اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش و پاسخ تبدیل پاور کامپیوتر به منبع تغذیه متغییر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

۳- چون جریان دهی کمتری داره ، اگر بخوایید به اندازه خط مثبت ازش جریان بکشید ، بهتره ظرفیت دو خازن خط منفی و مثبت برابر باشه.
    ۴- در پست قبلی منظور سوالتون رو اشتباه متوجه شده بودم ، مقدار خازن و مقاومت با آزمون و خطا به دست میاد.
    مقدار خازن و مقاومت باید به اندازه ای انتخاب بشه که در لحظه اول که برد روشن میشه، ولتاژ خروجی افزایش ناگهانی نداشته باشه.
    ۵- بله در پاور شما مدار حفاظتی مذکور وجود نداره.
    ۶- بستگی به قطر سیم پیچش داره ، اگر از 0.8 بالاتر بود نیازی به تغییر نیست.
    6- به نظرم قطر کمی داره
    من دو تا پاور عین هم دارم اگر سلف تکی مخصوص +12 یکی از پاور ها خارج کنم و روی -12 اون یکی پاور قرار بدم امکان اینکار هستش؟جهت پیچیدن سلف تکی مهم هست؟ یا سلف های تکی اصلا جهت پیچش سیمشون که ساعتگرد یا پادساعتگرد مهم نیست؟

یک سوال دیگم دارم
    اگر پاور به این شکلی که شما فرمودید تغییر داده بشه بعد از اتصال کوتاه پاور خاموش میشه؟
    امکانش هست کاری بکنید مثل منبع تغذیه های حرفه ای پاور خاموش نشه و ولتاژ در مدت اتصال کوتاه صفر بشه؟
    جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۱:۴۵ ۱۴۰۳/۱۱/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahddi2 نمایش پست ها

6- به نظرم قطر کمی داره
      من دو تا پاور عین هم دارم اگر سلف تکی مخصوص +12 یکی از پاور ها خارج کنم و روی -12 اون یکی پاور قرار بدم امکان اینکار هستش؟جهت پیچیدن سلف تکی مهم هست؟ یا سلف های تکی اصلا جهت پیچش سیمشون که ساعتگرد یا پادساعتگرد مهم نیست؟

یک سوال دیگم دارم
      اگر پاور به این شکلی که شما فرمودید تغییر داده بشه بعد از اتصال کوتاه پاور خاموش میشه؟
      امکانش هست کاری بکنید مثل منبع تغذیه های حرفه ای پاور خاموش نشه و ولتاژ در مدت اتصال کوتاه صفر بشه؟
      ۶- در سلف های تک سیم پیچ ، جهت پیچش اهمیتی نداره.
      برای اینکه با اتصال کوتاه پاور خاموش نشه ، مدار محدود کننده جریان باید سرعت بالاتری از حفاظت از اتصال کوتاه داشته باشه.
      برای کاهش سرعت مدار حفاظت از اتصال کوتاه ، میتونید ظرفیت خازن الکترولیت بین پایه ۴ و ۱۴ آیسی 494/7500 رو افزایش بدید، هر چند این کار رو توصیه نمیکنم.
      در نمونه ای که در تاپیک آموزشی تبدیل کردم و روزمره استفاده میکنم ، در جریان های پایین ( مثلا زیر ۵ آمپر ) دقیقا همینطور که میگید عمل میکنه ( بدون انجام تغییر گفته شده در بالا )

دیدگاه

برای اینکه با اتصال کوتاه پاور خاموش نشه ، مدار محدود کننده جریان باید سرعت بالاتری از حفاظت از اتصال کوتاه داشته باشه.
        برای کاهش سرعت مدار حفاظت از اتصال کوتاه ، میتونید ظرفیت خازن الکترولیت بین پایه ۴ و ۱۴ آیسی 494/7500 رو افزایش بدید، هر چند این کار رو توصیه نمیکنم.
        در نمونه ای که در تاپیک آموزشی تبدیل کردم و روزمره استفاده میکنم ، در جریان های پایین ( مثلا زیر ۵ آمپر ) دقیقا همینطور که میگید عمل میکنه ( بدون انجام تغییر گفته شده در بالا )
        پس سلف +12 اون پاور برای -12 این یکی پاور قرار میدم
        چه دیودی برای تقویت -12 پیشنهاد میدید؟ که آمپراژ با +12 یکی بشه
        فکر کنم دیود آند مشترک باید باشه چون دیود های +12 کاتد مشترکند و به در اینکار نمی خورن

