اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مجوز usb؟؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مجوز usb؟؟؟

سلام
    طبق اطلاعات قبلی که داشتم باید هر وسیله ای که بخواد به صورت قانونی از usb استفاده کنه باید مجوز از سایت usb.org داشته باشه
    مثلا خود شرکت st تو این سایت یکی از سهامداراست ظاهرا
    و طبق صحبت هایی که با یکی از دوستان تو انجمن داشتم اگر ما وقتی از usb مثلا میکروی st استفاده کنیم و یک وسیله ای طراحی کنیم بدین صورت که
    اسم دستگاه دلخواه را در کامپیوتر نشون بده این کار غیر قانونی است
    ولی الان می بینیم که arduino میاد با یه میکرو avr
    usb دلخواه خودش رو در کامپیوتر به نمایش می گذارد
    تکلیف واقعا چیه این کار غیر قانونی میشه
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

پاسخ : مجوز usb؟؟؟

قضیه قانونی بودن یا غیرقانونی بودن از نظر سهم و ملک و اینا نیست چندان. هست، اما نه به شکل مثلا حق تالیف یا باج سیبیل.
    بیشتر از نظر شناسایی خودکار درایور اختصاصی و قانون مند بودن طراحیه.
    مثلا
    ویندوز دستگاه یو اس بی با PID و VID فلان رو وقتی وصل بشه، به عنوان ام پی تری پلیر فلان مارک میشناسه و درایورش رو نصب میکنه از بین درایورای خودش.
    حالا اگر من برم با همون آی دی یه دستگاه دیگه درست بکنم، در نظر بگیرید چی میشه.
    مورد بعدش، دسته بندی ها و رزرو های محدوده های خاص PID/VID ه.

به هر حال، هزینه ی یه VID نزدیک چند هزار دلاره و با این VID میشه 16 بیت (65536) تا PID داشت. VID حکم اسم شرکته و PID هم محصولات شرکت (vendor/product). اینجوری آی دی شما تو سایت usb.org رزرو میشه و شما صاحبش میشید و میتونید درایورهاتون رو sign کنید و از طریق مثلا ویندوز آپدیت، به مشتریاتون بدین. اگر شرکت دیگه ای از این کدا هم استفاده کرد شما میتونید ازش شکایت کنید و شرکت های واسط هم فورا به شما حق میدن.

شرکتایی که چیپ های دارای USB میفروشن، مث ST، مایکروچیپ، FTDI و ... یا خودشون مقدار زیادی VID/PID پیش خرید کردن و قیمتش رو روی چیپ میکشن، یا به شما تو سایتشون امکان میدن خودتون بخرید با تخفیف.
    از این نظر کاربردی ترن.
    چون کم پیش میاد که یه نفر 65536 تا محصول متفاوت تولید کنه و برای همه شون هم درایور بخواد. بعدشم خیلی از این محصولات، نیاز به درایور اختصاصی ندارن. مثلا موس یا کیبرد، که بصورت HID شناخته میشه، خب درایور نمیخواد. چه عیب داره VID و PID ش مال خود ST باشه.
    Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

نوشته اصلی توسط seyed saeed نمایش پست ها
      سلام
      طبق اطلاعات قبلی که داشتم باید هر وسیله ای که بخواد به صورت قانونی از usb استفاده کنه باید مجوز از سایت usb.org داشته باشه
      مثلا خود شرکت st تو این سایت یکی از سهامداراست ظاهرا
      و طبق صحبت هایی که با یکی از دوستان تو انجمن داشتم اگر ما وقتی از usb مثلا میکروی st استفاده کنیم و یک وسیله ای طراحی کنیم بدین صورت که
      اسم دستگاه دلخواه را در کامپیوتر نشون بده این کار غیر قانونی است
      ولی الان می بینیم که arduino میاد با یه میکرو avr
      usb دلخواه خودش رو در کامپیوتر به نمایش می گذارد
      تکلیف واقعا چیه این کار غیر قانونی میشه
      با سلام
      داستان اصلا قانونی یا غیر قانونی بودن قضیه نیست. بلکه چون شناسایی و ارتباط با دیوایسهای یو اس بی از طریق VID و PID انجام میشه داستان فقط پیشگیری از احتمال کانفلیک بین دیوایسهایی هست که به یه کامپیوتر متصل میشن.
      اونم تنها برای دیوایسهایی ممکنه اتفاق بیفته که تولید انبوه میشن و استفاده از کدهای اختیاری برای تجهیزات دست ساز یا حتی اونهایی که تولید محدود دارن مشکلی نداره. توی تمام نرم افزارهای کانفیگ قطعات مربوطه هم امکان انتخاب کد سازنده و کد محصول دلخواه قرار داده شده. حتی در صورت تداخل هم کاربر میتونه دو دیوایس مشابه رو همزمان استفاده نکنه.
      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
        با سلام
        داستان اصلا قانونی یا غیر قانونی بودن قضیه نیست. بلکه چون شناسایی و ارتباط با دیوایسهای یو اس بی از طریق VID و PID انجام میشه داستان فقط پیشگیری از احتمال کانفلیک بین دیوایسهایی هست که به یه کامپیوتر متصل میشن.
        اونم تنها برای دیوایسهایی ممکنه اتفاق بیفته که تولید انبوه میشن و استفاده از کدهای اختیاری برای تجهیزات دست ساز یا حتی اونهایی که تولید محدود دارن مشکلی نداره. توی تمام نرم افزارهای کانفیگ قطعات مربوطه هم امکان انتخاب کد سازنده و کد محصول دلخواه قرار داده شده. حتی در صورت تداخل هم کاربر میتونه دو دیوایس مشابه رو همزمان استفاده نکنه.
        سلام
        میشه گفت بخش عمومی برای vid و pid هم وجود داره تا هر شخصی مثلا همین آردینو از این قسمت استفاده می کنه
        مثلا به قول شما اگر کد رو اشتباه وارد کنه ممکنه یه دیوایس دیگه شناخته بشه درسته ؟؟؟
        در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

