اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقایسه ی LPC1768 Cortex-M3 و STM32F103ZET6 Cortex-M3

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مقایسه ی LPC1768 Cortex-M3 و STM32F103ZET6 Cortex-M3

سلام دوستان
    من قبلا با میکرو های AVR کار کردم و تسلط خوبی روش داشتم ، الان می خوام بیام به سمت ARM ، با توجه به رشته ی تحصلیم یه آشنایی مقدماتی با دستورات اسمبلی پردازنده های ARM و برخی از امکاناتش دارم.
    می خوام از دوستانی که سابقهی کار با ARM رو دارن تقاضا کنم که از بین برد های موجود در فروشگاه تفاوت های این دو برد با هم مقایسه کنن و به یک جمع بندی برسم شایدم برسیم؟
    STM32F103ZET6 Cortex-M3 یا LPC1768 Cortex-M3 ؟

معیار های مقایسه :
    1-از لحاظ تعداد پایه های وردی و خروجی
    2-از لحاظ فرکانس کاری
    3-ااز لحاظ تعداد و انواع دستگاه ها جانبی مثل uart , ADC ,TWI ,USB controler , ،Timer , SPI و چیزهای دیگه ای که خودتون بهتر از من می دونید.
    4-از لحاظ فرکانس کاری (که البته خودم اینو دیدم که LPC فرکانس کاریش بیشتره)
    5-از لحاظ میزان حافظه flash , SRAM و امکان اتصال حافظه خارجی
    6-از لحاظ کامپایلر های موجود
    7-از لحاظ کدهای نمونه و کتابخانه های موجود (خیلی مهم)
    8- از لحاظ منابع اموزشی موجود
    9- سرویس دهی به وقفه ها
    و چیزهای دیگه که خودتون به ذهنتون میرسه.

در ضمن یه سوال دیگه هم دارم ، چرا ARM های ATMEL سری Cortex جاشون توی فروشگاه و کلا ایران تقریبا خالیه ؟

فقط خواهش می کنم بدون تعصب روی یک برند خاص و جدل های این چنینی پاسخ بدید و دیدی واقع بینانه داشته باشید .
    از اظهار نظرهایی مثل این که فلان شرکت 50 سال سابقه داره و اون یکی 20 سال ، پس این از اون بهتره - نمی دونم این هلندیه اون سوییسی پس این از اون بهتره و مقایسه های این چنینی لطفا خودداری کنید که باعث گیج شدن من و بقیه نشه لطفا.(با عرض معذرت اینها رو گفتم چون توی بسیاری تاپیک ها نمونه اش رو دیدم. :angry
    مسلما هر کدوم در برخی جنبه ها بر دیگری برتری دارن .
    فقط خواهش می کنم امکانات رو جز به جز مورد مقایسه قرار بدید.

993
    STM32F103ZET6 Cortex-M3
    0%
    594
    LPC1768 Cortex-M3
    0%
    399
    http://massoud68.persiangig.com/pict...1406891613.gif

مشکلتون حل شده ؟؟؟
    پس روی "موضوع به نتیجه رسید" کلیک کنید !! :job:

پاسخ : مقایسه ی LPC1768 Cortex-M3 و STM32F103ZET6 Cortex-M3

8- برای سری LPC آموزش بیشتری هست.
    1و5و3- هر خانواده ای از محصولات هر دو شرکت خودشون به چند تا قطعه دیگه تفکیک میشند. مثلا همین LPC1768 بستگی داره با چه پسوندی رو بگیرید. یا مثلا خود STM32 هم کافیه برید تو سایتشون تا ببینید مثلا برای همین STM32F103 چندین تا پسوند هست. اینارو گفتم تا بدونید پسوندشون چه معنایی داره. اما بین اونچه که تو ایران و روی بردای آمورشی هست، فکر کنم STM بیشتر IO داره. حافظه هم توی خود سایتا می نویسه. از لحاظ جانبی فرق داره. مثلا یکی تایمر بیشتر داره، یکی USART بیشتر داره، یا مثلا دقت و تعداد کانال های ADC هم متفاوته بینشون. اگر برای ADC می گیری که ST قویتره.
    2. اگر بین این دو تا میخوای تو همون سایتای خرید براشون نوشته.
    6. کامپایلر که هر دو تا کیل راحت ترین گزینه هستش.
    7. اگر فارسی میخوای LPC و اگر زبانت خوبه ST. (این در مورد توضیح کتابخونه هاست).

