اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فلای بک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فلای بک

واسه اولی خب بهترین راه حل اینه که پل دیود و فیوز رو عوض کنید اگر قطعه دیگه ای اسیب ندیده پل دیود قویتر بزارید مشکل حل میشه
    واسه دومی هم حدس میزنم مقاومت سری با سورس مافت سوخته که باعث سوختن ترانزیستور شده.
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
      واسه اولی خب بهترین راه حل اینه که پل دیود و فیوز رو عوض کنید اگر قطعه دیگه ای اسیب ندیده پل دیود قویتر بزارید مشکل حل میشه
      واسه دومی هم حدس میزنم مقاومت سری با سورس مافت سوخته که باعث سوختن ترانزیستور شده.
      جناب وزیری ممنون از راهنمایی شما
      ولی برای یک منبع تغذیه 24 وات، فیوز 2 آمپر 250ولت و دیود 1N4007 به نظر من کافیه، مشکل جای دیگه است، ضمناً فیلتر ایزوله هم سوخته بود
      این ترانس ولتاژ اولیه اش که حدوداً 311 ولته (220*1.41) مقدار اگزیلاری باید چند ولت باشه؟ میشه با ولتمتر معمولی تستش کرد یا باید اسیلوسکوپ باشه؟

عکسهایی از عمق فاجعه را در زیر قرار دادم
      اولی:

دومی

دیدگاه

شاید فاصله های بین ترک ها رو کم گرفتی ارک زده!!!
        شاید ولتاژ بالا مثل رعد و برق اومده تو ورودی.

K.Show

دیدگاه

شاید فاصله های بین ترک ها رو کم گرفتی ارک زده!!!
          شاید ولتاژ بالا مثل رعد و برق اومده تو ورودی.
          تو هر دو مورد ماسفت هم سوخته است، یک جای کار میلنگه، یک نقطه تست تو سمت ورودی برق شهر می توانید معرفی کنید و اندازه گیری نمود تا مشکل پیدا شه؟ این سلفه در حالت عادی هنگامیکه مدار به برق شهر وصله ثانویه و اگزیلاری آن با ولتمتر معمولی یا اسکوپ باید چطوری باشه؟

با تشکر فراوان از استاد وزیری ، این بردها در دو روز متفاوت تست شده و اصلاً بارندگی نبوده که رعد و برق باشه و استابلایزر هم سر راه ورودی بوده است.
          البته فکر کنم یکی از عوامل هم نزدیک بودن تراکها می باشه، ولی مشکل جدیتره
          تصویر برد

دیدگاه

خب شما میگفتید فقط پل دیود سوخته. پس اول ماسفت سوخته.
            با اسکوپ شکل موج درین ماسفت رو زیر بار بگیر ببینیم. شاید کلمپر کمه و اسپایک به ماسفت اسیب میزنه.

K.Show

دیدگاه

سلام
              نداشتن اسیلوسکوپ هم دردسره ای شده
              من فردا از یک شرکت وقت گرفت تا برد را ببرم اندازه گیری کنم
              حال با توجه به فرصت ایجاد شده مهندس دیگه که موردی دیگه به نظرش می رسه اعلام کنید تا برم بررسی کنم و نتایجش فردا ارائه کنم
              چون دسترسی به اسکوپ مجدد برام سخته

با سپاس فراوان از اساتید محترم

دیدگاه

سیگنال گیت و درین اصلی ترینها هستن. هر دو هم زیر بار هم نیمه بار هم بار کامل. اگر دریفت داره (گاهی دریفت رو نمیشه عکس گرفت) توضیح بده که چطوره!!
                کلا دیگه هر سیگنالی دیدی عکس بگیر.

K.Show

دیدگاه

سلام بعد از نلاش فراوان نتایج تست جاضر شد
                  امیدوارم بتوانیم راز داغ کردن و سوختن ترانزیستور و عملکرد و کیفیت این مدار بدست آوریم

اول: خروجی بار کامل (یعنی 24 وات)
                  درین - زمین:

گیت - زمین:

سورس- زمین:

درین - سورس:

گیت - سورس:

دوم:خروجی بار نیمه (یعنی 16 وات)
                  درین - زمین:

گیت - زمین:

سورس- زمین:

درین - سورس:

گیت - سورس:

سوم: بدون بار
                  درین - زمین:

گیت - زمین:

سورس- زمین:

درین - سورس:

گیت - سورس:

