اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ایزولاسیون گرند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ایزولاسیون گرند

سلام دوستان
    بخدا خسته شدم بس این سوال تکراری رو طرح کردم ولی جوابی که واقعا مشکلمو حل کنه رو پیدا نکردم :angry: :angry:
    من یه منبع dc 24 ولت دارم که با دوتا lm2576 در دو مرحله میکنمش 5 ولت و از فیلتر هم رد میکنم میدم به میکرو
    ولی تا اینجا همه فهمیدیم که گرندهامون مشترکن
    با میکرو و از طریق اپتوکوپلر و ترانزیستور و فست دیود من میام رله تحریک میکنم تا فرمانهایی رو به مدار قدرتم توی تابلو برق ژنراتور بفرستن
    ولی رله های توی تابلو برق کار منو خراب میکنن چون نویز برگشتی از اونا باعث میشه میکرو نتونه تحریکشون کنه
    فست دیود رو که میگیرم سر تحریکشون مشکلم حل میشه ولی فست دیود نمیتونم بذارم دویر تحریکشون چون بیرون مدار من هستن و ممکنه فردا کسی بهشون دست بزنه
    گفتم بیام مشکلو اساسی حل کنم ینی یه کاری بکنم گرندهامم ایزوله بشن
    ولی منبع من ac نیس که با یه ترانسفورماتور یا منبع سوییچینگ بیام هم مثبت و هم منفی رو ایزوله کنم
    دوتا منبع هم ندارم که گرندهاشون از هم جدا باشن
    شرکت minmax مبدلهای dc dc ایزوله کننده ساخته که ورودی مثبت و منفی رو میگیره و خروجی مثبت و منفی ایزوله میده که منفی (گرند) هم ایزوله میشه
    ولی تو بازار گشتم نیس
    بنظر شما چه راهی برای ایزولاسیون گرند وجود داره

پاسخ : ایزولاسیون گرند

دوست گرامی

شما حتی اگر از باتری هم استفاده کنی ، در صورت نداشتن دیود برای خنثی کردن جریان القایی رله باز با مشکل روبرو میشوی

دیودهای موسوم به هرزه گرد در حقیقت ولتاژ معکوس القایی از سیم پیچ رله را از خودشان عبور میدهند تا به مدار میکرو شما صدمه ای وارد نگردد و این ربط چندانی به نویز منبع تغدیه ندارد
    شما میتوانید دیودها را در خروجی مدار خودتان قرار دهید و عملا فقط برای هر رله سیم اتصال از مدار شما خارج میشود
    پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor
      دوست گرامی

شما حتی اگر از باتری هم استفاده کنی ، در صورت نداشتن دیود برای خنثی کردن جریان القایی رله باز با مشکل روبرو میشوی

دیودهای موسوم به هرزه گرد در حقیقت ولتاژ معکوس القایی از سیم پیچ رله را از خودشان عبور میدهند تا به مدار میکرو شما صدمه ای وارد نگردد و این ربط چندانی به نویز منبع تغدیه ندارد
      شما میتوانید دیودها را در خروجی مدار خودتان قرار دهید و عملا فقط برای هر رله سیم اتصال از مدار شما خارج میشود
      مثل اینکه رله های مزاحم از جای دیگه فرمان میگیرن و ربطی به مدارشون نداره

