اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی شیفت رجیستر با ای سی 4035 در پروتیوس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طراحی شیفت رجیستر با ای سی 4035 در پروتیوس

سلام دوستان عزیز
    لطفا اگر میتوانید مرا در زمینه زیر هرجور که میتوانیر کمک کنید خیلی نیاز فوری دارم
    لطفا در رابطه با مراحل کار با پروتیوس جهت شبیه سازی یک شیفت رجیستر SIPO (ورودی سریال وخروجی موازی ) با IC4035 واگر تصویری از این مورد که انجام شده دارید ممنون میشوم کمکم کنید
    من می خواهم بدانم کدام المانها را ازکتابخانه انتخاب کنم در ضمن من میدانم که به 4 عدد LEDو کلید ودستگاه تولید پالس با لبه مثبت و منبع 5 ولت و زمین نیاز درام اما نامی که انها با ان در پروتیوس معرفی شده نمیدانم وهمچنین نحوه راه انداختن مدار را
    منتظر پاسخ های شما هستم

پاسخ : طراحی شیفت رجیستر با ای سی 4035 در پروتیوس

سلام.من فرض رو بر این میذارم که ورژن پروتیوس شما6.9 هست.وقتی که محیط شبیه سازی رو باز کردی با زدن دکمه P صفحه PICK DEVICES باز می شه.در قسمت بالای صفحه سمت چپ جایی برای وارد کردن نام قطعه مورد نیازت هست.در اونجا 4035 رو تایپ کن.میبینی که IC مورد نظرت رو پیدا میکنه.حالا روی قطعه دو بار کلیک میکنی تا قطعه رو جزئ قطعات مورد نیازت انتخاب کنه.به همین ترتیب می تونی LED رو تایپ کنی و صفحه رو با scroll پایین بیاری و از بین LED های موجود یکی رو دو بار کلیک کنی تا انتخاب شه.واسه کلید کلمه button و واسه دستگاه تولید پالس کلمه clock رو تایپ کن و قطعه رو انتخاب کن.بعد صفحه رو ببند.برای جاگذاری قطعات باید قطعه مورد نظر رو از کادر devices (سمت چپ صفحه) انتخاب کنی یعنی روی قطعه کلیک کرده تا انتخاب شه بعد هر جای صفحه که خواستی کلیک کن تا قطعه جایگذاری بشه.برای انتخاب زمین و منبع 5 ولت باید به قسمت inter-sheet terminal (دکمه زیرین یک دکمه به شکل موس سیاه رنگ در سمت چپ) رفته و power رو واسه منبع و ground رو واسه زمین انتخاب کنی.
    اینم یه فایل آموزشی در مورد پروتیوس که دوستان زحمت آمادگیشو کشیدن
    http://www.4shared.com/file/509702/9...c/proteus.html
    اگه مشکلی داشتی بگو تا توضیحاتم رو کامل تر کنم.
    اگر انسان از همه خطر ها پرهیز کند ، هرگز راه به جائی نخواهد برد...

دیدگاه

سلام.
      1) با این IC شما فقط آدرس دهی رجیستر هارو برای عمل شیفت انجام میدید! :eek:یعنی مثل اینکه میخواهید هم عمل شیفت به چپ و هم عمل شیفت به راست انجام بشه!!!!!! :eek: :eek:(در ادامه علت این تعجبم رو مفهمین) ( همراه بایه پایه کنترل) ولی اگر بخواهین از خود این IC شیفت رجیستر طراحی کنین یه کمی کارتون مشکله!!
      2) در هنگام انتحاب IC دقت داشته باشید، نوعش چیه؟ CMOS استفاده خواهی کرد یا TTL. در مورد کلید گزینه هم میتونید از Logicstate استفاده کنید یا از SW-SPDT استفاده کنید. CLOCK هم من منابع تولید کننده رو ترجیح میدم. در منوی سمت چپ، اگر موس رو بر روی هر کدوم از آیکون ها یه چند ثانیه نگه دارین سام آیکون رو براتون مینویسه. آیکون Generators رو انتخاب کنید و سپس DCLOCK رو انتخاب کنید. دقت کنید که برای این کار باید از منوی انتخاب قطعه (pick Device) خارج شید.
      راه بهتر این هستش که البته از یه Decoder سه به هشت استفاده کنید ولی خوب اگر حتماً باید از این IC استفاده کنید؛ پایه های 9 ، 10، 11 این IC (اگر Cmos انتخاب کنید) پایه های کنترل هستن. پایه 6 رو هم باید وصل بشه به زمین وصل کنید. برای پایه های 9،10،11 که باید به ترتیب مقادیر 0 تا7 رو بخودشون بگیرن یه شمارنده 0 تا 7 استفاده کنین تا خروجیتون بصورت جدول زیر باشه.

3) باید مشخص کنید شیفت رجیسترتون چند بیتی هستش؟ بسته به تعداد بیتهاون میتونید از DFF استفاده کنید. و برای هر DFF یه MUX هشت به یک. :eek: :eek: اینجا یه چیزی اشتباهه! آخه شما فقط یه شیفت رجیستر میخوائین! اونوقت چرا یه Decoder 8 تایی اونم با 4053 استفاده می کنین؟!! حتی اگر از خود 4053 استفاتده کنین رجیستر 3 بیتی میشه!!

در کل آیا
      استفاده از 4053 ضروریه؟ این شیفت رجیستر یکطرفه هستش؟(چپ یا راست) و اینکه آیا قراره کارهای دیگری مثل بارگذاری موازی (Parallel Load) هم انجام بشه یا نه!

در مورد آموزش PRoteus یه سری به لینک زیر هم بزنید. خیلی میتونه کمک کنه.

http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,3559.0.html

BNTSTBNT

دیدگاه

سلام
        اولا خیلی خیلی ممنونم که اینقدر سریع پاسخ دادید
        بعد اینکه ای سی 4035از نوع cmos میباشد وشیفت رجیستر هم 4 بیتی میباشد وورژن پروتیوس هم 5.2 هستش

دیدگاه

سلام. قبل از هر چیزی به فکر دانلود ورژن جدید PRteus 6.9 که در سایت هم موجود هستش باشید. یعنی حتماً ورژن جدید رو دانلود کنید.
          در مورد شیفت رجیستر نگفتید شیفت به رسات هستش یا شیفت به چپ؟ یا فقط یک از این دو؟
          BNTSTBNT

دیدگاه

راست یا چپ فرقی نداره
            ایا با همین ورژن نمیشه

دیدگاه

لینک دانلود :
              http://www.4shared.com/dir/941825/585dc69f/Proteus_69_sp5.html
              پسورد:
              www.eca.ir

دیدگاه

این ورا¾ن هم از نظر interface بهتر شده و هم کتابخونه های کاملتری داره و هم اشکالات تحلیلیش تا حدودی بر طرف شده.
                تقریبا 99% بچه ها از این ورا¾ن استفاده می کنند.

دیدگاه

سلام. خوبین؟ خوب!! :cry:
                  با 4053 شیفت رجیستر! یعنی با Demux یا mux شیفت رجیستر. یه سیستم در نظرم هست ولی اون حالات اضافی داره کلی! فکر نکنم اون باشه!
                  :biggrin:

این مدار اصلاً شیفت رجیستر نیستش ولی هستش! یعنی با استفاده از IC 4053 مثل شیفت رجیستر عمل میکنه ولی اصلاً خبری از رجیستر نیستش!!
                  یه نگاهی بندازین!
                  طرح دیگه ای به نظرم نرسید.

http://www.4shared.com/file/8105228/.../1_online.html
                  BNTSTBNT

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X