اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا ARM ?????

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چرا ARM ?????

سلام

من الان چند وقته که دارم فکر می کنم چرا از ARM استفاده کنیم دنبال چندتا جمله قانع کننده می گردم
    آخه AVR خودمون که هم ADC داره و هم PWM داره و USART داره و انواع پروتکل های ارتباطی رو داره و .... پس چرا خودمون رو درگیر اینجور میکرو های عجیب و غریب کنیم

برادر من ما AVR رو همه بلایی سرش می آوردیم مثلا برق 12 ولت به تغذیش وصل می کردیم یا هر چیزی که بتونه یک میکروی ARM رو نابود کنه
    بعدش هم با وصل کردن تغذیه میدیدیم که داره مثل اسب کار میکنه

مثلا تو می خواهی یک پروِِژه کنترل و هدایت وایرلس ربات یا ولتمتر یا قفل رمزی یا راه اندازی LCD و یا همه ی این پروِِژه هایی که توی کتاب "پرِوژه های عملی با میکروکنترلر AVR" هست رو بسازی
    حالا مگه عقلت کمه که بیایی یک میکروی ARM با قیمت حداقل 8500 تومان بخری و از یک هزارم امکاناتش هم استفاده نکنی

مگه بیکاری که بری زبان C رو یاد بگیری بیا خودم با Basic الگوریتم تولید مثل کوسه دندان خنجری رو توی بسکام پیاده می کنم

حالا میخواهی پیشرفته تر کار کنی بورو یک Xmega بخر و بشین با همون Basic کارت رو بکن

شاید از Xmega در ربات های پیشرفته و پروژه های دانشجویی و یا دانش آموزی استفاده کنند ولی من ARM رو فقط توی گوشی موبایل دیدم

آخه ما کی تا حالا برای AVR برد راه انداز داشته ایم ، بیا من خودم AVR رو توی خلأ راه اندازی می کنم برات !

آخه ما هر موقع با AVR کار می کردیم و مشکلی با پورت C برامون پیش میمومد اولین کاری که می کردیم Jtag رو غیر فعال می کردیم
    حالا داریم با Jtag میکروی ARM سر و کله میزنیم

بورو روی یکی از این ربات هایی که توی مسابقات کشوری خودمون اول میشه نگاه کن اگه میکروی ARM دیدی من به همه ی پست هایت توی انجمن یک تشکر اهدا می کنم

ببینید من برد راه انداز AT91SAM7S64 و برد راه انداز AT91SAM7X256 رو که تاحالا پلاستیک روش رو هم باز نکردم با یک پروگرامر Wigller و یک پروگرامر J-Link که هنوز پلاستیکش باز نشده دارم
    ×× ××××××× اگر کسی خریداره اعلام کنه
    من دیگه می خواهم برم سراغ Xmega

خدا نگهدار
    http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

پاسخ : چرا ARM ?????

بابای من هم سالهای سال شورلت رویال داشت. کولردار و جادار و مطمئن. درست مثل اون یخچاله!! هر چی بهش گفتیم برو پژو 2000 بخر به خرجش نرفت. میگفت: میگن ایراد داره. چهار سال بعد عوض 2 میلیون؛ 9 میلیون پول داد. هنوز هم شک داره آیا موتورش فرانسویه یا نه.
    :rolleyes:

پسر داییم به باباش میگفت: پول توجیبی روزی 20 ریال کمه. باید 50 ریال بدی. باباش میگفت: اون قدیما من با 20 ریال یک ماه زندگی میکردم. جواب میداد: اون زندگی همون 20 ریال هم زیادش بود.
    ----
    نیاز وقتی پیدا میشه نمیتونی بگی نباش! باید رفعش کنی. وقتی رفعش کردی نیاز جدیدی پیش میاد و این حلقه تا بینهایت ادامه داره.
    قدیما با 8051 کار میشد. AVR اومد. چه راحت روی مدار پروگرام میشد. حال داری آی سی رو هی از سوکت بیرون بکشی و روی پروگرامر جا بزنی و پس جاش بذاری؟ جدیدا ARM اومده 100 مگا هرتز سرعت. 32 بیتی. درایو LCD و کلی مزخرفات دیگه.

میتونی کارتو با AVR راه بندازی؟ عالیه! نشد؟ با XMega میشه؟ با ARM چی؟ شاید OMAP هم کمش باشه.
    ----
    هر چیزی رو بهر کاری ساختن. شما ببین نیازتو کدوم راه میندازه.

دیدگاه

با سلام
      به نظر من اتفاقا چون می خواهید برید سراغ یک میکرو دیگه مستقیم برید با arm کار کنید بهتره !
      من با xmega کار نکردم ولی تا اونجا که فهمیدم مهمترین تفاوتش با avr سرعت بالاش باشه !
      ولی بنظرم arm با هیچی قابل قیاس نیست البته نه تو پروژهای ساده که با 8051 هم میشه انجامشون داد !

