اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نکات تغذیه ربات چیست؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نکات تغذیه ربات چیست؟

سلام خدمت دوستان
    من یک ربات دارم با مشخصات زیر :
    موتور :
    سرعت حرکت : حدود 38cm/s برای 12 ولت بدون بار
    ولتاژ شروع به حرکت : کمتر از 4 ولت
    مخصات موتور :
    جریان بی باری (12v) با گیربکس : کمتر از 250ma
    حداکثر جریان : حدود 2 روی 12 ولت
    ولتاژ : 12 - 24 ولت
    البته این چیزایی که فروشنده نوشته و باید تست کرد
    وزن رباتم هم حدوده 1.5 کیلو گرمه
    گیربکسشم شنی دار هست
    برای تغذیشم هم از باتری لیتیومی زیر استفاده کردم :

http://roboeq.ir/products/detail/%D8...8%D8%B9%DB%8C/

برای درایور موتور ها از ماژول L298 فروشگاه استفاده میکنم

من لینکهای زیر را هم مطالعه کردم :
    سوال در رابطه با خازن دو سر موتور
    داغ کردن رگولاتور 7805
    گفتم که بعد لینک ندید

الان سوال هایی که برام پیش اومده اینهاست : :question:

من شنیدم که در لحظه ی اول راه اندازی موتور جریان زیادی میکشه مثلا چند برابر جریان در حالت معمولی
    آیا این باتری ها توانایی این جریان دهی را دارن؟ ممکنه آسیب ببینند؟ پیشنهاد شما برای باتری چیه؟ :cry:
    __________________________________________________ _________________________
    دوم اینکه این باتری ها اگر اتصال کوتاه بشه جریان زیادی کشیده میشه و مدار ذوب میشه
    روش هایی که بشه تا حد امکان ایزوله کرد چیست؟ (یکیش اپتوکوپلر ) :read:
    مثلا تو همین ماژول های درایور موتور gnd تغذیه موتور و پالس pwm یکی کرده
    سوم من اگر بخواهم ولتاژ این باتری ها را کاهش بدم مثلا همین 14.7 را به 12 تبدیل کنم بهتره چنتا 7812 موازی با هم بزارم تا جریان کشی درست بشه؟
    رگولاتور بهتری هست به عنوان جایگزین؟
    و در آخر نکاتی مثل گذاشتن خازن 104 دوسر موتور رو هم اگه میدونید بگید ممنون میشم
    پیشاپیش ممنون از وقتی که میگذارید

پاسخ : نکات تغذیه ربات چیست؟

تقریبا 7 برابر
    باتری توانایی داره اما ولتاژش افت میکنه که باعث ریست شدن مدار میشه
    میتونی فیوز بذاری تا در صورت عبور جریان بالا مدار قطع بشه. اپتوکوپلر برای اینکار مناسب نیست چون توانی رو منتقل نمیکنه.
    رگولاتورهای 7812 را هیچوقت به صورت مستقیم موازی نکن. اگه موتورا 12 ولت هستند با 14 هم مشکلی براش پیش نمیاد. اگه 6ولت باشند ، بهتره باتری رو 6 ولت بذاری.
    اما برای مدارت 1 دونه بذاری کافیه.
    این خازن یه مقدار از جریان لحظه ای موتور رو فراهم میکنه. هرچقدر بزرگتر باشه بهتره اما پاسخ موتور به تغییرات آهسته تر میشه.
    گفت که دیوانه نهی لایق این خانه نهی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ®Ÿ_amin_Ÿ®
      من شنیدم که در لحظه ی اول راه اندازی موتور جریان زیادی میکشه مثلا چند برابر جریان در حالت معمولی
      آیا این باتری ها توانایی این جریان دهی را دارن؟ ممکنه آسیب ببینند؟ پیشنهاد شما برای باتری چیه؟ :cry:
      مشکلی برا باتری نداره.

اگه دیدین داغ میکنه یه خازن 1000 میکرو رو بزارین تو مدار (به صورت موازی و یه جوری که قبل از وصل شدن موتور کامل شارژ بشه )

دوم اینکه این باتری ها اگر اتصال کوتاه بشه جریان زیادی کشیده میشه و مدار ذوب میشه
      روش هایی که بشه تا حد امکان ایزوله کرد چیست؟ (یکیش اپتوکوپلر ) :read:
      مثلا تو همین ماژول های درایور موتور gnd تغذیه موتور و پالس pwm یکی کرده
      باتری قبل از ذوب مدار خالی میشه. اصلا به ذوب مدار وقت نمی رسه.

ایزوله با اپتو کوپلر غیر ممکنه. و اگه منظورتون از ایزوله محافظت مدار هست و نه باتری ، کافیه یه وریستور به صورت موازی با باتری بزارین.
      ولی اگه منظورتون محافظت از هم مدار و هم باتری هست یه مدار سنسور جریان و یه رله لازمه تا مثل فیوز چند بار مصرف و قابل تنظیم عمل کنه.

سوم من اگر بخواهم ولتاژ این باتری ها را کاهش بدم مثلا همین 14.7 را به 12 تبدیل کنم بهتره چنتا 7812 موازی با هم بزارم تا جریان کشی درست بشه؟
      رگولاتور بهتری هست به عنوان جایگزین؟
      به طور کلی دو روش برای کاهش ولتاژ وجود داره. اول اتلاف اون یعنی به گرما تبدیل بشه و دوم استفاده نکردن از ولتاژ اضافی ( نمیدونم منظورم رو خوب رسوندم یا نه ولی منظورم مدار باک هست )

شما روش دوم رو استفاده کنید یهنی کلا از فکر 7812 بیان بیرون و یه مدار کاهنده سویچینگ ( buck ) رو استفاده کنید. راندمان نسبتا خوبی دارن.

