اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت مدار چاپی به روش سیلک اسکرین

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت مدار چاپی به روش سیلک اسکرین

سلام
    من تمام وسایله مورد نیاز برای استفاده ازاین روش رو گرفتم ولی همون اولش گیر کردم اگر کسی با این روش کار کرده لطفا منو راهنمایی کنه

پاسخ : ساخت مدار چاپی به روش سیلک اسکرین

سلام دوست عزیز
    برای فرا گرفتن چاپ سیلک نیاز به تمرین و کسب تجربه زیاد دارید همچنین توضیح دادن مراحل چاپ سیلک بسیار زیاد و زمان بر است و آموزش تئوری این فن زیاد نمی تونه مفید باشه توصیه بنده برای شما این است که بصورت حضوری این فن را از افراد خبره و با تجربه در زمینه چاپ سیلک یاد بگیرید .در اینجا بطور خلاصه و در حد درک اولیه مطالبی را برای شما نوشتم.

شما بعد از تهیه مواد اولیه وتوری مربوط کار برای چاپ PCB نیاز به یک میز نور دارید همچنین باید از یک چارچوب (قاب) مناسب برای قرار دادن توری مربوطه برروی آن(برای ساخت شابلون) استفاده کنید میز نور هم میتونید خودتون بسازید و مشکلی نیست پیشنهاد بنده برای میز نور استفاده از لامپ های فلورسنت می باشد که برای چاپ جزییات مدار مفید است ابعاد میز نور و چارچوب دست خودتونه فقط زمان نوردهی در ابعاد مختلف تغییر میکنه که شما با تجربه خودتون می تونیین مقدار زمانو مدیریت کنید معمولا فاصله شابلون تا منبع نور بین 20 الی 30 سانتی متر می باشد که بین 5 تا 10 دقیقه زمان می برد که این زمان نیز به اندازه و ابعاد طرح بستگی دارد .برای محلول هم شما قاعدتا باید 3 نوع محلول در اختیار داشته باشد که شامل 1.لاک حساس 2.حساس کننده 3.سخت کننده که برای انجام تعداد کم استفاده از ماده سخت کننده توصیه نمی شود . برای ترکیب و آماده سازی محلول شما باید در یک ظرف مجزا و و تیره رنگ که نوری به آن نرسد محلول خودتونو آماده کنید برای این کار نسبت ترکیب ماده حساس کننده که معمولا در بسته بندی های کوچک تری نسبت به لاک حساس است 1 به 10 می باشد یعنی به ازای هر 10 میلی لیتر لاک حساس 1 میلی لیتر ماده حساس کننده نیاز می باشد که شما با انجام این محاسبات مقدار نیاز محلول خودتونو می سازید ونکته مهم در این مورد این می باشد که تمام این کارها باید در محیطی که مقدار روشنایی حداقل باشد انجام گیرد زیرا این ماده به نور حساس است
    پس از آماده سازی محلول مربوطه باید توسط یک کاردک ظریف مقداری از ماده را بصورت یکنواخت و به آرامی برروی شابلون بکشید به طوری که تمام سطح مورد نظرتان (اندازه نقشه PCB) را در برگیرد .بعد از این کار باید منتظر باشید تا شابلون حاوی محلول خشک شود همچنین می توانید از سشوار برای تسریع در این کار استفاده کنید این نکته را در نظر بگیرید که تمام این مراحل را در محیطی با نور محدود انجام شود بعد از آماده سازی، نقشه را برروی شیشه شفاف میز نور و قرار داده و شابلون را بروی نقشه قرار دهید و میر نو را روشن کنید که در واقع مرحله نور دهی آغاز می شود توصیه می شود از یک تکه شیشه که بار نگ سیاه پوشیده شده است برای نگه داشتن شابلون و نقشه برروی میز نور استفاده شود بعد از مرحله نوردهی نوبت به ظهور کار می باشد که برای این کار توسط قرار دادن شابلون زیر آب سرد انجام می شود که ملاحظه میشود قسمت های که نور به محلول رسیده پاک می شود و قسمت های که نور به آن نرسیده پاک نمی شود بعد از این کار شما باید توری را خشک کرده و شابلون را برای چاپ آماده کنید که برای این کار (چاپ PCB) از رنگ های ضد آب استفاده کنید که معمولا رنگ PVC بهترین جواب را می دهد و برای چاپ طرحتون کافی است بایک فاصله کم بین شابلون تا فیبر خام رنگ را با یک یک کاردک لاستیکی که با کارد فلزی برای محلول حساس کننده تفاوت دارد طرح را برروی فیبر منتقل میکنید.برای پاک کردن رنگ می تونید از ریتارد و یا تینر استفاده نمود برای پاک کردن محلول حساس کننده از جوهر نمک می توانید استفاده کنید توجه کنید که استفاده از ریتارد و تینر بسیار خطرناک و احتمال آتش گرفتن این مواد و جود دارد.
    موفق و پیروز باشید

