- ویندوز :
مزایا ( کاربری ساده ، پر کاربردترین سیستم عامل دنیا ، معمولاً 99 درصد نرم افزار ها برای این سیستم عامل نوشته میشند و ... )
معایب ( گرون بودن ، البته این برای ما چندان مهم نیست )
- لینوکس :
مزایا ( رایگان ، البته بعضی توزیع های اون تجاری هستند - اپن سورس بودن - امنیت بالا و پایداری بالا - به علت هزینه های پایین اون بهترین سیستم عامل برای سرورها - پلتفرم عالی برای برنامه نویسی خصوصاً تحت وب و ... )
معایب ( کمبود نرم افزار های سازگار برای این os و ... )
- مکینتاش :
مزایا ( زیبایی خارق العاده ، سرعت و پایداری بالا ، بهترین و تخصصی ترین سیستم عامل برای کارهای گرافیکی سنگین مثل انیمیشن ها و فیلم های سه بعدی ، ایجاد و پردازش تصاویر گرافیکی سنگین
بهترین پلتفرم برای نرم افزار هایی مثل : فتوشاپ ، فلش ، مایا و ... )
معایب ( باز گرون بودن ، تهیه سخت افزار اختصاصی منظور همون کامپیوترهای شرکت Apple هستش و ... )
- گوگل os :
نظری راجبش ندارم :redface:
البته مطالب بالا صرفاً نظرات شخصی بنده هستش و شاید اشکالاتی هم داشته باشه :mrgreen:
در مواردی که یک دلیل آورده ام منظور مهمترین دلیل بوده است :rolleyes:
در سال 1991 در حالی که جنگ سرد رو به پایان میرفت و صلح در افقها هویدا میشد، در دنیای کامپیوتر، آینده بسیار روشنی دیده میشد. با وجود قدرت سخت افزارهای جدید، محدودیت های کامپیوترها رو به پایان میرفت. ولی هنوز چیزی کم بود...
و این چیزی نبود جز فقدانی عمیق در حیطه سیستم های عامل.
داس، امپراطوری کامپیوترهای شخصی را در دست داشت. سیستم عامل بی استخوانی که با قیمت 50000 دلار از یک هکر سیاتلی توسط بیل گیتز (Bill Gates) خریداری شده بود و با یک استراتژی تجاری هوشمند، به تمام گوشه های جهان رخنه کرده بود. کاربران PC انتخاب دیگری نداشتند. کامپیوترهای اپل مکینتاش بهتر بودند. ولی قیمتهای نجومی، آنها را از دسترس اکثر افراد خارج می ساخت.
خیمه گاه دیگر دنیای کامپیوترها، دنیای یونیکس بود. ولی یونیکس به خودی خود بسیار گرانقیمت بود. آنقدر گرانقیمت که کاربران کامپیوترهای شخصی جرات نزدیک شدن به آنرا نداشتند. کد منبع یونیکس که توسط آزمایشگاههای بل بین دانشگاهها توزیع شده بود، محتاطانه محافظت میشد تا برای عموم فاش نشود. برای حل شدن این مسئله، هیچیک از تولید کنندگان نرم افزار راه حلی ارائه ندادند.
بنظر میرسید این راه حل به صورت سیستم عامل MINIX ارائه شد. این سیستم عامل، که از ابتدا توسط اندرو اس. تاننباوم (Andrew S. Tanenbaum) پروفسور هلندی، نوشته شده بود به منظور تدریس عملیات داخلی یک سیستم عامل واقعی بود. این سیستم عامل برای اجرا روی پردازنده های 8086 اینتل طراحی شده بود و بزودی بازار را اشباع کرد.
بعنوان یک سیستم عامل، MINIX خیلی خوب نبود. ولی مزیت اصلی آن، در دسترس بودن کد منبع آن بود. هرکس که کتاب سیستم عامل تاننباوم را تهیه میکرد، به 12000 خط کد نوشته شده به زبان C و اسمبلی نیز دسترسی پیدا میکرد. برای نخستین بار، یک برنامه نویس یا هکر مشتاق میتوانست کد منبع سیستم عامل را مطالعه کند. چیزی که سازندگان نرم افزارها آنرا محدود کرده بودند. یک نویسنده بسیار خوب، یعنی تاننباوم، باعث فعالیت مغزهای متفکر علوم کامپیوتری در زمینه بحث و گفتگو برای ایجاد سیستم عامل شد. دانشجویان کامپیوتر در سرتاسر دنیا با خواندن کتاب و کدهای منبع، سیستمی را
که در کامپیوترشان در حال اجرا بود، درک کردند.
و یکی از آنها لینوس توروالدز (Linus Torvalds) نام داشت.
کودک جدید در افق
در سال 1991، لینوس بندیکت توروالدز (Linus Benedict Torvalds) دانشجوی سال دوم علوم کامپیوتر دانشگاه هلسینکی فنلاند و یک هکر خود آموخته بود. این فنلاندی 21 ساله، عاشق وصله پینه کردن محدودیت هایی بود که سیستم را تحت فشار قرار میدادند. ولی مهمترین چیزی که وجود نداشت یک سیستم عامل بود که بتواند نیازهای حرفه ای ها را براورده نماید. MINIX خوب بود ولی فقط یک سیستم عامل مخصوص دانش آموزان بود و بیشتر به عنوان یک ابزار آموزشی بود تا ابزاری قدرتمند برای بکار گیری در امور جدی.
در این زمان برنامه نویسان سرتاسر دنیا توسط پروژه گنو (GNU) که توسط ریچارد استالمن (Richard Stallman) آغاز شده بود، تحریک شده بودند. هدف این پروزه ایجاد حرکتی برای فراهم نمودن نرم افزارهای رایگان و در عین حال با کیفیت بود. استالمن خط مشی خود را از آزمایشگاه معروف هوش مصنوعی دانشگاه MIT با ایجاد برنامه ویرایشگر emacs در اواسط و اواخر دهه 70 آغاز نمود. تا اوایل دهه 80، بیشتر برنامه نویسان نخبه آزمایشگاههای هوش مصنوعی MIT جذب شرکتهای نرم افزاری تجاری شده بودند و با آنها قرارداد های حفظ اسرار امضا شده بود. ولی استالمن دیدگاه متفاوتی داشت. وی عقیده داشت برخلاف سایر تولیدات، نرم افزار باید از محدودیت های کپی و ایجاد تغییرات در آن آزاد باشد تا بتوان روز به روز نرم افزارهای بهتر و کارآمد تری تولید نمود.
با اعلامیه معروف خود در سال 1983، پروژه GNU را آغاز کرد. وی حرکتی را آغاز کرد تا با فلسفه خودش به تولید و ارائه نرم افزار بپردازد. نام GNU مخفف GNU is Not Unix است. ولی برای رسیدن به رویای خود برای ایجاد یک سیستم عامل رایگان، وی ابتدا نیاز داشت تا ابزارهای لازم برای این کار را ایجاد نماید. بنابراین در سال 1984 وی شروع به نوشتن و ایجاد کامپایلر زبان C گنو موسوم به GCC نمود. ابزاری مبهوت کننده برای برنامه نویسان مستقل. وی با جادوگری افسانه ای خود به تنهایی ابزاری را ایجاد نمود که برتر از تمام ابزارهایی که تمام گروههای برنامه نویسان تجاری ایجاد کرده بودند قرار گرفت. GCC یکی از کارآمد ترین و قویترین کامپایلرهایی است که تا کنون ایجاد شده اند.
