اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت درایور LED

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت درایور LED

درود بر همه
    چندتا لامپ ال ای دی سقفی الیت هست که درایورشون سوخته .. قصد دارم با ساختن پل دیود این لامپها رو دوباره راه اندازی کنم
    بعد از تحقیقات این رو میدونم که باید پل دیود بهمراه خازن سرامیکی ۴۰۰ ولت یک میکرو فاراد‌ و مقاومت یک مگا اهم و یک خازن ۶۰ ولت بسته بشه تا یک جایگزین بجای درایور لامپ بشه

ولی چندتا سوال دارم که اگر پاسخ بدید سپاسگزار میشم

میزان حجم خازن ها اگر بیشتر بشه مشکلی پیش میاد ؟ مثلن خازن ۴۰۰ ولتی بجای یک میکروفارا‌د .. 4.7 میکروفاراد یا بیشتر باشه اوکی هست ؟ خازن پلی استر باشه یا الکترولیتی ؟؟

برای پل دیود چطور ؟ باید چند آمپر باشه ؟ لامپی که دارم 18 وات هست .. اگر پل دیود 2 یا 3 آمپر استفاده کنم مناسبه یا باید از آمپر های بالاتر استفاده کنم ؟ بخاطر گرمای کمتر این سوال رو میپرسم .. و پرسش آخر .. پل های دیود که مثلن 1000 ولت هستن .. این ولتاز بالا مشکلی برای این لامپ بوجود نمیاره ؟

روی پاور ال ای دی اصلی لامپ هم نوشته 75 تا 90 ولت که نمیدونم میشه لا این روش درایور ساخت یا نه

موفق باشید
    جدیدترین ویرایش توسط mbhgbn; ۰۳:۵۶ ۱۴۰۲/۱۱/۰۱.

نوشته اصلی توسط mbhgbn نمایش پست ها
    درود بر همه
    چندتا لامپ ال ای دی سقفی الیت هست که درایورشون سوخته .. قصد دارم با ساختن پل دیود این لامپها رو دوباره راه اندازی کنم
    بعد از تحقیقات این رو میدونم که باید پل دیود بهمراه خازن سرامیکی ۴۰۰ ولت یک میکرو فاراد‌ و مقاومت یک مگا اهم و یک خازن ۶۰ ولت بسته بشه تا یک جایگزین بجای درایور لامپ بشه

ولی چندتا سوال دارم که اگر پاسخ بدید سپاسگزار میشم

میزان حجم خازن ها اگر بیشتر بشه مشکلی پیش میاد ؟ مثلن خازن ۴۰۰ ولتی بجای یک میکروفارا‌د .. 4.7 میکروفاراد یا بیشتر باشه اوکی هست ؟ خازن پلی استر باشه یا الکترولیتی ؟؟

برای پل دیود چطور ؟ باید چند آمپر باشه ؟ لامپی که دارم 18 وات هست .. اگر پل دیود 2 یا 3 آمپر استفاده کنم مناسبه یا باید از آمپر های بالاتر استفاده کنم ؟ بخاطر گرمای کمتر این سوال رو میپرسم .. و پرسش آخر .. پل های دیود که مثلن 1000 ولت هستن .. این ولتاز بالا مشکلی برای این لامپ بوجود نمیاره ؟

روی پاور ال ای دی اصلی لامپ هم نوشته 75 تا 90 ولت که نمیدونم میشه لا این روش درایور ساخت یا نه

موفق باشید
    سلام و درود،
    نکته مهم اینکه اسم واقعی خازن مورد نظر سرامیکی نیست و پلی استر هست.
    که متاسفانه به علت آموزش های اشتباه چند سایت به این شکل جا افتاده.
    در برق ایران ( که عموما ۲۳۰ ولت ۵۰ هرتز هست ) هر میکروفاراد خازن تقریبا ۷۰ میلی آمپر از خود عبور میده.
    و باید بر همین اساس ظرفیت خازن پلی استر رو انتخاب کنید.
    ظرفیت بیشتر خازن پلی استر باعث اضافه جریان LED و سوختن اونها میشه.
    با توجه به اینکه از مدار زیر ۱ آمپر جریان عبور می‌کنه ، پل دیود ۱ آمپری هم کافی هست.

