اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تایمر برق(مهتابی آکواریوم)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تایمر برق(مهتابی آکواریوم)

سلام
    من یه مداار می خوام برای قطع و وصل کردن لامپ آکواریوم.
    شاید برای شما خیلی ساده باشه ولی برا من مث کوهه
    مدار و قطعات کلن. البته با یه lcd کوچیک
    ممنون میشم کمکم کنین

پاسخ : تایمر برق(مهتابی آکواریوم)

خیلی سخت نیست نگران نباش، مهتابی آکواریوم رو چطوری می خوای خاموش و روشن کنی؟
    با میکروکنترلر (مدار دیجیتال) به راحتی میشه این کار رو انجام داد ولی اگر نمی خوای خیلی هزینه کنی تایمر های ارزون قیمت با آی سی 555 در بازار یافت میشه که به خوبی کار می کنه.

ولی چون ال سی دی می خوای باید بری سراغ مدارات دیجیتال. حالا چی می خوای روی ال سی دی نمایش بدی؟
    توضیحات رو تکمیل کن تا مدار رو واسط بذارم.

فقط نکته ای که هست باید لامپ فلوسنت از میکروکنترلر دور نگه داشته بشه چون ایجاد نویز می کنه
    STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

ینی حال کردم گفتی مدارو برات بذارم
      خوش به حالت و دمت گرم
      رو ال سی دی می خوام خاموش یا روشن بودن مهتابی رو نشون بده.
      تنظیم تایم.که توی روز چند ساعت روشت باشه. یا چه ساعتایی روشن و چه ساعتایی خاموش باشه
      بعدش یه سوال این تایمر فقط میشه برای مهتابی؟ ینی نمیشه چیزی دیگه ای بهش وصل کرد؟
      تا چند تا خروجی میتونم داشته باشم؟
      در مورد دور بودن لامپ هم دور میزارم
      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط seven-dta
        ینی حال کردم گفتی مدارو برات بذارم
        خوش به حالت و دمت گرم
        رو ال سی دی می خوام خاموش یا روشن بودن مهتابی رو نشون بده.
        تنظیم تایم.که توی روز چند ساعت روشت باشه. یا چه ساعتایی روشن و چه ساعتایی خاموش باشه
        بعدش یه سوال این تایمر فقط میشه برای مهتابی؟ ینی نمیشه چیزی دیگه ای بهش وصل کرد؟
        تا چند تا خروجی میتونم داشته باشم؟
        در مورد دور بودن لامپ هم دور میزارم
        ممنون
        خواهش میشه، وظیفه است، خوبه آدم بتونه کاری انجام بده که به درد بقیه بخوره
        روی ال سی دی هم میشه نمایش داد.
        تنظیم هم می تونی انجام بدی که در ساعات مشخصی خاموش و روشن بشه.
        هر چندتا مهتابی و لامپ و پمپ و .... دلت بخواد میشه بهش وصل کرد :nice: فقط بخاری رو بهش وصل نکن که اگر مشکلی واسش پیش بیاد مسئولیتش به عهده خودته!!
        یکی دو روز خیلی درگیرم ولی به زودی مدارش رو برات می ذارم. فکر نکنم وقت کنم واست PCB بذارم ولی شماتیک + برنامه رو برات سریع می ذارم.

موفق باشی

دیدگاه

میتونی از تایمر های هفتگی آماده استفاده کنی. فرقی هم ندازه که چی بهش وصل باشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Javad Moosavi
            هر چندتا مهتابی و لامپ و پمپ و .... دلت بخواد میشه بهش وصل کرد :nice: فقط بخاری رو بهش وصل نکن که اگر مشکلی واسش پیش بیاد مسئولیتش به عهده خودته!!
            یکی دو روز خیلی درگیرم ولی به زودی مدارش رو برات می ذارم. فکر نکنم وقت کنم واست PCB بذارم ولی شماتیک + برنامه رو برات سریع می ذارم.