تا سال 1991 پروزه GNU تعداد زیادی ابزار ایجاد کرده بود ولی هنوز سیستم عامل رایگانی وجود نداشت. حتی MINIX هم لایسنس شده بود. کار بر روی هسته سیستم عامل گنو موسوم به HURD ادامه داشت ولی به نظر نمی رسید که تا چند سال آینده قابل استفاده باشد.
این زمان برای توروالدز بیش از حد طولانی بود...
در 25 گوست 1991، این نامه تاریخی به گروه خبری MINIX از طرف توروالدز ارسال شد:
از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: بیشتر چه چیزی را میخواهید در MINIX ببینید؟
خلاصه: نظرخواهی کوچک در مورد سیستم عامل جدید من
با سلام به تمام استفاده کنندگان از MINIX
من در حال تهیه یک سیستم عامل رایگان فقط به عنوان سرگرمی و نه به بزرگی و حرفه ای GNU برای دستگاههای 386 و 486 هستم. این کار از آوریل شروع شده و درحال آماده شدن است. من مایلم تا نظرات کاربران را در مورد چیزهایی که در MINIX دوست دارند یا ندارند، جمع آوری کنم. زیرا سیستم عامل من حدودا شبیه آن است. مانند ساختار سیستم فایل مشابه و چیزهای دیگر... من اکنون bash نسخه 1.08 و GCC نسخه 1.40 را به آن منتقل کرده ام و به نظر میرسد که کار میکند. من در عرض چند ماه چیزی آزمایشی درست کرده ام و مایلم بدانم که کاربران بیشتر به چه قابلیتهایی نیاز دارند؟ من از هر پیشنهادی استقبال میکنم. ولی قول نمی دهم همه آنها را اجرا کنم. لینوس
همانطور که در این نامه پیداست، خود توروالدز هم باور نمی کرد که مخلوقش آنقدر بزرگ شود که چنین تحولی در دنیا ایجاد کند. لینوکس نسخه 0.01 در اواسط سپتامبر 1991 منتشر شد و روی اینترنت قرار گرفت. شور و اشتیاقی فراوان حول مخلوق توروالدز شکل گرفت. کدها دانلود شده، آزمایش شدند و پس از بهینه سازی به توروالدز بازگردانده شدند. لینوکس نسخه 0.02 در پنجم اکتبر به همراه اعلامیه معروف توروالدز آماده شد:
از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: کدهای منبع رایگان هسته مشابه MINIX
آیا شما از روزهای زیبای MINIX 1.1 محروم شده اید؟ هنگامی که مردها مرد بودند و راه اندازهای دستگاه خود را خودشان مینوشتند؟ آیا شما فاقد یک پروزه زیبا هستید و می میرید تا سیستم عاملی داشته باشید تا بتوانید آنرا مطابق با نیازهای خود در آورید؟ اگر اینگونه است، این نامه برای شما نوشته شده است.
همانطور که ماه پیش گفتم من در حال کار بر بروی یک سیستم عامل رایگان مشابه MINIX برای کامپیوترهای 386 هستم. این سیستم عامل اکنون بجایی رسیده است که قابل استفاده است و مایل هستم که کدهای منبع را در سطح گسترده تر پخش نمایم. این نسخه 0.02 است ولی من موفق شده ام که نرم افزارهای Bash، GCC، GNU-Make، GNU-sed، Compress و غیره را تحت آن اجرا کنم. کدهای منبع این پروژه را میتوانید از آدرس nic.funet.fi با آدرس 128.214.6.100 در دایرکتوری pub/OS/Linux پیدا کنید. این دایرکتوری همچنین دارای چند فایل README و تعدادی باینری قابل اجرا تحت لینوکس است. تمام کدهای منبع ارائه شده است زیرا هیچ یک از کدهای MINIX در آن استفاده نشده است. سیستم را میتوانید همانطور که هست کامپایل و استفاده کنید. کدهای منبع باینری ها را هم میتوانید در مسیر pub/GNU پیدا کنید.
لینوکس نسخه 0.03 پس از چند هفته آماده شد و تا دسامبر، لینوکس به نسخه 0.10 رسید. هنوز لینوکس فقط چیزی کمی بیشتر از یک فرم اسکلت بود. این سیستم عامل فقط دیسکهای سخت AT را پشتیبانی میکرد و ورود به سیستم نداشت و مستقیما به خط فرمان بوت میشد. نسخه 0.11 خیلی بهتر شد. این نسخه از صفحه کلیدهای چند زبانه پشتیبانی میکرد، دیسکهای فلاپی و کارتهای گرافیکی VGA، EGA، هرکولس و... نیز پشتیبانی میشدند. شماره نسخه ها از 0.12 به 0.95 و 0.96 افزایش پیدا کرد و ادامه یافت. بزودی کد آن بوسیله سرویس دهنده های FTP در فنلاند و مناطق دیگر، در سرتاسر جهان منتشر شد.
مقایسه و توسعه
بزودی توروالدز با مقایسه هایی از طرف اندرو تاننباوم، معلم بزرگی که MINIX را نوشته بود، مواجه شد. تاننباوم برای توروالدز مینویسد:
“من بر این نکته تاکید دارم که ایجاد یک هسته یکپارچه در سال 1991 یک اشتباه پایه ای بود. خدا را شکر که شما شاگرد من نیستید، واگر نه برای چنین طرحی نمره بالایی نمی گرفتید.”
توروالدز بعدا پذیرفت که این بدترین نکته در توسعه لینوکس بوده است. تاننباوم یک استاد مشهور بود و هرچه که می گفت واقعیت داشت. ولی وی در مورد لینوکس اشتباه میکرد. توروالدز کسی نبود که به این سادگی ها پذیرای شکست باشد.
تاننباوم همچنین گفته بود : “لینوکس منسوخ شده است”.
اکنون نوبت حرکت نسل جدید لینوکس بود. با پشتیبانی قوی از طرف اجتماع لینوکس، توروالدز یک پاسخ مناسب برای تاننباوم فرستاد :
“شغل شما استاد دانشگاه و محقق بودن است و این بهانه خوبی برای برخی مغز خرابکنی های MINIX است.”
و کار ادامه یافت. بزودی صدها نفر به اردوگاه لینوکس پیوستند. سپس هزاران نفر و سپس صدها هزار نفر. لینوکس دیگر اسباب بازی هکرها نبود. با پشتیبانی نرم افزارهای پروزه GNU، لینوکس آماده یک نمایش واقعی بود. لینوکس تحت مجوز GPL قرار داده شد. با این مجوز همه میتوانستند کدهای منبع لینوکس را به رایگان داشته باشند، بر روی آنها مطالعه کرده و آنها را تغییر دهند. دانشجویان و برنامه نویسان آنرا قاپیدند.
و خیلی زود تولید کنندگان تجاری وارد شدند. لینوکس به خودی خود رایگان بود و هست. کاری که این تولیدکنندگان انجام دادند، کامپایل کردن بخش ها و نرم افزارهای مختلف و ارائه آن بصورت یک فرمت قابل توزیع همانند سایر سیستم عاملها بود، تا مردم عادی نیز بتوانند از آن استفاده کنند. اکنون توزیع هایی مانند ردهت، دبیان و زوزه دارای بیشترین سهم کاربران در سرتاسر جهان هستند. با رابطهای گرافیکی کاربر جدید مانند KDE و GNOME، توزیع های لینوکس در بین مردم بسیار گسترش یافتند.
