اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معرفی کامل arm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

معرفی کامل arm

سلام دوستان من تو همین سایت و سایت های دیگه خیلی گشتم اما کاملآ گیج شدم
    فرق بین arm7 و arm11 با stm و atmel و cortex و nxp و بقیه موارد که شاید نگفته باشم چیه؟
    کدوما شرکت هستند کدوم اسم میکروکنترلر؟
    لطفآ یه توضیح کامل بدید یا یه منبع معرفی کنید
    اگر مثلآ برنامه نویسی با کیل رو یاد بگیریم تمام میکروهای arm و از هر شرکتی رو میتونیم برنامه نویسی کنیم؟
    کدوم مدل و شرکت برای یادگیری بهتره؟آموزش وکتابخانه بیشتری داره؟
    لطفآ راهنمایی کنید
    ممنون
    [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
    [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
    [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
    [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
    صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

پاسخ : معرفی کامل arm

سلام

arm7 و arm9 و arm11 از سری میکروکنترلر های شرکت atmel هستن! که مطالب خوبی ازشون هست البته arm7!!
    cortex از انواع سی پی یو هاست کر در میکروکنترلر های ARM قرار می گیرند! که خیلی خیلی بهتر از سری ARM7TDMI هست که در سری arm7 بکار میره!
    شرکت های NXP و ST هم معماری ARM رو از atmel خریدن و اونا هم میکرو های آرم تولید می کنن! و cortex-m3 از ساده ترین هسته های این میکرو کنترلر هاست!
    شرکت ST میکروکنترلر های دقیق تر و صنعتی تر با ایزولاسیون بالا در مقابل نویز تولید میکنه ! که به نظر من بین تمام شرکت ها حرف اول رو میزنه!! برای مثال : stm32f103zet6
    شرکت NXP هم میکروکنترلر های پر مصرف و با کیفیتی تولید میکنه که محبوب ترین و ابتدایی اونها در ایران LPC1768 هست که خیلی ها برای شروع از این میکرو استفاده می کنن و منابع زیادی در موردش هست!

البته سری pic32 شرکت میکروچیپ از خیلی از میکرو های ARM بهتره!!!! :mrgreen:

کامپایلر Keil و کامپایلر IAR از مشهور ترین و برترین کامپایلر های میکرو های ARM هستن که هردو با زبان C هستن! و تمامی خانواده های آرم رو ساپورت میکنن!

( keil خیلی شیرین تره!خخخخ :icon_razz: )

شرمنده که کامل نگفتم!!

دیدگاه

چند تا توضیح:
      1) معماری داخلی میکروکنترلر : شرکت ARM معماری داخلی پردازنده داخلی رو طراحی می کنه و به شرکت های دیگه می فروشه. بقیه شرکت ها هم میان و برحسب نیاز خودشون و بازار و تکنولوژی در دسترسشون اون هسته رو به کار می گیرند. معماری داخلی ARM هم در طول سالهای گذشته و آینده پیشرفت داشته و خواهد داشت. arm7، arm11 و ... همگی معماری داخلی هستند مثل Cortex M3,M4, A15, ... .
      2) شرکت های زیادی توی تولید میکروکنترلر یا پردازنده با هسته ARM نیستند. یک سری میان و همون هسته طراحی شده شرکت ARM رو بهمراه یک سری قابلیت های دیگه مثل تایمر، مبدل انالوگ به دیجیتال و ... همه در یک تراشه قرار میدن. اینا بیشتر کاربرد صنعتی داره. مل همین lpc1768 و یا stmF103 معروف. در حال حاضر 3 تا شرکت بزرگ هستند که محصولاتشون تو ایران استفاده میشه. NXP، Atmel و ST. هستند شرکت هایی مثل سامسونگ و اپل که معماری داخلی رو از شرکت ARM می گیرند و اونو تغییر میدند. میکروکنترلرای الانی تولیدی 3 تا شرکتی که اول گفتم نهایت سرعت 206 مگاهرتز دارند (من بیشتر از این ندیدم).
      3) محیط برنامه نویسی برای میکرکنترلرا هم 2 تا مهم هستند. یکی keil و یکی IAR. اکثرا تو ایران از keil استفاده می کنند.

