اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی پیرامون لینوکس و برنامه های متن باز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی پیرامون لینوکس و برنامه های متن باز

سلام
    من اصلاً نویز به این مفهومی که شما میگین ندارم!
    فقط کیفیت صدا، اونم فقط وقتی که مثلاً در حال پخش آهنگ هست، پایینه و توش وز وز داره. در بقیه مواقع حتی اگه صدای اسپیکر رو تا آخر ببرم بالا، هیچ نویزی ندارم.

دیدگاه

به احتمال زیاد مشکل از عدم سازگاری ALSA است از OSS اگه داشته باشین استفاده کنین ببینین چه جور میشه.....مشکلتون اگه فقط این باشه قابل حله....از چه توزیعی استفاده میکنین؟
      بهرحال نمیدونم توزیعتون از Gnome استفاده میکنه یا KDE یا... ولی این مسیر یا شبیه اینو برین واسه گنومه...:
      System>Preferences>Sound
      اونجا میتونین اینا رو عوض کنین بسته به اینکه توزیعتون تا چه حد کامل باشه واسه playback احتمالا ALSA و OSS رو دراین بعضی لینوکسها هم درایور آن بورد رو دارن.... یا مثلا Intel 82... بهرحال...امتحان کنین....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید
        نوع درایو ها رو باید چطوری تنظیم کنیم؟ آقای sasan.j توضیحی خیلی مختصر دادند که من چیزی نفهمیدم.
        اگه ممکنه توضیح بدید که این swap و... چی هستن؟
        منظورتون از نوع درایو رو نفهیدم دقیقا چی هست اگه منظورتون نوع فایل سیستم هست توی لینوکس خیلی زیاده...چون سیستم عامل سرور بوده در اصل ولی معروفترینها ext3 و reiserfs و JFS و XFS هست و همینطور ext4 و.... که همشون سیستم فایلهای بسیار پیشرفته ای هستن و در حین نصب مشخص میشن معمولا ext3 پیشفرضه ولی اونای دیگه پیشرفته ترن....

فایل swap هم یه چیزی شبیه کار Virtual Memory توی ویندوز رو میکنه ولی در قالب یه فایل و به شکل سریعتر و منظم تر اصلا سیستم فایل هم نیست در واقع یه فضای پارتیشن نشده شاید بهش نزدیکتر باشه بهرحال اینو موقع نصب در نظر میگیرن تا لینوکس یه فضای مخصوص واسه Virtual Memory داشته باشه و مقدار اونم دو برابر رم میگیرن ولی حداکثر ۱ گیگ یعنی واسه رم ۱ گیگ ۱ گیگ میزارن...اینجور بهینه تره واسه رم ۲ گیگ ۴ گیگ swap لازم نیست واسه همین یه گیگ بیشتر در نظر نمیگیرن.....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadid
          به احتمال زیاد مشکل از عدم سازگاری ALSA است از OSS اگه داشته باشین استفاده کنین ببینین چه جور میشه.....مشکلتون اگه فقط این باشه قابل حله....از چه توزیعی استفاده میکنین؟
          بهرحال نمیدونم توزیعتون از Gnome استفاده میکنه یا KDE یا... ولی این مسیر یا شبیه اینو برین واسه گنومه...:
          System>Preferences>Sound
          اونجا میتونین اینا رو عوض کنین بسته به اینکه توزیعتون تا چه حد کامل باشه واسه playback احتمالا ALSA و OSS رو دراین بعضی لینوکسها هم درایور آن بورد رو دارن.... یا مثلا Intel 82... بهرحال...امتحان کنین....
          سلام
          توزیع من opensuse هست و از kde استفاده می کنم. از طریق ابزار YaST وارد قسمت sound شدم، اما ALSA و OSS نداشت!

دیدگاه

من الان به KDE دسرسی ندارم و احتمالا غیر فعال هم بشم واسه مدتی.....
            اما شما میتونین با سرچ کردن کلماتی مثل Sound Playback و ALSA و OSS و... توی خودتوزیعتون یا توی اینترنت واسه توزیعتون مسیر رو پیدا کنید.
            ضمنا این فروم تخصصی لینوکس ایران هست اینجا هم میتونین مطرح کنین:
            technotux.org
            موفق باشین

دیدگاه

سلام
              مشکلی که تازه کار ها باهاش مواجه ان شامل منم شده اونم نصب مودمه!.من نتیجه scanmodem رو اینجا میزارم دوستان لطف کنن من رو در شناسایی chipset مودم راهنایی کنن:
              قبلش عرض کنم من دو ت مودم دارم یکیش broadband و یکیش هم dial up که فعلا لازمش ندارم.
              http://tabrizblog.persiangig.com/ModemData.txt
              امیدوارم که Conexant نباشه.

