اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چه کسانی میتوانند با ARM شروع کنند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چه کسانی میتوانند با ARM شروع کنند

سلام
    یه سوال از همه دوستان برای شروع به کار با ARM داشتم
    اول اینکه فارغ التحصیل کارشناسی ناپیوسته برق قدرت هستم و میخواستم بدونم تحصیلات دانشگاهی میتونه کمکی به بهتر یاد گرفتن میکرو به افراد بکنه؟
    دوم اینکه اطلاعاتم در مورد میکرو 0 0 هست و فقط در حد چندتا جزوه در دانشگاه بوده

حالا سوال اصلیم اینه برای کسی که اطلاعاتش 0 0 هست میتونه برای یاد گیری میکرو از میکروی ARM شروع کنه؟

یا اینکه باید ابتدا با AVR شروع کنه؟

سوال دوم اینکه زبان C برای یاد گیری ARM بهتر هست یا زبان C++ ؟

و سوال سوم اینکه برای یاد گیری زبان C چه سرفصل هایی از اون را باید قبل از شروع به کار با میکرو یاد گرفت؟ آخه یه کتاب از جعفرنژاد قمی دارم که حدود 600 الی 700 صفحه هست و بقیه منابع آموزش C هم به همین صورت هست و من نمیدونم کدوم سرفصل های زبان C برای کار با میکرو هست؟
    برای C++ همین طور؟
    در مورد کارم هم باید بگم به صورت زیر هست
    ساخت درایور حرفه ایی موتور های AC یعنی یه پکیج که برای موتور های AC کار راه اندازی کنترل دور و حتی حفاظت موتور رو انجام بده و بشه سیستم های کنترلی کنترل حلقه بسته جریان یا حلقه بسته ولتاژ و یا دور رو پیاده کرد

کار دومم هم ساخت یه سیستم قفل رمز دیجیتال هست که با اثر انگشت و یا حتی چک کردن قرنیه چشم و یا با استفاده از ID CARD ها و یا ترکیبی از تمامی آن ها بتونه کار کنه (البته اگر سنسور ها و قطعات مورد نیاز برای چک کردن اثر انگشت و قرنیه چشم توی ایران وجود داشته باشه و بشه باش کار کرد )

کار سومم هم در مواردی هست که میخواهیم یک پروسه تولید که توسط یک PLC اجرا میشه را در صورت امکان به جای استفاده از PLC براش یه برد تهیه کنم و تسط میکرو کنترلر و یا میکرو پروسسور اون کار رو انجام بدم چون واقعا بعضی از کارها هست که به جای استفاده از یه PLC میشه با استفاده از چند تا سنسور و تریستور و نهایتا یک میکرو کنترلر و یا میکرو پروسسور انجام داد و یه طور چشم گیری هزینه ها کاهش پیدا کنه

و کار چهارمم هم اینه که حتی هنوز در خیلی از جاها دیدم که برای مدار فرمان مثلا چپ گرد راستگرد یه موتور و یا ستاره مثلث از روش های کنتاکتوری و رله های فرمان استفاده میکنند و قصد دارم تمام این مدارات فرمان را با میکرو پیاده کنم

حالا از اونجایی که حرفه ایی شدن توی یک رده از میکرو ها کاری زمان بر و نیاز به تجربه زیاد داره نمیدونم باید از کجا شروع کنم
    و نمیدونم که فرق PIC با ARM با DSPIC با AVR با XMEGA و ...... چیه و باید از کجا شروع کنم؟
    و اگر بخواهید یه کتاب و یا جزوه و یا سایت و هر چیز دیگه برای موارد زیر پیشنهاد بدید چه چیزی رو پیشنهاد میدید؟
    کتاب و یا منبع برای ARM؟
    کتاب و یا منبع برای PIC ؟
    کتاب و یا منبع برای AVR ؟ که فکر کنم برای این مورد منابع بسیار زیاد باشه
    کتاب و یا منبع برای DSPIC ؟
    کتاب و یا منبع برای XMEGA ؟
    کتاب و یا منبع برای ..............؟ به جای نقطه چین میکروی مورد نظری که در لیست بالا نیود
    چونکه کتاب برای تمامی موارد فوق هست اما نمیدونم کدوم کتاب کاربردی تر و کامل تر و همراه با بیانی ساده تر هست

