اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کوبی برد به عنوان کنترلر Drone ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کوبی برد به عنوان کنترلر Drone ؟

با سلام.

میخواستم ببینم آیا کوبی برد ، میتونه از پس نگه داری یک پهباد (Drone) بر بیاد؟

مثلا از نظر ولتاژ و ... کم نمیاره؟

(حداقل باید دو تا موتور رو بگردونه ، قابلیت Auto-Pilot و همچنین امکان پردازش تصویر هم توسط یک دوربین کوچک )

یا از طرف دیگر زیادی برای درون پیچیده نیست؟

به نظرتون بهتره که از همین مدل بوردها استفاده بشه یا نه یک پردازنده AVR یا ARM به همراه یک سیستم عامل کوچک و سایر قطعات براش فراهم بشه؟

پیشاپیش ممنون .

توضیحات تکمیلی:
    البته حدس خودم ماژولهای اینفرارد (برای R/C) ، وای فای (برای کنترل سیستم عامل دستگاه) و GSM (برای جایی که وای فای نیست) و یک دوربین خوب هست

پاسخ : کوبی برد به عنوان کنترلر Drone ؟

سلام
    در مورد کوبی برد شک نکنید که حرف نداره!! نه! کم نمی یاره! خوبی مدارهای دیجیتال اینه که کم مصرف هستن از لحاظ مصرف انرژی. بخاطر همین دارن گسترده میشن. اون پردازنده روش رو واسه ساخت تبلت و گوشی تلفن همراه استفاده میکنن که یه مدت عالی کار میکنه. در مورد پیچیدگی(خصوصا کد نویسی و مسائل مربوطه) باید بگم حتما بزرگ ترین مشکل شما خواهد برد. البته در مورد مسائل پردازش تصویر باید نوع دوربین و کیفیت تصویرش صحبت بشه. هر چند که الان دوربین خوب گیر نمی یاد توی کشور. ولی توصیه میکنم به جای استفاده از کوبی یه ماکروکنترلر با توانایی DSP رو تهیه کنید و استفاده کنید. این جوری همه کارهایی که می خوایید بکنید راحت می تونید انجام بدید. یه دوربین شبیه این رو هم بخر و خیال خودت رو راحت کن:

دوربین OV7670 با قابلیت اتصال به میکروکنترلرها + AL422 FIFO

به نظر من این بهترین دوربینیه که می تونید استفاده کنید. همه چیزش آماده است و پردازنده ها هم خوب توانایی پردازش تصویر باهاش دارن.
    یه مقدار هم از خودتون و سابقه کارتون بگین تا بهتر راهنمایی تون بکنیم.

دیدگاه

دوست گرامی ممنون بابت فیدبک.

من کوبی برد رو تهیه کردم و امکان هزینه بیشتر برای بورد های دیگر نیست. همچنین اگر بشه بستر رو میخوام سیستم عامل لینوکس یا FreeBSD قرار بدم که فکر نکنم روی AVR و ... به خوبی ARM جواب بده. :read:
      در مورد موتورها چطور؟ موتور سوختی بهتر هست استفاده بشه یا الکتریکی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدرضا حقیری
        دوست گرامی ممنون بابت فیدبک.