دیدگاه

سلام دوستان

امکان وجود اشکال با alsa و نیاز به تعویضش برای حل مشکل یکی از احتمالاته .
                ولی سوا¾ژه alsa و OSS رو داره.
                اقا احسان اگه تو لینوکس رفتم جای دقیقشو بهت میگم.
                این روزا سرم رو یه برنامه ای شلوغه برا همینه که زیاد اینور اونور نمیرم.
                البته به حالت پیشفرض سو|ه اتوماتیک یکی رو انتخاب میکنه که لینوکسم همینو پیشنهاد میکنه.
                به هر حال شرمنده . راهشو حفظ نیستم. باید تو لینوکس برم.
                حالا شما تو yast رو هم دقیق بگرد ببین چیزی پیدا میکنی؟

نتیجه رو بگو.
                Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

دیدگاه

سلام
                  تو yast نبود ولی پیداش کردم. یادم نیست کجا بود! فایده ای هم نداشت. بهترین حالتش همون ALSA بود. به گمونم ایراد از کارت صدا باشه. تو ویندوز هم بعضی وقتا که سیستم رو ری استارت می کنم ، نویز خیلی زیادی داره و البته بعضی وقتا هم بدون نویزبالا میاد! حدس می زنم همون مشکل تو لینوکس گنده تر شده باشه!

دیدگاه

سلام
                    ببین اینجا چه خبره:
                    http://karmak.org/archive/2003/02/Audio-Quality-HOWTO%20for%20Linux.html#cheap

Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

دیدگاه

ُسلام

من میخواستم لینوکس رو نصب کنم، اما موندم که از چه توزیع و از چه ورژنی از اون توزیع استفاده کنم، چیزی که الان خیلی تو فرومهای مختلف به چشمم میخوره Ubuntu هستش(نمدونم چشمم درست میبینه یا نه )،اما تو سایته http://www.ubuntu.com/getubuntu/download چندتا ورژن هست که من نمیدونم کدومش رو دانلود کنم!!! اینم بگم که چیزی که باعث شد که من به سمت لینوکس بیام استفاده از پروژه های موجود در sourceforge هست بنابراین میخواستم ببینم انتخاب Ubuntu انتخاب درستی هست یا نه یا اصلا ربطی به توزیع نداره؟
                      خلاصه اینکه من در زمینه لینوکس صفر کیلومترم اگه میشه کمک کنید!!