ضمنا باید در خروجی از خازن صافی الکترولیت استفاده بشه.
    در مورد خازن الکترولیت صافی هر چه ظرفیت خازن بیشتر باشه بهتر هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

سلام و درود،
      نکته مهم اینکه اسم واقعی خازن مورد نظر سرامیکی نیست و پلی استر هست.
      که متاسفانه به علت آموزش های اشتباه چند سایت به این شکل جا افتاده.
      در برق ایران ( که عموما ۲۳۰ ولت ۵۰ هرتز هست ) هر میکروفاراد خازن تقریبا ۷۰ میلی آمپر از خود عبور میده.
      و باید بر همین اساس ظرفیت خازن پلی استر رو انتخاب کنید.
      ظرفیت بیشتر خازن پلی استر باعث اضافه جریان LED و سوختن اونها میشه.
      با توجه به اینکه از مدار زیر ۱ آمپر جریان عبور می‌کنه ، پل دیود ۱ آمپری هم کافی هست.

ضمنا باید در خروجی از خازن صافی الکترولیت استفاده بشه.
      در مورد خازن الکترولیت صافی هر چه ظرفیت خازن بیشتر باشه بهتر هست.
      بله درست میفرمایید ..

توی خود سایت فروش ای سی ای که میگشتم متوجه شدم که اشتباه کردم و پایین متن اصلاحش کردم ولی اول متن که نوشته بودم رو یادم رفت اصلاح کنم

خب پس خازن پلی استر حتمن 1 میکروفاراد باشه ولی خازن خروجی الکترولیتی هر چند میکروفاراد بیشتر بهتر

و یک سوال .. خازن الکترولیتی خروجی چند ولت باشه ؟؟ توی ویدیو ها دیدم حداکثر 63 ‌ولت میذارن .. آیا برای برای یک لامپ ال ای دی 18 وات که درایور ش 75 تا 90 ولت دی سی بوده .. کافیه ؟؟

دیدگاه

بله درست میفرمایید ..

توی خود سایت فروش ای سی ای که میگشتم متوجه شدم که اشتباه کردم و پایین متن اصلاحش کردم ولی اول متن که نوشته بودم رو یادم رفت اصلاح کنم

خب پس خازن پلی استر حتمن 1 میکروفاراد باشه ولی خازن خروجی الکترولیتی هر چند میکروفاراد بیشتر بهتر

و یک سوال .. خازن الکترولیتی خروجی چند ولت باشه ؟؟ توی ویدیو ها دیدم حداکثر 63 ‌ولت میذارن .. آیا برای برای یک لامپ ال ای دی 18 وات که درایور ش 75 تا 90 ولت دی سی بوده .. کافیه ؟؟
        خیر نگفتم که خازن پلی استر حتما باید ۱ میکروفاراد باشه ، بلکه باید بر اساس جریان مورد نیاز LED ها ظرفیت خازن انتخاب کنید.
        برای مثال اگر ۱۴۰ میلی آمپر لازم دارن خازن ۲.۲ میکروفاراد لازم هست.
        و بنظر با مشخصات اعلامی خازن ۲.۲ میکروفاراد لازم هست.

به این دلیل که LED های مورد نظر با 75 تا 90 ولت کار میکنن پس خازن انتخابی حداقل باید ۱۰۰ ولتی و ترجیحا ۱۶۰ ولتی باشه.
        با ظرفیت حداقل ۲۲ میکروفاراد.