دیدگاه

مثلا میخای چه پروِژه ای بسازی !!!
        میخای گوشی موبایل بسازی ، باید بگم که قبلا ساختن
        یا که می خواهی کامپیوتر بسازی ، باید بگم که اون هم قبلا ساخته شده
        مگه میخای با این میکرو چیکار کنی ،آ‌ به نظر من شما یک سری به لیست اختراعات الکترونیکی بزنید بد نیست چون همش با 8o51 یا AVR است و دیگه بزرگترینشون با Xmega
        شما خودتون یکی از طرح هایی که در ذهنتون دارید و فکر می کنید که میتونه یه اختراع باشه ، در نظر بگیرید و ببینید که از میکروی AVR به بالاتر به کارش میاد
        http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

دیدگاه

دوست عزیز من میگم arm یکسری امکانات در اختیار شما میزاره که شما دیگه از استفاده از سخت افزارهای جانبی بی نیاز میشی البته این برای من یک مزیت بود که ترجیح دادم برم سراغ arm شاید شما نظرتون چیزه دیگه هست اما دلیل من حداقل فعلا این مورد هست

دیدگاه

چرا دعوا میکنین.
            شما خودتون چرا 8051 رو ول کردین اومدین AVR یاد گرفتین ؟اکثر پروژه ها AVR رو هم میشد با 8051 کار کرد.
            ولی میل به پیشرفت باعث میشه آدم بره سراغ یه چیز جدید.تا آخر عمر که نباید تو AVR گیر کنی .
            در ضمن بعضی کارها هستن که با AVR نمیشه انجام داد.
            اگه با سیستم عامل کار کنی میفهمی که این آرم هایی مثل SAM7X256 هم کم میارن چون هر چی فرکانس بالا باشه پاسخگویی سیستم میره بالا.یا مثلا برای کار با شبکه میکروکنترلرهای آرم سخت افزار داخلی دارن.
            تو این 3 4 ماهی که من کار با آرم رو شروع کردم احساس میکنم اکثر پروژه هایی که به ذهنم میرسید رو خیلی راحت تر با ARM میتونم انجام بدم.چون هم لایبرلی های قوی تری نسبت بهAVR داره و هم سخت افزارش به روز تره.

دیدگاه

سلام
              همش به نیاز بستگی داره، وگرنه خیلی ها آره AVR زیادشون هم هست ولی اگه یه روز به یه سری چیزا که تو AVR نباشه نیاز پیدا کنی، یقینا منتظر نمیشی تا اتمل یه سری جدید تری رو بده که شاید نیاز تورو برطرف کنه پس خودت گاهانه میری سمت ARM .
              ;()((void (*)(void))0x0000))

دیدگاه

مثلا تو می خواهی یک پروِِژه کنترل و هدایت وایرلس ربات یا ولتمتر یا قفل رمزی یا راه اندازی LCD و یا همه ی این پروِِژه هایی که توی کتاب "پرِوژه های عملی با میکروکنترلر AVR" هست رو بسازی
                حالا مگه عقلت کمه که بیایی یک میکروی ARM با قیمت حداقل 8500 تومان بخری و از یک هزارم امکاناتش هم استفاده نکنی
                خوب بدیهی هست که برای این کار ها همه از AVR استفاده میکنند.اگه کسی با ARM این کار رو انجام میده واسه اینه که همون یک دهم رو یاد بگیره و بتونه کامل ترش کنه! تا حالا نشده بخوای کاری کنی که AVR کم بیاره؟ جدا از سرعت اجرای برنامه نمیشه از 32 بیتی بودن ARM هم گذشت که با هر سیکل داده های 32 بیتی رو پردازش میکنه ,در مقایسه با AVR که 8بیت رو........
                آخه AVR خودمون که هم ADC داره و هم PWM داره و USART داره و انواع پروتکل های ارتباطی رو داره و .... پس چرا خودمون رو درگیر اینجور میکرو های عجیب و غریب کنیم
                هیچ وقت شما به USB و یا ETHERNET نیاز پیدا نکردید؟ شاید بگید با یه FT232 یا یه enc28j60 کارم راه میوفته اما تفاوت سرعت -هزینه اینکه یه چیپ اضافه کنید-درگیری با یه پروتکل میکرو و چیپ خارجی(در مقایسه با اینکه تو ARM فقط از یه پروتکل داخلیش استفاده میکنید.
                مگه بیکاری که بری زبان C رو یاد بگیری بیا خودم با Basic الگوریتم تولید مثل کوسه دندان خنجری رو توی بسکام پیاده می کنم
                بیسیک زبونی نیست که بتونه همه نیاز ها رو بر طرف کنه!قبول دارم تو پروژه های کلی انعطاف زیادی داره اما با توجه به اینکه دسترسی مستقیم به میکرو ندارید تو پروژه های بزرگتر کم میاره.کسایی که با بیسیک کار میکنن خیلی وابسته به کتابخونه های اون هستند واسه همین دل کندن از بیسیک براشون سخته.کسی که با C روی AVR کار کرده راحت میتونه بره سراغ ARM .
                تازه تو ARM میشه از C++ هم استفاده کرد که خودش کلی جای بحث داره.
                شاید از Xmega در ربات های پیشرفته و پروژه های دانشجویی و یا دانش آموزی استفاده کنند ولی من ARM رو فقط توی گوشی موبایل دیدم
                کدوم گوشی رو دیدی که با ARM 7 و یا cortex m3 کار کنه؟ ARM رنج زیادی از میکرو ها رو داره که هر کدوم برای یه کارند.
                آخه ما هر موقع با AVR کار می کردیم و مشکلی با پورت C برامون پیش میمومد اولین کاری که می کردیم Jtag رو غیر فعال می کردیم
                حالا داریم با Jtag میکروی ARM سر و کله میزنیم
                این بیچاره که پایه های jtag جداست کلا که!! کاری نداشته باشید خوب باهاش.
                آخه ما کی تا حالا برای AVR برد راه انداز داشته ایم ، بیا من خودم AVR رو توی خلأ راه اندازی می کنم برات !
                ARM هم برد نمیخواد لزوما! چون SMD هستند و دوستان باهاش مشکل دارند از این برد ها ااستفاده میکنند وگرنه بدون برد هم میشه. برای AVR هم برد هست کلی اما چون سادست استفاده نمیکنند.
                [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