نظر خود من اینه که برید سراغ LPC. چون میخواهید یادگیری رو شروع کنید کمتر اذیت میشید.
    ---------
    .
    .
    ...........

دیدگاه

بخوام حرفه ای کار کنم کدوم بهتره ؟
      مشکل زبان ندارم . فقط می خوام بدونم تو دنیا بیشتر رو کدوم کار می کنن ، روی هر کدوم که کار بشه کتابخانه های بیشتری هم روش هست.

مشکلتون حل شده ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مسعود .
        نه برای بازی کردن همون AVR خوب بود.
        بخوام حرفه ای کار کنم کدوم بهتره ؟
        نمیدونم چرا بعضی از دوستان تو ایران فکر می کنند AVR بازی هست !!! oo: اگر برای بازی بود که ATMEL الان به خاک سیاه نشسته بود با اومدن مثلا ARM !!
        خیلی از کارها رو میشه با همین AVR راه انداخت. خیلی از سیستما با AVR کنترل میشند در حالیکه بقیه قسمت ها هم گرونند و هم پیچیده. شما اگر میخوای حرفه ای باشی، سعی کن بتونی با کمترین هزینه و سخت افزار بیشترین بازدهی رو داشته باشی.
        مشکل زبان ندارم . فقط می خوام بدونم تو دنیا بیشتر رو کدوم کار می کنن ، روی هر کدوم که کار بشه کتابخانه های بیشتری هم روش هست.
        اقبال دینا به سمت یک قطعه خاص نیست. من بهت گفتم که میان و برحسب پروژه یکی رو انتخاب می کنند.
        اینم که گفتم که برو سراغ LPC تا اذیت نشی واسه منابع آموزشی بیشتر بود. شما با یکی از میکروها کار کنی، بقیه رو راحت تر یاد می گیری.
        ---------
        .
        .
        ...........

دیدگاه

وای دوباره از این بحث ها راه افتاد. :angry:
          من نگفتم AVR بچه بازیه ، من خودم چند تا پروژه با AVR انجام دادم و پول خوبیم بابتش گرفتم.
          ولی حقیقتش به درد بعضی کارها نمی خوره. من الان قصد دارم یه ویدیو رو روی یه LCD پخش کنم ، حقیقتا این کار با AVR امکان پذیر نیست. البته احتمالا شاید با Xmega بشه.

مشکلتون حل شده ؟؟؟

دیدگاه

سلام
            به نظر من از نظر قیمت STM بهتره چون با هزینه برابر میتونی امکانات بیشتری از STM بگیری و اگر زبانت هم خوبه STM گزینه مناسبی هست
            اگر خودت میخوای برد بزنی به نظر من زیاد روی این مسایل فکر نکن و یکی رو انتخاب کن و بیشتر وقتت رو روی زدن بزد بزار واگر میخوای برد آموزشی
            بگیری توی سایت همسایه یه برد هست با LCD TFT با قیمت 200 تومن میکرو هم STMf429 روش هست که خیلی عالی هست
            ولی میکرو های ارزون STM زیاد داره در حد 2500 تومن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مسعود .
              وای دوباره از این بحث ها راه افتاد. :angry:
              من نگفتم AVR بچه بازیه ، من خودم چند تا پروژه با AVR انجام دادم و پول خوبیم بابتش گرفتم.
              ولی حقیقتش به درد بعضی کارها نمی خوره. من الان قصد دارم یه ویدیو رو روی یه LCD پخش کنم ، حقیقتا این کار با AVR امکان پذیر نیست. البته احتمالا شاید با Xmega بشه.
              نه برای بازی کردن همون AVR خوب بود.
              منظور من این حرفتون بود.

به هر حال، من همون اول گفتم گفتم بسته به کارتون داره. شما میخوای با پخش ویدیو کار کنی، پس بهتره بری سراغ Cortex M4 که یکی از اونا رو دوستمون معرفی کردند. این خانواده سرعت بالاتری داره و بهتر می تونه کمکتون کنه. بین دو تا شرکت هم همون طور که گفتم اگر زبانت خولب هست برو سراغ ST. اگر برد آماده میخوای که دو تا هست یکی 95 تومان و یکی م همونی که دوستمون گفتند. اگر خودت میخوای برد بزنی برو تو سایت ST ببین کدوم مدل STM32F4xx به کارت میاد.
              ---------
              .
              .
              ...........