دیدگاه

بنام خدا
      با سلام
      نوشته اصلی توسط armstk
      سلام
      من تمام وسایله مورد نیاز برای استفاده ازاین روش رو گرفتم ولی همون اولش گیر کردم اگر کسی با این روش کار کرده لطفا منو راهنمایی کنه
      با تشکر از جناب hafez و توضیحات سودمندشون

در این سایتها ، نیز میتوانید ، مقدار مناسبی اطلاعات بدست آورید .

آموزش ، به همراه تصاویر :

http://nomediakings.org/doityourself/howto_silkscreen_posters_and_shirts.html

http://www.reuels.com/reuels/Silk_Screen_Printing_Instructions.html

http://www.rocketfuelpress.com/SPTutorial.pdf

با احترام
      7/11/88

دیدگاه

درود بر شم
        شما گفتید برای این روش نیاز به این هست که کار رو عملی پیش یک آدم وارد یاد بگیریم، حالا اگه من بخوام از اون روش که مدار رو روی با پیرینتر جوهرافشان چاپ می کنند بعد روی برد مسی میزارند و اتو می کنند بعدم با اسید مدار رو آماده می کنند استفاده کنم بازم نیاز دارم تا اولین بار برم پیش کسی که یاد بگیرم یا خودم می تونم

راستش تا حالا کمتر از 10 تا برد زدم و اونها رو هم بردم جمهوری برام pcb کردن، می خواستم ببینم اگه خودم بخوام با این روش کار کنم چطوری، اصلا این روش عملی هست (برای یک تازه کار) و بعد مداری که به این روش آماده میشه قابل اعتماد هست یا نه

دیدگاه

سلام
          دوست عزیز روشی که شما فرمودید با پرینتر های لیزری قابل اجرا خواهد بود .در واقع این روش یک روش ساده و کم هزینه تلقی می شود که زمان زیادی هم صرف نمی شود و میتونید در منزل هم این کارو در حداقل فضای ممکن انجام بدید ولی چاپ سیلک برای چاپ هایی با تیراژ بالا و نه تنها با کاربرد در طراحی PCB بلکه در سایر کارها قابل اجراست و نیاز مند فضا مناسب می باشد در واقع برای برد های و پروژه های شخصی توصیه بنده استفاده از روش پرینتر لیزری هست که خودم هم معمولا برای برد های آزمایشی و پروژه های کوچک از همین روش استفاده میکنم .
          چاپ PCB از طریق پرینتر های لیزری بسیار آسان و لذت بخش است و نیاز به تخصص و مهارت زیادی ندارد .شاید در اوایل، کار خوب از آب در نیاد ولی در دفعات بعد این مشکل حل می شود و شما به راحتی مسلط خواهید شد.
          اما چاپ سیلک،توصیه میکنم این روش را هم بیاموزید تا در این زمینه هم دارای تجاربی شوید ولی برای اجرا طرح ها و نقشه ها PCB با این روش باید مهارت های بیشتری نسبت به روش قبلی کسب کرد البته برای چاپ طرح های PCB روش های دیگری مانند لامینت و.... وجود دارد که با یک جستجو ساده در این سایت می تونین در این موارد هم اطلاعات مفیدی کسب نمایید.
          موفق و پیروز باشید

دیدگاه

درود بر شما
            من فکر می کردم برای اینکار از پرینتر های جوهر افشان استفاده میشه، شما خودتون چه پرینتری دارید و چه پرینتری رو برای این کار پیشنهاد می کنید (منظورم مارک پرینتر و اگر مدل می دونید)
            البته هرچی ارزون تر باشه بهتره، راستی به نظر شما میشه یه پرینتر مناسب برای اینکار و قیمت زیر 120 هزارتومن پیدا کرد

دیدگاه

سلام
              دوست عزیز بنده کارهای چاپی مو بیرون انجام میدم .در مورد قیمت ها اطلاعاتی ندارم و لی برای چاپ طرح های PCB خودتون میتونین از فتوکپی ها و جاهایی که چاپگرهای لیزری در اختیار دارن استفاده کنید .
              موفق و پیروز باشید

دیدگاه

منم می خواستم ببرم بیرون فقط با خودم فکر کردم شاید باید پرینترش نوع خاصی باشه، و هر نوع پرینتر لیزری اون قابلیت رو نداشته باشه
                بازم ممنون