موفق باشی
            ممنون میشم به خدا.
            به امید خدا این پروژه تموم شد می خوام یه کار دیگه هم انجام بدم که البته به نظر خودم یخورده پیچیدس.ولی نه برا شما. امیدوارم اونجا هم کمکم کنی
            یکی دو روز دیگه که چیزی نیس.شما بگو یه هفته :biggrin: .موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pinkplus
              میتونی از تایمر های هفتگی آماده استفاده کنی. فرقی هم ندازه که چی بهش وصل باشه.
              میخوام ال سی دی داشته باشه.داره؟

دیدگاه

تایمرهای دیجیتال معمولا LCD دارن و قابلیت این رو دارن که بهشون برنامه بدی مثلا برنامه هفتگی و سالیانه. قیمتشون حدود 100 تومن در میاد. ارزونتر هم هست که صفحه نمایش اون سون سگمنت هست. ولی معمولا یه خروجی دارن
                اگه میخوای یه چیز خوب و عمری و بدرد بخور داشته باشی توصیه می کنم یه miniPLC بخری با قیمتی حدود 250 هزار تومن. رو خودش LCD داره. میتونی بهش برنامه بدی. حداقل 4 تا خروجی داره و می تونی برای هرکدوم جداگونه برنامه زمانبندی بنویسی. حداقل 8 تا هم ورودی داره که میتونی انواع سنسور ها رو بهش وصل کنی. فقط یه عیب داره که باید خودت برنامه براش بنویسی. ولی اگه یکم الکترونیک و مدار فرمان بلد باشی بهترین گزینه است.
                من خودم از یه miniPLC استفاده می کنم که 8 تا ورودی داره و 5 تا خروجی روش یه LCD کاراکتری داره که میتونی متن دلخواهت رو بنویسی . یه سنسور دما داره که میتونی دمای آب رو اندازه بگیری و اگه مثلا از یه محدوده خارج شد آلارم بده. یا مثلا اگه دما از یه مقدار پایین تر رفت هیتر رو روشن کنه. خلاصه کلی کار میشه باهاش انجام بدی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pinkplus
                  تایمرهای دیجیتال معمولا LCD دارن و قابلیت این رو دارن که بهشون برنامه بدی مثلا برنامه هفتگی و سالیانه. قیمتشون حدود 100 تومن در میاد. ارزونتر هم هست که صفحه نمایش اون سون سگمنت هست. ولی معمولا یه خروجی دارن
                  اگه میخوای یه چیز خوب و عمری و بدرد بخور داشته باشی توصیه می کنم یه miniPLC بخری با قیمتی حدود 250 هزار تومن. رو خودش LCD داره. میتونی بهش برنامه بدی. حداقل 4 تا خروجی داره و می تونی برای هرکدوم جداگونه برنامه زمانبندی بنویسی. حداقل 8 تا هم ورودی داره که میتونی انواع سنسور ها رو بهش وصل کنی. فقط یه عیب داره که باید خودت برنامه براش بنویسی. ولی اگه یکم الکترونیک و مدار فرمان بلد باشی بهترین گزینه است.
                  من خودم از یه miniPLC استفاده می کنم که 8 تا ورودی داره و 5 تا خروجی روش یه LCD کاراکتری داره که میتونی متن دلخواهت رو بنویسی . یه سنسور دما داره که میتونی دمای آب رو اندازه بگیری و اگه مثلا از یه محدوده خارج شد آلارم بده. یا مثلا اگه دما از یه مقدار پایین تر رفت هیتر رو روشن کنه. خلاصه کلی کار میشه باهاش انجام بدی.
                  سلام
                  دوست عزیز فرمایش شما متین، اما یه همچین مدار ساده ای رو که نمیصرفه MiniPLC بذاری براش که بنده خدا 300-400 تومن تو خرج بیفته! با یه میکرو، چندتا رله، یه LCD و یکم خرده ریز نهایتا با 30-40 تومن میشه تمومش کرد با تمام این امکاناتی که شما فرمودین.