همچنین اتفاقات جالبی با لینوکس رخ میدهد. در کنار PC، لینوکس به روی اکثر پلاتفورمها منتقل شده است. لینوکس تغییر داده شد تا کامپیوتر دستی شرکت 3Com یعنی PalmPilot را اجرا نماید. تکنولوژی کلاستر کردن این امکان را بوجود آورد تا بتوان تعداد زیادی از ماشینهای لینوکس را به یک مجموعه واحد پردازشی تبدیل نمود. یک کامپیوتر موازی. در آوریل 1996 محققین آزمایشگاههای ملی لوس آلاموس از 68 کامپیوتر مبتنی بر لینوکس برای پردازش موازی و شبیه سازی موج انفجار اتمی استفاده کردند. ولی بر خلاف ابر کامپیوترهای دیگر، هزینه آنها بسیار ارزان تمام شد. ابرکامپیوتر خود ساخته آنها با تمام تجهیزات و سخت افزارها 152000 دلار هزینه در بر داشت و این یک دهم هزینه یک ابرکامپیوتر تجاری است. این ابرکامپیوتر به سرعت 16 بیلیون محاسبه در ثانیه دست یافت و به رتبه 315 ام این ابرکامپیوتر جهان دست پیدا کرد و صد البته یکی از پایدارترین آنها بود. پس از سه ماه از آغاز فعالیت، هنوز بوت نشده بود.
بهترین موردی که امروزه برای لینوکس وجود دارد، طرفداران متعصب آن هستند. هنگامی که یک قطعه سخت افزاری جدید ارائه میشود، هسته لینوکس برای استفاده از آن تغییر داده میشود. برای مثال هنگام ارائه پردازنده 64 بیتی شرکت AMD هسته به سرعت چند هفته برای کار با آن آماده شد. اکنون لینوکس بر روی تمام انواع خانواده های سخت افزاری موجود اعم از PC، MAC، Alpha و انواع سخت افزارهای درونه ای قابل اجراست که آنرا برای استفاده در ماشین آلات صنعتی و آلات و ادواتی که نیاز به پردازش کامپیوتری دارند، بسیار مناسب نموده است. لینوکس با همان فلسفه و هدفی که در سال 1991 ایجاد شد، وارد هزاره جدید شده است.
توروالدز، هنوز یک انسان ساده است. بر خلاف بیل گیتر او یک میلیاردر نیست. پس از اتمام مطالعاتش وی به آمریکا رفت تا با شرکت Transmeta همکاری نماید. پس از انجام یک پروژه فوق سری که توروالدز یکی از اعضای فعال آن بود، ترانسمتا پردازنده Cruose را با بازار ارائه کرد. توروالدز هنوز پرطرفدار ترین و مشهورترین برنامه نویس جهان است. در حال حاضر توروالدز ترانسمتا را ترک نموده و با حمایت شرکتهای بزرگ به طور تمام وقت بر روی لینوکس کار میکند.
پس از یک دهه : لینوکس امروز
امروزه لینوکس بیش از یک دهه توسعه را پشت سر گذاشته است و یکی از سریع التوسعه ترین سیستم های عامل به شما میرود. از چند کاربر انگشت شمار در سالهای 1991 و 1992، امروزه میلیونها کاربر از لینوکس استفاده میکنند. IBM که زمانی بزرگترین دشمن جماعت Open Source به شمار می رفت، اکنون سرمایه گذاری عظیمی در زمینه توسعه راه حل های Open Source تحت لینوکس نموده است. در حال حاضر تعداد توسعه دهندگانی که برای افزایش قابلیتهای لینوکس تلاش میکنند، روز به روز افزایش می یابد.
امروزه تعداد زیادی از شرکتها و موسسات حرفه ای تجاری، پشتیبانی از محصولات مبتنی بر لینوکس را بر عهده گرفته اند. اکنون دیگر استفاده از لینوکس در محیطها اداری، پذیرفتن ریسک نیست. از نظر قابلیت اطمینان و پایداری و همچنین حفاظت در برابر انواع ویروسها چیزی بهتر از لینوکس وجود ندارد. با تلاش شرکتهای بزرگی مانند ردهت استفاده از لینوکس در محیطهای تجاری توسعه فراوان یافته و اکنون تعداد زیادی از شرکتهای کوچک و بزرگ در حال استفاده از سرویس دهنده ها و ایستگاههای کاری مبتنی بر لینوکس هستند.
طلوع لینوکس روی میزی (Desktop Linux)
بزرگترین ایرادی که از لینوکس گرفته میشد چه بود؟ قبلا محیط تمام متنی لینوکس، بسیاری از کاربران را از استفاده کردن از آن بر حذر میداشت. با اینکه در استفاده از محیط متنی کنترل کامل سیستم در اختیار شماست، ولی این محیط اصلا برای کاربران عادی سیستمهای کامپیوتری مناسب نیست. محیط های گرافیکی که بر پایه X-Window وجود داشتند نیز پاسخ گوی امکاناتی که سیستم عاملهای گرافیکی مانند ویندوز برای کاربران خود ارائه میکردند، نبودند. ولی از چند سال گذشته این وضعیت در حال تغییر بوده است. اکنون محیطهای گرافیکی حرفه ای مانند KDE و GNOME تصویر لینوکس را کامل کرده اند. این محیطهای گرافیکی اکنون بسیار کاربر پسند و قدرتمند شده اند و وجود این سیستمهاست که امروزه کاربران عادی نیز میتوانند از لینوکس استفاده کنند.
لینوکس در جهان سوم
ورود لینوکس به کشورهای جهان سوم تحولی ایجاد نموده است. قبل از وجود لینوکس کشورهای جهان سومی در زمینه کامپیوتر در سطح بسیار پایین تری قرار داشتند. هزینه سخت افزارها بسیار پایین آمده بود ولی هزینه نرم افزار برای این گونه کشورها همچنان کمر شکن بود. این امر باعث شد تا در بسیاری از این کشورها کپی غیر مجاز نرم افزارها گسترش پیدا کند که باعث میلیاردها دلار خسارت سالیانه میشود. یکی از عمده ترین دلایل این کار پایین بودن درآمد سرانه در این کشورهاست. هنگامی که مجموع درآمد سرانه سالیانه بیش از 200 تا 300 دلار نیست، هیچگاه امکان خرید یک سیستم عامل 100 دلاری وجود نخواهد داشت.
طلوع لینوکس و سایر تولیدات باز متن، این وضعیت را تغییر داده است. این امکان وجود دارد تا بتوان لینوکس را در کامپیوترهای قدیمی 486 و پنتیوم که اکنون در کشورهای توسعه یافته به تاریخ پیوسته اند ولی هنوز در کشورهای درحال توسعه از آنها استفاده میشود، اجرا نمود. همچنین استفاده از نرم افزارهای رایگان بازمتن گسترش یافته تا جلوی هزینه های سرسام آور نرم افزاری این کشورها را بگیرد. امروزه در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین استفاده از لینوکس و نرم افزارهای بازمتن گسترش فراوانی یافته و با استفاده از خصلت ذاتی تغییر پذیری لینوکس، برای استفاده از زبانهای ملی این کشورها سفارشی شده است. امروزه مستندات لینوکس به اکثر زبانهای زنده جهان ترجمه شده اند.