دیدگاه

اگر از adc یک مگ STM32F103ZET6 بگذریم کلا lpc1768 دوتا سر و گردن بالاتره .
                فقط زمان تبدیل lpc1768 برابر با 5 میکرو ثانیه ولی مال STM32F103ZET6 برابر با 1 میکرو ثانیه است .
                تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

پخش ویدیو رو همینطوری گفتم.
                  فعلا برای شروع خیلی نمی خوام هزینه کنم .از بین هدربرد های فروشگاه ECA یا اگه سایت های همسایه که من نمی دونم منظورشون کدوم سایته. یه هدر برد تا ۱۰۰ تومن بگیرم. که کار با ARM رو تجربه کنم . مسلما بعد از یه مدت کار کردن . می تونی به سمت هر کدوم که خواستم برم.

مشکلتون حل شده ؟؟؟

دیدگاه

سلام،

از لحاظ امکانات آنالوگ (تعداد کانال ها و مشخصات ADC و DAC) شرکت ST بهتر عمل کرده اما اگر می خواهید با TFT کار کنید، برخلاف ST بسیاری از قطعات NXP مانند PC1788،LPC4088 و LPC4357 مجهز به درایور LCD هستند. در ضمن یکی از ویژگی های منحصر به فرد NXP (نه تنها در مقایسه با ST بلکه همه تولید کنندگان میکروهای مبتنی بر ARM) ارائه میکروکنترلرهای چند هسته ای با یک هسته M4F و یک یا دو هسته M0 است که اونها رو مناسب کاربردهای پردازشی سنگین میکنه.
                    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

با سلام نمیدونم تاپیک رو دوباره راه اندازی کردم یا نه یا ...
                      ولی چرا یکی یک مقایسه جامع وکلی ازشون نمیزاره منم الان همین مشکل رو دارم و نمیدونم کدوم رو تهیه کنم تا اینجا هم که نظرات دوستان رو مشاهده کردم مخصوصا نظر اقای سپاس یار نظرم روی lpc هست. فکر کنم خود شرکت هم روی lpc مانور بیشتری میده
                      یه سوال دیگه مگه برنامه ریزی این سری ها با هم فرق میکنه؟؟
                      فرق که نمیکنه پس برای راه افتادن فرقی نمیکنه بخوایم با کدوم مدل راه بیوفتیم بعدش بسته به نیاز میتونیم میکرو مورد نظرمون رو تهیه کنیم. اینطور نیست؟؟؟؟
                      ولی خوب بی صبرانه منتظر یک مقایسه کلی هستیم.

دیدگاه

یه سوال دیگه مگه برنامه ریزی این سری ها با هم فرق میکنه؟؟
                        فرق که نمیکنه پس برای راه افتادن فرقی نمیکنه بخوایم با کدوم مدل راه بیوفتیم بعدش بسته به نیاز میتونیم میکرو مورد نظرمون رو تهیه کنیم. اینطور نیست؟؟؟؟
                        برنامه ریزی فرق ندارند. هر دو رو می تونید با پروگرمر یکسان پروگرم کنید.
                        برنامه نویسی شون هم فرقی با هم نداره در کل. چون یک سری رجیستر هست که مقدار دهی میشه.
                        مشکل اینجا پیدا میشه که اسم رجیسترا و نحوه و ترتیب مقداردهی توی دو قطعه با هم متفاوته..
                        مثلا راه اندازی USB با مقدار دهی به یکی دو تا رجیستر امکان پذیر نیست. پس شما باید بری و از کتاب خونه خاص خود قطعه استفاده کنید. بعدش ممکنه براتون سوال پیش بیاد که چرا قسمتیش جور خاصیه و یا خواستید کارکرد یکی از توابع رو بدونید، اینجاست که منابع آموزشی فارسی به کمکتون میاد. اینجاست که اگر استفاده ازش تو ایران متداول باشه، شما سریع تر به جواب می رسید.
                        ---------
                        .
                        .
                        ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                          برنامه ریزی فرق ندارند. هر دو رو می تونید با پروگرمر یکسان پروگرم کنید.
                          برنامه نویسی شون هم فرقی با هم نداره در کل. چون یک سری رجیستر هست که مقدار دهی میشه.
                          مشکل اینجا پیدا میشه که اسم رجیسترا و نحوه و ترتیب مقداردهی توی دو قطعه با هم متفاوته..
                          مثلا راه اندازی USB با مقدار دهی به یکی دو تا رجیستر امکان پذیر نیست. پس شما باید بری و از کتاب خونه خاص خود قطعه استفاده کنید. بعدش ممکنه براتون سوال پیش بیاد که چرا قسمتیش جور خاصیه و یا خواستید کارکرد یکی از توابع رو بدونید، اینجاست که منابع آموزشی فارسی به کمکتون میاد. اینجاست که اگر استفاده ازش تو ایران متداول باشه، شما سریع تر به جواب می رسید.
                          خیلی ممنون نکته بسیار خوبی بود. من که خودم به شخصه نظرم روی lpc هست خود سایت هم ماژول هاش رو روی اون راه اندازی میکنه. منابع هم که برای lpc خوب هست. خود eca هم که کتاب داده براش.
                          شاید تکراری باشه ولی نظر شما روی کدوم هست؟
                          اگر زبان ادم بد نباشه stm بهتره؟؟
                          و اینکه اگه کامل با یکی مثلا lpc کار کردن رو یاد گرفته باشیم در مواقعی که Stm بهتر بود بخوایم استفاده کنیم خیلی اذیت میشیم از لحاظ کار با ریجستر ها و کتابخانه ها یا نه همین که روال کار دست ادم بیاد دیگه خیلی مشکلی نیست.