با تشکر

پاسخ : چه کسانی میتوانند با ARM شروع کنند

با avr برای شروع کار کن با بسکام ، بعد هم آی.آر.ام lpc1768
    منابع avr
    بسکام؛
    علی کاهه
    حمزه نساج پور
    و کتاب 11 پروژه با آی وی آر خوبه
    و صد البته برای c کتاب مهندس سپاسیار و کتاب پروژه های کاربردی با میکرو کنترلرهای avr

برای آرم هم کتاب مهندس خوش باطن ، سپاسیار و ...

http://eshop.eca.ir/product_info.php?products_id=1482

http://www.kavirelectronic.ir/eshop/product.php?id_product=1200165

البته پی دی اف های آموزشی توی همین سایت زیاده
    این برده رو بخر و شروع کن؛
    http://www.eca.ir/products/%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4%DB%8C-avr/
    http://eshop.eca.ir/product_info.php?products_id=748
    یعنی اول نرم افزار بعد سخت افزار
    چون من گدایی بی نشان مشکل شود یاری چنان
    سلطان کجا عیش نهان با رند بازاری کند...
    [حافظ]

دیدگاه

راستی در تمامی موارد فوق میخواستم کار های انجام شده به صوت پویا باشه
      نه اینکه برای هر تغییری بخوای از اول میکرو رو پروگرم کنی
      برای مثال برای ساخت درایو مثلا یه KEYPAD همراه LCD موجود باشه که کاربر بتونه دور موتور و بقیه پارامتر ها رو کنترل کنه
      و یا برای کار قفل رمز دیجیتال کاربر بتونه رمز رو عوض کنه و ... کار های دیگه بدون نیاز به اینکه نیازی به پروگرم کردن مجدد میکرو باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sezareta
        راستی در تمامی موارد فوق میخواستم کار های انجام شده به صوت پویا باشه
        نه اینکه برای هر تغییری بخوای از اول میکرو رو پروگرم کنی
        برای مثال برای ساخت درایو مثلا یه KEYPAD همراه LCD موجود باشه که کاربر بتونه دور موتور و بقیه پارامتر ها رو کنترل کنه
        و یا برای کار قفل رمز دیجیتال کاربر بتونه رمز رو عوض کنه و ... کار های دیگه بدون نیاز به اینکه نیازی به پروگرم کردن مجدد میکرو باشه
        سلام ببخشید این جمله را میگم به شما بر نخوره
        " اول راه رفتن یاد بگیر بعد در مسابقات المپیک شرکت و برنده شو "
        :redface:
        کمتر سخن گویم
        بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

با عرض معذرت
          شما بجای اینکه اینقدر زحمت بکشید و کلی مطلب بنویسید بهتر بود در انجمن کمی جست و جو می کردید
          در این صورت راحت تر و سریع تر به نتیجه می رسید
          این مطلب صرفا به این دلیل میگم که هر کاربری که میاد بدون جست و جو برای هر سوال خودش که ممکنه مثل سوال شما صدها بار پرسیده شده و پاسخ داده شده باشه تاپیک جدید میزنه و اینطوری حجم تاپیک ها افزایش پیدا میکنه بدون اینکه اطلاعات جدیدی به اونها اضافه بشه و درنهایت جست و جو برای کاربر بعدی سخت تر خواهید شد
          لطفا با مطالعه قوانین و رعایت موارد فوق در بهتر شدن انجمن کمک کنید
          [glow=red,2,300]تاپیک های ایجاد شده[/glow]

دیدگاه

سلام دوست عزیز خوب هستید؟ مهندسان زیادی اینجا هستن که تجربشون از من بیشتره ولیآ‌ منهم نظرم رو به عنوانه یک دانش آموزی که با arm و avr کار کرده بدون دبیر و کلاس از صفر شروع کرده میگم ( چون شما درخواست خرید):

بنظر من اگه میآ‌خوای کارای صنعتی بکنیآ‌ arm ,avr رو بیآ‌خیال شو برو اول سراغ pic وبعد fpga به خاطره noise و...( بعضیها ادعا میکنند که میآ‌تونن کامل noise رو از بین ببرن، ولیآ‌ وقتیآ‌ کار صنعتی جدی میآ‌شه راحت نیست، خیلیآ‌ از وقتت سر noise میره)

ولیآ‌ اگه کلا میآ‌خوای با اینا شروع کنیآ‌، برای شروع بهتره اول از avr شروع کنیآ‌ بهتره چون sample هم زیاد هست ازش و تا مبانی رو بفهمی بد بری سراغ arm چون یه مقدار پیچیده تره arm .