نوشته اصلی توسط Javad Moosavi

موفق باشی
                  سلام جواد جان
                  آقا اگه خواستی با بسکام و میکرو AVR بنویسی رو منم حساب کن
                  اصلا PCB دردسر داره واسه دوستمون، شماتیک رو با برد سوراخدار میزنه، میذارش تو یه جعبه قشنگ دیده میشه :agree:
                  تشکر نکن، صلوات بفرست:

[img width=165 height=100]http://www.askdin.com/gallery/images/29839/1___________5.png[/img]

دیدگاه

درود به همگی
                    الوعده... وفا
                    مداری که گفته بودی رو برات حاضر کردم گذاشتم. یه کم نقص داره که از دوستان عزیز خواهش می کنم رفع کنن (من چند روز نیستم)

1. در این مدار دو کلید تعبیه شده که می تونه ال سی دی و مهتابی رو خاموش و روشن کنه. (کلید ها به دو وقفه میکروکنترلر متصل شده است)

2. برای زمان سنجی یک ای سی DS1307 هم لحاظ شده که میشه با یه کم برنامه نویسی کنترل لامپ رو اتوماتیک کرد. (بازهم این قسمت رو من ننوشتم!!! ببخشید)

3. ساعت شروع به کار مدار (تنظیم ساعت) در برنامه هست که میشه به دلخواه تغییر داد.

4. متصل کردن باتری بک پ ساعت فراموش نشود

5. ولتاژ تغذیه مدار حداقل 9 ولت و حداکثر 12 ولت (با اتصال هیت سینک به تثبیت کننده) می باشد. بهتره از یک ترانس خطی استفاده بشه.

6. برای این که ال سی دی بیهوده روشن نمونه برق آند (مثبت) بک لایت ال سی دی و برق مثبت متصل به ورودی برق ال سی دی (پایه 2) رو به کلکتور ترانزیستور Q2 متصل کن و میشه ال سی دی رو با کلید تعبیه شده خاموش و روشن کرد. پس از هر بار روشن شدن ال سی دی عبارت Welcome نمایش داده میشه.

7. خازن C2 با مقدار 100 نانوفاراد (عدسی یا مولتی لیر) باید در نزدیکترین فاصله با میکرو قرار بگیره.

8. ال سی دی و میکرو باید از رله کاملا دور باشند.

9. برای صرفه جویی در قطعات و راحتی کار! ترانزیستورها از شماره BD139 که توان جریان دهی 1 آمپر را دارند استفاده شده است. میشه اون ها رو با 2N3904 یا BC337 عوض کرد منتها نکته ای که هست باید به پایه بیسشون یک مقاومت 4.7K یا 10K (بهتره) سری کنید.

10. مقاومت LED رله هم اضافه شد!

11. کد برنامه رو هم اینجا گذاشتم فقط دو خط بهش اینجا اضافه شده که در کد اصلی موجود در فایل زیپ نیست! (خیلی مهم نیست فقط در وقفه راه اندازی مجدد ال سی دی کد های initlcd و cursor off که بهتره اضافه بشه)

12. فکر نکنم نکته خاص دیگه ای باشه. موفق باشید.

[شماتیک] + [مجموعه فایل پروتئوس شماتیک و کد بسکام و کد هگز و ... در فایل زیپ ضمیمه که می تونید دانلود کنید]
                    اگر خوشتون اومد حتما یک صلوات بفرستید. ممنون :smile: :smile:

لینک دانلود ویرایش شد ---> http://s5.picofile.com/file/81684095...arium.zip.html
                    لینک کمکی -----------------> http://mastercod.persiangig.com/aquarium.zip/dl

[code=vb]
                    '*****************************************
                    '* IN THE NAME OF ALLAH *
                    '* AQUARIUM CONTROL CIRCUTE *
                    '* DESIGNER : JAVAD MOOSAVI *
                    '* FEB , 2015 *
                    '*****************************************
                    $regfile = "m16def.dat"
                    $crystal = 8000000
                    $swstack = 20
                    $hwstack = 20
                    $framesize = 40
                    Config Porta.0 = Output
                    Config Porta.1 = Output

'Turn On LCD
                    Porta.1 = 1

Config Lcd = 16 * 2
                    Config Lcdpin = Pin , Db7 = Pind.7 , Db6 = Pind.6 , Db5 = Pind.5 , _
                    Db4 = Pind.4 , Rs = Pinc.7 , E = Pinc.6

Config Timer0 = Timer , Prescale = 64
                    Enable Interrupts
                    Enable Timer0
                    Enable Int0
                    Enable Int1

'Start Timer0
                    'On Timer0 Check_keys

On Int1 Switch_lamp
                    On Int0 Switch_lcd

Initlcd
                    Cursor Off
                    Waitms 100
                    Cls
                    Lcd "LOADING"
                    Waitms 50
                    Cls
                    Initlcd
                    Cursor Off
                    Cls
                    Lcd "***ONLY ALLAH***"
                    Waitms 300
                    Locate 2 , 1
                    Lcd " WELCOME!"
                    Waitms 400
                    Cls