از میزکار تا ابرکامپیوترها
هنگامی که توروالدز لینوکس را ایجاد نمود، این مخلوق جدید، فقط یک اسباب بازی تازه برای هکرها بود. ولی از زمان دستگاههای 386 که نخستین هسته لینوکس بر روی آنها اجرا میشد، لینوکس راه درازی را طی نموده است. یکی از مهمترین استفاده های امروزی لینوکس استفاده از آن در پردازشهای سنگین موازی در ابرکامپیوترهاست. امروزه اکثر ابرکامپیوترهایی که در جهان ساخته میشوند، از لینوکس به عنوان سیستم عامل خود استفاده میکنند.
داستان ادامه دارد
حرکت لینوکس از یک پروزه هکری تا جهانی شدن یک انقلاب شگفت انگیز است. پروزه GNU که در اوایل دهه 1980 توسط ریچارد استالمن شروع شد، توسعه نرم افزارهای بازمتن را رهبری نمود. پروفسور اندرو تاننباوم و سیستم عامل MINIX او مطالعه سیستم عامل ها را از حالت تئوری به عملی تبدیل نمود و در نهایت همت و تلاش توروالدز منجر به تولد لینوکس شد. امروزه لینوکس دیگر یک پروزه هکری به شما نمی رود بلکه یک حرکت جهانی است که توسط میلیونها نفر برنامه نویس بازمتن و شرکتهای بزرگی مانند IBM حمایت میشود. لینوکس در تاریخ کامپیوتر به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین محصولات تلاش بشری باقی خواهد ماند.
توکس پنگوئن : نشان عزیز لینوکس
نشان لینوکس یک پنگوئن است. برخلاف سایر سیستم عاملهای تجاری، این نشان زیاد جدی نیست! توکس نشانگر وضعیت بدون نگرانی حرکت لینوکس است. این نشان تاریخچه بسیار جالبی دارد. لینوکس در ابتدا فاقد هر گونه نشانی بود. هنگامی که توروالدز برای تعطیلات به استرالیا رفته بود، در دیداری که از یک باغ وحش داشت، هنگامی که می خواست با یک پنگوئن بازی کند، پنگوئن دست وی را گاز گرفت و همین ایده ای شد تا از پنگوئن به عنوان نشان لینوکس استفاده شود.
آقا فرشاد فکر کنم منظورم علی جان این بودم که خودمون روش بحث کنیم و دلایلمون رو بگیم نه اینکه کپی پیست کنیم :rolleyes:
البته از اطلاعاتی که قرار دادی ممنون ( ولی حال خوندنش نیست :mrgreen: )
لینوکس توانمند
در طول تاریخ ، با دوره های متفاوتی روبرو بوه ایم در مقطعی از زمان فئودالیسم حرف اول را زده ، بعد ازآن عصر صنعتی مطرح گردید و کشور های مترقی و قدرتمند جهان کشورهایی بودند که از توان صنعتی بالایی برخوردار بوده اند .در این عصر کارتل ها و سرمایه داران با انحصار صنعت خود و حفظ تکنولوژی در حیطه خود و فروش آن در بازارهای جهانی به قدرت و سرمایه دست می یافتند.کشورهایی قدرتمند وپیشرفته محسوب می گردیدند که در این عرصه دارای سرمایه های کلان باشند .با رشد تکنولوژی اطلاعات از اواخر قرن بیستم گذر از عصر سرمایه داری به عصر اطلاعات مطرح گردید .امروزه قدرت و توانایی یک کشور بر اساس دانش و اطلاعات آن ارزیابی می گردد.در این راستا تکنولوژی صنعتی به کشورهای عقب مانده و در حال توسعه که دارای نیروی کار ارزان می باشند انتقال پیدا کرده و کشورهای توسعه یافته در جهت ارتقاء خود در زمینه اطلاعات و تکنولوژی می کوشند.موفقیت ابر قدرتها در ایجاد اطلاعات ، دستیابی به اطلاعات ، سهولت بکارگیری آن و حفظ اطلاعات معیاری است برای برتری آنها در جهان .لذا در این دوران ابزارها و سیستمهایی که قدرت ایجاد وحفظ امنیت داده را داشته باشند ،برتری خود را نسبت به ابزارها و سیستمهای مشابه اعلام نموده اند .لینوکس سیستم عاملی است که برای کاربران آن مولد اطلاعات بیشمار بوده و به دلیل ماهیت Open source خویش به کاربرانش اطمینان لازم در ایجاد امنیت اطلاعات را می دهد .به اعتقاد من لینوکس علاوه بر توانایی های متداول یک سیستم عامل توانایی مشابه یک زبان برنامه نویسی را داراست .برای کاربر پایانی که فقط استفاده کننده از کامپیوتر است ، و یا بهتر است بگوییم استفاده کننده از اطلاعات ایجاد شده است معیار ارزیابی بهتر تعامل کردن با تجهیزات و نرم افزارهای پیش رویش است .امروزه همه ما از محیطهای کاری که کمتر نیاز به دست زدن به صفحه کلید باشد بیشتر لذت می بریم و وقتی پشت کامپیوترهای خود نشسته ایم مایلیم تا ساعتها جز بازی با موش کامپیوتر نیازی به کار دیگر نباشد.امروزه کاربران در هر تخصص و زمینه ای که کار می نمایند نیازمند استفاده از کامپیوتر هستند و مایلند با کمترین دانش نسبت به این علم بیشترین استفاده را از آن ببرند.در حالیکه کار با لینوکس (خصوصا در محیط غیر گرافیکی ) برای این گونه کاربران لذت بخش نیست .برای استفاده از تمام توانایی های لینوکس می بایست مانند یک برنامه نویس C یا Java کار بود .من سالها با C کار کردم و واقعاٌ لذت می بردم .با اینکه همیشه همه قابلیتها را به خاطر نمی سپردم ولی در تولید یک برنامه با اطمینان به اینکه حتماٌ در این زبان یک راهی برای کاری که می خواهم بکنم وجود دارد، جستجو کرده و تابع یا دستور مورد نظرم را می یافتم.به نظر من لینوکس برای کاربران حرفه ایی که مولد و نگهدارنده اطلاعات هستند دنیای به همین بزرگی دارد. لینوکس را بهشت برنامه نویسان نامیدهآاند. برخلاف ویندوز که اکثر ابزارهاى برنامه نویسى روى آنرا باید جداگانه نصب و حتى خریدارى نمایید، لینوکس به همراه تمامى ابزارهاى برنامه نویسى مورد نیاز و با هر زبانى که فکر کنید ارائه مىآشود. کافى است آنرا نصب کنید و کار برنامه نویسىآتان را با ابزارهاى دلخواهتان شروع کنید.
