اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

SMD یا DIP مسئله این است.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : SMD یا DIP مسئله این است.

نوشته اصلی توسط eshahnazi نمایش پست ها
    سلام.
    یه مشکلی برام بوجود اومده که تقریبا به موضوع این بحث مرتبط میشه:
    برد ترموستات الکترونیکی یخچال با میکروکنترلر Attiny13 ساختم . زمانی که برد رو با میکرو اس ام دی راه میندازم موقع استارت زدن یخچال (کمپرسور) چندین بار به صورت سریع کمپرسور قطع و وصل میشه ولی اگر همون برد با میکرو از نوع دیپ باشه بدون ریپ زدن کمپرسور رو سریع راه میندازه.!!!
    به نظر شما مشکل از کجاست؟
    بصورت خلاصه : میکرو فرمان به اپتو ترایاک میده و اپتو یک ترایاک اس ام دی 4 امپری رو راه میندازه. البته جریان کشی کمپرسور حدود 1 آمپر است.
    ممنون میشم از دوستان اگر کسی تجربه ای داره در اختیارم بگذاره.
    منم برای یخچالمون یه ترموستات با اتمگا 8 دیپ ساخته بودم و هر موقع به برق کمپرسور یخچال وصل می شد یکی دو بار سریع میکرو ریستارت می شد و صدای رله رو راحت می تونستم بشنوم که قطع و وصل میشد،
    الان یکی دیگه با اتمگا 8 smd براش ساختم که میکرو رو دقیقا روی رله چسبوندم و خیلی هم عالی و بدون نقص الان کار می کنه !
    تغذیه ی هر دو ترموستاتم شارژر موبایل بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
      smd ها دارای طراحی pcb ظریفی هستند که باید رعایت کنید.
      دوست عزیز با یه ازمون خطا نمیشه به این نتیجه رسید که میکرو ای اس ام دی دربرارب نوز ضعیف هستند.
      چون میکرو ها امروزه در رده های کیفیت یمختلفی تولید میشه از کجا معلوم که طسوح کیفیتی میکرو تون یکسانه؟
      ضمن تشکر از شما بابت ارایه نظرتان. دو مدل و از هر مدل چند عدد میکرو اس ام دی اتینی 13 رو تست کردم.
      اگر ممکنه بفرمایید برای طراحی pcb های قطعات اس ام دی چه مواردی رو باید رعایت کرد.؟
      عکس پست برد رو در زیر میتونید مشاهده کنید.
      [IMG]http://bayan******/view/1410831528127834208/pcb-ntc11.png[/IMG]
      جدیدترین ویرایش توسط eshahnazi; ۱۹:۵۴ ۱۳۹۸/۱۱/۰۱.

دیدگاه

ممنون از مشارکت شما.
        تغذیه برد بنده از کاهنده خازنی به اضافه دو عدد دیود یکسوساز و یک عدد دیود زنر تشکیل شده است.
        شما تغییرخاصی در هنگام تبدیل برد از حالت دیپ به اس ام دی ایجاد نکردید؟ مثلا اضافه کردن خازن یا سلف یا کریستال یا مثلا پایه ریست؟

دیدگاه

نویز ربطی به پکیج قطعه نداره. همیشه نوع SMD از DIP بهتره و با توجه به کاهش طول پایه ها و مسیرهای مدارچاپی، نویز گیری کمتری داره. دوستان لطفا اطلاعات غلط ندین.
          با توجه به کیفیت های مختلف قطعات وارادتی به ایران تنها میشه گفت میکروهای شما از دو کیفیت مختلف هستند یا بردهاتون دقیقا یکسان طراحی نشدن.

