرعت پردازش LPC2378 با فرکانس 72MHZ تا 4 برابر AT91SAM7X256 می باشد.
        و بر اساس مدارک دیگری سرعت پردازش LPC1778 )CORRTEX-M3) با فرکانس 100MHZ تا 8 برابر AT91SAM7X256 می باشد.

4- برای پردازش تصویر ، اگر آنلاین باشد ، شما نیاز به پردازش 16 بیت و 32 بیت با سرعتهایی در حد:
        ( بر اساس مطالب گوناگون از منابع مختلف این اعداد تخمینی ارایه می شود...)

20MIPS برای حداقل عملیات در کوچکترین رزولوشن و کمترین رنگ ،
        50MIPS برای دیکد و پخش MPEG2 برای 720 خطی
        200MIPS برای پردازش متوسط تصویر( تعداد توابع اعمالی و رزولوشن متوسط 320*240 و رنگ 16/24/32 بیتی ) -آرم9 و آرم11...
        و بیش از 1000MIPS و بیش از 10000MIPS برای رزولوشن بالا ( 1024*768 و رنگ رنگ 16/24/32 بیتی و ... ) CORTEX-A8 , CORTEX-A15 و...

( توجه داریم که برای تبادل اطلاعات 24 فریم تصویر در ثانیه : 1024*768 و رنگ 32 بیتی : 75MB در ثانیه فقط داده به نمایشگر ارسال می شود.)
        ( معادل 19 میلیون انتقال در هر ثانیه در باس 32 بیتی )
        (بنابراین هر عملیات که در باره تصویر آنلاین انجام می شود ، اگر فقط 50 دستورالعمل برای هر پیکسل اجرای تکراری شود ، حدود 1000 میلیون دستورالعمل در ثانیه نیاز دارد.)

نتیجه گیری:
        حافظه و ظرفیت محاسباتی AT91SAM7X256 برای پردازش تصویر OFFLINE با سایز کمتر از 32 کیلو بایت مناسب است.

و برای پردازش آنلاین و تصویر بزرگتر نیاز به پردازنده های چند هسته ای با قدرت بیش از 200MIPS بلکه بیشتر از 1000MIPS
        و حافظه چند ده مگابایت با دسترسی سریع ....

خلاصه اینکه برای پردازش در حد المپیک : به قدرتهای بسیار بالا نیاز دارید که راحتترین و ارزانترین دسترسی به این قدرت ، در کارت گرافیکی میسر است :
        یعنی نیاز به قدرت کارت گرافیکی مدرن نظیر NVIDIA GTX480 , NVIDIA CUDA , و برنامه نویسی مستقیم روی کارت گرافیکی دارید.
        ( در محاسبات حجیم ریاضی آرایه ای باتوجه به بیش از 200 هسته و رم گرافیکی فراوان ،
        و نیز کمپایلر زبان C بهینه شده برای این عملیات در این کارتها و نیز کارت آماده نصبی روی کامپیوتر ووو بهترین گزینه برای حالت غیر embeded میباشد.)

www.nvidia.com/object/cuda_home.html
        http://georeference.org/doc/nvidia_cuda.htm

با سپاس
        گشتی در لاله زار
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

ترکوندی جناب Solsal. این آمار و اطلاعات رو خودت در آوردی؟ مخصوصاً اون مقایسه 3 تا پردازنده؟

خیلی جالب بود. فقط اینکه cortex A15 خیلی جدیده، هنوز به بازار نیومده. تازه شرکت ARM با انویدیا قرارداد بسته که با این هسته تراشه Tegra3 رو بسازه. اما tegra2 تو بازار بین المللی هست، اما ایران فکر نکنم. توی tegra2 دوتا هسته cortex A9 هست.
          دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
            ترکوندی جناب Solsal. این آمار و اطلاعات رو خودت در آوردی؟ مخصوصاً اون مقایسه 3 تا پردازنده؟

خیلی جالب بود. فقط اینکه cortex A15 خیلی جدیده، هنوز به بازار نیومده. تازه شرکت ARM با انویدیا قرارداد بسته که با این هسته تراشه Tegra3 رو بسازه. اما tegra2 تو بازار بین المللی هست، اما ایران فکر نکنم. توی tegra2 دوتا هسته cortex A9 هست.
            با سلام

این آمار مقایسه 3 پردازنده ، روی محصول صنعتی که خودم کار میکنم و یک برنامه نرم افزاری یکسان با زبان C ( با تغییرات محدود برای سازگاری )
            روی آنها قرار داده شده، تست کردم و الان هم تستها و بهینه ساری ها بر روی آرم ، ادامه دارد تا سرعت عملیات بیتی و پورتی به 8051 برسد!!!