چه کسانی از لینوکس خوششان نمی آید ؟
امروزه در دنیا، خبرگان حرف اول را می زنند. کارها تخصصی و حرفه ای است .کسی ممکن است فقط اوراکل کار خوبی باشد و هیچ چیز در مورد بانکهای اطلاعاتی دیگر یا .... نداند ولی به دلیل خبره بودن در اوراکل برای خود سرمایه ساز خوبی باشد .در کشورهای پیشرفته و صاحبین اطلاعات ، نیاز به نیروهای خبره است .اما در کشورهای مانند کشور ما که فقط شاهد پیشرفت تکنولوژی اطلاعات و استفاده کننده آن هستیم معیار ارزیابی خبره بودن در یک تخصص خاص نیست ، ما می خواهیم از هر چیزی کمی سر در بیاوریم .حتی وقتی برای مصاحبه به یک شرکت مراجعه می کنیم اگر بگوییم : آقا من اوراکل بلدم ، برنامه نویسی Web base هم کردم .Application server هم بلدم نصب کنم ، جاوا هم که نگو ،استادش هستم ،قطعاٌ استخدام خواهیم شد ولی اگر بگوییم آقا تمام عمرم فقط با فلان نرم افزار کار کردم و خدای آن هستم ،شاید خیلی شانس نیاوریم .لینوکس کاربر حرفه ای می طلبد .و به دلیل دنیای بزرگ و دائماٌ در حال رشدی که دارد برای شناخت و بکارگیری همه توانایی های آن می بایست وقت گذاشت .
نیازبه دنیای لینوکس باید داشت !
به همسرم به تازگی یک گوشی موبایل i-mate داده اند و بابت آن بهای زیادی پرداخت شده .قابلیتهای زیادی دارد از جمله :دارای سیستم عامل ویندوز است ، مودم Wireless دارد، بلوتوس دارد، قلم نوری دارد ،بر روی آن نرم افزارهای مختلف مانند IE و Office XP نصب است .کارت حافظه دارد،دوربین عکاسی و فیلم برداری بسیار خوبی دارد .اما متاسفانه همسر من مردیست سنتی و خیلی مایل به بازی با تکنولوژی نیست .تنها استفاده اش از موبایل تلفن زدن است و گاهاٌ SMS فرستادن برای برخی دوستان و اقوام .بعد از 2 روز کار با گوشی جدیدش (واقعاٌ 2 روز)اعلام کرد: پدرم در آمد با این گوشی همه کار میشه کرد جز یک تلفن راحت .و مجدداٌ از گوشی 5 سال پیش خود استفاده می کند .برای او این همه امکانات دست و پاگیر است چون حتی برای یک تلفن ساده باید قلم به دست گرفته ، در ویندوز دنبال دفتر تلفن گشته ، روی لیست Scroll کند تا به شماره مورد نظر برسد و بعد شماره گیری کند و ... .در حالیکه همه اینکارها را با گوشی قبلی حتی در حین رانندگی با فشردن 2 ، 3 دکمه انجام می داد. باید نیازمند توانایی های لینوکس بود تا از کار با آن لذت برد .
چرا لینوکس در مقابل انتظارات کاربرانش کم نمی آورد ؟
از سال 1985 تاکنون شاهد نگارشهای بسیاری از ویندوز بوده ایم .شرکت مایکروسافت با دریافت بازخورد نقطه نظرات کاربرانش جهت بهینه سازی نرم افزار خود اقدام نموده (آقای بیل گیبس خوب می داند که این سرمایه هنگفت را از رضایت مشتریان بدست آورده !!!!) و دست به ایجاد نگارش های جدید می زند.در کشورهایی که قانون کپی رایت در آنها رعایت می شود ، مایکروسافت همواره نسخه جدید خود را تحت نسخه بتا به صورت رایگان در اختیار مشتریان خود گذاشته تا بدین وسیله به دو هدف : رفع Bug های نگارش جدید و میزان رضایت مشتریان از نسخه جدید ، دست پیدا کند .پس از اطمینان از این دو محصول نهایی را ارائه و به فروش می رساند .اما لینوکس اینطور نیست .کاربران حرفه ای و علاقه مند لینوکس هر جا کم و کسری در این سیستم عامل مشاهده می کنند؛ خود در صدد رفع آن بر می آیند و با اضافه نمودن امکانات جدید به آن سعی می نمایند کمبودهای آن را از بین ببرند .در واقع می توان گفت لینوکس کودکی بوده است که کاربرانش آنطور که می خواهند بزرگش کرده و می کنند . تعداد برنامه نویسانى که روى بخشآهاى مختلف سیستمآعامل لینوکس کار مىآکنند، به حدود ??? هزار نفر مىآرسد، در حالى که تعداد کل برنامهآنویسان مایکروسافت کمتر از ????? نفر است. همین، تفاوت کیفیت کار را مشخص مىآکند.شما با سیستمآعامل لینوکس آزاد هستید. لازم ندارید تا از نرمآافزارهاى اختصاصى استفاده کنید و تحت انقیاد آنها در آیید.
لینوکس مهمان نواز تر از ویندوز است
مهمان نوازی سخن عامیانه ایست برای تعریف دو ویژگی قدرتمند این سیستم عامل : یکی مقیاس پذیری و دیگری میزبان تجهیزات مختلف . امروزه شاهد رشد تکنولوژی اطلاعات در تمامی صنایع می باشیم .امروزه کمتر وسیله ای پیدا می شود که به قول عامه دیجیتال نباشد .از لوازم خانگی گرفته تا لوازم پزشکی و مخابراتی واتومبیل و غیره .در صنایع سنگین علم مهندسی ابزار دقیق با تکنولوژی اطلاعاتی گره خورده است و سیستمهای کنترلی در این صنایع همگی دیجیتال است .لینوکس بستر تعامل تولید کنندگان صنایع با تجهیزات تولیدی آنها می باشد. لینوکس را مىآتوان براى انجام وظایف بسیار متعددى بکار گرفت. از دستگاه چک کردن اتصالات شبکه، دیوار آتش، مسیریاب (Router) شبکه، سرویسآدهندهآهاى مختلف مانند وب، بانک اطلاعاتى، فایل، چاپ و...، میزهاى کار (Desktop)، ایستگاهآهاى کارى (Workstations) و... سیستمآعامل لینوکس حتى این امکان را دارد که از آن بتوان به صورت یک سیستم زنده و پرتابل استفاده کرد. به این معنى که کل سیستمآعامل از روى یک دیسک CD اجرا شود و شما آنرا با خودتان جابجا کنید و میزکار و تنظیماتتان را همراه خودتان منتقل کنید. علاوه بر این، این قابلیت براى رفع اشکال و نمایش آن نیز بسیار مفید است.در قسمت قبل گفتم لینوکس در مقابل انتظارات کاربرانش کم نمی آورد به همین دلیل هر وقت تجهیزات جدیدی (انواع Device ها) به بازار عرضه می شود اگر تولید کننده هم به فکر تولید درایور مناسب برای آن تحت لینوکس نباشد ، یک کاربر استفاده کننده از آن که متعهد به لینوکس است برای آن درایور مورد نظر را تولید می کند .