نه یه دیوایس دیگه شناخته نمیشه. فقط احتمالا سیستم خطا در ارتباط میده یا ممکنه هنگ کنه. بستگی به درایور و نرم افزاری داره که با اون دیوایس خاص میخواد کار کنه.
          مشخصه ی سازنده و مشخصه محصول تنها اطلاعاتی نیست که در هنگام اتصال بین دیوایس و کامپیوتر رد و بدل میشه. بلکه کل اطلاعات دیوایس که یکی از اونها کلاسش هست منتقل میشه.
          اما راه ارتباطی درایور با دیوایس همون PID و VID هست. در حقیقت به نوعی آدرس دسترسی سیستم به قطعه محسوب میشن.
          یعنی مثلا هزار تومن از اکبر طلب داره، آدرس خونه ی اکبرو بهش میدن. پا میشه میره اونجا در میزنه، میبینه اونجا خونه ی جعفره!!! طبعا نمیتونه طلبش رو از جعفر بگیره!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
            نه یه دیوایس دیگه شناخته نمیشه. فقط احتمالا سیستم خطا در ارتباط میده یا ممکنه هنگ کنه. بستگی به درایور و نرم افزاری داره که با اون دیوایس خاص میخواد کار کنه.
            مشخصه ی سازنده و مشخصه محصول تنها اطلاعاتی نیست که در هنگام اتصال بین دیوایس و کامپیوتر رد و بدل میشه. بلکه کل اطلاعات دیوایس که یکی از اونها کلاسش هست منتقل میشه.
            اما راه ارتباطی درایور با دیوایس همون PID و VID هست. در حقیقت به نوعی آدرس دسترسی سیستم به قطعه محسوب میشن.
            یعنی مثلا هزار تومن از اکبر طلب داره، آدرس خونه ی اکبرو بهش میدن. پا میشه میره اونجا در میزنه، میبینه اونجا خونه ی جعفره!!! طبعا نمیتونه طلبش رو از جعفر بگیره!
            سلام یه سوال دیگه راجب به بحث usb در میکرو آرم دارم
            چند وقت پیش موس رو تونستم متصل کنم به میکرو و اطلاعات رو ازش بخونم ولی موس خیلی ساده بود و کلید های اضافی نداشت
            و وقتی یه موس که کلید های بیش تر داشت رو امتحان کردم دیگه برنامه کار نمی کرد
            یه بخشی تو هدرها هست که مشخص می کنه مثلا کی بورد می خوای جوی استیک می خوای و....
            که شامل یک سری عدد هست
            فکر می کنم باید در اون قسمت دستکاری بشه درسته ؟؟
            ولی نمی دونم اون اطلاعات مورد نظر رو از کجا میشه اورد

دیدگاه

چند وقت پیش موس رو تونستم متصل کنم به میکرو و اطلاعات رو ازش بخونم ولی موس خیلی ساده بود و کلید های اضافی نداشت
              یه بخشی تو هدرها هست که مشخص می کنه مثلا کی بورد می خوای جوی استیک می خوای و....
              که شامل یک سری عدد هست
              متاسفانه تو آرم هنوز سراغ یو اس بی ش نرفتم. البته HID رو چند وقت پیش راه انداختم. اما فرصت نشد ادامه ش بدم و ضمنا هاست هم نبود.
              در واقع برای کارهای من همیشه میکرو بصورت دیوایس کار میکنه.
              اما بنظرم اگه مشکلی هست اول ببینید موس دیتکت میشه یا نه. رجیستر کنترل پورت رو تو دیباگ چک کنین.

دیدگاه

که شامل یک سری عدد هست

کلیدای اضافه، فقط کدهای اضافه میفرستن. موس همچنان باید کار کنه ولی کلیدهای اضافه ش نباید کار کنن. اگر کل موس کار نمیکنه، ممکنه ناخوانایی ورژن USB، وابسته بودن دکمه های اضافه به یه کتابخونه اضافه، یا صرفا نامناسب بودن کتابخونه مورد استفاده بوده.

این لیست HID برای داده های مختلفه.
                https://www.usb.org/sites/default/files/documents/hut1_12v2.pdf
                Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X