اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد لحیم کاری صحیح...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد لحیم کاری صحیح...

سلام و دروود.....

با این که خیلی لحیم کاری کردم و بیشتر اونها هم خوب و منظم از اب در میاد اما بعضی وقتا دچار مشکل میشم و علتش رو هم نمیدونم...مثلا در پایان کار وقتی یک پایه ناقص لحیم شده رو سعی میکنم درستش کنم بجاش تمام لحیم به هویه میچسبه و روی سطح مسی نمیچسبه...تلاش بیشتر هم منجر به اتصال پد ها و کثیف کاری میشه...
    حالا چند تا سوال دارم و ممنون میشم تجربه های ارزشمندتون رو بفرمایید:
    1.ایا دمای زیاد هویه باعث چسبیدن بیش از حد و دردسر ساز لحیم به هویه میشه؟؟؟
    2.در کل ایا بهتر نیست که دمای هویه پایین و در حد ذوب کردن لحیم نگه داشته بشه ؟یا اینکه دمای بالاتر مناسبتر هست؟
    3. ایا روغن لحیم روی سطح مسی باعث جذب بیشتر لحیم میشه ؟ایا به مقدار و دماش هم بستگی داره؟؟
    4.روغنی که از قبل اب شده و روی سطح مسی نشسته و سرد شده چطور؟(بنا به تجربه شخصی این روغن باعث عدم جذب لحیم میشه)...
    5.فکر میکنم تمیزی زیاد نوک هویه هم مشکل ایجاد میکنه.منطورم اینه که نوک هویه نباید دائما تمیز باشه.درسته؟

تشکر فراوان

پاسخ : راهنمایی در مورد لحیم کاری صحیح...

دوست گرامی

چند نکته هست که رعایت آنها میتواند موثر باشد و بقیه نکات را انشالله دوستان مطرح میکنند

1 - مهمترین فاکتور تناسب دمای هویه با سطح لحیم کاری میباشد بدیهی است برای لحیم سطوح بزرگتر و یا اتصالات سیمها و یا پایه های ضخیم به دمای بالاتری نیاز داریم ... همچنین در مورد هویه های ساده که دمای آنها قابل تنطیم نمیباشد توان هویه بر حسب وات مورد نظر میباشد ... مثلا برای لحیم مدارات ظریف تنها یک هویه 20 یا 30 وات کافی میباشد و هویه 40 وات برای لحیم کاری سطوح بزرگتر پیشنهاد میگردد

2- نوک هویه مناسب ( که البته نوع نسوز آن ارجحیت کامل دارد ) از نظر سایز

3- تمیز کردن مداوم نوک هویه با اسفنج مخصوص ( که سبب آسب رسیدن به نوک هویه نسوز نگردد )

4 - استفاده از لحیم مناسب ....معمولا بهترین لحیم به منظور کارهای عمومی مخلوط 60 درصد قلع و 40 درصد سرب میباشد که در صورت داشتن روغن ( در مغزی سیم لحیم ) استفاده از روغن خارجی کاملا منتفی میگردد ... لطفا توجه داشته باشید پیدا کردن لحیم مناسب در بازار فعلی اندکی دشوار میباشد

5 - نهایتا در صورت وجود ابزار مناسب مهارتهای دستی مثل تمیز کردم محل لحیم کاری و گرم کردن مناسب محل لحیم و نحوه قرار گرفتن هویه و .... سایر عوامل موثر را تشکیل میدهند
    پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

سلام
      برای تمیز کزدن نوک هویه شما چیکار میکنین؟
      با اسفنخ خیلی خوب پاک نمیشه
      نوک هویه از جوان خریدم 15 تومن
      نوکه نوکش زود سیاه میشه
      بقیه جاهاش کم و بیش
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108455.msg777842#msg777842