Config Sda = Portc.1
                    Config Scl = Portc.0

Const Ds1307w = &HD0
                    Const Ds1307r = &HD1

Dim _sec As Word
                    Dim _min As Word
                    Dim _hour As Word
                    Dim Month As Word
                    Dim Day As Word
                    Dim Year As Word
                    Dim Weekday As Byte

Dim Lamp As Integer

'Turn off lamp
                    Porta.0 = 0

'SETTING Time
                    Cls
                    Lcd "SETTING TIME"
                    Waitms 400
                    _sec = 34
                    _min = 16
                    _hour = 12

_sec = Makebcd(_sec)
                    _min = Makebcd(_min)
                    _hour = Makebcd(_hour)

I2cstart
                    I2cwbyte &HD0
                    I2cwbyte 0
                    I2cwbyte _sec
                    I2cwbyte _min
                    I2cwbyte _hour
                    I2cstop
                    Locate 2 , 1

Lcd "TIME SET SUCCESS"
                    Waitms 400
                    '****************

Do
                    Gosub Reading_time
                    Cls
                    Locate 1 , 1
                    Lcd "TIME " ; _hour ; ":" ; _min ; ":" ; _sec
                    Locate 2 , 1
                    If Porta.0 = 0 Then Lcd "LAMP : OFF"
                    If Porta.0 = 1 Then Lcd "LAMP = ON "
                    Waitms 400
                    Loop

End
                    Reading_time:
                    I2cstart
                    I2cwbyte Ds1307w
                    I2cwbyte 0
                    I2cstart
                    I2cwbyte Ds1307r
                    I2crbyte _sec , Ack
                    I2crbyte _min , Ack
                    I2crbyte _hour , Ack
                    I2crbyte Weekday , Ack
                    I2crbyte Day , Ack
                    I2crbyte Month , Ack
                    I2crbyte Year , Nack
                    I2cstop
                    _sec = Makedec(_sec)
                    _min = Makedec(_min)
                    _hour = Makedec(_hour)
                    Return

Switch_lamp:
                    Cls
                    Lcd "SWITCHING LIGHT"
                    Locate 2 , 1
                    Lcd "PLEASE WAIT..."
                    Toggle Porta.0
                    Waitms 200
                    Return

Switch_lcd:
                    initlcd
                    cursor off
                    Cls
                    Toggle Porta.1
                    Lcd " WELCOME!"
                    Locate 2 , 1
                    Lcd "PLEASE WAIT..."
                    Waitms 200
                    Return
                    [/code]

دیدگاه

سلام جواد جان، خوبی عزیز؟
                      دستت بابت مداری که گذاشتی درد نکنه، حتما یه نگاهی بهش میندازم و اون کلیدهایی هم که فرمودی رو اصلاح میکنم. فقط 2 تا نکته: اولی اینکه ال ای دی رله مقاومت نداره و دومی هم اینکه متاسفانه لینک دانلود نمیشه.
                      ممنون
                      تشکر نکن، صلوات بفرست:

[img width=165 height=100]http://www.askdin.com/gallery/images/29839/1___________5.png[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد ن
                        سلام
                        دوست عزیز فرمایش شما متین، اما یه همچین مدار ساده ای رو که نمیصرفه MiniPLC بذاری براش که بنده خدا 300-400 تومن تو خرج بیفته! با یه میکرو، چندتا رله، یه LCD و یکم خرده ریز نهایتا با 30-40 تومن میشه تمومش کرد با تمام این امکاناتی که شما فرمودین.
                        سلام جواد جان
                        آقا اگه خواستی با بسکام و میکرو AVR بنویسی رو منم حساب کن
                        اصلا PCB دردسر داره واسه دوستمون، شماتیک رو با برد سوراخدار میزنه، میذارش تو یه جعبه قشنگ دیده میشه :agree:
                        آقا جواد گل دسست و چشمت طلا داداش
                        خیلی مردی
                        فقط اینکه لینک دانلود مشکل داره دوست من

دیدگاه

با عرض پوزش بخاطر اشتباهات
                          لینک اصلاح شد
                          لطفا مجددا پست اصلی را مطالعه و فایل ها دانلود فرمایید.