دیدگاه

پس سلف +12 اون پاور برای -12 این یکی پاور قرار میدم
          چه دیودی برای تقویت -12 پیشنهاد میدید؟ که آمپراژ با +12 یکی بشه
          فکر کنم دیود آند مشترک باید باشه چون دیود های +12 کاتد مشترکند و به در اینکار نمی خورن
          دوبل دیود آند مشترک کمیاب هست و به همین خاطر مورد خاصی رو نمیشناسم.
          راه جایگزین اینه که از دو دیود شاتکی مجزا به شکل آند مشترک استفاده بشه.
          دیود مورد نظر باید بتونه حداقل ۸۰ ولت و ۲۰ آمپر رو تحمل کنه.

دیدگاه

سلام
            متاسفانه اون دو تا پاوری که خدمتتون عرض کرده بودم عین هم هستن در یدونه از پاورها برای هر کدام از ولتاژ های -5 و -12سلف تک سیم پیچ گذاشته و در اون یکی پاور جای سلفها رو برد با یک تیکه سیم جامپر کرده البته اون پاور شما هم اصلا سلف تک سیم پیچ نداره
            خارج کردن اون سلفها و جامپر کردن اون سلف های تک سیم پیچ مشکلی نداره؟ و اون سلف ها چه کاری انجام میدن؟ و فقط وجود سلف تروئییدی زرد رنگ در هر خط ولتاژی برای اون مسیر کفایت نمی کنه؟
            من الان برای تقویت مسیر -12 ولت به مشکل خوردم چون اون سلف ضعیفه و متاسفانه سلف سنج و علم این کار هم ندارم که بتونم سلف قوی تر در راه -12 بذارم و اگه امکان جامپر کردن باشه کار من راحتره
            جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱.

دیدگاه

سلام
              متاسفانه اون دو تا پاوری که خدمتتون عرض کرده بودم عین هم هستن در یدونه از پاورها برای هر کدام از ولتاژ های -5 و -12سلف تک سیم پیچ گذاشته و در اون یکی پاور جای سلفها رو برد با یک تیکه سیم جامپر کرده البته اون پاور شما هم اصلا سلف تک سیم پیچ نداره
              خارج کردن اون سلفها و جامپر کردن اون سلف های تک سیم پیچ مشکلی نداره؟ و اون سلف ها چه کاری انجام میدن؟ و فقط وجود سلف تروئییدی زرد رنگ در هر خط ولتاژی برای اون مسیر کفایت نمی کنه؟
              من الان برای تقویت مسیر -12 ولت به مشکل خوردم چون اون سلف ضعیفه و متاسفانه سلف سنج و علم این کار هم ندارم که بتونم سلف قوی تر در راه -12 بذارم و اگه امکان جامپر کردن باشه کار من راحتره
              اون سلف تک سیم پیچ بخشی از فیلتر LC خروجی هست که ریپل خروجی رو کاهش میده ، اگر جامپر بشه هم مشکلی نیست ولی ریپل و نویز خروجی مقداری بیشتر میشه.
              حتی اگر بخوایید جایگزین کنید ، لازم نیست که مقدارش رو خیلی دقیق بذارید ، مثلا 10 یا 47 میکروهانری هم میتونید بذارید.

