اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توضیحایت در مورد کارت های daq

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

توضیحایت در مورد کارت های daq

سلام
    همه جا حرف این کارت های daq هست
    ساختارشون چیه ؟
    راهی برای درست کردن اینا نیست ؟ انگاری لذت لبویو هم به همین کارتاشه !

پاسخ : توضیحایت در مورد کارت های daq

DAQ مخفف Data AQuisition هست و خیلی قبل تر از لب ویو هم بودند. کلا به هر کارتی که روی کامپیوتر نصب میشه و قادر هستیم با اون از کامیوتر با دنیای خارج ارتباط برقرار کنیم میگن. مثلا یه کارت A/D برای خوندن سنسورهای فشار یا یه کارت دیجیتال I/O برای ارسال کامندهای دیجیتال به خارج یا داخل کامپیوتر یا حتی کارتهای ارتباط سریال با استانداردهای RS485/422/232
    این کارتها رو شرکتهای مختلفی تولید میکنند مثل Advantech, adlink, Moxa و خود نشنال اینسترومنت سازنده لب ویو. خود شما هم میتونی کارت بسازی اما باید بتونی درایور اون رو هم برای راه اندازی در ویندوز بنویسی(تا قبل از ویندوز Xp کار با کارتها بطور مستقیم از طریق ثباتهای کنترلی اونها صورت میگرفت ولی اللان باید درایورش رو هم ایجاد کنی)
    و در نهایت اینکه از این کارتها در نرم افزار های مختلف میتونی استفاده کنی مثلا در Matlab

دیدگاه

ممنون
      سوال مهم ، الان من در حال یادگیری لبویو هستم ، چجور می تونم دستگاهی مثل این daq های لبویو بسازم .
      نقشه ای چیزی ازش وجود داره ؟

دیدگاه

یادت باشه که کاری که دیگران کردند رو ما دیگه نباید دوباره تکرار کنیم. چند ماه طول می کشه تا سخت افزارش آماده بشه چند ماه هم باید براش درایور بنویسی. تازه بعدش ایراداش در می آد. الآن یکسری شرکت های ایرانی daq های با کیفیت خوبی با قیمت های خیلی مناسب می زنند. نمونش j - daq که با پورت usb به کامپیوتر وصل میشه و کار کردن باهاش خیلی راحت و تمیزه و مثل یک plc قابل توسعه است . با هر زبان برنامه نویسی و نرم افزارهایی مثل labview هم براحتی می تونی باهاش کار کنی. دیگه چی می خوای؟ فیلم آموزش کار با daq و c#

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soroush.elec
          یادت باشه که کاری که دیگران کردند رو ما دیگه نباید دوباره تکرار کنیم. چند ماه طول می کشه تا سخت افزارش آماده بشه چند ماه هم باید براش درایور بنویسی. تازه بعدش ایراداش در می آد. الآن یکسری شرکت های ایرانی daq های با کیفیت خوبی با قیمت های خیلی مناسب می زنند. نمونش j - daq که با پورت usb به کامپیوتر وصل میشه و کار کردن باهاش خیلی راحت و تمیزه و مثل یک plc قابل توسعه است . با هر زبان برنامه نویسی و نرم افزارهایی مثل labview هم براحتی می تونی باهاش کار کنی. دیگه چی می خوای؟ فیلم آموزش کار با daq و c#
          من سمپل لبویو رو نگاه کردم !
          تقریباً هیچی نداشت! از پورت معمولی کام استفاده کرده بود و هیچ بلوکی واسه خودش نداشت!
          تا اونجا که می دونم کارت های daq یه سری توابع برای خودشون دارند که بشه باهاشون کار کرد!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
            من سمپل لبویو رو نگاه کردم !
            تقریباً هیچی نداشت! از پورت معمولی کام استفاده کرده بود و هیچ بلوکی واسه خودش نداشت!
            تا اونجا که می دونم کارت های daq یه سری توابع برای خودشون دارند که بشه باهاشون کار کرد!