دیدگاه

سلام دوستان
                  تو این روشی که بحث کردین آیا لزومی داره که اول بیایم شابلون بزنیم بعد از اون استفاده کنیم و طرح رو روی فیبر بزنیم ؟
                  نمیشه به طور مستقیم این لاک حساس رو روی قسمت مسی فیبر خام بزنیم و بعد که خشک شد عین روش لمینت مدار پرینت گرفته شده رو بذاریم و نوردهی و سپس مدار رو ظاهر کنیم ؟

دیدگاه

سلام

میتونید کاغذ پرینتی که گرفتید رو کمی روغن چرخ خیاطی بزنید (اینو توی یکی از کارگاه ها دیدم ) اما فیلم (لیتوگرافی نمیخواهد )

با تشکر

دیدگاه

سلام
                      ببخشید کیفیت کار سیلک به اندازه لامینت است و بدرد کارهای smd میخورد یا نه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا الکترونیک
                        سلام
                        ببخشید کیفیت کار سیلک به اندازه لامینت است و بدرد کارهای smd میخورد یا نه؟
                        چرا میشه و به درد کارهای smd میخوره :nice:
                        ولی لمینت کجا و سیلک کجا oo:
                        سیلک یک پارچه هست و مطمئنا وضوح بسیار کمتری نسبت به لمینت داره
                        ولی تو روش لمینت فقط وضوح فیلم حساس تعین کنننده هست
                        یه مثال (برای هر نقطه 1اینچی از هر کدوم)به طور مثال هست:
                        سیلک:فوق فوق فوق 500
                        لمینت :بی نهایت وابسته به فیلم حساس
                        در حدی هست که برای ساخت میکروپروسسور ها از مواد حساس به نور استفاده میکنند
                        و کاربرد سیلک بیشتر برای چاپ سبز (سولدر ماسک)هست
                        ولی بازهم خوبه هر دو تاش رو یاد بگیر
                        اما بگم دردسر لمینت بسیار زیاد هست :cry2: ~x( ~x( ~x( ~x(
                        تا حدی که پدر طرف رو در میاره
                        از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                        --------------------------------------------------------
                        تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

شرکت هایی سفارش گیرنده برای برد های smd تو تیراژ بالا از چه روشی استفاده میکنند؟
                          چون برد های smd بحث کوچکتر بودن فشرده سازی مطرحه سیم های مدارچاپی نازک هستند

اضافه شده در تاریخ :
                          کسی پاسخگو نیست؟
                          الان شرکتهایی که در تیراژ بالا و یا پایین برد smd میگیرن از کدوم روش استفاده میکنند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا الکترونیک
                            کسی پاسخگو نیست؟
                            الان شرکتهایی که در تیراژ بالا و یا پایین برد smd میگیرن از کدوم روش استفاده میکنند؟
                            معلومه با سیلک :read:
                            این که پرسیدن نداره (البته برای تولید انبوه)
                            چون سیلک سرعت تولید زیادتر و هزینه کمتر برای مشتری داره
                            و در ضمن کیفیت قابل قبولی برای کارهای ما داره

ولی هر شرکت روش مخصوص خودش رو داره :job:
                            از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                            تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                            اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

سلام
                              توی بازار مواد تشکیل دهنده ساخت محلولی که روی شابلون میکشیم رو به همین نام میشناسند؟
                              1.لاک حساس 2.حساس کننده 3.سخت کنند
                              اگه امکان داره در مورد کاربرد هر کدوم یه توضیح مختصری بدین.
                              توی مرحله ی رنگ کشیدن روی PCB با استفاده از شابلون حالا برای چاپ سبز یا راهنما یا طرحمون گفتین جاهایی که نور بخوره با آب پاک میشه!!پس اینجاها همونجاهاییه که قراره رنگ از روی اون ها رد بشه و به برد برسه ؟؟ منظورم اینه اینکه اینجا ها خالی از رنگ و رنگ میتونه از اینور توری از اینجا ها) برسه به سمت دیگه که pcb زیرش قرار داره دیگه؟
                              https://www.youtube.com/watch?v=8-WGaAmpfOU&nohtml5=False
                              پس چرا توی این فیلم وقتی طلق رو روی توری رنگ دار شده میزاره ترکها رو سیاه کشیده و بعد از شستن توری رنگ همین قسمت ها میره (مثل گوشه هایی از شابلون میشه که اصلا رنگ نخوردن)؟؟؟؟؟ من پاک گیج شدم
                              Every one can do everything so why you do this awful thing.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X