ممنون
                      اللهمَ اغفرلیَ الذنوبَ التی تحبسُ الدعاء

دیدگاه

راجع به توزیع نکتهٔ اول اینه که همه لینوکس هستند و نباید خیلی سخت بگیرین در واقع در اینجا شما چندین نوع موتور چندین نوع شاسی و چندین نوع سیستم تعلیق و ترمز و .... دارین هر توزیعی یه گزینش ازیناست، معمولا توزیعها اهداف خاصی رو دنبال میکنن یکی خیلی محافظه کارانه است و یکی کاربرای دسکتاپ رو هدف میگیره یکی خبره های برنامه نویس رو....واسه اینکه به این مفاهیم تسلط پیدا کنین که البته کار ساده ای هست نیاز هست که کمی خودتون رو به آب بزنین بعد از مدتی شنا کردن رو یاد میگیرین و خودتون هر جاشو بخواین سرک میکشین اکثر کاربرای در ابتدای آشنائیشون با لینوکس چند توزیع رو امتحان میکنن این دورهٔ ترانزیشن به خودی خود چیز واجبی نیست ولی باعث میشه کاربر با تجربه ای که از موتورها و سیستم های تعلیق و ... مختلف پیدا میکنه به انواعشون تسلبط پیدا میکنه و در نهایت یه توزیعی رو انتخاب میکنه به قول معروف حساب کار دستش میاد
                        خوب حالا یه سری مفاهیم رو سعی میکنم که باز کنم تا شاید کمکی بهتون بکنه:
                        ۱)Desktop Environment این مفهوم واسه کاربر صرف ویندوز یه کم گنگ هست. کلا DE هدفش ایجاد یک پلتفرم برای اپلیکیشن هاست که شامل GUI و ابزارهائی اختصاصی میشه این ابزارها گاهی واجب و گاهی غیر ضرور هستند مثلا مرورگر وب یه ابزار ضروری واسه DE نیست ولی توی ویندوز IE همواره با DE میاد و همچنین توی خیلی از معادلهای لینوکسیش.....این DE عموما فایل منیجر و تولبار و دسکتاپ و همچنین یه سیستم اجرای برنامه های نصب شده و تم و خیلی از کارهای روزمره کاربر رو برعهده داره یا واسطه میشه....
                        خوب توی ویندوز هم DE داریم که شامل تم ها و تولبار و start menu و دسکتاپ (اینا سطحی بودن) و یه پلتفرم واسه اجرای برنامه ها هم داره ولی توی ویندوز این یکی هست و واسه همین کاربران ویندوز مفهوم DEرو جدای از OS نمیآ‌دونن.....حالا اینور آب ازین محیط های رومیزی چندین تا داریم...یادم نمیره که وقتی این مفاهیم رو واسه یکی از دوستان توضیح دادم گفت آهان فهمیدم یه چیزی تو مایه های تم ولی پیشرفته تر هست :angry: واقعیت اینه که این محیطهای رومیزی اساسا به لحاظ کدهای برنامه نویسی، اهداف و شکل ظاهری متفاوتند.
                        از طرفی این رو هم باید به خاطر بسپارین چون همهٔ اینا متعلق به سیستم عامل GNU/Linux هستند به خوبی با هم کار میکنن مثلا شما میتونین از همه به طور همزمان استفاده کنین و از ابرازهای هریک توی دیگری استفاده کنین خوب حالا میایم و چند تا شونو معرفی میکنم تا وقتی با توزیعهای مختلفی برخورد میکنین این مفاهیم باعث گنگ شدن و سردرگمی نشه....ازینا فقط دوتای اول معروف تر هستند و باقی رو میتونین فعلا skip کنین
                        ۱) محیط Gnome این محیط ابزار و کتابخانه های برنامه نویسی GTK رو فراهم میکنه واسه توسعه نرم افزار (فرضم این بود که با برنامه نویسی آشنائید اینو واسه روشن شدن بیشتر موضوع گفتم خیلی مهم نیست یعنی یه توسعه دهنده نرم افزار با این ابزار GTK بدون سروکله زدن با جزئیات زیاد گرافیک ، دکمه و لیست و فیلد و تب و ... رو ازین کتابخانه استفاده میکنه (مثل LabView ) برنامه حاصل شبیه برنامه های گنوم میشه
                        هدف این محیط، کارائی، پایداری در ساده ترین شکل ممکن هست در واقع گنوم میخواد هدف اولش این باشه که کارائی در وهلهٔ اول باشه یعنی کارکنه دیگه...حتی اگه خوشگل نباشه و دیگه اینکه ساده و پایدار و البته کامل باشه
                        گنوم یه چیزی فراتر از محیط رومیزی هم هست همونطوری که گفتم یه پلتفرم توسعهٔ نرم افزار را هم فراهم میکنه...گنوم بیشتر متمایل به C هست و بیشترش هم با این زبان نوشته شده واسه همین از پایداری خوبی برخوردار هست
                        ۲)محیط KDE این محیط هم میخواد و هم ادعا داره که پیشرفته ترین محیط رومیزی باشه.....در واقع شعار این محیط حداکثر امکانات و تنظیمات و زیبائی است و خیلی هم ادعا داره که کامل باشه الان این محیط که ورژن KDE 4 رو داره توسعه میده که میگن پیشرفته ترین محیط دسکتاپ در بین سیستم عاملها خواهد بود توی همین بخش از فروم تاپیکی هست که ویندوز ۷ رو نشون میده که تازه داره از مفاهیم اولیهٔ KDE که همون Widget هاست استفاده کنه بهرحال این محیط کاملیه قبلنا میگفتن که این محیط بیشتر به ویندوز شبیه هست ولی امروزه دیگه ویندوز دنباله روی این شده...
                        این محیط هم بر اساس کتباخانه QT نوشته شده و دقیقا مثل گنوم علاوه بر یه محیط دسکتاپ یه پلتفرم توسعه نرم افزار هم هست این محیط بیشتر به C++ تمایل داره واسه همین محیط مفصلتری هست ولی یه کم ناپایداریش نسبت به گنوم کمتره (نظر خودم) خیلی از طرفداران این محیط با این حرف موافق نیستن
                        ولی این محیط تازه یه انقلاب رو نه فقط در خودش بلکه در کل مفهوم محیط دسکتاپ شروع کرده واسه همین هنوز کامل نیست یعنی نسخه های جدید این محیط که الان فک رکنم 4.2 هست نسبت به نسخه های قبلی مثل 3.5 میشکه گفت نابالغ هست البته قرار هست توی نسخه ۴.۲ بهتر شده باشه ولی هنوز تا بلوغ دوبارهٔ این محیط وقت هست ضمن اینکه این محیط هم روی هر توزیعی یه مزیتها و معایبی داره همینطور گنوم چون افراد پشت یه توزیع نسبت به یکی ازینا توجه بیشتری دارن و واسه همین روی کانفیگش بیشتر تمرکز میکنن و مشکلات کمتری داره که میگم بعدا
                        ۳)XFCE این محیط تاکیدش روی سادگی و حجم کم و سرعت هست
                        ۴)Enlitenment این محیط تاکید روی طمطراق زیاد هست :mrgreen: :mrgreen:
                        ۵)محیط GnuStep ممکن برخی از دوستان ایراد بگیرن که این محیط به اون معنی هم نیست ولی چرا هست البته فراتر از یه محیط هست و البته چندان هم توصیه نمیشه چون همه چیزش فرق داره از مفهوم و کاربرد راست کلیک بگیر تا....جون آدمیزاد
                        و میحطهای دیگه که اینجا با عکس میتونی ببینی (حدود ۱۶ تا)