بله ، هر کارت DAQ توابع مخصوص خود را دارد که بعد از نصب آن در PCI ، در خود نرم افزار LABVIEW قابل مشاهده می باشد. DAQ های شرکت های ایرانی به صورت USB و RS232 و RS485 می باشند که از لحاظ سرعت خیلی خیلی پایین می باشند. :read:

دیدگاه

باسلام من یک دک دارم ولی نمیدونم چطور تستش کنم که ببینم این ادعایی که شرکت سازندش داره درست یا نه؟ دوم اینکه من یک چاپر گذاشتم جلوی یک سنسور نوری تا در لب ویو پالس ببینم .چون چاپر نورتابیده شده به سنسور رو قطع و وصل میکن ..ولی بیشتر از چن هرتز رو نشون نمیده .نهایتا 10هرتز .هروقت فرکانس چاپر رو میبرم بالا دیگ نشون نمیده .باتشکر.
              دک مال یک شرکت بنام cup group تو اصفهان..روش هم نوشته 240هزار سمپل بر ثانیه .هیچ فایل نصبی هم نداشته و من از پوزت سریال مستقیم اطلاعاتو میخونم و برنامه ای که نوشتم ایرادی ندار.از دوستان اگر کسی بتون راهنمایی هاشو واسم ایمیل کن .لطف بزرگی کرده .سپاس از همه دوستان عزیزم
              eng.maleki2020@gmail.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghgfds نمایش پست ها
                من از پوزت سریال مستقیم اطلاعاتو میخونم و برنامه ای که نوشتم ایرادی ندار.
                با سلام
                دوست عزیز با پورت سریال شما هرگز نمیتونید 240 کیلو سمپل از ADC بخونید.
                کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghgfds نمایش پست ها
                  از دوستان اگر کسی بتون راهنمایی هاشو واسم ایمیل کن
                  به نظرم شما یه زحمت بکش بیا همینجا جوابت را بگیر که ما مجبور نشیم بعدها به هر کسی که این سوال را داره ایمیل بزنیم

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپ

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط soroush.elec نمایش پست ها
                  چند ماه هم باید براش درایور بنویسی
                  به نظر من احتیاج چندانی به نوشتن درایور یو اس بی نیست چون خیلی از سازندگان ای سی های یو اس بی درایور های خوبی برای پی سی نوشتن که در اگثر محیط ها قابل نصب هست . لب ویو هم پورت 232 میشناسه برای بالا بردن سرعت هم پرتکل انتقال مهمه

نوشته اصلی توسط soroush.elec نمایش پست ها
                  مثل یک plc قابل توسعه است
                  قابل توسعه هست ولی نه مثل plc . من شخصا به هیچ عنوان اینجور روش ها را با plc جایگرین نمیکنم البته چون نمیشه عرض میکنم واقعا نمیشه.

دیدگاه

این بحث رو معمولا بیشتر دانشجو های بنده دارند که کارت دک بهتر هست یا پی ال سی و همیشه سر این مورد جبهه گیری میکنند
                    واقعیت این هست که این دو مکمل هم هستند نه رقیب هم جاهایی که کارت دک باید استفاده کرد از پی ال سی نمیشه استفاده کرد و به همین صورت برعکس این مورد هم صادق هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hatef.fouladi نمایش پست ها
                      واقعیت این هست که این دو مکمل هم هستند نه رقیب هم جاهایی که کارت دک باید استفاده کرد از پی ال سی نمیشه استفاده کرد و به همین صورت برعکس این مورد هم صادق هست
                      در مورد مکمل بودن نمیدونم چی بگم ولی اینکه بخواهیم بوسیله این برد یک وسیله مکانیکی را کنترل کنیم میشود ولی اصلا علمی نیست و بسیار هم خطرناکه ولی جهت جمع اوری اطلاعات .(لاگر)و وسایل ازمایشگاهی خوبه باز هم بشرطی اون سیستم احتیاج به توالی های امرجنسی نداشته باشه.