دیدگاه

توجه کنید که اسفنجتون خیس یا مرطوب باشه...البته از اسفنج مخشوش استفاده کنید.
        به نظرم نوک هویه رو خیلی گرون خریدید...البته از کیفیتش خبر ندارم اما گه این مارک باشه فک نمیکنم اینقد گرون باشه...
        http://eshop.eca.ir/%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%86%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AA%D8%B9%D9%85%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%84%D8%AD%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C/635-%D9%86%D9%88%DA%A9-%D9%87%D9%88%DB%8C%D9%87-GOOT-40W.html
        سیاه شدن نوک هویه هم طبیعی هستش...اول قسمت نوکش سیاه میشه و بعد سایر قسمت ها ...که برای بنده هرچند مارک خیلی خوبی نیست (همین مارک بالا)اما با فروبردن در اسفنج مخصوص و خیس شده کاملا تمیز و براق میشه.و به راحتی باهاش لحیم میکنم.اگه سیاه شدن بدون کثیفی باشه مشکلی نداره..اگه میخواید عکس یا فیلم بزارم...
        البته بگم که نظر تجربه شخصی من این هست که تمیز کردن دائمی نوک هویه زیاد هم مفید نیست.مثلا من خودم بعد از لحیم کاری یک پین 40 پایه هویه رو تمیز میکنم.و اینطوری بدون وقفه کارم سریع و خیلی تمیز پیش میره .لحیم کاری یه قلقی داره و من هم که این همه لحیم کردم هربار سه چهار پایه اولش رو خرب میکنم تا دستم راه بیوفته...

دیدگاه

دوست عزیز

برای تمیز کردن نوک هویه علاوه بر روش استفاده از اسفنج نسوز که دوستمان بر خیس بودن آن نیز تاکید کردند روش دیگری هم وجود دارد ...

از یک مسواک معمولی استفاده کنید ... بعد از چند روز و سوختن نوک رشته های نابلونی ، لایه ای قلع بر روی آنها چسبیده و به مناسب ترین وسیله جهت قلع اندود کردن و تمیز کردن نوک هویه تبدیل میگردد
          پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

وقتی لحیم تازه روی هوبه میذارم بیشتر جاهاش تمیز و براق میشه
            ولی روی اسفنج مرطوب که میکشم زیاد تمیز نمیشه
            نوکش اینه: http://s6.picofile.com/file/8215822942/16.PNG
            به نظرم اسفنجم مشکل داره
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108455.msg777842#msg777842

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سامان تقی پور
              وقتی لحیم تازه روی هوبه میذارم بیشتر جاهاش تمیز و براق میشه
              ولی روی اسفنج مرطوب که میکشم زیاد تمیز نمیشه
              نوکش اینه: http://s6.picofile.com/file/8215822942/16.PNG
              به نظرم اسفنجم مشکل داره
              عامو این اسفنچ کیلو چنده
              این جنگولک بازیا بذارین کنار
              الان 5 ساله اسفنج استفاده نکردم چون نوک هویه رو روز خراب میکنه به خاطر خیس بودن و تغییر دمای ناگهانی نوک هویه پوسته پوسته میشه و بعد از مدتی خراب میشه

با نوک انگشت هوبه رو پاک میکنم اولش یکم میسوزونه ولی بعد از یکی دو روز عادت میکنین
              اگه خیلی کثیف باشه با قلمو رنگ رزی 5 سانتی پاک میکنم باید دقت کنید که جنس قلمو از الیاف طبیعی باشه اگه پلاستیک باشه خراب میشه

نوک هویه هم از جنس استیل مارکش هم پروسکیت قیمتش هم 7 تومن هر 9 ماه یکمی خراب میشه که عوضش میکنم اصلا این نوک مارگ گوت 3 تومنیا رو توصیه نمیکنم

جوان هم بهت انداخته
              از این نوک ها اران مدال شیراز هم داره خودش بهم گفت که این همون 3 تومنی هاس که داریم 15 تومن میدیم