در مورد برنامه نویسی اصلا اشتباه من رو نکن و از بیسیک شروع نکن، مستقیم با c++ , c برو جلو! چون با بیسیک خیلیآ‌ محدودی و از بیسیک به c++ سخته مهاجرت مخصوصاً وقتیآ‌ میآ‌خوای از avr بری به سمت arm! چون آرم compiler بیسیک داره ولیآ‌ خیلی محدوده و تازه اومده و sample کم داره و....
            دوستان اگه غلطه املائی و.. دارم به بزرگیتون ببخشید کیبورد فارسی ندارم از این نرمآ‌افزارآ‌ها استفاده میآ‌کنم اینجا کیآ‌ بردهم ندارند برم بخرم!
            تشکر لازمه! دکمه رو فشار بده دیگه!!
            موفق باشیدددددد!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mpc
              کاملا با ایشون موافقم!
              موفق باشیدددددد!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mpc
                نه آقا برا چی بر بخوره
                حودم که گفتم اطلاعاتم 0 0 هست
                راستش تاپیک های دیگه هم جستو جو کردم اما باز هم به این نتیجه نرسیدم که آیا میشه بدون تجربه با avr از همون اول بری سراغ pic و یا arm ؟
                و از اونجایی که حرفه ایی شدن در رده یکی از میکرو ها امری زمان بر و نیاز به تجربه زیاد داره و نمیخواستم زمان زیادی رو صرف میکرویی کنم که در آینده زیاد کارآیی نداشته باشه برای همین میخواستم از میکرویی شروع کنم که اون قابلیت های پویا بودن که گفته بودم را داشته باشه و آیا با Avr اصلا میشه همچین کاری کرد یا نه؟
                آخه از بعضی از دوستان که تعصب خاصی روی دیگر میکرو ها دارند معتقدند avr فقط به درد ساخت کاردستی میخوره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sezareta
                  نه آقا برا چی بر بخوره
                  حودم که گفتم اطلاعاتم 0 0 هست
                  راستش تاپیک های دیگه هم جستو جو کردم اما باز هم به این نتیجه نرسیدم که آیا میشه بدون تجربه با avr از همون اول بری سراغ pic و یا arm ؟
                  و از اونجایی که حرفه ایی شدن در رده یکی از میکرو ها امری زمان بر و نیاز به تجربه زیاد داره و نمیخواستم زمان زیادی رو صرف میکرویی کنم که در آینده زیاد کارآیی نداشته باشه برای همین میخواستم از میکرویی شروع کنم که اون قابلیت های پویا بودن که گفته بودم را داشته باشه و آیا با Avr اصلا میشه همچین کاری کرد یا نه؟
                  آخه از بعضی از دوستان که تعصب خاصی روی دیگر میکرو ها دارند معتقدند avr فقط به درد ساخت کاردستی میخوره
                  دوست گرامی به نظر من با AVR شروع کنید و با کدویژن کارکنید خوب است در این سایت هم یه دنیا مدارهای ساده و پیچیده با AVR است که شما با پروتکلها ارتباطی آشنا شوید و ریزوبم کار دستت بیا
                  شروع با آرم شاید این احساس را به شما بده که خیلی پیچیده است و ولش کنید بعد از اینکه AVR جواب کارت را نداد ( سرعت کم آورد و .... ) برو سراغ آرم
                  هزینه شروع با AVR خیلی کمتر از آرم است اگر اشتباهی هم کنید کمتر ضرر میکنید
                  موفق باشید :redface:
                  کمتر سخن گویم
                  بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

:( نیم ساعت داستان نوشتم من؟!

pic ساده هست مس arm سخت نیست اینجوری بگم مقایسه pic با fpga مثل avr با arm میآ‌مونی فقط pic و fpga یک رده بالاترن!

بعدشم شما وقت صرف باید بکنید به این سادگیآ‌ها نیست که ظرف 1هفته راه بیفتید .
                    موفق باشیدددددد!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahanb
                      :( نیم ساعت داستان نوشتم من؟!

pic ساده هست مس arm سخت نیست اینجوری بگم مقایسه pic با fpga مثل avr با arm میآ‌مونی فقط pic و fpga یک رده بالاترن!