دیدگاه

با عرض معذرت اگر ولتاژ هایی که روی اسکوپ نوشته درست هستن بنداز دور یکی دیگه درست کن ) اینا چین برادر؟؟؟
                    اول اینکه سعی کن اندازه گیریتو بهتر کنی. (خودتو میگما. یه خورده تمیز تر اندازه گیری کن.) خیلی وقتا بیشتر از نصف روند عیب یابی همین اندازه گیری صحیحه. نصف این سیگنالایی که گزاشتی اینجا خوانا نیستن.
                    هیچکدوم از یگنالها زمین ندارن.(معلوم نیست نقطه صفرشون گجاست. ما نقاشی که نخواستیم. زمین این سیگنالها رو فرضی تو ذهنم در نظر میگیرم. سعی کن (واسه اینده میگم واسه خودت) همیشه سیگنال رو طوری تنظیم کن که نقطه صفر بیفته رو یکی از خطها که بتونی اندازه گیری داشته باشی.
                    اندازه گیریها رو در منابع تغذیه معمولا به صورت dc انجام میدن. نه ac. همچنین وقتی تریگر تحریک کرد (فقط در مورد ایکوپ های دیجیتال این مورد باید رعایت بشه) یه مقدار سیگنال رو به چپ بکشید که سیگنال بیشتری دیده بشه.
                    خب نصیحتای ما تموم شد بریم سر سیگنالا.
                    از تفاوت نمونه گیت سورس و گیت زمین مشخصه که مسیر های جریان امپدانس بالایی دارن. پی سی بی خوبی طراحی نشده براش. (این مشکل میتونه اختلال کنترلی ایجاد بکنه.) و از شکل گیت زمین و گیت سورس به وضوح مشخصه که ترانزیستور به شدت کند روشن میشه و تلفات eon زیادی داره.
                    شکل گیت زمین کاملا ناخواناست. با توجه به گیت سورسی که گرفتین مطمئنا ایراد از اندازه گیری شما بوده. ولی به هر حال از شکل درین سورس مشخصه که باز هم ایراد بالایی وجود داره.
                    از اشکال بدون بار هم میشه نتیجه گرفت که در بیباری پایداری خوبی نداره و بهتره بیبارش نکنین. فرکانی تا بالا رفته. خطرناک نیست ولی خوب هم نیست.

به دنبال افزایش سرعت روشن سازی سوییچ باشید.

K.Show

دیدگاه

اولاً دوست دارم بقیه اساتید هم در این بحث شرکت کنند و نظرتشان را از ما دریغ نکند

با عرض معذرت اگر ولتاژ هایی که روی اسکوپ نوشته درست هستن بنداز دور یکی دیگه درست کن ) اینا چین برادر؟؟؟
                      اول اینکه سعی کن اندازه گیریتو بهتر کنی. (خودتو میگما. یه خورده تمیز تر اندازه گیری کن.) خیلی وقتا بیشتر از نصف روند عیب یابی همین اندازه گیری صحیحه. نصف این سیگنالایی که گزاشتی اینجا خوانا نیستن.
                      هیچکدوم از یگنالها زمین ندارن.(معلوم نیست نقطه صفرشون گجاست. ما نقاشی که نخواستیم. زمین این سیگنالها رو فرضی تو ذهنم در نظر میگیرم. سعی کن (واسه اینده میگم واسه خودت) همیشه سیگنال رو طوری تنظیم کن که نقطه صفر بیفته رو یکی از خطها که بتونی اندازه گیری داشته باشی.
                      اندازه گیریها رو در منابع تغذیه معمولا به صورت dc انجام میدن. نه ac. همچنین وقتی تریگر تحریک کرد (فقط در مورد ایکوپ های دیجیتال این مورد باید رعایت بشه) یه مقدار سیگنال رو به چپ بکشید که سیگنال بیشتری دیده بشه.
                      خب نصیحتای ما تموم شد بریم سر سیگنالا.
                      از تفاوت نمونه گیت سورس و گیت زمین مشخصه که مسیر های جریان امپدانس بالایی دارن. پی سی بی خوبی طراحی نشده براش. (این مشکل میتونه اختلال کنترلی ایجاد بکنه.) و از شکل گیت زمین و گیت سورس به وضوح مشخصه که ترانزیستور به شدت کند روشن میشه و تلفات eon زیادی داره.
                      شکل گیت زمین کاملا ناخواناست. با توجه به گیت سورسی که گرفتین مطمئنا ایراد از اندازه گیری شما بوده. ولی به هر حال از شکل درین سورس مشخصه که باز هم ایراد بالایی وجود داره.
                      از اشکال بدون بار هم میشه نتیجه گرفت که در بیباری پایداری خوبی نداره و بهتره بیبارش نکنین. فرکانی تا بالا رفته. خطرناک نیست ولی خوب هم نیست.