دیدگاه

اون سلف تک سیم پیچ بخشی از فیلتر LC خروجی هست که ریپل خروجی رو کاهش میده ، اگر جامپر بشه هم مشکلی نیست ولی ریپل و نویز خروجی مقداری بیشتر میشه.
                حتی اگر بخوایید جایگزین کنید ، لازم نیست که مقدارش رو خیلی دقیق بذارید ، مثلا 10 یا 47 میکروهانری هم میتونید بذارید.
                با سلام و عرض خسته نباشید
                من دو تا آیسی op07cp خریدم امکانش هست اون نقشه پست 25 تاپیک آموزش برای این آیسی ها هم قرار بدهید؟

دیدگاه

با سلام و عرض خسته نباشید
                  من دو تا آیسی op07cp خریدم امکانش هست اون نقشه پست 25 تاپیک آموزش برای این آیسی ها هم قرار بدهید؟
                  با سلام و درود،
                  در پست 30 قرار داده شد.

دیدگاه

سلام و عرض خسته نباشید.
                    بنده طبق آموزش شما پیش رفتم منتها یه سری مشکل هست که میگم خدمتتون.
                    زمانی که مطابق آموزش تا آخر پیش رفتم و پاور رو روشن کردم، سیم زرد ولتاژ نداشت (حدود 0.2 داشت) اما سیم آبی مفنی 27 ولت داشت.
                    بعد خازن لاین 5 ولت رو که اضافه می کنم سیم 12 ولت ولتاژ دار میشه اما حدود 8-9 ولت و همین 8-9 ولت هم با ولوم کم میشه.
                    بعد هم دیود شاتکی ها رو گذاشتم سر جاشون و اسنابر دیود شاتکی 5 ولت رو هم گذاشتم سرجاش و الان همه چی به خوبی کار میکنه الا مدار محافظت.
                    اگه ولوم رو کم کنم و با ولتاژ زیر 15 ولت پاور رو روشن کنم روشن میشه و روشن میمونه و میتونم آهسته آهسته ولتاژ رو تا حداکثر که 23.6 هست هم بالا ببرم.
                    اما در جریان کشی های ناگهانی پروتکت میکنه.
                    به نظرتون مشکل کجاست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdivali6 نمایش پست ها
                      سلام و عرض خسته نباشید.
                      بنده طبق آموزش شما پیش رفتم منتها یه سری مشکل هست که میگم خدمتتون.
                      زمانی که مطابق آموزش تا آخر پیش رفتم و پاور رو روشن کردم، سیم زرد ولتاژ نداشت (حدود 0.2 داشت) اما سیم آبی مفنی 27 ولت داشت.
                      بعد خازن لاین 5 ولت رو که اضافه می کنم سیم 12 ولت ولتاژ دار میشه اما حدود 8-9 ولت و همین 8-9 ولت هم با ولوم کم میشه.
                      بعد هم دیود شاتکی ها رو گذاشتم سر جاشون و اسنابر دیود شاتکی 5 ولت رو هم گذاشتم سرجاش و الان همه چی به خوبی کار میکنه الا مدار محافظت.
                      اگه ولوم رو کم کنم و با ولتاژ زیر 15 ولت پاور رو روشن کنم روشن میشه و روشن میمونه و میتونم آهسته آهسته ولتاژ رو تا حداکثر که 23.6 هست هم بالا ببرم.
                      اما در جریان کشی های ناگهانی پروتکت میکنه.
                      به نظرتون مشکل کجاست
                      با سلام و خسته نباشید ،
                      اینکه میگید با گذاشتن خازن خط 5 ولت ، خروجی 12 ولت ولتاژ دار میشه ، غیر عادیه !
                      آیا اطمینان دارید که دقیقا دیود شاتکی های مربوط به خروجی 5 و 3.3 ولت رو حذف کردید ؟ اگر بله ، روی خروجی های 5 و 3.3 ولتاژی دارید ؟
                      روی پایه 2 آیسی 494 چند ولت دارید؟
                      با چند آمپر جریان کشی ناگهانی پروتکت میکنه ؟