حالا جواب سوالات :
      فرق بین arm7 و arm11 با stm و atmel و cortex و nxp و بقیه موارد که شاید نگفته باشم چیه؟
      کدوما شرکت هستند کدوم اسم میکروکنترلر؟
      لطفآ یه توضیح کامل بدید یا یه منبع معرفی کنید
      توضیح دادم اگر کافی نبود بگو.
      اگر مثلآ برنامه نویسی با کیل رو یاد بگیریم تمام میکروهای arm و از هر شرکتی رو میتونیم برنامه نویسی کنیم؟
      برنامه نویسی به میکروکنترلرا چیزی نیست جز مقداردهی مناسب به رجیسترهای اون در زمان های مناسب. شما میای keil رو یاد می گیری. یاد گرفتن keil چیزی نیست.همون زبون C هستش. تو مرحله بعدی شما میای و مثلا lpc1768 رو میخوای کار کنی. یک پورت رو روشن و خاموش می کنی. بعد میری سراغ ADC و تایمر و ... . حالا شما میخوای مثلا USB host رو راه بندازی. برای این کار باید بدونی usb host چی هست و چطور راه اندازی میشه. گیرم که قبلا یک آی سی دیگه ARM رو کار کردی، اما اینجا با یک سخت افزار جدید روبرو هستی. (البته برای این مورد هم کتابخونه هست) . پس اینطور نیست شما بگی من keil رو یاد بگیرم می تونم همه میکروهای arm رو راه بندازم. به صورت بالقوه شما می تونی اما به صورت بالفعل خیلی سخته که همه میکروها رو بتونی راه بندازی.
      کدوم مدل و شرکت برای یادگیری بهتره؟آموزش وکتابخانه بیشتری داره؟
      صفت بهتر رو من از این نکات به دست میارم.
      1. راحتی دسترسی به قطعه.
      2. ارزون بودن اون.
      3. قطعه ای که قبلا خیلیا باهاش کار کردند.
      بر این اساس، من خودم LPC1768 رو از شرکت NXP معرفی می کنم. راحت پیدا میشه، منابع آموزشی زیادی داره. کتابخونه هاش فراوونه. البته سری های دیگه ای از شرکت های دیگه مثل atmel و st هستند که اولی تو قطعات جدید جلوی دو تا شرکت دیگه کم آورده و دومی هم تو ایران کم استفاده میشه.

قصه پایانی : برای شروع کردن، بهترین کار اینه که سریع تر انتخابتو انجام بدی و بری روی سخت افزار تا تمرکزت بره روی یادگیری.
      ---------
      .
      .
      ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mobin-m
        سلام

arm7 و arm9 و arm11 از سری میکروکنترلر های شرکت atmel هستن! که مطالب خوبی ازشون هست البته arm7!!
        cortex از انواع سی پی یو هاست کر در میکروکنترلر های ARM قرار می گیرند! که خیلی خیلی بهتر از سری ARM7TDMI هست که در سری arm7 بکار میره!
        شرکت های NXP و ST هم معماری ARM رو از atmel خریدن و اونا هم میکرو های آرم تولید می کنن! و cortex-m3 از ساده ترین هسته های این میکرو کنترلر هاست!
        شرکت ST میکروکنترلر های دقیق تر و صنعتی تر با ایزولاسیون بالا در مقابل نویز تولید میکنه ! که به نظر من بین تمام شرکت ها حرف اول رو میزنه!! برای مثال : stm32f103zet6
        شرکت NXP هم میکروکنترلر های پر مصرف و با کیفیتی تولید میکنه که محبوب ترین و ابتدایی اونها در ایران LPC1768 هست که خیلی ها برای شروع از این میکرو استفاده می کنن و منابع زیادی در موردش هست!