با تشکر

دیدگاه

من گفتم اگه یه محصول آماده و حاضر می خوای میتونی از miniPLC استفاده کنی. صد البته که خرید یه miniPLC گرونتر از ساخت اون هست. شما ساده ترین Zelio رو باید بخری 600 هزار تومن 8 ورودی داره داره جهار تا رله خروجی. توش رو که باز کنی یه ATMEGA128 ده هزار تومنی توشه با چهار تا رله و 8 تا اپتوکوپلر و یه سری خازن و مقاومت. هر جوری حساب کنی کلش 50 هزار تومن نمیشه ولی باید 600 تومن پول بدی پاش. شما پول متریال تنها رو که نمیدی. داری بابت نرم افزارش پول میدی. واسه طراحی مهندسیش پول میدی که تو یه محیط پر نویز هم به راحتی کارش رو انجام میده.
                            اگه نمی خوای اونقدر هزینه کنی میتونی از Arduino استفاده کنی
                            یه برد ARDUINO NANO whit Ic USB CH340 حدود 15000 تومن
                            یه ماژول LCD حدود 18000 تومن
                            یه ماژول رله دو کانال حدود 8000
                            پاور سویچینگ 1 آمپر 10000 تومن
                            جمع کل 51000 تومن

همه اینا رو به قول دوست خوبم بزار توی یه جعبه شیک و استفاده کن
                            واسه برنامه نویسی آردوینو هم خیلی فکر می کنن که فقط میشه با IDE خودش برنامه نوشت. شما با هر کامپایلری که بلدی واسش کد بنویس. برد آردوینو یه میکرو ATMEGA328A هست به همراه بقیه مدارات لازم واسه کارکرد درست میکرو و یه مبدل USB به سریال رو خودش داره که نیاز به پروگرامر رو هم حذف کرده. راحت وصلش کن کد بریز استفاده کن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pinkplus
                              من گفتم اگه یه محصول آماده و حاضر می خوای میتونی از miniPLC استفاده کنی. صد البته که خرید یه miniPLC گرونتر از ساخت اون هست. شما ساده ترین Zelio رو باید بخری 600 هزار تومن 8 ورودی داره داره جهار تا رله خروجی. توش رو که باز کنی یه ATMEGA128 ده هزار تومنی توشه با چهار تا رله و 8 تا اپتوکوپلر و یه سری خازن و مقاومت. هر جوری حساب کنی کلش 50 هزار تومن نمیشه ولی باید 600 تومن پول بدی پاش. شما پول متریال تنها رو که نمیدی. داری بابت نرم افزارش پول میدی. واسه طراحی مهندسیش پول میدی که تو یه محیط پر نویز هم به راحتی کارش رو انجام میده.
                              اگه نمی خوای اونقدر هزینه کنی میتونی از Arduino استفاده کنی
                              یه برد ARDUINO NANO whit Ic USB CH340 حدود 15000 تومن
                              یه ماژول LCD حدود 18000 تومن
                              یه ماژول رله دو کانال حدود 8000
                              پاور سویچینگ 1 آمپر 10000 تومن
                              جمع کل 51000 تومن

همه اینا رو به قول دوست خوبم بزار توی یه جعبه شیک و استفاده کن
                              واسه برنامه نویسی آردوینو هم خیلی فکر می کنن که فقط میشه با IDE خودش برنامه نوشت. شما با هر کامپایلری که بلدی واسش کد بنویس. برد آردوینو یه میکرو ATMEGA328A هست به همراه بقیه مدارات لازم واسه کارکرد درست میکرو و یه مبدل USB به سریال رو خودش داره که نیاز به پروگرامر رو هم حذف کرده. راحت وصلش کن کد بریز استفاده کن.
                              آخه دوست عزیز این چیزهایی که شم میگی هزینه اش خیلی بالا است ولی این مدار اولا طراحی شده دقیقا برای این کار و دوما هزینه اش از 30000 تومان تجاوز نمی کنه، آخه کی میاد 600 هزار ومان بده به PLC کارخونه میشناسم با درآمد میلیاردی یه پنل کنترل نداره ماشین آلات رو با دست خاموش و روشن می کنن بعد شما می گی بیا PLC بخر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X