دیدگاه

با سلام و عرض خسته نباشید بابت زحمات زیاد و بی منت شما دوست عزیز در این انجمن
                        پاوری که شما برای آموزش انتخاب کرده اید بوردش خیلی خلوت و کم قطعه هست و فکر می کنم بهمین دلیل بی دردسر متغیر شده
                        البته نمی خوام توانایی و مهارت شما رو زیر سوال ببرم و اگر پاور من زیر دست شما بود 100 درصد موفق میشدید ولی این موضوع برای افراد مبتدی مثل من که پاور های پیچیده تری داریم مشکل ساز شده و به نظرم به همین علت تا الان کسی در این تاپیک اعلام نکرده که توانسته باشه با این روش پاورشو متغییر بکنه
                        الان پاور من که Ic های 494 و 339 داره با روش شما پیش رفتم متاسفانه بعد از روشن کردن پاور +12 ولت از 0.1 ولت تا 13.5 ولت متغیر شده و -12 ولت هم تا 13 ولت متغییر شده و وقتی که لامپ 5 وات به +12 ولت می زنم -12 ولت تا 26 ولت بالا میره و و بعد از کم کردن ولوم خیلی آروم آروم ولتاژ پایین میاد
                        نکاتی که ممکنه به شما در حل مشکل کمک کنه:
                        1- در گام نهم آموزش ولتاژ پایه 2 آی سی برای من 0.085 ولت بود در صورتیکه شما کمترین مقدار 0.1 فرموده بودین
                        2- بین شاخه ی 12+ و زمین و همچنین 12- و زمین مقاومت وات بالایی وجود نداره
                        3- من هم مثل شما از دو دیود زنر 13 ولتی سری برای برای گام یازدهم استفاده کردم
                        4- بورد من نسبت به بورد شما دو تا ترانزیستور اضافه به شماره ی 945 و a733 و یه دونه tl431 نزدیک آی سی 339 داره
                        5- در گام ششم از مقاومت 22 اهمی 2 وات استفاده کرده ام

مقاومت و خازن بین پایه ۲ و ۳ آیسی رو طبق دستورات تاپیک تغییر دادید؟

​​​​​
                        چیزی در تاپیک اصلی در مورد این موضوع نفرموده اید
                        و من هم به مقادیر پیش فرض دست نزده ام

در برخی مدل پاور ها ممکن هست پایه ۳ به آیسی LM339 وصل شده باشه، در این صورت موقتا این مسیر رو قطع و دوباره آزمایش کنید.

​​

با اینکار هم مشکل حل نشد​
                        جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۱:۴۵ ۱۴۰۴/۰۴/۱۷.

دیدگاه

امیدوارم مشکلم با کمک های بی دریغ شما حل بشه تا بعدا افراد دیگری که این تاپیک می بینن راحت تر بتونن این کار انجام بدهند
                          جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۲:۰۷ ۱۴۰۴/۰۴/۱۷.

دیدگاه

با سلام و عرض خسته نباشید بابت زحمات زیاد و بی منت شما دوست عزیز در این انجمن
                            پاوری که شما برای آموزش انتخاب کرده اید بوردش خیلی خلوت و کم قطعه هست و فکر می کنم بهمین دلیل بی دردسر متغیر شده
                            البته نمی خوام توانایی و مهارت شما رو زیر سوال ببرم و اگر پاور من زیر دست شما بود 100 درصد موفق میشدید ولی این موضوع برای افراد مبتدی مثل من که پاور های پیچیده تری داریم مشکل ساز شده و به نظرم به همین علت تا الان کسی در این تاپیک اعلام نکرده که توانسته باشه با این روش پاورشو متغییر بکنه
                            الان پاور من که Ic های 494 و 339 داره با روش شما پیش رفتم متاسفانه بعد از روشن کردن پاور +12 ولت از 0.1 ولت تا 13.5 ولت متغیر شده و -12 ولت هم تا 13 ولت متغییر شده و وقتی که لامپ 5 وات به +12 ولت می زنم -12 ولت تا 26 ولت بالا میره و و بعد از کم کردن ولوم خیلی آروم آروم ولتاژ پایین میاد
                            نکاتی که ممکنه به شما در حل مشکل کمک کنه:
                            1- در گام نهم آموزش ولتاژ پایه 2 آی سی برای من 0.085 ولت بود در صورتیکه شما کمترین مقدار 0.1 فرموده بودین
                            2- بین شاخه ی 12+ و زمین و همچنین 12- و زمین مقاومت وات بالایی وجود نداره
                            3- من هم مثل شما از دو دیود زنر 13 ولتی سری برای برای گام یازدهم استفاده کردم
                            4- بورد من نسبت به بورد شما دو تا ترانزیستور اضافه به شماره ی 945 و a733 و یه دونه tl431 نزدیک آی سی 339 داره
                            5- در گام ششم از مقاومت 22 اهمی 2 وات استفاده کرده ام