سایر اطلاعات هم حاصل جمع بندی روی مطالعات مختلف است که کما بیش در دسترس همه دوستان قرار دارد.

اون NVIDIA CUDA هم طی یک برنامه سنگین شبکه عصبی که هر دوره آموزش و آزمون آن بین 10 تا 200 ساعت با پردازنده CORE2 QUAD Q6600 - 2.4MHZ
            طول می کشید ، مورد بررسی اولیه قرار گرفت با هدف دستیابی به امکانات محاسباتی زیاد برای تسریع تست انواع شبکه ( اقدام عملی صورت نگرفت)....

با سپاس
            گشتی در لاله زار

دیدگاه

اینجور که شما میگی با آرم 7 حتی نمیشه یه دستگاه ساخت در حد آتاری :eek:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gbg
                اینجور که شما میگی با آرم 7 حتی نمیشه یه دستگاه ساخت در حد آتاری :eek:
                فکر می کنم بهتره یه مقدار دقیق تر ارسال ها رو بخونید. و البته یه مقدار دقیق تر تصمیم گیری کنید.

دیدگاه

سلام جناب solsal به نظر شما از یکی ازاین دوتا میکروی که میگم stm32f205 ویا stm32f103re میتوان برای خوندن سنسور image وبرای ارسال تصویر به وسیله lan استفاده کرد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahyaar
                    سلام جناب solsal به نظر شما از یکی ازاین دوتا میکروی که میگم stm32f205 ویا stm32f103re میتوان برای خوندن سنسور image وبرای ارسال تصویر به وسیله lan استفاده کرد
                    با سلام

(دوستان متخصص لطفا موارد ذیل را تصحیح /تصدیق فرمایند.)

فرض اول: می خواهیم سنسور تصویر را بخوانیم و تا حدودی بافر نموده و با رابط LAN حداقل 100 مگابیتی ، ارسال کنیم:( پردازش دیگری انجام نمی دهیم.)

نیاز است که مشخصات سنسور را بفرمایید:

رزولوشن : پیکسل : طول * عرض

عمق رنگ : ( چند بیتی )

تعداد فریم در ثانیه :

نوع رابط ( 8 بیت / 16 بیت موازی ) یا انواع ارتباط سریال

.....

فرض دوم : ابعاد تصویر : 320*480 و 12 یا 16 بیت رنگ و 10 فریم در ثانیه :
                    ( 3 مگابایت در ثانیه ( مثلا 30 مگابیت در ثانیه ) از طریق رابط 8بیتی یا 16 بیتی موازی - یا رابط SPI 52 مگاهرتزی - یا ... )

با دو فرض فوق یا تصویر کوچکتر یا سرعت فریم کندتر ، با مشاهده مشخصات اون نوع قوی تر : stm32f205 ، به صورت مشهودی توانایی انجام کار مورد نظر شما را دارد.

مدل stm32f103re هم رده LPC1778 فرکانس پایین تر ارزیابی می شود. ( CORTEX-M3) و این هم قادر به انجام کار مورد نظر شما خواهد بود.

با سپاس
                    گشتی در لاله زار

دیدگاه

سلام. نمیدونم سوالی که می نویسم جاش اینجا هست یا نه؟
                      من یه پروژه دارم که می خوام با یه دوربین هر یک دقیقه یه عکس بگیرم بدم به یه پردازنده و اطلاعات مورد نیازمو ذخیره کنم. بیشتر تاپیک ها را هم خوندم اطلاعات خوبی داشت. اما من آخرش گیج شدم.
                      اصلا نمی دونم از چه دوربینی با چه فرمت خروجی خوبه که استفاده کنم؟ برا پردازش میشه از xmega استفاده کرد یا نه؟ از arm استفاده کنم یا از FPGA ؟ نیاز هست برم سراغ DSP یا برا این کار زیادشه؟
                      دوستان لطفا کمک کنید.
                      ممنون

دیدگاه

با سلام.
                        به نظر من اگه از DSP یا LPC2478 استفاده کنید خوبه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X