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_environment
                        ولی بهتره بری سراغ یکی از دوتای اول
                        چون سوالت راجع به توزیع ها هست دیگه مفهوم خاص دیگه ای که ربط داشته باشه به ذهنم نمیرسه به جز مسئله package management بعد میرم سراغ خانواده های این توزیع ها:
                        خوب واسه نصب توی لینوکس شما راههای زیادی دارین از حرفه ای تا ساده تر از ویندوز (به شرط OK بودن اینترنت یا داشتن مخزن نرم افزار روی دی وی دی و... و خوندن یه مقالهٔآ‌ کوتاه و ساده واسه یادگیری به عنوان هزینهٔ اولیه)
                        راه اساس نصب که پایه همه سیستم عامل هاست، کامپایل کد هست این توی لینوکس خیلی راحت انجام میشه و خیلی هم مفید هست ولی واسه سهل کردن این عمل واسه کاربرها تکنولوژی های متعددی به وجود اومده (فراموش نکنین همه جای لینوکس متنوع و دارای جوانب زیادی است در مقابل شما در ویندوز در یک مسیر خاص منتخب مایکروسافت قرار دارین و جاده خاکی و شوسه زیاد پیدا نمیشه واسه همین توی لینوکس هیچ وقت به انتها نمیرسین همه چیز چندین جور میشه انجام داد اولش سخت به نظر میاد ولی بعدش ویندوز شبیه زندان میشه که ....)
                        خوب حالا کاربر نتازه کار چیکار کنه روشهائی که فراهم شده از کامپایل به اساسی ترین شکل،آ‌کامپایل ساده که توی راهنمای برنامه میاد و معمولا شامل سه دستور configure و make و make install یه جور دیگه کامپایل استفاده از سیستم cmake و بعد ادامه قبلیه و و و
                        اما میدونین اینا بازم واسه تازه کاری که فکر میکنه دستور نوشتن مثل داس هست و متعلق به اون عهد سخته تازه سیستم عاملی مثل لینوکس که ادعای آزادی داره نباید محدود به این روشهای قدرتمند ولی سخت (واسه کسی که صفره) و پایه ای باشه خوب ازین جا به بعد تکنولوژیهای آسان کنندهٔآ‌ زیادی فراهم شده مثل سیستمی که اتوماتیک نصب میشه (راحتتر از ویندوز) به اسم autopackage که همیشه نمیشه واسه بقیه چی؟ چرا نمیشه؟ یه مشکل اینه که برخلاف ویندوز لینوکس یه ماشین با انواع اقسامی متنوعی از قطعات مختلف هست و همیشه یه راه مشخص نداره یعنی نمیسشه فرض کرد سیستم اینجوری هست پس با همین یه پکیج نصب میشه...خوب بالاخره هزینهٔ این آزادی و تنوع رو یه جائی باید پرداخت. واسه همین package manager ها به وجود اومدن که کار کاربر رو ساده میکنن به این شکل که عوض کامپایل از سورس هر خانواده از توزیعها از سیستم های خاص خودش استفاده میکنه مثلا یکی پکیجهای deb یکی rpm داره یکی .....(که البته قابل تبدیل به هم هستن :mrgreen شما با کلیک پکیج رو نصب میکنین تقریبا و نه دقیقا مثل setup.exe خوب یه مشکل دیگه به خاطر همون تنوع و سیستم توسعه پیش میاد و اونم اینکه من برنامه نویس که چرخ رو دوباره اختراع نمیکنم توی برنامه به شدت خیلی خیلی زیادتری از توسعه دهنده های ویندوزی از حاصل کار دیگران که عمدتا هم آزاد هستن استفاده میکنم پس به اونها نیاز دارم اما حوصله ندارم و ضمنا اصلا نمیشه که همواره توی پکیج خودم وابستگی ها یا dependency ها رو هم نصب کنم مثلا شما میخواین یه دیکشنری نصب کنین خوب دستور رو میزنن یا گرافیکی ایراد میگیره که فلان پکیج نیست باید برین اون پکیج رو نصب کنین گاهی در مورد برنامه های پیچیده اونم در صورتی که روی توزیع فقیری اجرا شوند ممکنه شما لازم باشه ۱۰ تا پکیج رو قبلش گیر بیارین و نصب کنین این مصادف هست با :angry: :angry: حتی واسه کاربر حرفه ای اینم راه حل داره واسه برطرف کردن این یه سری سیستم ها و برنامه های مدیریت پکیجها تشکیل شده مثلا واسه پکیجهای .deb از سیستم APT و واسه بسته های RPM از سیستم yum استفاده میشه خوب ازونجائی که هیچ مرز و محدوده ای در لینوکس قاعدتانباید باشه میشه جای اینا رو هم عوض کرد یعنی برنامه apt-get با RPM کار کنه و yum با deb ولی اساس همون اولی بود اینکه کدوم سیستم بسته بندی انتخاب بشه به خصوص واسه کاربر تازه کار خیلی مهم نیست مثلا در هردو مورد yum و apt هرکدوم ویژگی های متمایزی نسبت به دیگری دارن ولی این خیلی نباید مد نظر کاربر تازه کار قرار بگیره ضمن اینکه هر دو این سیستم ها پروسه نصب برنامه رو به شکل گرافیکی حمایت میکنن (نرم افزار synaptic با سیستم apt کار میکنه و yumex به عنوان مثال با yum) شما درین نرم افزارها کافی هست که واسه برنامه یا نیازتون یه جست و جوی ساده توی لیست برنامه انجام بدین بعد کنار اون برنامه رو تیک بزنین و apply کنین خود برنامه بقیه کارها رو تا نصب انجام میده این روش به واقع از ویندوز هم ساده تر هست فقط باید مخزن ها رو بهش معرفی کنی که کار بسیار ساده ایست و اگر اینترنت موجود نبود میشه از مخازن تکمیلی که روی دی وی دی فراهم میشه استفاده کرد کار باهاش ساده س و ظرف کمتر از یک ساعت همه چیزهای لازم رو کاربر میگیره.... خوب هر کدوم از خانواده ها به طور پیشفرض از یکی ازین سیستم هها استفاده میکنند.
                        توزیعهای لینوکس یه چیزی حدود ۱۰۰۰ تاست ولی این مطلب خیلی هم پیچیده نیست وقتی بدونیم خیلی ازین توزیعها نسخه های محلی (مثلا نسخه ای که ایالتی در اسپانیا واسه خودش توسعه میده یا فکر میکنم یکی از ایالتهای جنوبی آلمان هم پشت یکی از توزیعهای مهم باشه که معرفیش میکنم و همینطور چین و برزیل از جمله کشورهائی هستن که توی این زمینه معروف هستن) و نسخه هائی واسه کاربری خاص (مثل نسخه ای مخصوص ابزارهای الکترونیکی و یا نسخه ای مخصوص موزیسین ها و یا نسخه ای مخصوص استودیوهای هالیوود) و یه سری توزیعهای به اصطلاح hobby پس یکم ازین تنوع کنار میره
                        بقیه رو میشه به لحاظ تاریخی به سه خانواده تقسیم کرد:
                        ۱)Slacware که ازین توزیع چندین خانوادهٔ دیگه مشتق شده
                        ۲)Debian
                        ۳) و Gentoo
                        ۴) تعدادی توزیع بی خانواده که کلا اهداف خاصی دارن یا توسط افراد خیلی علاقمند خاصی توسعه داده میشن