چیزی در تاپیک اصلی در مورد این موضوع نفرموده اید
                            و من هم به مقادیر پیش فرض دست نزده ام

با اینکار هم مشکل حل نشد​
                            متشکرم از نظر لطفتون،
                            بی شک اگر پیگیر و با حوصله باشید ، این مشکل حل میشه.

1- این ولتاژ مرجع هست ، تغییرش میتونه باعث تغییر بازه حداقل و حداکثر ولتاژ خروجی بشه.
                            مقدار مقاومت بین پایه 2 و 14 آیسی رو کاهش بدید تا حداکثر ولتاژ خروجی افزایش پیدا کنه.
                            بجای این کار ، میتونید مقدار مقاومت بین پایه 2 و GND هم افزایش بدید.
                            2- به بخش اول پست 13 تاپیک اصلی دقت کنید ، در اونجا نوشتم که مقاومت های وات بالا برای تعادل خط منفی و مثبت لازمه. اگر مقاومتی بین خط منفی و GND نباشه ، باعث افزایش بیش از حد ولتاژ منفی هنگام جریان کشی از خط مثبت میشه.
                            3- کار درستی انجام دادید ، وجود این دیود زنر ها باعث جلوگیری از افزایش بیش از حد ولتاژ خروجی موقع قطع فیدبک ( قطع ولوم ها ) میشه.
                            4- اونها معمولا برای بخش حفاظت یا کنترل 3.3 ولت هستن ، اهمیت زیادی ندید.
                            5- تفاوت مقدار در حد چند اهم باعث اختلالی نمیشه.

دیدگاه

متشکرم از نظر لطفتون،
                              بی شک اگر پیگیر و با حوصله باشید ، این مشکل حل میشه.

1- این ولتاژ مرجع هست ، تغییرش میتونه باعث تغییر بازه حداقل و حداکثر ولتاژ خروجی بشه.
                              مقدار مقاومت بین پایه 2 و 14 آیسی رو کاهش بدید تا حداکثر ولتاژ خروجی افزایش پیدا کنه.
                              بجای این کار ، میتونید مقدار مقاومت بین پایه 2 و GND هم افزایش بدید.
                              2- به بخش اول پست 13 تاپیک اصلی دقت کنید ، در اونجا نوشتم که مقاومت های وات بالا برای تعادل خط منفی و مثبت لازمه. اگر مقاومتی بین خط منفی و GND نباشه ، باعث افزایش بیش از حد ولتاژ منفی هنگام جریان کشی از خط مثبت میشه.
                              3- کار درستی انجام دادید ، وجود این دیود زنر ها باعث جلوگیری از افزایش بیش از حد ولتاژ خروجی موقع قطع فیدبک ( قطع ولوم ها ) میشه.
                              4- اونها معمولا برای بخش حفاظت یا کنترل 3.3 ولت هستن ، اهمیت زیادی ندید.
                              5- تفاوت مقدار در حد چند اهم باعث اختلالی نمیشه.
                              1- الان مقاومت متصل به زمین 4.7 کیلو اهم و مقاومت متصل به پایه 14به مقدار 270 کیلو اهم هست
                              اگه مقاومت متصل به پایه 14 بخواهم کاهش بدم از چه مقداری شروع کنم بهتره؟ به این خاطر می پرسم که یه چیزی نذارم که یهویی ولتاژ خیلی بالا بره و پاور به خاک فنا بره
                              2- اول برای 12+ ولت 330 اهم سه وات و برای 12- ولت 390 اهم گذاشتم که یه مقدار گرم شدن و بعد دوباره برای 12+ ولت 820 اهم پنج وات و برای 12- ولت یک کیلو اهم گذاشتم یه ذره گرم شدن
                              و اون مشکلی که پیش اومده بود حل شد ولی نفهمیدم که مقدار بهینه چه طوری شناسایی میشه
                              شما مقاومت -12 ولت دو برابر مقاومت +12 انتخاب کردید