من کوبی برد رو تهیه کردم و امکان هزینه بیشتر برای بورد های دیگر نیست. همچنین اگر بشه بستر رو میخوام سیستم عامل لینوکس یا FreeBSD قرار بدم که فکر نکنم روی AVR و ... به خوبی ARM جواب بده. :read:
        در مورد موتورها چطور؟ موتور سوختی بهتر هست استفاده بشه یا الکتریکی؟
        در مورد موتور دیگه نمیشه نظر زیادی واسه قسمت برقش داد. واسه موتور شما باید طبق طراحی پهپاد(درون) موتور مورد نظر رو انتخاب کنید(مثلا موتور سوخت فسیلی نویز شات داره و الکتریکی الکترومغناطیسی). من سابقه طولانی با معلومات کافی در زمینه طراحی اشیاء پرنده دارم. شما باید بگید چی می خوایید طراحی کنید. مثلا واسه موتور توی کتاب های طراحی هواپیما(راسکم؛ ریمر،صدری و...) نوشته چطور انتخاب کنید. شاید بعد از یه مدت خودتون از این دو برد مارس و کوبی فاصله بگیرید. چون واقعا به تخصص عالی نیازه(واسه لینوکس که باید کاملا Ok باشید). من نمی دونم شما چقد معلومات دارید. ولی همون کویر الکترونیک هم فعلا فقط چند تا کار کوچیک داره باهاش انجام میده.
        در هر صورت امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
          در مورد موتور دیگه نمیشه نظر زیادی واسه قسمت برقش داد. واسه موتور شما باید طبق طراحی پهپاد(درون) موتور مورد نظر رو انتخاب کنید(مثلا موتور سوخت فسیلی نویز شات داره و الکتریکی الکترومغناطیسی). من سابقه طولانی با معلومات کافی در زمینه طراحی اشیاء پرنده دارم. شما باید بگید چی می خوایید طراحی کنید. مثلا واسه موتور توی کتاب های طراحی هواپیما(راسکم؛ ریمر،صدری و...) نوشته چطور انتخاب کنید. شاید بعد از یه مدت خودتون از این دو برد مارس و کوبی فاصله بگیرید. چون واقعا به تخصص عالی نیازه(واسه لینوکس که باید کاملا Ok باشید). من نمی دونم شما چقد معلومات دارید. ولی همون کویر الکترونیک هم فعلا فقط چند تا کار کوچیک داره باهاش انجام میده.
          در هر صورت امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم.
          خب این پهپاد باید بتونه در لحظه توسط پروتکل های SSH و FTP هم با یک سرور در ارتباط باشه (برای پلود دیتا) که سیستم عاملی مثل FreeBSD یا لینوکس میتونه به خوبی از پس این کار بر بیاد.
          البته الان کوبی بورد رو بیشتر به عنوان یک سرور کوچک دارم ازش استفاده میکنم ولی استفاده های بسیار خوبی میشه ازش برد (به عنوان یک Mini PC یا NAS و ...).
          ببینید چیزی که میخوام ، یک پرنده هست که وقتی پرواز میکنه، یک سری عکس تهیه کنه ، یک کپی از اون ها رو به سرور بفرسته و همچنین بتونه از یک دیتابیس بعضی چیزا رو تشخیص بده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدرضا حقیری
            خب این پهپاد باید بتونه در لحظه توسط پروتکل های SSH و FTP هم با یک سرور در ارتباط باشه (برای پلود دیتا) که سیستم عاملی مثل FreeBSD یا لینوکس میتونه به خوبی از پس این کار بر بیاد.
            البته الان کوبی بورد رو بیشتر به عنوان یک سرور کوچک دارم ازش استفاده میکنم ولی استفاده های بسیار خوبی میشه ازش برد (به عنوان یک Mini PC یا NAS و ...).
            ببینید چیزی که میخوام ، یک پرنده هست که وقتی پرواز میکنه، یک سری عکس تهیه کنه ، یک کپی از اون ها رو به سرور بفرسته و همچنین بتونه از یک دیتابیس بعضی چیزا رو تشخیص بده.
            می دونم(درباره کوبی هر چی بخوای بگی من قبلا خوندمش). بخاطر همین پیشنهاد دادم که فعلا طرفش نرین(هنوز نتونستن کامل ازش استفاده کنن). خب بهرحال دیگه حالا پولتون رو خرج کردین. حالا من یا ما چه کمکی از دستمون بر میاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
              می دونم(درباره کوبی هر چی بخوای بگی من قبلا خوندمش). بخاطر همین پیشنهاد دادم که فعلا طرفش نرین(هنوز نتونستن کامل ازش استفاده کنن). خب بهرحال دیگه حالا پولتون رو خرج کردین. حالا من یا ما چه کمکی از دستمون بر میاد.
              خب من معمولا منابع فارسی رو توی اولویت های آخرم قرار میدم چون دید شدیدا ویندوزی دارند و حتی همین کوبی هم همچنان میبینم که خیلی ها به دنبال نصب ویندوز روی اون هستند (در صورتی که BSD یا Linux هم امنیت بیشتری دارند و هم پایداری و سازگاری بیشتر).
              یک سری نرم افزار به شرح زیر هست که حتما باید برای کارها در برد نصب بشه که فکر کنم برای این کار باید FreeBSD سفارشی شده تهیه کنم :
              openssh-server , scilab , proftd , screen
              و یک سری نرم افزار دیگر.