ضمن اینکه پیشنهاد میکنم در آخر با فاز یا نول ورودی یک مقاومت ۱۰ الی ۳۳ اهمی ۱ وات سری کنید تا هم به عنوان فیوز عمل کنه و هم جریان لحظه ای رو محدود کنه.

دیدگاه

خیر نگفتم که خازن پلی استر حتما باید ۱ میکروفاراد باشه ، بلکه باید بر اساس جریان مورد نیاز LED ها ظرفیت خازن انتخاب کنید.
          برای مثال اگر ۱۴۰ میلی آمپر لازم دارن خازن ۲.۲ میکروفاراد لازم هست.
          و بنظر با مشخصات اعلامی خازن ۲.۲ میکروفاراد لازم هست.

به این دلیل که LED های مورد نظر با 75 تا 90 ولت کار میکنن پس خازن انتخابی حداقل باید ۱۰۰ ولتی و ترجیحا ۱۶۰ ولتی باشه.
          با ظرفیت حداقل ۲۲ میکروفاراد.

ضمن اینکه پیشنهاد میکنم در آخر با فاز یا نول ورودی یک مقاومت ۱۰ الی ۳۳ اهمی ۱ وات سری کنید تا هم به عنوان فیوز عمل کنه و هم جریان لحظه ای رو محدود کنه.
          بسیار هم عالی
          اون قسمت پلی استر متوجه نشده بودم .. الان اوکی شدم
          بله روی درایور ش نوشته 120 میلی آمپر .. پس همون 2.2 مناسب هست

حتمن اون فیوز مقاومتی هم میذارم .. سپاس از راهنماییتون

دیدگاه

بسیار هم عالی
            اون قسمت پلی استر متوجه نشده بودم .. الان اوکی شدم
            بله روی درایور ش نوشته 120 میلی آمپر .. پس همون 2.2 مناسب هست

حتمن اون فیوز مقاومتی هم میذارم .. سپاس از راهنماییتون
            بله همون ۲.۲ میکروفاراد مناسب هست.
            البته همیشه محض احتیاط بهتر هست جریان کمتری اعمال بشه تا طول عمر LED ها طولانی تر بشه، به همین علت پیشنهاد میکنم از خازن 1.5 یا 1.8 میکروفاراد استفاده کنید.

دیدگاه

بله همون ۲.۲ میکروفاراد مناسب هست.
              البته همیشه محض احتیاط بهتر هست جریان کمتری اعمال بشه تا طول عمر LED ها طولانی تر بشه، به همین علت پیشنهاد میکنم از خازن 1.5 یا 1.8 میکروفاراد استفاده کنید.
              سلام دوباره
              یکسری cob خریدم که ۱۲ ولت و ۵۰ وات هستش یعنی میزان آمپر ش معادل ۴۱۰۰ میلی آمپر میشه و از اونجایی که گفتید هر ۷۰ میلی آمپر معادل یک میکرو فاراد در نظر بگیریم .. اینجا برای این ماژول چیزی در حدود ۵۸ میکروفاراد میشه
              خب خازن پلی استر با این میزان ظرفیت نداریم .. آیا میتونم بجاش از خازن الکترولیتی استفاده کنم ؟؟

مثلن خازن الکترولیتی ۴۵۰ ولت ۴۷ میکروفاراد ؟؟ اگر نه .. پیشنهادتون چیه ؟؟

اون خازن دوم که به قسمت دی سی میدیم چطور ؟؟ اینحا ماژول ۱۲ ولت داریم ‌‌ .. چه میزان خازنی باید بذارم ؟؟

موفق باشید
              جدیدترین ویرایش توسط mbhgbn; ۰۴:۱۴ ۱۴۰۳/۰۲/۰۳.