به دنبال افزایش سرعت روشن سازی سوییچ باشید.
                      جناب آقای وزیری از همکاری شما بسیار متشکرم
                      اولاً به سختی توانستم اسکوپ تهیه کنم و خودم تست نکردم و دادمش مسئول آزمایشگاه که با یک اسکوپ حافظه دار تست می کرد و نتایج را روی فلش ذخیره می کرد و خودم مستقیماً دخالت نمی کردم و ایشان هم از دکمه اتوست استفاده می کرد و خودش خیلی تنظیم نمی کرد
                      بعد جهت اطمینان از پروب های ولتاژ با ضریب تضعیف 100 استفاده می کرد

در مورد طراحی برد فکر کنم یکم تراک ها را کوچکتر کنم بهتره، تصویر برد زیره، حالا مگه عریض بودن ترک ها چقدر مهمه؟
                      دوستان هر ایراد دیگه تو طراحی برد می بینند اعلام کنند

کدام مقدار را دستکاری کنم تا سرعت ترانزیستور بالا بره؟
                      این ایرادهای بالا دیگه چه هستند و باید چه کارشان کنم؟
                      بعد سوختن تزانزیستور پس از مدتی کارکرد و داغ کردن آن با این روش حل می شه؟

با سپاس

دیدگاه

والا این طرحها گنگ هستن ولی شاید بشه حدسهایی زد برای بهینه سازی.
                        یکی از سرهای اگزیلاری رفته تو یه rc سری. یه مقداری اون مقاومت رو کاهش و یه مقدار اون خازن رو افزایش بده. اول مقاومت رو نصف بکن اگر دیدی بهتر شد یه مقدار خازن رو هم افزایش بده. اگر دیدی بهتر نشد برش گردون به حالت قبل.

K.Show

دیدگاه

والا این طرحها گنگ هستن ولی شاید بشه حدسهایی زد برای بهینه سازی.
                          یکی از سرهای اگزیلاری رفته تو یه rc سری. یه مقداری اون مقاومت رو کاهش و یه مقدار اون خازن رو افزایش بده. اول مقاومت رو نصف بکن اگر دیدی بهتر شد یه مقدار خازن رو هم افزایش بده. اگر دیدی بهتر نشد برش گردون به حالت قبل.
                          مقادیر که استفاده شده R5 برابر 1K و خازن C5 برابر 100nF است
                          مهندس جان دوباره تست اسکوپ بگیرم یا روشن بزارم ببینیم میسوزه یا نه؟ این دو عنصر سرعت ترانزیستور را بالا می بره؟

راستی در خصوص تست ها که فرمودید امپدانس تراک های برد بالاست، الان یادم افتاد به پایه هر ترانزیستور 25 تا 30 سانتی متر سیم خشک تلفنی وصل کردیم تا بیرون از برد به راحتی اندازه بگیریم ، ممکنه موثر باشه؟ و نتایج آزمون را تغییر داده باشد؟ البته تقریباً 3 تا سیم پایه های ترانزیستور و یک سیم زمین طول یکسان داشتند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط imanxx_81
                            مهندس جان دوباره تست اسکوپ بگیرم یا روشن بزارم ببینیم میسوزه یا نه؟ این دو عنصر سرعت ترانزیستور را بالا می بره؟

راستی در خصوص تست ها که فرمودید امپدانس تراک های برد بالاست، الان یادم افتاد به پایه هر ترانزیستور 25 تا 30 سانتی متر سیم خشک تلفنی وصل کردیم تا بیرون از برد به راحتی اندازه بگیریم ، ممکنه موثر باشه؟ و نتایج آزمون را تغییر داده باشد؟ البته تقریباً 3 تا سیم پایه های ترانزیستور و یک سیم زمین طول یکسان داشتند
                            اگر به اسکوپ دسترسی دارید بهتره تو اسکوپ نتیجه رو ببینید. ولی اگر ندارید چه میشه کرد؟ بزارید زیر تست دیگه. اون دو تا سرعت روشن شدن سوییچ رو فکر میکنم زیاد میکنن. از کم کردن مقاومت شروع کن.
                            بله اون سه تا سیم میتونه تو کیفیت سیگنالها موثر باشه. سعی کنید اندازه گیریها رو روی برد انجام بدبد.

K.Show

دیدگاه

سلام
                              بد نیست یه نگاهی به اپلیکیشن AN-2228 بندازید. به محاسبه و طراحی rcc پرداخته -- شاید مفید باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط imanxx_81

مهندس جان در سیگنال گیت زمین تصویر زیر، فاصله مشخص شده باید کاهش یابد درسته (رنگ سبزه)؟ یا Raise time زمان اوجگیری و رسیدن به پیک (رنگ آبی)؟ راستی ممکنه از زمان دیودهای شاتکی و دیودهای بازیابی فوق سریع باشه؟

نوشته اصلی توسط Arvin Partovi Azar
                                سلام
                                بد نیست یه نگاهی به اپلیکیشن AN-2228 بندازید. به محاسبه و طراحی rcc پرداخته -- شاید مفید باشد.
                                ممنون چه اپلیکیشن جالبیه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X