البته سری pic32 شرکت میکروچیپ از خیلی از میکرو های ARM بهتره!!!! :mrgreen:

کامپایلر Keil و کامپایلر IAR از مشهور ترین و برترین کامپایلر های میکرو های ARM هستن که هردو با زبان C هستن! و تمامی خانواده های آرم رو ساپورت میکنن!

( keil خیلی شیرین تره!خخخخ :icon_razz: )

شرمنده که کامل نگفتم!!
        ممنون
        پس
        atmel یکی از شرکت های سازنده میکرو آرم هست که امواع مدلهایی که با اسم هایی مثل at91sam7s256 تو بازار فروخته میشوند برای این شرکت هستند
        st هم یک شرکت سازنده آرم هستش که یه نمونه آرم این شرکت stm32f103zet6 هستش
        nxp هم یک شرکت سازنده آرم هستش که یه نمونه آرم این شرکت lpc1768 هستش
        سری های cortex و ARM7TDMI از پردازنده های میکروکنترلرهای آرم هستند
        به نظر خودم میکروهای st انتخابشون برای شروع و کار بهتره چون هم آموزش های مناسب براش وجود داره هم نسبتآ قیمتش مناسبه
        تو فروشگاه ها که یه خورده گشتم اتمل میکروهاش در مقابل st و nxp گرونتره(میکروهای مشابه)
        یه سوال
        اگر بخوام برنامه نویسی آرم شرکت st رو شروع کنم
        کلآ مثل avr هستند اگر برنامه نویسی یکی رو یاد بگیریم بقیه میکروهای شرکت st رو هم میتونم برنامه نویسی کنم؟

اضافه شده در تاریخ :
        با توجه به توضیحاتی که جناب ajapyy دادند باید نوشتم رو اصلاح کنم و بگم که arm7 و arm9 و arm11 نوعی معماری پردازنده هستند و ممکنه تو هر یک از پردازنده های هر شرکتی به کار برند
        خود پردازنده هم توسط شرکت arm ساخته میشه و شرکت هایی مثل atmel nxp st این پردازنده ها رو تو میکروکنترلرهاشون به کار میبرند
        در مورد انتخاب هم st و nxp هر کدومش خوبه حالا یه تحقیقات بیشتر میکنم ببینم کدومش بهتره برای من

اضافه شده در تاریخ :
        من با avr کار میکنم ولی خداییش آرم خیلی خوبه
        الان این میکروی 7500 تومنی آرم (STM32F103 C8T6)رو پیدا کردم، خیلی از میکروهای avr با قیمت بالاتر از خودش، سرتره
        http://www.roboeq.ir/products/detail...32F103%20C8T6/

دیدگاه

با توجه به توضیحاتی که جناب ajapyy دادند باید نوشتم رو اصلاح کنم و بگم که arm7 و arm9 و arm11 نوعی معماری پردازنده هستند و ممکنه تو هر یک از پردازنده های هر شرکتی به کار برند
          خود پردازنده هم توسط شرکت arm ساخته میشه و شرکت هایی مثل atmel nxp st این پردازنده ها رو تو میکروکنترلرهاشون به کار میبرند
          در مورد انتخاب هم st و nxp هر کدومش خوبه حالا یه تحقیقات بیشتر میکنم ببینم کدومش بهتره برای من
          شرکت ARM تولید سخت افزاری آنچنانی نداره. یعنی نقشه پردازنده رو می فروشه به شرکت های دیگه. اونا برحسب نیازشون بهش یک چیزایی رو اضافه میکنند. یا فرکانس کاریشو بالاتر می برند.
          مثلا همین اپل (تبلیغ نیست)، با سرعت پردازنده و رم کمتر، موبالیش سرعت بالاتری نسبت به محصولات شرکتی مثل LG داره. چون پول اضافی داده و معماری هسته ARM رو براساس سیستم عامل اختصاصی خودش بهینه می کنه.
          بین ST و NXP هم تو همین انجمن یک بحثی شد. بخونیش خوبه.
          ---------
          .
          .
          ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
            شرکت ARM تولید سخت افزاری آنچنانی نداره. یعنی نقشه پردازنده رو می فروشه به شرکت های دیگه. اونا برحسب نیازشون بهش یک چیزایی رو اضافه میکنند. یا فرکانس کاریشو بالاتر می برند.
            مثلا همین اپل (تبلیغ نیست)، با سرعت پردازنده و رم کمتر، موبالیش سرعت بالاتری نسبت به محصولات شرکتی مثل LG داره. چون پول اضافی داده و معماری هسته ARM رو براساس سیستم عامل اختصاصی خودش بهینه می کنه.
            بین ST و NXP هم تو همین انجمن یک بحثی شد. بخونیش خوبه.
            بله کاملآ متوجه شدم
            درضمن حالا که بحثش پیش اومده پردازنده میکروهای avr اختصاصی توسط خود اتمل طراحی و ساخته میشه؟