برای من مهمترین چیز در یک میکرو به ترتیب اولویت

1- سرعت اجرای دستور العمل
                  2- دست رسی به باس آدرس و داده و کنترل
                  3- توان مصرفی
                  4- امکانات سخت افزاری درون چیپ
                  5- قیمت میکرو
                  6- پورت usb
                  7- سیستم عامل

خوب avr که خودش انصراف میده از رقابت حالا شما بیا مقاسیه کن بین xmega و arm

خوب مورد اول تکلیفش مشخصه
                  مورد دوم هم که جای بحث نداره ( میکر xmega اصلا باس نداره)
                  مورد سوم مثلا 30درصد آرم بهتره
                  مورد چهارم باز آرم برنده هست
                  مورد پنجم به نفع arm ( بازار جهانی)
                  مورد ششم هم معلومه
                  مورد هفتم که سیستم عاملهای avr - xmega موجود ( فمتو و ... ) شبیه بچه بازی است تا کاربردی
                  ...
                  خوب به نظر شما حالا من کدوم را انتخاب کنم ؟آ‌ یک طرف داریم سادگی یادگیری طرف دیگه امکانات زیادو قیمت کم و پیچیدگی یادگیری ؟

اگه نظرت عوض نشده پس اون چهارتا برد و پروگرامر فقط جا اشغال کرده من کلا 30 هزار میگیرم تا اونا را بردام

تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                  داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                    برای من مهمترین چیز در یک میکرو به ترتیب اولویت

1- سرعت اجرای دستور العمل
                    2- دست رسی به باس آدرس و داده و کنترل
                    3- توان مصرفی
                    4- امکانات سخت افزاری درون چیپ
                    5- قیمت میکرو
                    6- پورت usb
                    7- سیستم عامل

خوب avr که خودش انصراف میده از رقابت حالا شما بیا مقاسیه کن بین xmega و arm

خوب مورد اول تکلیفش مشخصه
                    مورد دوم هم که جای بحث نداره ( میکر xmega اصلا باس نداره)
                    مورد سوم مثلا 30درصد آرم بهتره
                    مورد چهارم باز آرم برنده هست
                    مورد پنجم به نفع arm ( بازار جهانی)
                    مورد ششم هم معلومه
                    1-قبول دارم
                    2-اگه باس نداشت که میکرو کار نمیکرد
                    3-میکرو های XMEGA هم همچین کم نمیارند جلوی این ARM ها
                    4-بعضی چیز ها توی XMEGA هست که توی ARM های موجود در بازار نیست
                    5-حداقل 4000 تومان حداکثر 8000 تومان برای XMEGA میکرو های ARM رو دیگه خودتون میدونید مثلا LPC2378 حدود 18000 تومان هستش
                    6-میکرو XMEGA جدید این رو داره
                    7-سیستم عامل درست حسابی برای آرم9 به بالا هست و سیستم عاملی که روی این میکرو ها میزاریم همش اینطوریه

دیدگاه

خداییش اگه آرم با اسمبلی یاد بگیرید اون وقت می دونید چرا آرم
                      فرق بین آرم و xmega عین فرق بین نیسان وانت با ولوو fh12 است
                      دستور زیر را در نظر بگیرید
                      کد:
                       STMDB R7, {R1 - R4}
                      دستور بالا 14 ریجستر 32 بیتی را در دو نیم کلاک به استک پوش میکنه اگه بخواهید این مقدار داده در xmega در پشته پوش کنید 14 * 4 کلاک نیاز دارید
                      یعنی به 56 کلاک نیاز دارید
                      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

سلام به همگی

من پست ها رو میخوندم و خیلی جالب بود برام.