دیدگاه

این حرف هم چندان دقیق نیست این حرف از اینجا نشات گرفته شده که متاسفانه کارت های دک ایران یا دستساز و غیر حرفه ای هستند ویا تقلبی بعضی از شرکت های مثله اپ بی ام حتی خط تولیدی که کارت دکشون روش نصب بشه رو گارانتی میکنند که درصورتیکه به خاطر نقص و یا سوختن کارت دک خط تولید اسیب دید هزینه خسارت رو پرداخت کنند
                        فرض کنین ما یه کوره دقیق با دقت دمای 0.005 درجه رو داشته باشیم که مقاومتی بوده و با ولتاژ رابطه داشته باشه قطعا برای چنین دقتی نیاز به یک کارت 24 بیتی با نرخ مناسب هست قطعا چنین پروژه ای با پی ال سی های رایج بازار قابل انجام نیست
                        فرض کنین در یک پروژه قطع و وصل گیج ورود سرعت قطع و وصل با فرکناس 2 کیلو هرتز باشد باز هم قطعا پی ال سی جواب گو نخواهد بود
                        حالا فرض کنین قرار باشه یه کمرسور یخبندان دمای یک محفظه رو برای زمان طولانی -18 نگه داره قطعا برای چنین پروژه ی ای هم استفاده از کارت دک اشتباه خواهد بود چون یه پی ال سی 120 تومنی خیلی راحت و بدون نویز خاصی این کارو انجام میده
                        برای همین گفته میشه این دو مکمکل هم هستند هر جا نیاز به کارت مدوام در یک محیط پر نویز هست و هزینه هم مطرح هست پی ال سی گزینه مناسب هست هر جا نیاز به دقت و سرعت بالا هست کارت های دک مطرح میشوند
                        هرجا نیاز به عدم وجود پی سی هست پی ال سی موفق تر عمل خواهد کرد و هر جا وجود یک پی سی یا پردازنده لازم هست کارت دک مناسب تر هست

دیدگاه

در صنعت اولویت با استفاده از PLC هست، چون قابلیت اطمینان بالاتر و سیستم عامل ساده تری داره. ضمن اینکه برای یه کاربرد خاص برنامه ریزی شده و کاربر نمیتونه باهاش بازی کنه یا فیلم ببینه و بلحاظ سایز و ابعاد و پکینگ هم جمع و جورتره، سطوح ولتاژ و پروتکلهای ورودی و خروجیهاش هم استاندارده و با قطعات جانبی مرتبط سازگاری داره و معمولا به مدارات سیگنال کاندیشن نیازی نداره.
                          کنترولرهای صنعتی برای یه پروسه ی مشخص و قابل تکرار طراحی شدن و از لحاظ دقت تایمینگ نسبت به PC برتری دارن. ضمن اینکه برخی توابع کنترلی پر کاربرد مثل PID یا سایکل های خاص ماشینکاری هم بصورت کورهای آماده داخلشون وجود داره و با حداقل تنظیماتی توسط کاربر قابل استفاده هست. اما چون معمولا اینترفیسهای ارتباطی شون بصورت سریال هست و نسبت به PC سرعت بالایی نداره و از طرف دیگه حجم حافظه ی در اختیارشون هم محدوده، این نقاط ضعف سبب میشه برای برخی کاربردها مناسب نباشن. البته در بعضی مواقع و کاربردها ترکیب یه PLC با مدارات جانبی میکرو کنترولری، ضعف سرعت اونها رو پوشش میده و نیاز به استفاده از PC رو مرتفع میکنه.
                          سیستمهای PC-BASED معمولا برای جاهایی استفاده میشن که نیاز به پردازش اطلاعات ورودی حجیم ، محاسبات سنگین یا ذخیره ی اطلاعات در فرمتهای استانداردقابل مشاهده یا گزارش گیری در کامپیوتر از قبیل دیتابیسها باشه.
                          این نیازها معمولا در مراکز تحقیقاتی و پروژه های خاص وجود داره و بیشتر در سیستمهای تست اتوماتیک - ATE ها- قابل مشاهده هست.
                          در کل طراح سیستم باید اول نیازمندیهای پروژه رو خوب بشناسه و متناسب با اونها بهترین، قابل اطمینان ترین و مقرون بصرفه ترین ترکیب سخت افزاری و نرم افزاری رو طراحی کنه.
                          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X