اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

سلام ادیسون جان. من مدار شما رو مطابق شماتیکی که لطف کرده بودید گذاشته بودید ساختم. ترانزیستور TT2148 رو هم از فروشگاه سعید طبقه دوم امجد گرفتم (3000چوغ). به همراه ترانس 24 - 1 آمپر. این تا این جای داستان بعد از این رو اگه جایی رو اشتباه انجام دادم لطفا شما تصحیح کنید: مطابق دیتا شیت ترانزیستور پایه بیس دقیقا مخالف سمتیه که پایه امیتر قرار گرفته یعنی اون پایه وسط در شماتیک شما که به C1 - R1 و X1 وصل شده در واقع پایه کلکتور هست. با این فرض من مدار رو بستم و نتیجه ای حاصل شد فقط یک لرزش کم مایه و تقریبا نا محسوس بر سطح آب روی صفحه پیزو بود. وقتی یک مقاومت 10کیلو با پیزو موازی کردم لرزش پیزو بیشتر شد و حتی وقتی که آب روی پیزو در حال کم شدن بود برای یک لحظه کوتاه کمی از آب به مه تبدیل شد ولی اینقدر کم بود که اصلا نمیشه اسمش رو بخار یا مه گذاشت و هیچ شباهتی به عکسی که شما از دستگاه در حال کار کردن گذاشته بودید نداشت. :angry:
    لطفا بنده رو راهنمایی کنید .
    سپاس!

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

نوشته اصلی توسط edeeson_nm1
      این مدار واسه این که نیم آمپر جریان بده اون خازن اولیه چند فاراد باید باشه آخه آیا؟ :eek:

مشکل بعدی این که مدار من کار نکرد با کلی ترانزیستورم امتحان کردم(d998,d1047,e13009 )
      میشه pcb مدار را هم بدی؟
      شاید فرق کنه نحوه بستن مدارت با مال من

دیدگاه

سلام ronnie عزیز شما این مدار رو بستید ؟؟؟
        http://upload7.ir/imgs/2014-01/60849105604080854307.jpg
        مقاومت موازی پیزو رو من 18 کیلو گذاشتم. ( نه مقاومت 1 میکرو ؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!)
        شما خازن 2200 میکرو رو کمی افزایش بده
        سلف L2 رو هم کمی کم و زیاد کن و تاثیرش رو ببین می تونی کمی اونو باز و یا فشرده کنی و یا تعداد دورشو تغییر بدی
        پایه های ترانزیستور وقتی که به سمت خودت میگیری و می تونی اسمشو بخونی اینجوریه : (امیتر - کلکتور - بیس ) و در نقشه هم پایه بالایی کلکتور هست پایه پایینی امیتر و انو وسطی هم بیس هست که فقط در یه صورت مدار کار می کنه که این اتصالات دقیقا درست وصل بشه .
        البته این مدار رو من رو برد بستم و جواب گرفتم رو برد برد جواب نمیده معمولا
        ترانزیستور هم خوب تهیه کردید واقعا عالی خیلی از دوستان می گفتن که گرونتر از اون چیزیه که من گفتم :agree:
        اگه بازم سوالی داشتید بپرسید من در کوتاه ترین زمان پاسخ میدهم.

اضافه شده در تاریخ :
        نوشته اصلی توسط bardiya3
        این مدار واسه این که نیم آمپر جریان بده اون خازن اولیه چند فاراد باید باشه آخه آیا؟ :eek:

مشکل بعدی این که مدار من کار نکرد با کلی ترانزیستورم امتحان کردم(d998,d1047,e13009 )
        میشه pcb مدار را هم بدی؟
        شاید فرق کنه نحوه بستن مدارت با مال من
        bardiya3 عزیز من مدارم رو همون طور که در عکس هاش هم مشخصه روی برد سوراخ دار بستم.
        خازن صافی هرچه ظرفیتش بیشتر باشه بهتره و خازنی که با برق شهر سری میشه در اون مدار تغذیه بدون ترانس باید 1 میکرو فاراد باشه و مواظب برق گرفتگی هم باش سعی کن از ترانس اسفاده کنی تا خیالت راحت بشه ترانس هم قیمتش 8 تومنه بیشتر بود باید از جاهای دیگه هم بپرسی تا به قیمت خوب تهیه کنی.
        اگه این مدار رو ببندی روی برد سوراخ دار مطمعنا جواب می گیری اگر هم باز مشکلی بود بپرس من در خدمتم.
        http://upload7.ir/imgs/2014-01/60849105604080854307.jpg

sigpic

دیدگاه

bardiya3 عزیز من مدارم رو همون طور که در عکس هاش هم مشخصه روی برد سوراخ دار بستم.
          یه ترانس توپ تهیه کردم
          از یه تعمیر لوازم خانگی کلی سیم داشت برداشت همشو به هم لحیم کرد شد 42 ولت در حالت اتصال کوتاه 2.7 آمپر میده
          همون 8 تومن گرفتم :biggrin:

پس من چون روی برد برد بستم جواب نمیده؟
          اون مدار آقای چمنی روی برد برد جواب داد! فقط رابطه خوبی با ترانزیستور نداشت :rolleyes:

دیدگاه

وای چه سرعتی! اشتباه تایپی بود همون لحظه تصحیح کردم جالبه که حتی یک دقیقه هم از سوتی من نگذشته بود که شما خوندی. دقیقا همین مدار رو وقتی جواب نداد مقاومت 10 کیلو رو اضافه کردم. من هم روی برد بستم. مرسی میرم تو کار سلف 2 کم و زیاد می کنم. راستش سلف یک رو هم مطمئن نیستم 1 میکرو باشه (داشتم به این فکر مقاومت رو اشتباه نوشتم) به نظرم دور سیم پیچ اش خیلی زیاده (با تخمین من حدود 50 تا 60 دور) به هر حال به اسم 1 میکرو گرفتم. ر.ش نوشته 0128K نمیدونم این کمکی می کنه یا نه. نا گفته پیداست که من تجربه چندانی در الکترونیک ندارم پس ممنونم از بردباریتون در مقابل بی تجربگی ام.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bardiya3
              یه ترانس توپ تهیه کردم
              از یه تعمیر لوازم خانگی کلی سیم داشت برداشت همشو به هم لحیم کرد شد 42 ولت در حالت اتصال کوتاه 2.7 آمپر میده
              همون 8 تومن گرفتم :biggrin:

پس من چون روی برد برد بستم جواب نمیده؟
              اون مدار آقای چمنی روی برد برد جواب داد! فقط رابطه خوبی با ترانزیستور نداشت :rolleyes:
              42 ولت ؟؟؟ خیلی زیاده ها واسه کار ما فقط 34 ولت ای سی لازمه یه با یکسوساز و صافی میشه 47 ولت.
              اگه ولتاژت خیلی بالا باشه به پیزو خیلی آسیب می زنه من خودم مدارم با ولتاژ 30 ولت داره کار می کنه و از یک ترانس 24 ولت ای سی استفاده کردم.
              اگر بعد از پل دیود و خازن صافی ولتاژت بیشتر از 45 ولت بود ولتاژت خیلی زیاده و ممکنه پیزو رو خراب کنه

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ronnie
                وای چه سرعتی! اشتباه تایپی بود همون لحظه تصحیح کردم جالبه که حتی یک دقیقه هم از سوتی من نگذشته بود که شما خوندی. دقیقا همین مدار رو وقتی جواب نداد مقاومت 10 کیلو رو اضافه کردم. من هم روی برد بستم. مرسی میرم تو کار سلف 2 کم و زیاد می کنم. راستش سلف یک رو هم مطمئن نیستم 1 میکرو باشه (داشتم به این فکر مقاومت رو اشتباه نوشتم) به نظرم دور سیم پیچ اش خیلی زیاده (با تخمین من حدود 50 تا 60 دور) به هر حال به اسم 1 میکرو گرفتم. ر.ش نوشته 0128K نمیدونم این کمکی می کنه یا نه. نا گفته پیداست که من تجربه چندانی در الکترونیک ندارم پس ممنونم از بردباریتون در مقابل بی تجربگی ام.
                خواهش می کنم اختیار دارید
                سلف 1 مقدارش 100 میکرو هانری هست نه 1 میکرو هانری و تنها مقاومت مدار هم 18 کیلو اهم است.

sigpic

دیدگاه

خواهش م کنم اختار دارد
                  سلف 1 مقدارش 100 میل هانر هست نه 1 مکرو هانر و تنها مقاومت مدار هم 18 کلو اهم هست
                  100 میل یا 100 میکرو oo:؟؟

دیدگاه

جناب ادیسون منظور بنده 100 میکرو هانری بود که خودتون تو پست صفحه 40 فرموده بودید. لطفا چک کنید شاید من اشتباه متوجه شده ام. پوزش می خوام بابت اشتباهات پی در پی. حدود 20 ساعته که مداوم دارم روی مدار کار میکنم و تمرکز ام رو از دست داده ام.