دیدگاه

الیدی cob اونم با این توان بالا باید درایور ویژه ی خودشو داشته باشه
                اگرم نمیخواید اینکارو بکنید تعویضش کنید با cobهای بدون درایور که در اصل یک درایور ساده ی داخلی دارن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Electr0nics نمایش پست ها
                  الیدی cob اونم با این توان بالا باید درایور ویژه ی خودشو داشته باشه
                  اگرم نمیخواید اینکارو بکنید تعویضش کنید با cobهای بدون درایور که در اصل یک درایور ساده ی داخلی دارن
                  نه انواع dob و cob ها رو دارم چه بذون درایور و چه اونهایی که باید براشون درایور گذاشت .. با توان های مختلف .. از سر علاقه و کنجکاوی دوست دارم کارهای الکترونیکی و الکتریکی انجام بدم .. اطلاعاتم بالا بره .. دو روزه درگیر اینهم که آیا اینها رو هم میشه به برق مستقیم وصل کرد یا نه (انواع مبدل و منبع تغذیه دی سی هم ساختم و روشنشون کزدم ولی خب چه کنم .. کنجکاویه دیگه ) پس این مورد بهتره همون ماژول dob یا cob بدون نیاز به درایور بذارم
                  سپاس از شما

دیدگاه

سلام دوباره
                    یکسری cob خریدم که ۱۲ ولت و ۵۰ وات هستش یعنی میزان آمپر ش معادل ۴۱۰۰ میلی آمپر میشه و از اونجایی که گفتید هر ۷۰ میلی آمپر معادل یک میکرو فاراد در نظر بگیریم .. اینجا برای این ماژول چیزی در حدود ۵۸ میکروفاراد میشه
                    خب خازن پلی استر با این میزان ظرفیت نداریم .. آیا میتونم بجاش از خازن الکترولیتی استفاده کنم ؟؟

مثلن خازن الکترولیتی ۴۵۰ ولت ۴۷ میکروفاراد ؟؟ اگر نه .. پیشنهادتون چیه ؟؟

اون خازن دوم که به قسمت دی سی میدیم چطور ؟؟ اینحا ماژول ۱۲ ولت داریم ‌‌ .. چه میزان خازنی باید بذارم ؟؟

موفق باشید
                    درود ، در چنین مواردی درایور خازنی نمیتونه جوابگو باشه و لازمه از درایور سویچینگ استفاده بشه.

دیدگاه

درود ، در چنین مواردی درایور خازنی نمیتونه جوابگو باشه و لازمه از درایور سویچینگ استفاده بشه.
                      یه سوال دیگه ... آیا میتونم برای ال ای دی های معمولی که با همین درایور خازنی راه میندازم بجای خازن پلی استر از همون خازن الکترولیتی استفاده کنم ؟؟ چون ولتاژ و ظرفیت های مشابه همدیگه دارن

البته فکر کنم کیفیت پایین میاد چون تحقیق کردم پلی استر پایداری بیشتری داره
                      ولی اگه عمر کمتر باشه ولی کارایی همون باشه الکترولیتی بذارم بهتره چون جای کمتری میگیره !

اگر پاسخ بله هست .. آیا معادل همدیگه هستن ؟ یعنی خازن الکترولیتی ۴۰۰ ولت هر یک میکروفاراد برای ۷۰ میلی آمپر هست ؟

و یه سوال دیگه اگر ولتاژ بالاتر بره مثلن ۴۵۰ ولت ولی ظرفیت خازن ثابت بشه چی ؟؟ چون جدیدن کلی درایور از توی ال ای دی ها دراوردم .. بعضی هاشون خارن ۴۵۰ ولتی دارن ! و یا برای یه لامپ ۱۲ واتی .. خازن الکترولیتی ۴۰۰ ولت ۴.۷ میکرو فارادی داره
                      جدیدترین ویرایش توسط mbhgbn; ۰۷:۳۹ ۱۴۰۳/۰۲/۱۱.