خوب گفتم که اولی خودش چند تا مشتق داره واسه همین کل توزیعهای لینوکس رو منهی اون بی خانواده ها حالا از توزیعهای خاص و حکومتی و ... میتونیم بگیم ۵ دسته مهم توی این توزیعها میتونیم انجام بدیم (تا حدی نظرات شخصی خودم رو توی این تیپ دسته بندی اعمال کردم)
                        ۱) Debian
                        این توزیع،آ‌کلا توزیع خیلی مشهوری هست که مشهور به خدای پایداری توی توزیعهای لینوکس هست، طرفدارهای زیادی داره و جزء توزیعهای به اصطلاح استخوان دار لینوکس هست و بخش قابل توجهی از تکنولوژی های این حیطه توسط توسعه دهندهای دور و بر این سیستم عامل انجام میشن (البته واسه همه قابل استفاده است)
                        این سیستم عامل مشهور هست به محافظه کاری چون در اصل واسه سرور توسعه داده میشه واسه همین ورژن پکیجهاش یکی دو تا کمتر از آخرین ورژن هست کلا تا مطمئن نشن به مخازن اضافه نمیشه (البته کاربر میتونه هر کاری بکنه و اونم اینکه مخازن Unstable رو اضافه بکنه و ....) از مشتقات این توزیع میشه به Ubuntu و Parsix و Knoppix و Xandros رو اسم برد.
                        ۲) توزیع RedHat
                        اینم توزیع بسیاری معروفی است که از اسلاک ویر مشتق شده و الان واسه خودش یه سر منشا است این توزیع در سرورها کاربرد زیادی داره و پشتیبانی هم داره و شرکت RedHat پشت این توزیع قرار داره
                        توی ایران و خیلی از کشورهای دیگه معمولا لینوکس رو با این توزیع میشناسن یا بهتره بگیم میشناختن اساس این بسته های این توزیع RPM هست و از ابزار مدیریتی yum استفاده میکنه
                        از پشتیبانی خوبی برخوردار هست و مثل خانوادهٔ دبیان اینم کاربرای زیادی داره و از طرفی چون شرکتی مثل ردهت پشتش هست مدیریت خوبی در توسعه داره (دبیان هم که شرکت خاصی مشخصا پشتش نیست --خلیها ازش حمایت میکنن بازم توسعه اش هیچی ازین کم نداره)
                        از مشتقات این توزیع که بدرد کاربرای رومیزی بخوره Fedora , Mandrake هست البته شاید فدورا رو نشه دقیقا دیگه گفت مشتق این توزیع ..چون خودش مستقل یه جورائی این جهت تاریخی هست
                        ۳)توزیع SUSE
                        اینم یکی از توزیعهای خوب هست که الان دیگه اسمش Open SUSE هست و اساسا یه توزیع آلمانی اسم گرفته چون همونطوری که گفتم یکی از ایالتهای آلمان پشتش هست البته یه شرکت کله گنده توی شبکه به اسم NOVEL هم از حامیان این توزیع هست اینم از مشتقات Slackware هست. و سیستمش فکر میکنم RPM هست و از ابزار مدیریتی YaSt استفاده میکنه
                        ۴)توزیع Slackware
                        اینم یه توزیع قدیمی هست که فکر میکنم ابزار مخصوص به خودش رو داره و هنوز زنده است میگن خصوصیات متمایزی داره ولی نصبش نکردم یه کم میگن واسه کاربر تازه کار مناسب نیست ولی واسه کاربر حرفه ای خیلی مناسبه یکی از مشتقات این توزیع، توزیع لینوکس شریف هست (البته این توزیع واسه ایرانیا شاید مهم باشه....شاید منظورم شریف لینوکس)
                        ۵)توزیع Gentoo
                        اینم یکی از توزیع های قدیمی است و جزء الهه های لینوکس شاید باشه کاربرای این توزیع میگن خیلی حرفه ان....چند سال پیش توی فرومی یکی که نصبش کرده بود میگفت که نصب این توزیع واسه کاربری که بخواد داکیومنتیشن ها رو بخونه حدود یه هفته طول میکشه :wow: واسه کاربر حرفه ای تر توی توزیع هم متوسط سه روز :applause: :applause: چون باید تمام بسته ها کامپایل بشن و دونه دونه به سیستم اضافه بشن این مال کسائیه که ماشینشون رو خودشون میسازن..یه جوارئی سفارشیه :angry:
                        خوب حالا طبق تجربه خودم چند تا ازین توزیع ها رو معرفی میکنم
                        Ubuntu
                        آره این توزیع بین کاربرای ویندوزی معروفترین هست بیشتر از همه توزیعها راجع بهش توی چند سال اخیر شنیده شده، اسپانسر اصلی این توزیع همونی هست که اولین توریست فضائی لقب گرفت...شاتل ورث...گفتم شاید کمک کنه :biggrin: خیلی خوب کاربرای زیاده داره از تازه کار تا حرفه ای اگر بخوایم بگیم یه جورائی میانگین بگیریم خیلی از تازه کارها اینجا میان (حالا احتمالا بعدا یه جاهائی میرن: :icon_razz: )
                        میشه گفت جزء توزیعهائی هست که واسه کاربرای تازه کار توصیه میشه چون داکیومنتیشن های بیشتری داره و فرومهای قویتری (عمده تفاوتش هم همینه)
                        ubuntu از گنوم استفاده میکنه (منظور پیشفرض هست بعدا میشه بقیه رو اضافه کرد مثل بقیه)
                        kubuntu هم همون اوبونتو هست که این پیشفرض با KDE می آید Xubuntu هم هست که پیشفرض با XFCE می آد از بین اینا همون اوبونتو توصیه میشه میگن Kubuntu به پاش نمیرسه ولی فرق خیلی جزئی تر از این حرفهاست من که از بین این سه تا همون اوبونتو رو پیشنهاد میکنم
                        مصب اوبونتو آسون هست مثل خیلی از لینوکس های امروزی دیگه (که نصب فاز جدائی هست) یه جائی خوندم یکی گفته بود مثل نصب Winamp توی ویندوز هست.