دیدگاه

بله درست می فرمایید من اشتباه کردم. :angry: پوزش می طلبم :cry2:
                      البته این سلف تاثیر زیادی ندارد و برای فیلتر تغذیه بیشتر به کار می رود که مقدار آن چندان مهم نیست. فقط باید نوع آن بشکه ای باشد نه مقاومتی. :read:

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bardiya3
                        100 میل یا 100 میکرو oo:؟؟
                        همون 100 میکرو هست البته اگه 100 میلی هانری هم بگذاریم مدار جواب می دهد زیرا مقدار این سلف چندان مهم نیست زیرا وظیفه آن مانند سلف های ار اف سی است و مانع عبور ولتاژ ای سی به سمت تغذیه می شود.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ronnie
                          جناب ادیسون منظور بنده 100 میکرو هانری بود که خودتون تو پست صفحه 40 فرموده بودید. لطفا چک کنید شاید من اشتباه متوجه شده ام. پوزش می خوام بابت اشتباهات پی در پی. حدود 20 ساعته که مداوم دارم روی مدار کار میکنم و تمرکز ام رو از دست داده ام.
                          البته این مدار خیلی ساده است اما برخی اوقات اشتباهات کوچک مانع صحیح کار کردن آن می شود مثلا هنگام کار پیزو باید از سطح زمین فاصله داشته باشد و زیر آن خالی باشد و آب زیر آن نباشد.
                          مدار صفحه 40 تست شده و به خوبی کار می کند و می توانید سلف 100 میکرو هانری رو هم مقدار بالاتری قرار دهید حتی 100 میلی هانری همان طور که گفتم تاثیر چندانی در عملکرد مدار ندارد. اما توصیه می کنم اگر یک مدار کار نمی کند حتما کمی به خود استراحت دهید زیرا کار مداوم باعث می شود اشتباهات دیگر به چشم نیاید.
                          من هم چندین روز پیاپی روی آن مدار کار کردم و بالاخره نتیجه مطلوب را گرفتم امروز هم با چند پیزو دیگر هم تست کردم و مدار به خوبی کار می کرد.

sigpic

دیدگاه

چرا کار نمیده :angry:
                            روی برد سوراخ دار ها هم بستم بازم کار نداد
                            میشه یه عکس از اینور و اونور مدارت بزاری؟ :cry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bardiya3
                              چرا کار نمیده :angry:
                              روی برد سوراخ دار ها هم بستم بازم کار نداد
                              میشه یه عکس از اینور و اونور مدارت بزاری؟ :cry:
                              خوب اینم عکس از روی مدار http://upload7.ir/imgs/2014-01/16439634972403904215.jpg
                              زیر مدار چون زیاد معلوم نیست رو عکس هم بزارم چیز مفیدی به دستت نمیاد.
                              اما اینکه مدارت کار نمی کنه باید یکم بررسی کنی و پاسخ این سوالها رو بگی تا راهنمایی کنم .
                              1- ولتاژ تغذیه ات چند ولت دی سی هست ؟
                              2- سلف 2 رو چطوری پیچیدی ؟ سلف 1 رو هم جای 100 میکرو 100 میلی بزار تا خیالت راحت بشه از بابت سلف 1
                              3- پیزو سالمه ؟ وقتی با اهمتر تست می کنه مقدار اهمش خیلی خیلی بالاست.
                              4- در اتصالات مدار جایی رو اشتباه وصل نکردی ؟؟؟ آیا ترانزیستور داغ می کند ؟
                              و در آخر هم لطفا شما چند تا عکس از زیر روی مدار بزار تا ببینم کجاش مشکل داره

sigpic

دیدگاه

خوب اینم عکس از روی مدار http://upload7.ir/imgs/2014-01/16439634972403904215.jpg
                                زیر مدار چون زیاد معلوم نیست رو عکس هم بزارم چیز مفیدی به دستت نمیاد.
                                اما اینکه مدارت کار نمی کنه باید یکم بررسی کنی و پاسخ این سوالها رو بگی تا راهنمایی کنم .
                                1- ولتاژ تغذیه ات چند ولت دی سی هست ؟
                                2- سلف 2 رو چطوری پیچیدی ؟ سلف 1 رو هم جای 100 میکرو 100 میلی بزار تا خیالت راحت بشه از بابت سلف 1
                                3- پیزو سالمه ؟ وقتی با اهمتر تست می کنه مقدار اهمش خیلی خیلی بالاست.
                                4- در اتصالات مدار جایی رو اشتباه وصل نکردی ؟؟؟ آیا ترانزیستور داغ می کند ؟
                                و در آخر هم لطفا شما چند تا عکس از زیر روی مدار بزار تا ببینم کجاش مشکل داره
                                ولتاژ تغذیه 60 ولت دیسی هست
                                سلف 2 را 18 دور سیم 8 دهم را دور پیچگوشتی پیچیدم
                                سلف 100 میلی نداشتم اما یه سلف دیگه داشتم گذاشتم بازم نشد
                                پیزو آره سالمه روی مدار های قبلی کار میده
                                اتصالات را باز نگاه کردم چیزی به نظرم نیومد
                                ترانزیستور شدیدا داغ میکنه سلف هم یه صدای خیلی کمی ایجاد میکنه
                                از عکسه هیچی پیدا نیس
                                نقاشیشو میکشم میفرستم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X