بعدشم شما وقت صرف باید بکنید به این سادگیآ‌ها نیست که ظرف 1هفته راه بیفتید .
                      قربون اون بشم ما که PIC کار نکردیم فقط نظر خودمان را دادیم
                      خوب شما منابع خوب برای شروع PIC را معرفی فرمائید. لطفا :redface:
                      کمتر سخن گویم
                      بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

سلام خدمت دوستان عزیز :job:
                        من با سه میکرو PIC,AVR,ARM کار کردم و هنوز دارم روشون کار میکنم!

[glow=red,2,300]زبان برنامه نویسی:[/glow]
                        من برای PIC و AVR با بیسیک شروع کردم ولی به ARM که رسیدم مجبور شدم دوزبان را فرا بگیرم! بیسیک محدودیت داره ولی اسان و روان است و C زبانی نامحدود است ولی کمی سخت و پیچیده!
                        پیشنهاد من این است که اگر می خواهی زبان یاد بگیری c یاد بگیر تا توی میکرو های بعدی دچار مشکل نشوید!

[glow=red,2,300]واما میکرو:[/glow]
                        میکروی PIC واقعا میکروی صنعتی خاصی است و سخت جون است(یکبار به جای 5 ولت 12 ولت بهش دادم نسوخت! :mrgreen کار با این میکرو با بیسیک اسان است و راحت و با c را نمی دونم! ولی این میکرو محدودیت های بسیاری داره! مثل راه انداز کیبرد ؛ خیلی ها usb و ...
                        میکروی AVR بسیار اسان با زبان بیسیک! (من که محدودیتی در کار با بیسیک در avr ندیدم) و امکانات بسیار گسترده و خوبی که داره علاقه مندان زیادی رو جلب میکنه!

[glow=red,2,300]میکروی ARM: [/glow]
                        به نظر من اگر از این میکرو هم شروع کنی مشکلی نخواهید داشت چون هم منابع داره و هم سادگی زیاد و هم میکرو ی سرعت بالا و صنعتی ای هم هستش! و محدودیت امکانات جانبی هم نداره و میشه گفت که نامحدود است!
                        من خودم به تازگی با میکروی ARM شرکت NXP (فیلیپس) کار کردم تواین مدت کوتاه خیلی از امکانات را راه اندازی کردم و رجیستر هارو یاد گرفتم!

[glow=red,2,300]پیشنهاد من:[/glow]
                        کتاب: http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=22&products_id=1482
                        هدر بورد: http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=136&products_id=876
                        برد اموزشی: http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=29&products_id=853
                        اگر میخواهی با ARM قوی تری کار کنید:
                        http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=29&products_id=1323
                        http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=29&products_id=851
                        http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=29&products_id=950
                        و مینی کامپیوتر های خانواده cortex a
                        موفق باشید
                        [glow=red,2,300]برنامه های آموزشی تست شده برای NXP LPC1768 با توابع CMSIS[/glow]
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76623.0

دیدگاه

دوست عزیز تمام کارهایی که به ذهنت میاد تنها با یک مگا 8 شدنیه ولی اگه میخوای کارهای نمایشی و گرافیکی انجام بدی برو روی آرم های st کار کن کی میگه avr نویز پذیره اصول طراحی مدار رو بلد نیستین منبر نذارین مگا 8 smd هر کاری که شما میگین انجام میده زبان هم اول اسمبلی بعد سی والسلام

دیدگاه

دوست عزیز تمام کارهایی که به ذهنت میاد تنها با یک مگا 8 شدنیه ولی اگه میخوای کارهای نمایشی و گرافیکی انجام بدی برو روی آرم های st کار کن کی میگه avr نویز پذیره اصول طراحی مدار رو بلد نیستین منبر نذارین مگا 8 smd هر کاری که شما میگین انجام میده زبان هم اول اسمبلی بعد سی والسلام
                            من با سری AT91SAM7X256 کار کردم خیلی خوب بود ولی به نظر من بسکام عالیه چرا گره ای که با دست باز میشه رو بادندون باز کنیم ؟

دیدگاه

سلام
                              [glow=red,2,300]و پیشنهاد دوم:[/glow]
                              به هیچ عنوان به نظر من به سمت میکرو های ارم اتمل نروید. چون میزان پیچیدگی و سختی برنامه نویسی اونها یکیه ولی مال شرکت فیلیپس چیزی دیگه اند! قابلیت های نوین و هسته cortex m3 برای LPC17xx و LPC13xx
                              موفق باشید
                              [glow=red,2,300]برنامه های آموزشی تست شده برای NXP LPC1768 با توابع CMSIS[/glow]
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76623.0

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X