لینوکس در مقابل انحصار
ویندوز محصولی انحصاری است که در دنیا فروشنده منحصر به فردی دارد .در دنیا این اصل است که تولید کنندگان انحصاری چشمداشت بیشتری به سرمایه خریداران دارند و خریداران ناچارند برای تهیه محصول انحصاری هر هزینه ای را به پردازند .ضمن آنکه محصولات انحصاری قابلیت Customize شدن نیز ندارند و استفاده کننده باید با تمام خوبی ها و بدیهای محصول خود را وفق دهد .در حالیکه لینوکس توزیع کنندگان بسیاری دارد و بسته به نیاز می تواند از نسخه های متفاوت آن استفاده کرد .علاوه برآن به دلیل متن باز بودن آن از قابلیت Customize برخوردار است . بدلیل آزاد بودن سیستمآعامل لینوکس، هر گروه یا موسسه تجارى، یک نسخه خاص از آن که به توزیع یا پخش (Distribution) معروف هستند، منتشر ساخته است. این توزیعآهاى مختلف همگى لینوکس هستند، ولى هریک معمولا براى یک یا چند امر خاص مانند سرویسآدهنده، دیوار آتش، میزکار و... طراحى شدهآاند و هریک قابلیتآها و بهینه سازىآها خاص خودشان را به کاربران ارائه مىآکنند. کاربران در این میان آزادى انتخاب زیادى داشته و مىآتوانند چیزى که کاملا نیازشان را برطرف مىآکند، انتخاب کنند. چیزى که در ویندوز نمىآتوان مفهومى براى آن پیدا کرد.
معایب لینوکس!!!
به تازگی دوره آموزشی لینوکس را پشت سر گذاشتم .از آنجا که استاد گرامی همواره از مزایای لینوکس سخن به زبان آورده و پیام کلیه مقالات ارسالی نیز در هواداری از لینوکس بوده است ، بر آن شدم جستجویی در باب معایب لینوکس در اینترنت بنمایم .ابتدا با جستجو در متون فارسی شروع کردم .جالب است که بدانید هر آنچه در این باب یافت شد در وب لاگ ها و فروم ها و نقطه نظرات کاربرانی بود که به نظر می رسید از اینکه در جایی گیر افتاده اند شروع به ناسزا گویی کرده اند .عمدتاٌ صحبتها احساسی بود و چند مورد نیز گله و شکایت از نصب مودم و کارت شبکه در لینوکس و نیز مشکل فارسی .چندین کاربر نظر داده بودند که مگر می شود یک سیستم عاملی که مجانی است در مقابل ویندوزی که صدها دلار قیمت آن است کم نیاورد؟!!!!!
در سایتهای خارجی نیز به دنبال اشکالات لینوکس جستجو کردم.در سایتهای تکنیکال بسیاری در باره این موضوع مطلب بود ولی هر کدام پس از بیان اشکال راه حل آن را بیان کرده بودند و جالب این است که تقریباٌ سایتی یافت نمی شد که در مقابل مشکلات جوابی نیز ارائه نداده باشد.به یاد مقاله ای افتادم که در آن تحت عنوان "یکی از زیباترین دستاوردهای بشری " نوشته شده بود :" لینوکس در سایه همکارى و تبادلات علمى هزاران نفر در سرتاسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همکارى چنان گسترده و زیبا بوده و هست، که به سیستمآعامل لینوکس لقب «زیباترین دستاورد همکارى جمعى بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه لینوکس و بازمتن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش براى بهبود هرچه بیشتر محصولات و «انجام هرکارى که از دستت برمىآآید» است. هرکس که مىآخواهد با این سیستمآعامل کار کند، باید تمامى دیدگاهآها و عقاید قبلى خود را درباره نرمآافزارها و سیستمآعامل کنار گذاشته و با یک دیدگاه جدید و طرز فکر متحول شده وارد دنیاى لینوکس شود! ، زیرا با فرهنگ حاکم متفاوتى روبرو خواهد بود. لینوکس نوید دهنده آزادى است..."
سلام به همگی ....
این 2 تا پست بالا رو دادم تا یه پیش درآمدی برای لینوکس باشه!!!!!!!!!
اول از همه .. خواهش می کنم اگر کسی هم می خواد نظری بده... از کسانی باشه که هر دو سیستم عامل رو استفاده کرده باشه....
من الان یه چند ماهی میشه که لینوکس رو نصب کردم (توزیع سوزه) و واقعا دارم باهاش حال می کنم.... من به همگی پیشنهاد می کنم که لینوکس رو نصب کنند .. تا واقعا یه بار هم شده ...
از مزایای لینوکس دونه دونه می گم (اونائی که خودم تا الان دیدم!!!! نه از این و اون شنیدم)
شما وقتی که توی ویندوز نرم افزار نصب می کنید... هر چه تعداد نرم افزارها بیشتر میشه ... ویندوز سنگینتر عمل می کنه .. یعنی در حقیقت بی چون و چرا رجیستری ویندوز کارکرد اولیه خودشو از دست میده..
ولی توی لینوکس من 40 تا نرم افزار نصب کردم و لینوکس همونطور مثل روز اولش کار می کرد!!!!
لینوکس از نظر گرافیکی خیلی بالاست و در عین حال فشاری که روی کارت گرافیکی وارد می کنه خیلی کمه!!! ولی!!! تازه من یم بینم که نسخه ویستا گرافیکش مثل لینوکس شده!!!!
وقتی شما ویندوز نصب می کنید.. انگار که یه تیکه زمین خشک خریدید و باید روش کار کنید... منظورم چیه؟؟؟؟ یعنی اینکه ویندوز به خودی خود و تنهائی .. مفت نمی ارزه و بهتره بگیم نرم افزاائی که بعدا روش نصب می شن بدرد می خورن!!! ولی شما وقتی یکی از توزیهای لینوکس رو نصب می کنید .. همراه اون یک عالمه نرم افزار وجود داره که می تونید باهاشون هر کاری دلتون می خواد بکنید!!!
و همونطور هم که می دونید .. بهترین سرورها ، سرورهای لینوکس هستند!!!!
تا الان شنیدید که یه ویروس برای لینوکس بنویسن؟؟؟؟ توی اخبارهای کامپیوتری .. 2 تا از پیشرفتهای ماکروسافت میگن 60 تا از حفره های امنیتی که توی خودشو نرم افزاراشه!!!! سیستم عامل لینوکس بر روی پایه ای طرح ریزی شده که ویروس توی اون نمی تونه به زندگی ادامه بده و سیستم رو مختل بکنه!!!!
لینوکس هر دفعه که یه ایرادی پیدا می کنه.. خیلی زود برنامه نویسها درستش می کنند ... ولی ویندوز اگر ایرادی پیدا کنه!!!! حالا حالا باید منتظر بمونی تا اول مایکروسافت قبول کنه که این یه ایراده و اگر هخ وقت داشت یه جورائی درستش کنه (که یکی از سیاستهای ماکروسافت قدبازیه!!)
شما وقتی با ویندوز کار می کنید .. خیلی زیاد پیش میاد که یه نرم افزاری قفل بکنه و یه ایرادی پیش بیاد!!! اونموقعه که ، ویندوز قش می کنه.. سیستم هنگ می کنه و کل صفحه دسکتاپ می ره و بعد از چند ثانیه میاد و به قول خود مایکروسافت: اگر ویندوز تشخیص بده که داره به خودش آسیب می رسونه!!! یا بهتره بگیم شدید قاط زده .. اون صفحه آبی مشهور که چند بار هم آبروی بیل گیتس رو برده میاد!!! ول شما وقتی با لینوکس کار میکنید هیچ موقع دچار همچین مشکلی نمیشید!!! وقتی یه نرم افزاری قفل میکنه.. پنجره مربوط به اون نرم افزار قفل میکنه و دیگه توی کار کل سیستم عامل مشکلی بوجود نمیاد!!!!