دیدگاه

سلام.ممنون از اظهارنظرتان.
            بنده هم خونده بودم نوع smdاز dip کیفیت بالاتری داره.ولی بهرحال بنده تجربه خودم رو نوشتم.
            دوستانی دیگر در این تایپیک اشاره به کیفیت بالاتر اس ام دی داشته اند.
            ولی چه خوب بود توضیحات راهگشایی*نیز ارایه میدادند.
            به طور مثال شما فرمودید کیفیت میکرو ها متفاوت هست.خب لطفا بفرمایید چطور باید به کیفیت میکروها پی بزد؟
            ضمنا بنده از دو مدل مختلف میکزو اس ام دی استفاده کردم و* در هر دو برد موقع استارت ریپ*میزنند.
            البته برد هم یکسان است.
            شاید باید در طراخی پی سی بی برای میکروهای smd نکات خاصی را مد نظر قرار داد.
            از دوستان تقاضا میکنم اگر در این زمینه تجربه ای دارند ، دریغ نفرمایند.
            با سپاس از توجهتان.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eshahnazi نمایش پست ها
              سلام.ممنون از اظهارنظرتان.
              بنده هم خونده بودم نوع smdاز dip کیفیت بالاتری داره.ولی بهرحال بنده تجربه خودم رو نوشتم.
              دوستانی دیگر در این تایپیک اشاره به کیفیت بالاتر اس ام دی داشته اند.
              ولی چه خوب بود توضیحات راهگشایی*نیز ارایه میدادند.
              به طور مثال شما فرمودید کیفیت میکرو ها متفاوت هست.خب لطفا بفرمایید چطور باید به کیفیت میکروها پی بزد؟
              ضمنا بنده از دو مدل مختلف میکزو اس ام دی استفاده کردم و* در هر دو برد موقع استارت ریپ*میزنند.
              البته برد هم یکسان است.
              شاید باید در طراخی پی سی بی برای میکروهای smd نکات خاصی را مد نظر قرار داد.
              از دوستان تقاضا میکنم اگر در این زمینه تجربه ای دارند ، دریغ نفرمایند.
              با سپاس از توجهتان.
              من منظورم شما نبودی. یکی از دوستان نوشته بود DIP از SMD نویز کمتری می گیره برای ایشون گفتم اطلاعات اشون درست نیست.

هیچ جوری نمیشه فهمید اصل هستش یا نه مگر از جایی بتونین خرید کنین که فقط قطعات اصل میفروشند که اونها فقط از شرکت تولید کننده تهیه می کنند..

در حالت کلی من در این حالت حتی اگر DIP هم کار کنه بازم جرات نمیکردم بزارمش همون شکل بمونه باید منبع نویز رو از بین ببرین

دیدگاه

بنده با قرار دادن یک خازن عدسی 104 موازی با خازن 16 ولت 100 میکروفاراد در نزدیک پایه تغذیه میکرو SMD تونستم کمپرسور رو بدون مشکل راه اندازی کنم. البته لازمه بگم صرفا با یک عدد از این خازن ها ریپ میزد و باید هر دو خازن میبودند. ولی در مدل dip بدون این خازن ها هم عملکرد خوبی در استارت زدن کمپرسور داشتم.
                به نظر میاد توان میکرو Attiny13 Smd در حد قابل قبول  برای درایو کمپرسور نمی باشد. دلیل این حرفم کم نور بودن ال ای دی سری شده با پایه فرمان میکرو هست. این پایه به اپتو ترایاک میره و بعد اون به ال ای دی و در اخر به زمین. این ال ای دی زمانی که میکرو DIP متصل هست کاملا پرنوره ولی با اتصال میکرو SMD نورش کمتر میشه. اینم باید اضافه کنم که یه پتانسیومتر و یه دونه سنسور هم این مدار داره. توان مصرفی اپتوترایاک و سنسور در اون حد نیست که میکرو اس ام دی از پسش بر نیاد ولی در مورد پتانسیومتر فکر کنم این مورد جای تامل داره.
                در مجموع برای انتخاب نوع میکرو (ِDIP / SMD) علاوه بر توجه به نویز به توان قابل ارایه میکرو هم باید توجه کرد.

