با سلام
لینوکس (حداقل ابونتو که من از آن استفاده میآکنم) به راحتی با موبایلآها (حداقل سونیآاریکسون که یکی دو روزی است از آن استفاده میآکنم
) ارتباط بر قرار میآکند بدون نیاز به درایور خاصی و یا تنظیمات پیچیدهآ. بعد از اتصال موبایل با کابل USB به کامپیوتر و قرار دادن موبایل در حالت Phone Mode لینوکس یک یا دو device سریال برای ارتباط با گوشی درست میآکند ( /dev/ttyACM0 یا /dev/ttyACM1 ). این deviceها دقیقا مانند یک پورت سریال کار میآکنند و شما میآتوانید به راحتی دستورات AT را به موبایل ارسال کنید (بدون نیاز به برنامهآی خاصی و فقط با یک ترمینال سریال). به دلیل همین سادگی برنامهآهای فراوانی برای کار با موبایل وجود دارد (هم در لینوکس و هم در ویندوز). ولی برنامهآهایی جالب هستند که با command line کار میآکنند.
یکی از این برنامهآها gammu است که از خط فرمان میآتواند موبایل شما را کنترل کند (محتوای آن رب بخواند، پیامک بفرستد/بخواند....) البته برنامهآای نیز وجود دارد به نام wammu که یک واسط کاربری گرافیکی است (GUI) که از این برنامه استفاده میآکند.
حالا چرا شل؟
فرض کنید که در یک سناریو خاص من علاقهآمند باشم که دمای CPU کامپیوتر خودم را برای یک شماره خاص هر نیم ساعت یک بار ارسال کنم. خوب حالا اگر من یک کاربر تحت سلطه تفکر drag-and-drop ویندوزی باشم قطعا هنگ میآکنم و این کار را پروژهآای بزرگ و پر زحمت در نظر میآگیرم! و یا در بهترین حالت باید کلی تلاش کنم و برنامهآای بنویسم تا این کار را انجام دهم.
ولی خوب من کاربر لینوکس هستم پس ابتدا در لیست بستهآها دنبال برنامهآای برای کنترل موبایل میآگردم.
و بعد از جستجو و کمی گوگل برنامه gammu را انتخاب و نصب میآکنم:
برای تنظیمات اولیه کافی است که فایل ~/.gammurc را به این صورت در بیاوریم که تقریبا با تمام موبایلآها کار میآکند (البته فکر کنم تنظیمات اولیه تقریبا به همین صورت باشد):
حالا کافی است که به این صورت یک پیامک بفرستم:
$ echo "SMS TEXT" | gammu --sendsms TEXT PHONENUMBER
خوب از این جا به بعد کار خیلی ساده است بقیه کار نوشتن یک شل اسکریپت ساده است:
لینوکس (حداقل ابونتو که من از آن استفاده میآکنم) به راحتی با موبایلآها (حداقل سونیآاریکسون که یکی دو روزی است از آن استفاده میآکنم

یکی از این برنامهآها gammu است که از خط فرمان میآتواند موبایل شما را کنترل کند (محتوای آن رب بخواند، پیامک بفرستد/بخواند....) البته برنامهآای نیز وجود دارد به نام wammu که یک واسط کاربری گرافیکی است (GUI) که از این برنامه استفاده میآکند.
حالا چرا شل؟
فرض کنید که در یک سناریو خاص من علاقهآمند باشم که دمای CPU کامپیوتر خودم را برای یک شماره خاص هر نیم ساعت یک بار ارسال کنم. خوب حالا اگر من یک کاربر تحت سلطه تفکر drag-and-drop ویندوزی باشم قطعا هنگ میآکنم و این کار را پروژهآای بزرگ و پر زحمت در نظر میآگیرم! و یا در بهترین حالت باید کلی تلاش کنم و برنامهآای بنویسم تا این کار را انجام دهم.
ولی خوب من کاربر لینوکس هستم پس ابتدا در لیست بستهآها دنبال برنامهآای برای کنترل موبایل میآگردم.
apt-cache search mobile phone
و بعد از جستجو و کمی گوگل برنامه gammu را انتخاب و نصب میآکنم:
sudo aptitude install gammu
برای تنظیمات اولیه کافی است که فایل ~/.gammurc را به این صورت در بیاوریم که تقریبا با تمام موبایلآها کار میآکند (البته فکر کنم تنظیمات اولیه تقریبا به همین صورت باشد):
کد:
[gammu] port = /dev/ttyACM0 connection = at
حالا کافی است که به این صورت یک پیامک بفرستم:
$ echo "SMS TEXT" | gammu --sendsms TEXT PHONENUMBER
خوب از این جا به بعد کار خیلی ساده است بقیه کار نوشتن یک شل اسکریپت ساده است:
کد:
#!/bin/bash phone_number=0935000000 while [ 1 ]; do time=`date` temp=`cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ00/temperature` smstext=$(echo -e "$temp -- $time") echo $smstext | gammu --sendsms TEXT $phone_number sleep 30m done
دیدگاه