دیدگاه

ایزولاتور ad202 هم تغذیه ایزوله رو خودش می سازه هم dc رو عبور می ده می تونی راحت استفاده کنی
        التماس دعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هادی کریمی
          سلام دوستان
          بخدا خسته شدم بس این سوال تکراری رو طرح کردم ولی جوابی که واقعا مشکلمو حل کنه رو پیدا نکردم :angry: :angry:
          من یه منبع dc 24 ولت دارم که با دوتا lm2576 در دو مرحله میکنمش 5 ولت و از فیلتر هم رد میکنم میدم به میکرو
          با میکرو و از طریق اپتوکوپلر و ترانزیستور و فست دیود من میام رله تحریک میکنم تا فرمانهایی رو به مدار قدرتم توی تابلو برق ژنراتور بفرستن
          ولی رله های توی تابلو برق کار منو خراب میکنن چون نویز برگشتی از اونا باعث میشه میکرو نتونه تحریکشون کنه
          فست دیود رو که میگیرم سر تحریکشون مشکلم حل میشه ولی فست دیود نمیتونم بذارم دویر تحریکشون چون بیرون مدار من هستن و ممکنه فردا کسی بهشون دست بزنه
          ولی منبع من ac نیس که با یه ترانسفورماتور یا منبع سوییچینگ بیام هم مثبت و هم منفی رو ایزوله کنم
          شرکت minmax مبدلهای dc dc ایزوله کننده ساخته که ورودی مثبت و منفی رو میگیره و خروجی مثبت و منفی ایزوله میده که منفی (گرند) هم ایزوله میشه
          ولی تو بازار گشتم نیس
          سلام.
          دوست عزیز خسته شدن و جواب نگرفتن شما به این خاطره که به مطالب گوش نمیدی. فقط سوال رو در چند انجمن مختلف میپرسی. من خدمت شما عرض کردم برای ایزوله کردن گراند های تغذیه از مبدلهای دی سی به دی سی ایزوله استفاده کن. مارک minmax.
          و از پایا الکترونیک و جوان الکترونیک و خیلی دیگه از فروشگاه های تهران میتونی بخری.
          البته این مطلب و جواب برای بار دوم خدمتتون عرض کردم.

دیدگاه

دوست من
            من از راهنمایی شما خیلی ممنونم
            روشی که شما گفتی بهترینه ولی رفتم و مبدل مورد نظرو تو اصفهان پیدا نکردم
            و چون برام خیلی حیاتیه که این مشکل رو حل کنم و از طرفی روم نشد که تو انجمن avr دوباره سوالمو طرح کنم اومدم اینجا و دوباره طرح کردم
            گفتم شاید روشهای دیگه ای پیشنهاد بشه
            ولی متاسفانه باید بیخیال پروژه بشم oo:

دیدگاه

از طرفی روم نشد که تو انجمن avr دوباره سوالمو طرح کنم اومدم اینجا و دوباره طرح کردم

جوابتون رو اونور دادم، بخاطر این پروژه شما هم که شده زود به زود فروم رو چک میکنم تا حل بشه
              سرم درد میکنه برای اینجور مشکلات
              از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

سلام دوستان
                ولی تو بازار گشتم نیس
                در مورد مواردی که قرمز و قهوه ای کردم میشه توضیج بدید
                چرا از اپتو استفاده کردید با وجودی که از رله استفاده شده!؟
                نویز برگشتی چیه من تا حالا نشنیدم! میشه اسم علمی اون رو بگید؟
                ایزوله کردن گراند هم همینطور
                من درست نفهمیدم دیود فست رو کجا گذاشتید
                ولی هر چی هست شما مشکلت جای دیگه ست
                برای همین فکر نکنم با ایزوله کردن تغذیه هم مشکلت حل بشه
                نقشه مدارت رو بزار تا بببنم چکار کردی

دیدگاه

سلام

آقای مهندس کریمی عزیز
                  این یک مشکل تقریبا عادی برای بعضی میکروها بالاخص AVR هست.
                  یکی از موثر ترین کارها اضافه کردن خازن مناسب در خروجی رگولاتور و مهمتر از اون یک خازن 100 نانو چسبیده به VCC و GND میکرو در کوتاهترین فاصله است.
                  امتحان کن و نتیجه را بگو