اضافه شده در تاریخ :
            یه سوال دیگه
            الان cortex مثل مثلآ arm7 یه معماری پردازنده هست؟

دیدگاه

درضمن حالا که بحثش پیش اومده پردازنده میکروهای avr اختصاصی توسط خود اتمل طراحی و ساخته میشه؟
              بله طراحی پردازنده AVR کار خود اتمل بوده که عزیزان چینی اونو هم کپی کردند که الان میکروی چینی می بینید.
              الان cortex مثل مثلآ arm7 یه معماری پردازنده هست؟
              CORTEX Mx یک گروهی از خانواده پردازنده های شرکت ARM هست که براساس معماری ARMv6 و ARMv7 بوده و هست. شکل پایینو ببین کمکنت می کنه:

این صفحه هم اگر حوصله داری بخون. البته انگلیسی هستش.
              http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-M
              ---------
              .
              .
              ...........

دیدگاه

بله ممنون
                این صفحه هم خوبه درمورد سری ساخت هرکدوم توضیح داده
                http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...oarchitectures

اضافه شده در تاریخ :
                میکرویی تو ایران هست که از cortex m7 باشه؟

دیدگاه

[s]تو ایران که هیچ تو دنیا هم کمه و فکر نکنم شرکتی تا حالا میکرو زده باشه با هسته cortex M7.[/s]
                  بله شرکت ST با این معماری میکرو زده. جالبه سرعت این میکرو 216 مگاهرتز هستش برابر با سرعت پردازنده موبایل های نوکیا تو سال 2007 !!!
                  برد آموزشی هم ST زده براش با قیمت جالب تر 560 دلار !!
                  ---------
                  .
                  .
                  ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                    تو ایران که هیچ تو دنیا هم کمه و فکر نکنم شرکتی تا حالا میکرو زده باشه با هسته cortex M7.
                    شرکت st زده اینم لینکش
                    http://www.st.com/web/en/catalog/mmc/FM141/SC1169/SS1858/PF260794?icmp=pf260794_pron_pr-stm32f7_sep2014&sc=stm32f756-pr

دیدگاه

برای شروع کیل ورژن 4 رو دانلود کنم یا ورژن 5

دیدگاه

به نظر من بهترین ورژن 4.72a هستش.
                        ---------
                        .
                        .
                        ...........

دیدگاه

5

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza babatabar
                            برای شروع کیل ورژن 4 رو دانلود کنم یا ورژن 5
                            قبلا یه پست گذاشته بودم.
                            مهمتر از نسخه ، کامل بودنشه . که توابع rl رو داشته باشه . البته من هنوز بهش نرسیدم. ولی خب . باهاش کار داریم .
                            باید نسخه pro باشه .به عکس زیر دقت کنید .
                            اِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
                            کسانى که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکى براى آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمی‏دانید. (نور19)

دیدگاه

نسخه lite منو کلی سر کار گذاشت. فکر میکردم کرکش ناقصه .
                              تاپیک زیر رو ببینید :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108525.msg704079#msg704079
                              اِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
                              کسانى که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکى براى آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمی‏دانید. (نور19)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X