دیدگاه

سلام دوستان، خسته نباشید. من چند تا طرح داشتم که میخوام از یکیش برای تولید شروع کنم (بصورت ماژوله و نوآوری ای توش داره که در ماژول های مشابه دیده نمیشه). باتوجه به اوضاع بازار و اینکه نمیشه پیش بینی درستی ازش کرد، تصمیم دارم کار را با تعداد بسیار کمی شروع کنم و سرمایه زیادی براش نزارم. برای همین برد رو بصورت DIP طراحی کردم. خب مزیت DIP اینه که با یه حوضچه کار راه میافته (خودم تجربه تولید برد DIP با حوضچه رو برای یک شرکتی دارم) یا حتی واسه تعداد خیلی کم میشه دستی زد. ولی دو تا مشکل باهاش دارم: 1- یه Atmega32 داره که قیمت DIP اون 40 هزار تومن و قیمت SMD اون 20 تومنه! 2- میترسم از نظر ظاهری خوب نباشه (چون یه Atmega32 بزرگ وسط برد داره و حدود یک ششم فضای برد رو گرفته ). ورژن smd هم براش زدم که ابعاد برد یکم کوچکتر از دیپ شده و قیمت قطعات حدود 25 هزار تومن از دیپ کمتر شده. چون هنوز قطعاتی مثال رله، ترمینال، خازن های الکترولیت و کانکتورها دیپ هستن، برد ترکیبی از DIP و smd میشه. دو تا مشکل باهاش دارم: 1- پروگرام کردن سخت تر میکروکنترلر، 2- مونتاژ دستیش خیلی سخت و زمانبره (چه با هویه معمولی چه با هات ایر). چون تعدادم کمه، بیرونم واسه مونتاژ اتوماتیک قبول نمی کنن.
                  نظرتون چیه؟ دیپ بزنم بهتره یا smd؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omidctrl نمایش پست ها
                    سلام دوستان، خسته نباشید. من چند تا طرح داشتم که میخوام از یکیش برای تولید شروع کنم (بصورت ماژوله و نوآوری ای توش داره که در ماژول های مشابه دیده نمیشه). باتوجه به اوضاع بازار و اینکه نمیشه پیش بینی درستی ازش کرد، تصمیم دارم کار را با تعداد بسیار کمی شروع کنم و سرمایه زیادی براش نزارم. برای همین برد رو بصورت DIP طراحی کردم. خب مزیت DIP اینه که با یه حوضچه کار راه میافته (خودم تجربه تولید برد DIP با حوضچه رو برای یک شرکتی دارم) یا حتی واسه تعداد خیلی کم میشه دستی زد. ولی دو تا مشکل باهاش دارم: 1- یه Atmega32 داره که قیمت DIP اون 40 هزار تومن و قیمت SMD اون 20 تومنه! 2- میترسم از نظر ظاهری خوب نباشه (چون یه Atmega32 بزرگ وسط برد داره و حدود یک ششم فضای برد رو گرفته ). ورژن smd هم براش زدم که ابعاد برد یکم کوچکتر از دیپ شده و قیمت قطعات حدود 25 هزار تومن از دیپ کمتر شده. چون هنوز قطعاتی مثال رله، ترمینال، خازن های الکترولیت و کانکتورها دیپ هستن، برد ترکیبی از DIP و smd میشه. دو تا مشکل باهاش دارم: 1- پروگرام کردن سخت تر میکروکنترلر، 2- مونتاژ دستیش خیلی سخت و زمانبره (چه با هویه معمولی چه با هات ایر). چون تعدادم کمه، بیرونم واسه مونتاژ اتوماتیک قبول نمی کنن.
                    نظرتون چیه؟ دیپ بزنم بهتره یا smd؟
                    سلام
                    با این اوصاف قطعا SMD بهتره چون ارزون تره!
                    پروگرام کردن هم کلا 5، 6 تا پایه لازمه که میشه براش پین هدر گذاشت.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X