Fedora
                        اینم توزیع خوبی هست که فعلا من خودم ازش استفاده میکنم علاوه بر من لینوس تروالدز هم ازش استفاه میکنه بغیر از ما دو تا توی NASA هم ازین استفاده میشه ولی خوب فعلا به عنوان تازه کار بهتره سراغش نریم....نه اینکه حرفه ای هست یا سخت هست نه اختلاف چندانی نداره ولی ازون جهت کم تجربه ای ممکنه ایجاد مشکل کنه هرچند جزءآ‌ توزیعهای پرطرفدار هست و چند سالی هست که دچار تحولاتی به شدت مثبت شده... ولیی اینو فعلا فاکتور میگیریم

Mandrake من ازش استفاده نکردم ولی میگن به طور پیشفرض خوشگلتر از بقیه توزیع هاست (توی همهٔ لینوکس ها همه چیز ممکن هست بحث سر پیشفرض و پسفرضش هست :nice: ) یا حداقل میگن به زیبائیش بیشتر از بقیه توزیع ها بها داده میشه
                        میگن که ممکنه به وسعت توزیعهای مطرح تر (واسه کاربر ویزاردی تازه کار) نباشه

Knoppix به نظر من نه فقط پدر دیسک زنده است (مطمئن نیستم اولین دیسک زنده بوده باشه ولی مطمئنم اولین مشهور دیسکهای زنده توی لینوکس بود) بلکه خدای این امر هست (رابطه ش رو با Kanotix دقیقا گاهی ندارم)
                        توی این توزیع هم ویژگی های خاصی هست عموما دیسک زنده بهتر ازین ندیدم نمیدونم این چند سال اخیر روندش چه جور بوده اما پیشنهاد بهتر از این واسه کاربر تازه کار ایرانی دارم

اجازه بدین یه کم از بعضی از توزیعها فاکتور بگیرم....
                        راجع به شریف لینوکس اگر تونستین از یکی که داره گیرش بیارین بد نیست حسنش این هست که کاملا بومی سازی شده ولی پولی هست به نظر من توزیع موفقی نبود ....
                        اما
                        Parsix
                        اینم یه توزیع خوب ایرانی است....در واقع این به شکل آزاد و توسط افرادی علاقمند توسعه داده شد که نتیجه اش بارها از پروژهٔ یک میلیاردی شریف لینوکس که دولت پشتش بود بهتر بود (البته دعوای پشت ای هست که الان مممکنه بعضی از دوستان به من ایراد بگیرن که اون پروژه که فققط این نبود و.....)
                        اینم از مشتقات Debian هست و بر اساس همون سیسم کار میکنه
                        هم میشه به عنوان دیسک زنده ازش استفاده کرد و بعد اگر کاربر دوست داشت از توی خود همون دیسک زنده نصبش کنه
                        من نسخه های اخیرش رو نصب نکردم ولی شاید نصبش از جهاتی سخت تر و از جهاتی ساده تر از اوبونتو باشه
                        این توزیع به خاطر اینکه در ایران توسعه داده شده از جهاتی کار کاربر ایرانی رو سهل تر میکنه
                        حالا میخوام با توجه به آشنائی نسبی دو توزیع رو بهتون معرفی و پیشنهاد کنم واسه شروع (بعد از کسب تجربه با لینوکس میتونین یه چرخ حسابی بینشون بزنین و متوجه بشین که آنچنان فرقی هم نمیکنن)
                        اوبونتو و پارسیکس که هردو از Gnome استفاده میکنن و ازین جهت ممکنه باعث بشه در نگاه اول با گنوم آشنا بشین تا KDE ولی به نظرم ایندو بهتر هستن واسه کاربر تازه کار
                        من یه کم تجربه م با ایندو قدیمی شده (حدود ۶ ماه) ولی درکل میتونم بگم که سرعت پارسیکس از اوبونتو بهتر بوده
                        و هرچند هر دو از گنوم استفاده میکنن اما پارسیکس به خاطر استفاده از کانوتیکس(و یه جوارئی knoppix) از لحاظ کانفیگ بهتره
                        چیزی نیست که نشه توی هردو نصب نکرد هر دوی یه جوارئی از پکیجهای دبیان استفاده میکنن اما شاید اوبونتو به خاطر مقالات و پشتیبانی بهتر راحتتر باشه ازین جهت.
                        حسن پارسیکس اینه که در حالت دیسک زنده که احتیاجی به نصب نیست راحتتر از اوبونتو سخت افزار رو میشناسه و سریعتر هست (تجربهٔ من اینطور بوده) و دیگه اینکه به طور پیشفرض فارسی رو داره و امکان تشخیص ویندوز و شناسائی اتوماتیک پارتیشنهای ویندوزی به خصوص NTFS
                        ای توزیع در مورد مشکلات معمول ایرانیا کلا بهتر هست. شاید دوستانی که الان از نسخهٔ 9.0.4 (فکر کنم) اوبونتو استفاده میکنن و همینطور 2.1 پارسیکس بتونن به شکل عملی تر راهنمائیتون کنن
                        یکی ازین دو رو انتخاب کن و سوالاتتون رو بپرسین
                        اگر بتونین توی لینوکس اینترنت داشته باشین کار با لینوکس به مراتب ساده تر و لذت بخش تر میشه
                        امیدوارم دایال پ با WinModem نداشته باشین