و در آخر نکاتی مثل گذاشتن خازن 104 دوسر موتور رو هم اگه میدونید بگید ممنون میشم
      خازن 104 موازی با موتور بزارین. خوبه.
      [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
      درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Finder_
        .....
        رگولاتورهای 7812 را هیچوقت به صورت مستقیم موازی نکن. .....
        سلام دوست من
        ی سوال داشتم در مورد این حرفتون...
        میشه توضیح بدید چرا؟؟ فقط در مورد 12 منظورتونه یا کلا این رگولاتورها
        خیر 6203 که جریان بالاتری داره مورد دیگه ای هم سراغ دارین؟؟
        آدم ها همه میپندارند که زنده اند،برای آنها تنها نشانه حیات بخار گرم نفس هایشان است!!
        کسی از کسی نمیپرسد، آهای فلانی...
        از خانه ی دلت چ خبر؟؟ گرم است؟؟ نوری دارد هنوز؟؟ ...

دیدگاه

منظورم همه رگولاتور ها بود.
          مثلا 7812: ولتاژ همشون که 12 ثابت نیست مثلا یکی 11.99 و یکی دیگه 11.97. حالا اگه شما خروجی اینا رو به هم وصل کنی یه جریان داخلی زیاد بین اونها رد و بدل میشه که باعث داغ شدن شون میشه.
          اگه احیانا مجبور بودید برای افزایش جریان اینکارو انجام بدید به صورت مستقیم متصل نکنید. مثلا از یکی از طرح های زیر استفاده بشه

دیدگاه

بیشتر گیج شدم!!!!
            تو شکلی که بالا گذاشتم، میشه همون کاری که شما میگین اشتباهه، درسته؟؟
            خب موقعی که ما این دوتا رو موازی کنیم، با منبع موازی کردیم و ینی ولتاژی که روی هر کدوم میوفته ولتاژ منبعه... و اما اون ولتاژی که شما میگین، ولتاژ خروجی رگولاتوراست در مورد اون هم نظری ندارم
            نظرتون چیه؟
            آدم ها همه میپندارند که زنده اند،برای آنها تنها نشانه حیات بخار گرم نفس هایشان است!!

دیدگاه

مهم اینه که خروجی اونها به هم متصل نشه
              در طرح شما هم نشده. پس خوبه
              میتونید از یکی برای تغذیه یک بخش و از دیگری برای بخش دیگه استفاده بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Finder_
                مهم اینه که خروجی اونها به هم متصل نشه
                در طرح شما هم نشده. پس خوبه
                میتونید از یکی برای تغذیه یک بخش و از دیگری برای بخش دیگه استفاده بشه
                آها، متوجه شدم
                ممنون از راهنماییتون
                خب ی سوال دیگه
                نمیشه از ی دونه مقاومت خیلی خیلی کوچیک استفاده کرد؟؟؟ ینی با هر کردوم از رگولاتور ها در خروجیشون ی دونه مقامت سری کنیم تا اون اضافیه روی اون بیوفته؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط darkknightrobo
                  آها، متوجه شدم
                  ممنون از راهنماییتون
                  خب ی سوال دیگه
                  نمیشه از ی دونه مقاومت خیلی خیلی کوچیک استفاده کرد؟؟؟ ینی با هر کردوم از رگولاتور ها در خروجیشون ی دونه مقامت سری کنیم تا اون اضافیه روی اون بیوفته؟؟
                  بله میشه
                  اما باید ملاحظات مربوط به افت ولتاژ رو اون مقاومت ها و توان مصرفی در نظر گرفته بشه.
                  من هم قبلا از همین روش استفاده میکردم. اما جدیدا اگه مجبور می شدم مدار رو به چن قسمت تقسیم میکردم و تغذیه هر قسمت رو از یه رگولاتور میگیرم.

دیدگاه

ممنون که پاسخ دادید :job:
                    یک مورد دیگه که میخواسم بگم این بود که من چند وقت پیش یک موتور که با همین ماژول L298 راه اندازی کرده بودمرا با یک خازن 104 موازی کردم و توی اسیلسکوپ شکل موجو دیدم
                    ایشالا اگه شد فردا پس فردا عکسشم میگیرم میزارم
                    ولی هدفم از گذاشتن خازن صاف کردن PWM بود که تازه بدتر شد :cry:
                    ولی اگه با مقاومت و خازن یک فیلتر پایین گذر درست می کردم بهتر میشد
                    نکتش این بود که مقاومت را باید 1 اهم آجری وات بالا میگرفتم که داغ نکنه و افت ولتاژ هم نداشته باشم.
                    توی یکی از همین تاپیک ها هم گفته شده بود خازن دو سر موتور ریپل کم میکنه که خوب درسته ولی PWM را خراب میکنه!
                    نظر دوستان چیست؟

دیدگاه

دوست عزیز L298 ماژول نیست ic هستش.
                      هدفتون از اینکه میخواین موج pwm خروجی رو صاف کنید چی هستش؟
                      اون خازن که به صورت موازی میذارن برای چیز دیگه ای هست

دیدگاه

دیگه انصافا میدونم L298 ماژول نیست آیسی درایور موتور است
                        اما من منظورم ماژول توی فروشگاه بود که از این آیسی استفاده کرده :|

ایشالا فردا عکساشو میزارم تا منظورم واضحتر بشه
                        ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X