دیدگاه

یه سوال دیگه ... آیا میتونم برای ال ای دی های معمولی که با همین درایور خازنی راه میندازم بجای خازن پلی استر از همون خازن الکترولیتی استفاده کنم ؟؟ چون ولتاژ و ظرفیت های مشابه همدیگه دارن

البته فکر کنم کیفیت پایین میاد چون تحقیق کردم پلی استر پایداری بیشتری داره
                        ولی اگه عمر کمتر باشه ولی کارایی همون باشه الکترولیتی بذارم بهتره چون جای کمتری میگیره !

اگر پاسخ بله هست .. آیا معادل همدیگه هستن ؟ یعنی خازن الکترولیتی ۴۰۰ ولت هر یک میکروفاراد برای ۷۰ میلی آمپر هست ؟

و یه سوال دیگه اگر ولتاژ بالاتر بره مثلن ۴۵۰ ولت ولی ظرفیت خازن ثابت بشه چی ؟؟ چون جدیدن کلی درایور از توی ال ای دی ها دراوردم .. بعضی هاشون خارن ۴۵۰ ولتی دارن ! و یا برای یه لامپ ۱۲ واتی .. خازن الکترولیتی ۴۰۰ ولت ۴.۷ میکرو فارادی داره
                        اگر بخوایید خازن الکترولیت جایگزین کنید ، باید از نوع بدون قطب باشه.
                        خازن 450 ولتی هم صرفا طول عمر خود خازن رو افزایش میده و تاثیری بر ولتاژ و جریان خروجی نداره.

دیدگاه

اگر بخوایید خازن الکترولیت جایگزین کنید ، باید از نوع بدون قطب باشه.
                          خازن 450 ولتی هم صرفا طول عمر خود خازن رو افزایش میده و تاثیری بر ولتاژ و جریان خروجی نداره.
                          خب پس بجای پلی استر .. الکترولیت بدون قطب میذارم

و سوال آخر که دیشب برام پیش اومد .. خازن الکترولیتی دومی که بعنوان صافی.. بعد از پل دیود میذاریم ..خب بالای ۲۲ میکروفاراد باید باشه .. خب نسبت به ولتاژ مورد نظر ال ای دی .. چه‌ ولتاژی برای خازن دومی باید درنظر بگیریم ؟
                          منظورم اینه فرمول خاصی داره یا فقط کافیه ولتاژی بالاتر از ولتاژ ال ای دی باشه ؟
                          برای ال ای دی ۹۰ ولت گفتید ۱۰۰ و اگر ۱۶۰ ولت باشه بهتره .. خب مثلن برای ال ای دی ۲۰ ولت .. خازن الکترولیتی 35 ولت بذارم بهتره ؟
                          ​​​​​​

دیدگاه

خب پس بجای پلی استر .. الکترولیت بدون قطب میذارم

و سوال آخر که دیشب برام پیش اومد .. خازن الکترولیتی دومی که بعنوان صافی.. بعد از پل دیود میذاریم ..خب بالای ۲۲ میکروفاراد باید باشه .. خب نسبت به ولتاژ مورد نظر ال ای دی .. چه‌ ولتاژی برای خازن دومی باید درنظر بگیریم ؟
                            منظورم اینه فرمول خاصی داره یا فقط کافیه ولتاژی بالاتر از ولتاژ ال ای دی باشه ؟
                            برای ال ای دی ۹۰ ولت گفتید ۱۰۰ و اگر ۱۶۰ ولت باشه بهتره .. خب مثلن برای ال ای دی ۲۰ ولت .. خازن الکترولیتی 35 ولت بذارم بهتره ؟
                            ​​​​​​
                            فرمول مشخصی نداره.
                            ولی برای افزایش طول عمر خازن ، بهتره ولتاژش 1.5 برابر ولتاژ LED ها باشه.

دیدگاه

فرمول مشخصی نداره.
                              ولی برای افزایش طول عمر خازن ، بهتره ولتاژش 1.5 برابر ولتاژ LED ها باشه.
                              سپاس از شما .. اطلاعات بسیار ارزشمندی رو به اشتراک گذاشتید
                              آرزوی موفقیت و پیشرفت براتون دارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X