دیدگاه

خودمونیم پست طولانی شد اما در حالت کلی لازم بود
                          یکی از مشکلات کاربرای ویندوز حین اومدن به سمت لینوکس و امتحانش همین مفاهیم هست که قبلا توی ویندوز نبوده واسه همین یه کم گیج کننده میشه بهرحال این مفاهیم توی انتخاب توزیع کمک کننده است.
                          آقای hrhgroup منظورتون از Sourceforge چی هست؟
                          چون اونجا پروژه ای ایجاد کردید میخواید از لینوکس استفاده کنید؟
                          اگر به محیط KDE تمایل بیشتری داشتین اونرو با Open Suse امتحان کنید چون توسعه دهنده هاش روی KDE بیشتر تمرکز دارن و کلا توزیع خوبی هست و کاربراش هم زیاد هستن (البته توی ایران نه)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadid
                            خودمونیم پست طولانی شد اما در حالت کلی لازم بود
                            یکی از مشکلات کاربرای ویندوز حین اومدن به سمت لینوکس و امتحانش همین مفاهیم هست که قبلا توی ویندوز نبوده واسه همین یه کم گیج کننده میشه بهرحال این مفاهیم توی انتخاب توزیع کمک کننده است.
                            آقای hrhgroup منظورتون از Sourceforge چی هست؟
                            چون اونجا پروژه ای ایجاد کردید میخواید از لینوکس استفاده کنید؟
                            اگر به محیط KDE تمایل بیشتری داشتین اونرو با Open Suse امتحان کنید چون توسعه دهنده هاش روی KDE بیشتر تمرکز دارن و کلا توزیع خوبی هست و کاربراش هم زیاد هستن (البته توی ایران نه)
                            سلام

خیلی ممنون از توضیحاتتون. باید بگم که نصفش رو فهمیدم و نصفشم هم ان شالله بعدا میفهمم.
                            خوب پس با این اوصاف بهتره من با همین Ubuntu شروع کنم. راشتش الان تو سایت http://www.ubuntu.com/getubuntu/download دو نسخه برای دانلود هست (البته احتمالا n تا دیگه هم هست!!) حالا کدومش رو من باید دانلود کنم؟ 8.10 یا 8.04 از این نظر میپرسم که میخوام یک ورژنی رو دانلود کنم که اگه به اشکال برخوردم بتونم تو فروم سوال کنم،یعنی یک ورژنی که اکثرا از اون استفاده میشه.

نکته دیگه در مورد Sourceforge اینکه من باید برای پروژه ام روی پردازش ویدئو کار کنم، بعد از جستجوهای زیاد دیدم بسیاری از چیزهایی که من قراره خودم بنویسم بصورت آماده بصورت پروژه های متن باز در Sourceforge وجود داره، و از اون جهت که من تا الان فقط با ویندوز کار کردم دیدم که از این پروژه ها و نحوه ی استفاده اش سر در نمیارم،برایه همین، این نیاز باعث شد که برم به سمت لینوکس! البته خیلی جاها دیدم که نحوه ی استفاده از این پروژه ها رو در محیط ویندوز توضیح دادن،ولی اینجور که من برداشت کردم این کار، کارِ زیاد راحت و به عبارت بهتر اصولی نیست (نمدونم برداشتم درسته یا نه).

یک سوال دیگه اینکه، آیا در لینوکس محیط برنامه نویسی مثلا Visual Studio وجود داره؟ منظورم اینه که میشه برنامه های Visual نوشت؟ البته قاعدتا باید بشه،ولی خوب میخواستم بدونم چجوریه؟ ممنون از راهنمایی هاتون.