ویندوز هر موقع که فایلهای سیستمیش عوض میشه و یا اینکه یه فایل مهم جای فایلهای اصلی مشینه (مثل نصب نرم افزارهای سنگین) می خواد که رستارت بشه!!! و این برای سرورها خیلی مهمه که خیلی کم رستارت بشن!!! ولی توی سیستم عامل لینوکس بعد از نصب هیچ چیزی شما احتیاج به رستارت ندارید چون خودش از داخل خودشو رستارت می کنه!!! حتی یه جا مطلبی خونده بودم که یه سرور لینوکس رو 3 سال دست نزده بودند و یه باز هم ریستارت نشده بود!!!!
هرکسی ، یه نمه... یه نمه فسفر بسوزونه ( به اندازه فسفری که نصف یه گردو داره) می تونه چیزای حیاتی لینوکس مثل نصبش تا کارهای مهم اونو یاد بگیره... ولی لینوکس واقعا برای حرفه ای هاست (البت من خودموقاطی اونا نمی کنم ها) شما هر چی توی لینوکس یاد می گیرید بازم جاداره!!! از سیستهای خصمانه ماکروسافت اینه که همه جیزو مخفی می کنه!!! تو دادن اطلاعات خیلی خصیصه.. یه حالتی سیستم عاملشو طراحی کرده که شما هر چه قدر بیشتر باهاش ور می رید .. اجبارا سیستم عامل خراب میشه!!! یعنی بیشتر دوست داره که شما فقط نرم افزارهارو نصب کنید و مثل یه بچه خوب به فرامین اون گوش بدید و اگر هم خطا بکنی .. جیزتون می کنه!!! ولی لینوکس همون ابتدای کار همه چیزشو رو می کنه و همیشه همراه شماست... از شما ایراد نمیگیره و طوری نیستش که با دستکاریهاتون که از روی کنجکاویه شمارو تنبیه کنه و نذاره که چیزی یاد بگیرین... هر چه قدر بیشتر ازش یاد بگیرین .. بیشتر از شما خوشش میاد و شما هم بیشتر!!!
هر چه قدر از مزایاش نسبت به ویندوز میگی .. کم نمیاری!!! شما اگر برنامه نویس باشد .. دیگه لینوکس براتون بهشته!!! چون باهاش هر کاری می تونید بکنید!!!
تا به حال من کسی رو ندیدم که یکبار لینوکس رو نصب کرده باشه و از اون ناراضی باشه!!! اگر شما کسی رومیشناسید معرفی کیند؟؟؟
چون هر کسی که با لینوکس کار می کنه .... تازه متوجه میشه که (این کجا و آن کجا) کسائی هم که از لینوکس خرده می گیرن .. فقط یه بهانه دارند!!! اونم اینه که نرم افارهای ویندوز بیشتر از مایکروسافته!!!
اولندش که برید و معادل نرم افزاری هر نرم افزاری رو که می خواید پیدا کیند .. لینوکس یه عالمه نرم افزار داره ... یعنی اونقدر که نمی تونید تصورشو بکنید!!! فقط چون به این اسمای نرم افزارها عادت کردید ... می گید که لینوکس نرم افزاراش کمن . به نظر من این الکی ترین ایرادیه که میشه از لینوکس گرفت...
حتما می گید که لینوکس نرم افزارائی مثل نرم افزارای تخصصی برق و الکترونیک نداره!!!! خوب از یه طرف درست میگید .. ولی از یه طرف دیگه ، باید اینو هم بدونید که نرم افزارائی برای لینوکس وجود داره که باهاشون می تونید نرم افزارای ویندوز رو توی لینوکس اجرا کنید .. بدون هیچ دردسری.. از گیم گرفته تا انواع نرم افزارها!!! پس دیگه خواهش می کنم که تا ازتون پرسدن لینوکس خوبه یا بد .. نگین ویندوز .. اونم به خاطر نرم افزاراش... 1- چون در مورد سیستم عامل ازتون پرسیدند نه در مورد نرم افزاراش 2- شبیه سازای ویندوز برای لینوکس وجود داره!!!
بزرگترین ایراد لینوکس می دونید چیه؟؟؟؟؟
شما از موقعی که چشم باز کردید با ویندوز بزرگ شدید و همه جوره با سوراخ سمبه های اون آشنائی دارین!!! ولی لینوکس چون خودش یه دنیای دیگس.... تا بیاید و یاد بگیرید که چی به چیه.... دیگه نمی تونید به اونیکی کاراتون برسید!!!! من الا 1 ماهه که به همین خاطر لینوکس رو پاک کردم ( البته به علت کمبود فضا هم بود)
ولی به همه پیشنهاد می کنم که یه بار هم که شده لینوکس رو نصب کنند و باهاش کار بکنند ... مثل من فقط 5 گیگ از هاردتون رو دلت بکنید و لینوکس رو نصب بکنید!!!! هیچ مشکلی هم پیش نمیاد و هر موقع که لازم شد کاری بکنید ..برید سراغ ویندوز....
البت توزیع سوزه رو به همه توصیه می کنم....
دوست عزیز مطالب بالا تراوشات ذهنی شما بوده و مسلماً همه موارد اون درست نیست :mrgreen:
در مورد آقای بیل گیتس من به شخصه ( و خیلی های دیگه ) خیلی احترام براشون قائلم چون هم تو پیشرفت صنعت IT و کامپیوتر تو دنیا پیشتاز بوده و پولش رو از راه عقلش بدست آورده کسی میتونه به اون خرده بگیره که لااقل یک هزارم دانش اون از دنیای کامپیوتر و IT مطلب بودنه
اینجانب هم ویندوز نصب کردم هم لینوکس ( مکینتاش رو تو یه سیستمی از دوستم باهاش کار کردم چون که کامپیوتر Apple ندارم ) در مورد شبیه سازی برنامه های ویندوز تو لینوکس که مهترین شبیه ساز WinEmulator هستش خیلی از برنامه ها رو نمیتونه شبیه سازی کنه در ضمن زمانی که شما میتونی یه نرم افزار رو توی ویندوز نصب کنی و ازش بهترین بهره برداری رو بکنی اصلاً لزومی نداره مه بری لینوکس و شبیه ساز نصب کنی و این برنامه رو شبیه سازی کنی و بعدش باهاش کار کنی که اون وقت هم معلوم نیست در حالت شبیه سازی آیا تمامی امکانات و کارکردهای برنامه مورد نظر و خروجی اون درست خواهدئ بود یا نه
در آخر باید بگم به نظر من هر کسی به هر سیستم عاملی وارد تره ، کار با اون براش آسان و ساده هستش و بهترین کارایی رو چه به لحاظ نتیجه و چه به لحاظ زمان میتونه از اون استفاده بکنه اگر هم ویندوز رو انتخاب کردید باید نسخه ارجینالش رو بخرید اگر از نسخه های کپی شده 50 سنتی ( 500 تومنی ) استفاده می کنید حق هیچ گونه اعتراضی رو نداره
در ضمن من نه وکیل بیل گیتس هستم و نه ازش پول میگیرم ولی به عنوان شخصی که سال هاست در حوزه کامپیوتر و IT فعالیت میکنه نظراتم رو گفتم
دوستان عزیز لطف کنین اگه مشکلی دارین تو پی ام خصوصی حلش کنین.