در ضمن به سه تا مساله جدید هم برخوردم
                              6- الان وقتی ولوم روی حداکثر هست و پاور روشن می کنم ولتاژ روی 13.5 هست وقتی ولوم چند ولت کم می کنم و بعد دوباره ولوم تا آخر زیاد می کنم حداکثر 13.3 میشه که آروم آروم 0.01 و 0.01 و 0.01 ولتاژ بالا میاد
                              چه کار کنم که ولتاژ زیاد نوسان نداشته باشه و ثابت باشه؟
                              7- مسیر 5- ولت هنوز ولتاژ داره چی کار کنم قطع بشه؟
                              8 - چرا ولتاژ مسیر +12 از -12 ولت بیشتره ؟ امکان مساوی شدن هر دو وجود داره؟
                              جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۸:۳۹ ۱۴۰۴/۰۴/۱۷.

دیدگاه

1- الان مقاومت متصل به زمین 4.7 کیلو اهم و مقاومت متصل به پایه 14به مقدار 270 کیلو اهم هست
                                اگه مقاومت متصل به پایه 14 بخواهم کاهش بدم از چه مقداری شروع کنم بهتره؟ به این خاطر می پرسم که یه چیزی نذارم که یهویی ولتاژ خیلی بالا بره و پاور به خاک فنا بره
                                2- اول برای 12+ ولت 330 اهم سه وات و برای 12- ولت 390 اهم گذاشتم که یه مقدار گرم شدن و بعد دوباره برای 12+ ولت 820 اهم پنج وات و برای 12- ولت یک کیلو اهم گذاشتم یه ذره گرم شدن
                                و اون مشکلی که پیش اومده بود حل شد ولی نفهمیدم که مقدار بهینه چه طوری شناسایی میشه
                                شما مقاومت -12 ولت دو برابر مقاومت +12 انتخاب کردید

در ضمن به سه تا مساله جدید هم برخوردم
                                6- الان وقتی ولوم روی حداکثر هست و پاور روشن می کنم ولتاژ روی 13.5 هست وقتی ولوم چند ولت کم می کنم و بعد دوباره ولوم تا آخر زیاد می کنم حداکثر 13.3 میشه که آروم آروم 0.01 و 0.01 و 0.01 ولتاژ بالا میاد
                                چه کار کنم که ولتاژ زیاد نوسان نداشته باشه و ثابت باشه؟
                                7- مسیر 5- ولت هنوز ولتاژ داره چی کار کنم قطع بشه؟
                                8 - چرا ولتاژ مسیر +12 از -12 ولت بیشتره ؟ امکان مساوی شدن هر دو وجود داره؟
                                1-مقاومت بین پایه 2 و 14 بستگی داره بخوایید تا چه میزان ولتاژ خروجی رو بیشتر کنید ، ولی میتونید تا 270 کاهش بدید و تا این مقدار ایمنه.
                                2- مقدار بهینه مطلقی وجود نداره ، چون اینها صرفا مقاومت Dummy Load هستن برای اینکه خروجی بی بار نمونه.
                                6- تا چه حدی ادامه پیدا میکنه ؟
                                اگر همینطور ادامه داره و متوقف نمیشه که مورد عجیبی هست ، و باید ببینید آیا ولتاز پایه 1و 2 تغییرات میلی ولتی داره یا نه.
                                7- معمولا ولتاژ این خط توسط 2 یا 3 دیود FR107 یا UF4007 تامین میشه. مسیر 5V- رو تعقیب کنید بهش میرسید ، خیلی مواقع هم زیر سلف تیروییدی پنهان شده.
                                8- با توجه به ساختار پاور ، تفاوت در حد 0.7 ولت عادیه.
                                اگر بیشتره ، باید با دیود های یکسوساز خط 12V- و همچنین مقاومت های Dummy Load ور برید.
                                ​​​​​​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X