دیدگاه

سلام .. من اومدم :biggrin:
                مهندس rozeh سلام آقا این دوربینه رو میشه به AVR وصل کرد؟؟ سرعت اصلا برام مهم نیست , فقط میخام یه عکس بگیرم و bmp بریزم روی یه sd
                رم هم به میکرو وصل میکنم که مشکل درست نشه , حالا سوال اینجاست ! اصلا بگردم توی نت کد گیرم میاد؟؟؟ اون هدر که برای آرم هست میشه دست کاریش کرد برای کد ویژن؟؟
                ممنون :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir safari
                  سلام .. من اومدم :biggrin:
                  مهندس rozeh سلام آقا این دوربینه رو میشه به AVR وصل کرد؟؟ سرعت اصلا برام مهم نیست , فقط میخام یه عکس بگیرم و bmp بریزم روی یه sd
                  رم هم به میکرو وصل میکنم که مشکل درست نشه , حالا سوال اینجاست ! اصلا بگردم توی نت کد گیرم میاد؟؟؟ اون هدر که برای آرم هست میشه دست کاریش کرد برای کد ویژن؟؟
                  ممنون :redface:
                  سلام امیر جان :smile:
                  حقیقتش من تا حالا باهاش کار نکردم ولی دیدم که با مگا32 کار کردن.مثل این:

2.8" TFT LCD Module + AVR Atmega32 Resource + OV7670 CMOS Camera,freeshipping

کدوک هدر ARM؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
                    سلام امیر جان :smile:
                    حقیقتش من تا حالا باهاش کار نکردم ولی دیدم که با مگا32 کار کردن.مثل این:

2.8" TFT LCD Module + AVR Atmega32 Resource + OV7670 CMOS Camera,freeshipping

کدوک هدر ARM؟
                    سلام ممنون از پاسخ :smile:
                    اوهوم , دیدم که روی بورد آرم که ملت میخرن از این هدر ها هم میدن بهشون , توی فروم حرف از هدر هست ...آآماا آرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir safari
                      سلام ممنون از پاسخ :smile:
                      اوهوم , دیدم که روی بورد آرم که ملت میخرن از این هدر ها هم میدن بهشون , توی فروم حرف از هدر هست ...آآماا آرم
                      خب آره،
                      بیشتر کسایی که کارای پردازش دارن از این استفاده کنن خیلی بهتره. به همراه یه ARM
                      واسه قوی تر از این دوربین دیگه فکر کنم بهتر باشه از پروسسورهای آرم استفاده بشه. جالبه، من توی پروسسورهای آرم یه نوع مخصوص کارهای امبدد(جاسازی) هم دیدم.

دیدگاه

من در زمینه سازه های هوایی مثل اینی که شما می فرمایید اطلاع چندانی ندارم
                        ولی اونطور که یادم میاد یکی از پیشرفته ترین هواپیماهای بدون سرنشین متعلق به انگل یس هست و تا اونجا که حافضه ام یاری میده موتورش الکتریکی و فوق العاده کم صدا بود
                        برای انجام همچین پروژه هایی من اگه باشم از معماری Harvard استفاده میکنم نه Von Neuman . در ضمن تا اونجا که من میدونم همچین پروزه هایی رو روی مدل خاصی از FPGA شبیه سازی و سپس اونو روی ASIC پیاده سازی میکنن .
                        در مورد اینکه میشه از این برد استفاده کرد یا نه شما باید با سایر اعضای گروهتون در مورد بعضی مسائل از قبیل نویز و ... مشورت کنید و حتما شرایط مشابه رو برای اون بورد شبیه سازی کنید و ببینید که برد جوابگو هست یا نه .
                        در مورد دوربین به نظر من بایست علاوه بر رزولوشن سرعت نمونه برداری هم براتون اهمیت داشته باشه .
                        اگر موتور هاتون رو الکتریکی انتخاب کنید یکی از مهمترین چالش هاتون منبع تغذیه خواهد . اگه منبع تغذیه مناسب برای همچین سیستم هایی سراغ دارید لطفا معرفی کنید .

دعایم کنید که شاید به واسطه ی دعای خیر شما مشکلاتم حل شود .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X