دیدگاه

من خودم وقتی می خواستم آرم رو شروع کنم بین دو تا قطعه مونده بودم. یکی LPC1768 و یکی هم STMF407. چون برای پروژه ای می خواستم آرم رو یاد بگیرم، رفتم سراغ LPC. چون سریع تر میشد یاد گرفتش.
                            الان هم نظرم روی LPC هست. شما وقتی بیس و پایه کار با lpc رو یاد بگیری، راحت تر می تونی با ST کنار بیای.
                            اگر زبانت هم خوب باشه، باز برو سراغ LPC مگر اینکه قابلیتی روی ST باشه که روی LPC نباشه. اگر اول کار بری سراغ انگلیسی، میزنه توی ذوقت.
                            شروع آرم هم سه جوره به نظر من:
                            1. یکی میاد و مثال های دیگرون ر ومیخونه و اونارو دیکد می کنه و یاد میگیره. بعد خودش برنامه می نویسه.
                            2. یکی میاد خودش اول برنامه می نویسه و اونو با استفاده از کتابخونه CMSIS انجام میده.
                            3. یکی هم مثل من میاد اول برنامه رو خودش می نویسه و اونو با استفاده از مقداردهی به رجیسترا و از روی دیتاشیت انجام میده.
                            من خودم اول از همه میرم سراغ دیتاشیت و از روی اون سعی می کنم کد بزنم. اینجوری اگر برم سراغ ST یا هر قطعه دیگه کارم آسون تز خواهد بود. اینو به شما هم پیشنهاد می کنم.
                            ---------
                            .
                            .
                            ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                              من خودم وقتی می خواستم آرم رو شروع کنم بین دو تا قطعه مونده بودم. یکی LPC1768 و یکی هم STMF407. چون برای پروژه ای می خواستم آرم رو یاد بگیرم، رفتم سراغ LPC. چون سریع تر میشد یاد گرفتش.
                              الان هم نظرم روی LPC هست. شما وقتی بیس و پایه کار با lpc رو یاد بگیری، راحت تر می تونی با ST کنار بیای.
                              اگر زبانت هم خوب باشه، باز برو سراغ LPC مگر اینکه قابلیتی روی ST باشه که روی LPC نباشه. اگر اول کار بری سراغ انگلیسی، میزنه توی ذوقت.
                              شروع آرم هم سه جوره به نظر من:
                              1. یکی میاد و مثال های دیگرون ر ومیخونه و اونارو دیکد می کنه و یاد میگیره. بعد خودش برنامه می نویسه.
                              2. یکی میاد خودش اول برنامه می نویسه و اونو با استفاده از کتابخونه CMSIS انجام میده.
                              3. یکی هم مثل من میاد اول برنامه رو خودش می نویسه و اونو با استفاده از مقداردهی به رجیسترا و از روی دیتاشیت انجام میده.
                              من خودم اول از همه میرم سراغ دیتاشیت و از روی اون سعی می کنم کد بزنم. اینجوری اگر برم سراغ ST یا هر قطعه دیگه کارم آسون تز خواهد بود. اینو به شما هم پیشنهاد می کنم.
                              ممنون دوست عزیز بابت کمک های بی دریغتون منم همین lpc رو تهیه میکنم به امید خدا کتاب سایت رو شما تهیه کردید خوب هست؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X