از شما دوستان انتظار دارم قوانین سایت رو بهتر از هر کس دیگه ای رعایت کنید.
تمامی پست های نا مناسب شما دوستان حذف شدند.
دوستان عزیز لطف کنین اگه مشکلی دارین تو پی ام خصوصی حلش کنین.
از شما دوستان انتظار دارم قوانین سایت رو بهتر از هر کس دیگه ای رعایت کنید.
تمامی پست های نا مناسب شما دوستان حذف شدند.
با تشکر از هردوتون.
سلام
1.من منظورم این بود که مقایسه بشه حالا از ذهن خودتون یا یه مقاله فرقی نمیکنه
به جای اینکه از اقا فرشاد تشکر کنید که این طور کلی بحث کردند ایراد هم میگیرید؟
2. و اما این مایکرو سافت با این ویندوزش من واقعا متاسفم اینو من نمیگم بزرگان نرم افزار میگن اون از C# که یه کپی خیلی
ماهرانه از java هستشو کلی چیزای دیگه
3. و اما مساله سیدی 500 تومانی واسه کارای آماتور خوبه ولی وقتی شما حرفهای کار میکنید و یه تحلیل از مدار IC که طراحی کردید و Layot اون رو در اوردید
حالا میخواهید بدید واستون بسازن اولین چیزی که میپرسن اینه که از چه لیسانسی واسه این نرم افزار استفاده کردید اینجاست که قدر نرم افزارهای متن باز
پی میبرید
4. خواهش میکنم جبهه نگیرید و یه بحث سالم داشته باشید
در کل لینوکس خیلی بهتر از windows
یه مساله هم در مورد windows که من خودم دقیقا نمیدونم اینه که میگن مایکرسافت واسه امریکا جاسوسی مسکنه واسه
همین هم تو اماکن نظامی از اون استفاده نمیشه
خوب من نمیخوام زیاد خودم رو درگیر این مسائل کنم ، نظر هر کسی برای خودش محترم هستش ...
ولی یه سری توضیحات میدم ببینید اگه کسی از ویندوز خوشش نمیاد و از لینوکس خیلی خوشش میاد و ازش راضیه یه راه حل بسیار عالی هستش
همین الآن درایو ویندوز رو فرمت کنه و فایل سیستم اون رو به فایل سیستم نوع لینوکس تبدیل کنه و یه دونه لینوکس از توزیع های زیاد اون رو نصب
کنه و دیگه اصلاً سراغ ویندوز نره :biggrin: ولی اگه رفت سراغ ویندوز سرش رو بندازه پایین و ازش استفاده کنه و دیگه بهش گیر نده
در مورد #C هم بگم شما اصلاً مجبور نیستید با سی شارپ برنامه بنویسید برید با هر زبانی غیر از زبان های مایکرو سافت برنامه بنویسید چون همشون
کپی هستند و بیل گیتس هم هیچی حالی اش نیست و اون همه دم و دستگاه و سرمایه از راه کپی و اینا بدست اورده
معمولاً ایرانی جماعت ادعا زیاد دارند و اونی که نیست عمل هستش برای همین هم هستش الان اینقدر پیشرفت کردیم و جزو ابر قدرت های صاحب
تکنولوژی های پیشرفته مثل انرژی صلح آمیز هسته ای هستیم اونایی که الآن از ویندوز و مایکروسافت و محصولاتش خوش شون نمی یاد و خودشون
رو صاحب نظر میدونند خوب آستین ها رو بزنند بالا و در همین ایران عزیز اسلامی یه شرکت نرم افزاری ایجاد کنند و OS بنویسند اونم از نوع باز متنش
اگر نمی تونند دیگه اینقدر چیزشون رو به چیز مایکروسافت بند نکنند
در آخر باید بهتون بگم مایکروسافت و هر ابر شرکت نرم افزاری دنیا مطمئن باشید یک ذره توجه هم برای نظرات کاربران ایرانی قائل نیست چون سودی براش
ندارند که هیچ بلکه سراپا ضرر هستند چه شما از مایکرو سافت و محصولاتش خوش تون بیاد و چه نیاد مایکرو سافت جاش رو بر مسند قدرت
صنعت نرم افزار ، کامپیوتر و IT در سراسر جهان محکم کرده و سالانه میلیون ها دلار پول هستش که از این صنعت نصیبش میشه و بیل گیتس هم به عنوان
یکی از ثروتمندترین مردان دنیا ( شاید هم تنها ثروتمند دنیا ) که پولش رو از راه تفکر و مغزش بدست اورده همچنان بر یکه تازی ادامه میده و ببینید درک و فهم
و آینده نگری این بشر رو در پاسخ به این سوال :
خبرنگار : آیا شما حدس می زنید که روزی یک شرکت بتواند مایکروسافت را شکست دهد ؟
بیل : بله ، صد در صد. هر کسی که در هر کجای دنیا و در گاراژ خانه اش یک کامپیوتر دارد میتواند مایکروسافت را شکست دهد ، ولی من امیدوارم این اتفاق
صد سال دیگر بیافتند نه همین فردا!
سلام خوبی کریم جان؟
من هم قبول دارم ما ایرانی ها یه جاهایی ادعای بیخودی داریم ولی فقط بحث این نیست.
آقا در مورد این که آقای بیل گیس انسان باهوشی هست و این هم عاملی بوده که تونسته به این جاها برسه شکی نیست ولی قضیه به این سادگی ها هم نیست. استاد ما میگفت که آقای بیل گیس و مدیر یکی دیگه از سیستم عامل ها (فکر کنم مکینتاش رو میگفت) باهم کار میکردن . ایده اصلی ویندوز مال شرکت مکیناش هست که بیل گیس اون رو کش رفته و بعد با حمایت خفن یک عده :eek: تونست به نام خودش و شرکتش به ثبت برسونه.
نکته مهمی که شاید کسی براش مهم نباشه به جز کسانی که با سیستم های نظامی سرو کار دارن اینه که یه سیستم جاسوسی برای همون یه یک عده در قسمت kernel ویندوز هست که ابدا امکان برداشتنش هم نیست. رسما جاسوسی میکنه. خلاصه اینکه دنیای سیاست به دنیای اقتصاد و ... گره خورده و اگه یه فردی موفق هست عامل موفق بودنش فقط هوشش نیست چیز های دیگه هم هست.
سند حرف اول که استادمون بود(من خودم جایی نخوندم ). سند حرف دوم هم (در مورد جاسوسی) کسی این رو به من گفت که چندین سال برای صنایع دفاع کار میکرد :eek: .
موفق باشید.
شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآی جهاد فیآسبیلآالله.
هجرت، هجرت از سنگینیآهاست و جاذبهآهایی که تو را به خاک میآچسباند.
چکمهآهایت را بپوش، رهآتوشهآات را بردار و هجرت کن.
حرف اول رو قبول ندارم !!! چون فکر کنم عمر win95 خیلی بیشتر از بقیه سیستم عاملهاس....
ولی حرف دوم رو آره ! همونی که شما میگین ولی بازم بر میگرده به هوش بالای ایشون
منم از بیل خیلی خوشم میاد !
دیدگاه