دیدگاه

چشم اینو هم امتحان میکتم آقا علی ولی چشمم آب نمیخوره
                    بهترین راه همون پیشنهاد اول شماست یعنی جدا کردن vcc و گرنده
                    اما آقا داوود اینم مدار من
                    http://8pic.ir/images/zhggwpaqsbzmhgruyfl0.jpg
                    شما فرض کن اون 7812 7805 به جاشون lm2576 استفاده کردم چون تو محیط پروتئوس پیدا نکردم 78xx گذاشتم
                    اون رله 24 ولت تحریک توی تابلو برق ژنراتوره ولی چون تحریکش از مدار من صورت میگیره یجوری برا اونم فست دیود یه جای مدارم گذاشتم
                    ولی اون رله 24 ولت تحریک دوباره یه رله قابلمه ای شکل مخصوص استارت رو تحریک میکنه که دیگه نمیتونم برا اون توی مدارم فست دیود بذارم و نویز برمیگردونه
                    ولی فست دیود رو که میگیرم دو سر تحریک اون رله قابلمه ای شکل میکرو میتونه به دستگاه دستور استارت بده و نویز هم بر نمیگرده اما خیلی بدم میاد مدارم ناقص باشه تا مجبور بشم بیرون مدار دوباره یه دیود بذارم
                    اما در مورد سوال شما آقا داوود
                    اپتوکوپلر رو گذاشتم تا مثلا خیر سرم نذارم نویز برگرده اما گراند ها چون مشترکن از گرند نویز برمیگرده و اپتو فقط طرف vcc رو ایزوله کرده و عملکردش زیر سوال میره oo:
                    ترانزیستور برا اینه که ولتاژ و حتی جریان پایه میکرو در حدی نیس که رله رو تحریک کنه و برای تحریک رله همیشه باید یه ترانزیستور مثلا c945 بذاریم
                    اما نویز برگشتی چیه؟
                    بوبین تحریک رله یجور سلف بحساب میاد
                    یکی از خاصیت های بسیار مهم سلف مقاومت در برابر تغییرا ناگهانی جریانه. سلف توی جریان های DC امپدانسش صفره و با افزایش فرکانس امپدانس سلف هم افزایش پیدا میکنه
                    سلف انرژی رو به صورت الکترومغناطیس تو خودش ذخیره میکنه و بوسیله ی این ذخیره انرژی با تغییرات ناگهانی ولتاژ مقابله میکنه. حالا وقتی رله تحریک میشه اتفاقی که میوفته به این شکله که به علت اینکه سلف انرژی الکترومغناطیسی تو خودش ذخیره کرده پس اختلاف پتانسیلی بین دو سر سلف بوجود میاد که سری که قبلا به ولتاژ بیشتر وصل بوده به نقطه کم پتانسیل و سری که قبلا به ولتاژ کمتر وصل بوده به نقطه با پتانسیل بیشتر تبدیل میشه و این امر با توجه به میزان اندوکتانس سلف میتونه ولتاژی تا چند برابر ولتاژی که قبلا به سلف وصل بوده برای مدت بسیار کمی ایجاد کنه که ممکنه باعث نویز در میکرو کنترلر بشه
                    یعنی چون گرندهام همه جا بهم وصلن این نویز برگشتی از سر منفی تحریک رله از یه جایی خودشو به میکروی نگون بخت من میرسونه
                    حالا در صورتی که ما از دیود هرزگرد یا فست دیود استفاده کنیم هروقت سلف بخواد ولتاژ بالایی به مدار وارد کنه به سرعت از طریق دیودی که قرار داده شده یک مدار بسته به وجود میاد و سریعا خنثی میشه و قطعات دیگه در مدار آسیب نمی بینن
                    راستش خودمم گیج شدم