دیدگاه

اگه خیلی کثیف باشه با قلمو رنگ رزی 5 سانتی پاک میکنم باید دقت کنید که جنس قلمو از الیاف طبیعی باشه اگه پلاستیک باشه خراب میشه

نوک هویه هم از جنس استیل مارکش هم پروسکیت قیمتش هم 7 تومن هر 9 ماه یکمی خراب میشه که عوضش میکنم اصلا این نوک مارگ گوت 3 تومنیا رو توصیه نمیکنم
                عامو جان این که جنگولک بازی تر شد که
                شوخی کردم...خب هر کس با یه چیز راحت تره...به مهارت شخصی هم خیلی ربط داره...
                من که با این نوک های معمولی و اسفنج خیس خیلی راحت کارامو میکنم.تا الان مشکلی نداشتم و عمر زیاد و مفیدی هم کرده...البته منکر نمیشم که جنس بهتر مثل استیل قطعا بهتر هست اما مهمترین حرفو مهارت لحیم کاری میزنه...تا جایی که با هویه کاملا کثیف هم میشه لحیم کاری خوبی داشت...بنابر این اگه دوستان درباره نحوه صحیح لحیم کاری صحبت کنند و تجربیاتشون رو در اختیار بزارن خیلی مفید خواهد بود.
                دیدگاه

سیاه شدن نوک هویه بخاطر گردو خاک نامرئی ایه ما نمی تونیم ببینیم (فقط واسه نوک هویه اتفاق نمی افتاید (البته نولیزر اسباب بازی تو تاریکی خوب مشخصش میکنه چاره فیلتر هواست یه فن یه فیلتر نمناک )... oo: پوسته پوسته شدن وزخمی شدن نوک هویه اورگانیکه یعنی به مرور این اتفاق خواهد افتاد اکسید شدن فلز و سرعت بالای این امر در دماهای بالا
                  نوک مارک هم بخری با زخمی شدن انلاک میشه میره پی کارش
                  اگه(ضریب انتقال حرارت) نوک هویه رو داخل تر نصب کنی دمای بیشتر بهش میرسه توانش میره بالا عمرش میاد پایین :twisted: اگه خیلی بیرون نصبش کنی دماش میاد پایین عمرشم میره بالا اما اگه قلمی باشه احتمال کج شدنشم میره بالا :cry2: کلا خودتون به مرور تجربه می کنید چه حالتی بهتره :agree:
                  روغن لحیم به غیر از خاصیت انتی اکسیدان دارای خاصیت انتقال حرارت نیز می باشد که مشخص کننده کیفیت لحیم کاری هست واگه روغن لحیمی انتقال حرارتش خوب نباشد هیچی .. با او از در دشمنی در ایید واسه روغن کاری لولای درب هم خوب نیست
                  روغن لحیم خوب به هر جای برد مسی بخوره احتمال لحیم برداریش میره بالا (دست دومش (کارکرده)بی تکلیفه یا می چسبونه و یا برعکس بستگی به جنسش داره)
                  توی مدارات (برد های مسی سوسول) از هویه پروات اکیدا خوداری کنید به راحتی چسب برد رو می سوزونه و مسیر بلند میشه و بایستی سیم کشی کنید
                  هیچی مثل خود روغن لحیم نوک هویه رو تمیز نمیکنه نکن این کارو اعتیاد داره و یا از روغن لحیم جدا استفاده کن
                  یکی از بدترین زخم اندازها روی نوک هویه همان سیم ظرفشویی با ابه و البته پایه های غیر استاندارد که بیشتر دشمن نوک هویه اند تا نگه داشتن هویه از کجا باید بفهمیم یه نگاه بنداز oo: بدبخت با با فنر نگهدارنده هویه کشتی داره میگیره
                  مطالب بالا منبع خاصی نداره منبعش خودمم یعنی ممکنه فاقد اعتبار باشه :eek:
                  استاد نهایی بلاخره خودتون خواهید شد :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X