من مستقیم میرم سر یک موضوع بسیار کلیدی تا معنی فرق بین تکنولوژی ها رو حس کنیم.

روزی کامپیوتر ها لامپی بودند-بسار بزرگ-کاربری سخت و انحصاری-چی شد که امروز تو هر خونه ایی اگر لپتاپ و کامپیوتر جیبی نباشه حتما یک pc هست؟؟؟؟؟!!!!!

چون اشخاصی همیشه افقی بسیار دور دست رو میدیدن- خودشون رو محدود به یک کار راه انداز یا "همین که خوبه" یا "چرا وقت بزاریم" و یا... نمی کردند.

پیشرفت در علم-زندگی و حتی روابط اجتماعی برای اشخاصیه که فکر روز های بهتر و قدرت بیشتر و گستره بیشتری هستند.کسانی که محدود میشن به توانایی که دارن -

مطمئنا روزی به تاریخ سپرده میشن.

حالا شاید بیشتر بشه حس کرد که سیستمی که میشه روش یک سیستم عامل مثل لینوکس رو نصب کرد و به زبان C برنامه های بسیار پیچیده برای کنترل کننده ها و پروژه

های بسیار دقیق از جمله سیستمهای پزشکی -ناوبری-نظامی و ... فرقش با یک میکروکنترلر 8بیتی ساده که 30 سال پیش ساختارش طراحی شده چیه

در کل به عنوان برادر کوچیکتون میگم: حتی یک کلمه هم از آینده بیاموزید-در زمان رسیدن آینده-شما یک کلمه جلوتر از دیگران خواهید بود
                        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام

من هم بسکام و avr رو ازاول عملی کار کردم (هرچند z80 80851 رو در دانشگاه یاد گرفتیم)

بدترین مشکل کار با بیسیک و Avr تنبلی کنندگی اونهاست
                          بهترین مزیتش سرعت بسیار بالا در اموزش و انجام پروژه عملی هست

اما وقتی بخواهی در بین میکرهای شرکتهای مختلف مدلهای جدید با تجهیزات داخلی بسیار بهتر از Avr رو انتخاب کنی یک دره عمیق رو باید پر کنی تا بتونی با اونها کار کنی

مزیت بزرگ آرم زبان مشترک چندین کارخانه هست که رنج بسیار گسترده تری رو برای انتخاب جلوی روت قرار میده

هر چند به نظر من برنامه نویسی روزی فقط فلوچارت باید بشه در 99% کاربردها

دیدگاه

سلام به دوستان.بحث خیلی جالب بود میخوام یکی از تجربیاتمو تو AVR بگم .برای ساخت pwm با فرکانس 58khz و دقت بالا(بالاتر از 1000 پله) در بیسک که کاملا مشکل داشتم و عملا نمیشد .با کدویژن وضع خیلی بهتر شد اما به دلیل کم بودن فرکانس کریستال میکرو 20Mhz نهایتا ) بین دقت و فرکانس بالا یکی رو انتخاب کنی که البته این مشکل با کمی تغییر رو xmega هم هست اما کاملا مشخصه که تو ARM دیگه از این مشکلها وجود نداره....
                            mer30

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenmax70
                              سلام به دوستان.بحث خیلی جالب بود میخوام یکی از تجربیاتمو تو AVR بگم .برای ساخت pwm با فرکانس 58khz و دقت بالا(بالاتر از 1000 پله) در بیسک که کاملا مشکل داشتم و عملا نمیشد .با کدویژن وضع خیلی بهتر شد اما به دلیل کم بودن فرکانس کریستال میکرو 20Mhz نهایتا ) بین دقت و فرکانس بالا یکی رو انتخاب کنی که البته این مشکل با کمی تغییر رو xmega هم هست اما کاملا مشخصه که تو ARM دیگه از این مشکلها وجود نداره....
                              مثل اینکه شما با XMEGA کار نکردی؟بیخودی روی سری A1 به تعداد 24 تا خروجی PWM گذاشتند؟
                              32 مگاهرتز هم اسمشه ولی 64 مگاهرتز استفاده میکنیم
                              تایمر ها 16 بیت تازه میشه 32 بیت هم ساخت سخت افزاری

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X