دیدگاه

چشم اینو هم امتحان میکتم آقا علی ولی چشمم آب نمیخوره
                      بهترین راه همون پیشنهاد اول شماست یعنی جدا کردن vcc و گرنده
                      اما آقا داوود اینم مدار من
                      http://8pic.ir/images/zhggwpaqsbzmhgruyfl0.jpg
                      شما فرض کن اون 7812 7805 به جاشون lm2576 استفاده کردم چون تو محیط پروتئوس پیدا نکردم 78xx گذاشتم
                      اون رله 24 ولت تحریک توی تابلو برق ژنراتوره ولی چون تحریکش از مدار من صورت میگیره یجوری برا اونم فست دیود یه جای مدارم گذاشتم
                      ولی اون رله 24 ولت تحریک دوباره یه رله قابلمه ای شکل مخصوص استارت رو تحریک میکنه که دیگه نمیتونم برا اون توی مدارم فست دیود بذارم و نویز برمیگردونه
                      ولی فست دیود رو که میگیرم دو سر تحریک اون رله قابلمه ای شکل میکرو میتونه به دستگاه دستور استارت بده و نویز هم بر نمیگرده اما خیلی بدم میاد مدارم ناقص باشه تا مجبور بشم بیرون مدار دوباره یه دیود بذارم
                      اما در مورد سوال شما آقا داوود
                      اپتوکوپلر رو گذاشتم تا مثلا خیر سرم نذارم نویز برگرده اما گراند ها چون مشترکن از گرند نویز برمیگرده و اپتو فقط طرف vcc رو ایزوله کرده و عملکردش زیر سوال میره oo:
                      ترانزیستور برا اینه که ولتاژ و حتی جریان پایه میکرو در حدی نیس که رله رو تحریک کنه و برای تحریک رله همیشه باید یه ترانزیستور مثلا c945 بذاریم
                      اما نویز برگشتی چیه؟
                      بوبین تحریک رله یجور سلف بحساب میاد
                      یکی از خاصیت های بسیار مهم سلف مقاومت در برابر تغییرا ناگهانی جریانه. سلف توی جریان های DC امپدانسش صفره و با افزایش فرکانس امپدانس سلف هم افزایش پیدا میکنه
                      سلف انرژی رو به صورت الکترومغناطیس تو خودش ذخیره میکنه و بوسیله ی این ذخیره انرژی با تغییرات ناگهانی ولتاژ مقابله میکنه. حالا وقتی رله تحریک میشه اتفاقی که میوفته به این شکله که به علت اینکه سلف انرژی الکترومغناطیسی تو خودش ذخیره کرده پس اختلاف پتانسیلی بین دو سر سلف بوجود میاد که سری که قبلا به ولتاژ بیشتر وصل بوده به نقطه کم پتانسیل و سری که قبلا به ولتاژ کمتر وصل بوده به نقطه با پتانسیل بیشتر تبدیل میشه و این امر با توجه به میزان اندوکتانس سلف میتونه ولتاژی تا چند برابر ولتاژی که قبلا به سلف وصل بوده برای مدت بسیار کمی ایجاد کنه که ممکنه باعث نویز در میکرو کنترلر بشه
                      یعنی چون گرندهام همه جا بهم وصلن این نویز برگشتی از سر منفی تحریک رله از یه جایی خودشو به میکروی نگون بخت من میرسونه
                      حالا در صورتی که ما از دیود هرزگرد یا فست دیود استفاده کنیم هروقت سلف بخواد ولتاژ بالایی به مدار وارد کنه به سرعت از طریق دیودی که قرار داده شده یک مدار بسته به وجود میاد و سریعا خنثی میشه و قطعات دیگه در مدار آسیب نمی بینن
                      راستش خودمم گیج شدم
                      از توضیحتون در باره ی نویز برگشتی فعلن چیزی نمیگم
                      ببینید این مداری که گذاشتید شماتیک اصلیتون نیست
                      رله 24 ولت روی برد مونتاژ شده یا داخل تابلو برقه؟
                      به نظر من وجود رله ی 12 ولت و اپتو کوپلر و منبع تغذیه 12 ولت زائد هست
                      نقشه مدار چاپیتون رو بزارید تا بیشتر توضیح بدم

دیدگاه

داداش رگولاتور 12 ولت که نمیذارم رگولاتور 5 ولت بشدت داغ میکنه
                        ببخشید مدارمو اونروز شکوندم شماتیکشم پاک کردم از اول بکشم :sad:
                        ضمنا معذرت میخوام دیر جواب دادم :smile:

دیدگاه

داداش رگولاتور 12 ولت که نمیذارم رگولاتور 5 ولت بشدت داغ میکنه
                          حق داره بنده خدا!!!!
                          تغذیه شما 24 ولته، مستقیم که بدید، یعنی 24-5=19 ولت اختلاف پتانسیل روی رگولاتور هستش، حالا کافیه 100 میلی جریان بکشید میشه 19*0.1=1.9 وات، باید دغ کنه . اگر جریان کشی زیاد نیست میتونی هیت سینک بذاری، میتونی هم یه مقاومت وات بالا سریع کنی که بخشی از ولتاژ ورودی رو اون تلف بشه . راه سوم هم اینه که دو مرحله رگوله کنی.

ببخشید مدارمو اونروز شکوندم
                          :cry2:
                          از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

خب داش مرتضی این مبحث در مورد داغ کردن رگولاتور نیس چون مشکل اونو حل کردم
                            مشکل، عدم تواناییِ ارسالِ فرمانِ استارت توسط میکرو به رله های مسیره که دستگاه ژنراتور استارت بخوره
                            ههههههههههه دیگه اعصاب برام نمونده
                            در ابتدای جوانی موهام ریختن بخاطر این مسئله

دیدگاه

مشکل، عدم تواناییِ ارسالِ فرمانِ استارت توسط میکرو به رله های مسیره که دستگاه ژنراتور استارت بخوره
                              این جدیده؟
                              تاحالا که مشکل نویز بود!!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X