دیدگاه

بله بعدا هم میتونین بقیه ش رو متوجه بشید اگه یه کم که جلو رفتین و حوصله داشتین یه بار دیگه بخونین بهتره

راجع به sourceforge نمیآ‌دونم چه چیزی دقیقا توی اون پروژهآ‌ها واسه کار کردن با ویندوز چندان راحت و اصولی نبوده ولی در کل این سایت هر چند میزبانی بیشتر واسه لینوکس هست ولی عملا جهت گیری خاصی نداره اما متن باز بودن پروژه ها توسط افرادی انجام میشه که عموما جهت گیری لینوکسی دارن دلیلش مسائل فنی هست یعنی هر کسی تا وقتی که بتونه و آسون تر و .... باشه لینوکس رو ترجیح میده دلایل متعددی داره که اگر خواستین بحث میکنم ولی کلی میشه گفت (متن باز بودن و قابلیت انعطاف زیاد توی لینوکس و آزادی کاربر و....)
                              از طرفی دیگه برخی ازینا هم به خاطر استفاده از تکنولوژی هائی هست که اساسا توی جامعه لینوکس توسعه داده شدن و به عنوان یه مسئلهٔ جانبی به ویندوز پورت شدن مثلا تکنولوژی های مبتنی بر پایتون همینطور استفاده از ماشین های مجازی و جاوا در لینوکس بهتر جواب میده ... بهرحال امیدوارم انگیزه کافی داشته باشین واسه تست کردن لینوکس....

راجع به نسخه الان فکر میکنم که اوبونتو نسخهٔ ۹.۰۴ رو کاندید کرده واسه انتشار (هر ۶ ماه یه نسخه میاد) اگر راجع به ورژن خواستین و بحثش بیشتر توضیح میدم ولی در همین حد فعلا میگم که خیلی نگران نباشین این مثل اختلاف ویندوز ۹۸ و XP نیست .... از ۸.۰۴ تا ۸.۱۰ فکر میکنم یه سری رفع اشکال قرار داره بهتره آخرین ورژن رو انتخاب کنید آخرین ورژن رسمی ۸.۱۰ هست احتمالا و به زوردی ۹.۰۴ می آید مشخص نکردین که اینترنت دارین؟آ‌ و به چه شکلی؟ اما اگر از ADSL استفاده میکنید به راحتی میتونین از هر ورژن به روژن دیگه پدیت کنید یعنی کلا پکیج به پکیج به شکل پیوسته میشه پدیت کرد....
                              باید به یه سری چیزها عادت کنید مثلا توی ویندوز ، این سیستم عامل فقط واسه یه معماری خاص (X86) بیرون میاد ولی لینوکس طیف وسیعی از سخت افزار و پلتفرم ها رو داره به ۶۴ و ۳۲ بیت هم دقت کنید (اگر سیستمتون مبتنی بر معماری X86 هست که معمولا اینطوره و پردازده هم اینتل i386 و i686 واسه معماری سیستم شماست واسه AMD هم i586)
                              راجع به ساپورت هم نگران نباشین هر نسخه ای باشه ساپورت افراد رو میتونین داشته باشیk ضمن اینکه ۹۰ درصد از ورژن ۸ به بالا استفاده میکنن. ضمنا اینطور که توی سایت ایرانی اوبونتو دیدم ۴ روز به انتشار رسمی نسخهٔآ‌ جدیدتر 9.04 مونده پس میتونین صبر کنین اگرهم وضعیت اینترنتتون روبه راه هست که مشکلی نیست هر وقت خواستین به پدیت میکنین.

بله محیط ویژوال وجود داره ولی واسه .NET فکر میکنم یه پروژه هست به اسم MONO ولی فکر نمیکنم به خوبی خود محصول مایکروسافت باشه..... میگن لینوکس بهشت برنامه نویس هاست ولی من برنامه نویس نیستم شما به خیلی از ابزارهای قدرتمند دسترسی دارین IDE های خوبی هم وجود داره ولی اینکه وضعیت زبانهای مایکروسافتی اونجا چطور هست نمیدونم (وضعیت C و جاوا و پایتون و حتی فرترن و... خیلی بهتره ولی C# , VB :question: ) بهتره اطلاعات دقیق تر رو از یه فروم یا کانال برنامه نویسی بپرسی

ضمنا بهتره از سایتهای ایرانی هم استفاده کنید
                              همچینی انجمن های محلی توی شهری که هستین توی اکثر مراکز استانها لاگ های محلی به وجود اومدن که میتونن حتی در یه مراسم حضوری کمکتون کنن (لاگ : Linux User Group)
                              http://ubuntu-ir.org/

دیدگاه

سلام

بازم ممنون از پاسختون.
                                اینترنت 128 ADSL دارم، اگر هم بتونم رو لپ تاپ نصب کنم میتونم به اینترنت 10 مگ دسترسی داشته باشم،یعنی کلا از این نظر مشکلی نیست!
                                یک نکته دیگه منظورم از Visual این بود که شما بتونین یک برنامه تو محیط لینوکس بنویسین که مثلا مشابه ویندوز فرم و Button و Textbox و ... از اینجور چیزا داشته باشه، نه اینکه برنامه ای بنویسین که بشه تو ویندوز ازش استفاده کرد. نمدونم تونستم منظورم رو بگم یا نه!؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X