اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار قطع کننده جریان الکترونیکی با حفاظت ولتاژ پایین

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار قطع کننده جریان الکترونیکی با حفاظت ولتاژ پایین

سلام
    وقق بخیر
    من یه باطری سیل اسید دارم و مواقعی که برق میره ازش برای روشنایی استفاده میکنم
    میخوام مداری با اپ امپ طراحی کنم که ولتاژ باطری که از 10 ولت پایینتر اومد یک رله رو غیر فعال کنم که لامپ ها خاموش شه و به باطری فشار نیاد
    ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ : مدار قطع کننده جریان الکترونیکی با حفاظت ولتاژ پایین

نوشته اصلی توسط bapareza نمایش پست ها
    سلام
    وقق بخیر
    من یه باطری سیل اسید دارم و مواقعی که برق میره ازش برای روشنایی استفاده میکنم
    میخوام مداری با اپ امپ طراحی کنم که ولتاژ باطری که از 10 ولت پایینتر اومد یک رله رو غیر فعال کنم که لامپ ها خاموش شه و به باطری فشار نیاد
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    سلام و درود
    برای این کار از یه آی سی آپ آمپ در مد مقایسه کننده میتونید استفاده کنید
    بهتره در حالت اشمیت تریگر قرار داده بشه یعنی اگه از 10 پایین تر اومد خروجی مثلا 0 بشه و اگه از 10.5 بالاتر رفت خروجی 1 بشه
    منظور از 0 و ا سطح منطقی سیگنال خروجی هست
    که 0 نماد پتانسیل 0 ولت
    و 1 نماد پتانسیل مثبت نسبت به 0 ولت هست که در آی سی های ttl سطح 1 برابر 5 ولت هست
    اما برای کار شما مهم تنها همون 0 و 1 شدن در موقع مناسب هست
    پیشنهاد میکنم توضیحاتی که در سایت ویکی پدیا در خصوص آپ آمپ ها داده شده رو مطالعه بفرمایید
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
      سلام و درود
      بهتره در حالت اشمیت تریگر قرار داده بشه یعنی اگه از 10 پایین تر اومد خروجی مثلا 0 بشه و اگه از 10.5 بالاتر رفت خروجی 1 بشه
      که 0 نماد پتانسیل 0 ولت
      و 1 نماد پتانسیل مثبت نسبت به 0 ولت هست که در آی سی های ttl سطح 1 برابر 5 ولت هست
      پیشنهاد میکنم توضیحاتی که در سایت ویکی پدیا در خصوص آپ آمپ ها داده شده رو مطالعه بفرمایید
      ممنون از راهنماییون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
        سلام و درود
        که 0 نماد پتانسیل 0 ولت
        عزیز مطالعه کردم ولی همچنان برام مجهول هست که باید چیکار کنم
        توی اپ امپ ولتاژ رفرنس برای من چی هست؟ 10 ولت هست؟ چجور باید تامینش کنم؟
        r1و r2 باید چند باشه؟
        جیزایی که نوشته بود در مورد ولتاژ متناوب بود ممنون میشم بیشتر راهنماییم کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bapareza نمایش پست ها
          عزیز مطالعه کردم ولی همچنان برام مجهول هست که باید چیکار کنم
          توی اپ امپ ولتاژ رفرنس برای من چی هست؟ 10 ولت هست؟ چجور باید تامینش کنم؟
          r1و r2 باید چند باشه؟
          جیزایی که نوشته بود در مورد ولتاژ متناوب بود ممنون میشم بیشتر راهنماییم کنید
          شما میتونید خیلی راحت از آی سی های اشمیت تریگر استفاده کنید که استفاده از این آی سی ها خیلی ساده هست
          اگه بخواید با آپ آمپ کار کنید کمی دردسر داره
          بهتر آی سی اشمیت تریگر رو تهیه کنید
          اما در کل در خصوص این شکل تمام مقاومت ها رو باید یک اندازه در نظر بگیرید مثلا همگی 10 کیلو اهم باشن
          به جز مقاومت r3 که بهتره 3.3 کیلو اهم بزارید ( باید مقداری قرار داده بشه که جریان بیش از چند میلی آمپر از خروجی آی سی کشیده نشه )

در این آدرس انواع آی سی های اشمیت تریگر قرار داده شده

چون آشمیت تریگر آی سی داره دیگه کمتر کسی از آپ آمپ برای این کار استفاده میکنه و برای همین در نت تنها به چند شکل مختصر اکتفا شده
          و توضیح کاملی در این خصوص نداده و حقیقتش بنده هم اطلاع کاملی از این مسئله ندارم چون تا به حال نیازی نشده
          اما اگه با میکرو کار میکنید خیلی راحت میشه از طریق کد زنی این عملکرد رو پیاده کرد
          من که خودم از همین طریق اقدام میکنم و تا به حال به صورت سخت افزاری احتیاجی بهش نداشتم

موفق باشید
          جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۵:۴۴ ۱۳۹۷/۰۴/۱۹.
          آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

در این لینک مدار تشخیص ولتاژ باطری ساده با 741 شرح داده شده ، یک پتانسیومتر ۱۰۰ کیلو برای تعیین ولتاژ مورد نظر شما هست . خروجی یک led گذاشته شده که میشه به رله وصل کرد .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X