اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار محدود کننده ولتاژ 2.5 ولت و جریان 200 میلی آمپر؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار محدود کننده ولتاژ 2.5 ولت و جریان 200 میلی آمپر؟

نوشته اصلی توسط pencil نمایش پست ها
    من خودم دیشب زنر هم به فکرم رسید منتها زنر یه مشکلی داره، اونم اینه که دقیق نیسیت، مقاومت های استاتیک و داینامیک دیود باعث میشه معمولا ولتاژ در حدود 5 تا 10 درصدی بسته به کیفیت و توان زنر تلورانس داشته باشه، که این باعث میشه کار به دقت ADC پیش نره، خودم دیشب یه فکری به سرم افتاد ولی انقدر خواب آلود بودم وقت نکردم قرارش بدم، تا امروز ظهر آپدیت میکنم، هزینه قطعاتش هم برای حدود 10 تا خازن چیزی در حدود 5000 هزار تومنی بیشتر نمیشه حدودا.
    سلام امیر جان... دقیقا ..... این شماتیک مربوط به برد زیر است...
    تا جایی که فهمیدم برد زیر را برای یک تا ...n خازن طراحی کرده اند که میتوانید
    هر کدام را روی یک خازن ببندید و بعد خازنها را با هم سری کنید...

اما مشکل دقیقا همان چیزیست که مصطفی خان در پست بالا نوشتند....
    چون خازن به دهم ولت بالا و پایین حساس است .... باید مدار دقیق عمل کند...
    دستتون درد نکنه آقا مصطفی.... و بقیه دوستان....امیر خان...

جدیدترین ویرایش توسط sina1359; ۱۰:۱۱ ۱۳۹۸/۰۶/۰۷.
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
      سلام امیر جان... دقیقا ..... این شماتیک مربوط به برد زیر است...
      تا جایی که فهمیدم برد زیر را برای یک تا ...n خازن طراحی کرده اند که میتوانید
      هر کدام را روی یک خازن ببندید و بعد خازنها را با هم سری کنید...

اما مشکل دقیقا همان چیزیست که مصطفی خان در پست بالا نوشتند....
      چون خازن به دهم ولت بالا و پایین حساس است .... باید مدار دقیق عمل کند...
      دستتون درد نکنه آقا مصطفی.... و بقیه دوستان....امیر خان...

آقا مصطفی در مورد زنر ها درست میفرمایند و از زنر نمیشه استفاده کرد. ولی این آیسی TL431 یک ولتاژ رفرنس داره که در دیتاشیت ذکر شده چهار دهم در صد خطا داره!

دیتاشیت رو مطالعه بفرمایین.(خودم کامل نخوندم هنوز)
      به هر حال باید از یک آیسی که ولتاژ رفرنس دقیقی داره باید استفاده بشه.
      فکر میکنم ارزان ترین و دوربل ترین راه استفاده از همین ماژول های کوچیک هست. چه برای باتری و چه برای خازن. در ویدیو جاهایی بود که حتی تا یک آمپ هم میتونست تخلیه کنه از طریق این چنتا مقاومت SMD.
      جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۱۰:۴۳ ۱۳۹۸/۰۶/۰۷.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

من همیشه اساس طراحی هام اقتصادی هست یعنی سعی میکنم چیزی بکشم که خیلی ارزون بشه برای همین اومدم مدار زیر رو که برای دوم ابتدایی هست رو کشیدم که هزینه به شرح زیره: ترانزیستور945 قیمتش حدود 80 تومنه مقاومت 1 درصدخوب 30 تومن مقاومت 2010 20 تومن یعنی هزینه هر واحد حدودا میشه: 250 تومان برای ولتاژ ثابت و برای ولتاژ متغییر حدود 500 تومن میشه
        مدار پیشنهادی من اینه

اساس کار طراحی برا اساس نمودارهای ترانزیستور 945 هست چون بتا بالایی داره و ارزونه برای اون انتخابش کردم اینم نمودارش:

در مورد این مدار: مصرفش برای ران شدن حدود 50 تا 100 نانو آمپره و میتونه خازن رو با حدود 15 میلی آمپر تخیله کنه، اما یه مشکلی که داره، اینه که مدار بالا به شدت نویز پذیره و باید برای محیط های صنعتی حتما شیلد بشه یا PCB حرفه ای زده بشه تا قابل استفاده باشه.
        جدیدترین ویرایش توسط pencil; ۱۱:۳۷ ۱۳۹۸/۰۶/۰۷. دلیل: اصطلاح مدار
        رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

من همیشه اساس طراحی هام اقتصادی هست یعنی سعی میکنم چیزی بکشم که خیلی ارزون بشه برای همین اومدم مدار زیر رو که برای دوم ابتدایی هست رو کشیدم که هزینه به شرح زیره: ترانزیستور945 قیمتش حدود 80 تومنه مقاومت 1 درصدخوب 30 تومن مقاومت 2010 20 تومن یعنی هزینه هر واحد حدودا میشه: 250 تومان برای ولتاژ ثابت و برای ولتاژ متغییر حدود 500 تومن میشه
          مدار پیشنهادی من اینه

اساس کار طراحی برا اساس نمودارهای ترانزیستور 945 هست چون بتا بالایی داره و ارزونه برای اون انتخابش کردم اینم نمودارش:

در مورد این مدار: مصرفش برای ران شدن حدود 50 تا 100 نانو آمپره و میتونه خازن رو با حدود 15 میلی آمپر تخیله کنه، اما یه مشکلی که داره، اینه که مدار بالا به شدت نویز پذیره و باید برای محیط های صنعتی حتما شیلد بشه یا PCB حرفه ای زده بشه تا قابل استفاده باشه.
          آقا دستت درد نکنه.
          چنتا نقد داشتم. نویز پذیری به حدی بالاست که با انگشت زدن به پی سی بی یا افتادن قطره ای از آسمان روی پی سی بی کل مدار به هم میخوره.
          همچنین بهتر میبود بار در لو ساید قرار میگرفت. ترانزیستور استفاده شده از نظر جریان دهی و توان ضعیف هست و و 150 میلی آمپ خیلی کم هست. همچنین شیب خطی بودن نمودار جریان به ولتاژ کم هست(طبق بررسی در شبیه ساز علی رقم بالا بودن HFE ترانزیستور ها. به دلیل اینکه بار در لو ساید هست و با افزایش جریان در بار ولتاژ امیتر بالا میرود.)

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir Zia نمایش پست ها
            مدار اینه

Tl431 هم اینجا بش میگن آی سی رگولاتور! مدار خیلی سادست. ولتاژ دو سر ایسی رگولاتور از یه حد بالاتر بره(مثلا 2.5) زنره تریگر میکنه(در واقع رسانا میشه و وقتی رسانا بشه ترانزیستور PNP روشن میشه. اون 620 اهمیه هم بیس pnp رو پول آپ کرده) و اون D882 عه انرژی اضافه رو از طریق اون مقاومت 400 میلی اهمیه تخلیه میکنه
            آقا میشه دیگه از PNP استفاده نکنی ، باز من اینو دیدم یه لحظه ...

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

آقا دستت درد نکنه.
            چنتا نقد داشتم. نویز پذیری به حدی بالاست که با انگشت زدن به پی سی بی یا افتادن قطره ای از آسمان روی پی سی بی کل مدار به هم میخوره.
            همچنین بهتر میبود بار در لو ساید قرار میگرفت. ترانزیستور استفاده شده از نظر جریان دهی و توان ضعیف هست و و 150 میلی آمپ خیلی کم هست. همچنین شیب خطی بودن نمودار جریان به ولتاژ کم هست(طبق بررسی در شبیه ساز علی رقم بالا بودن HFE ترانزیستور ها. به دلیل اینکه بار در لو ساید هست و با افزایش جریان در بار ولتاژ امیتر بالا میرود.)
            درسته، من هول هولکی کشیدم، باید بار روی روی کلکتور باشه ، بحث نشتی قبل از ولتاژ هم توجه کنید که تو یه بازه هست یعنی مثلا برای 2 ولت اتفاق نمی افته بین 2.55 تا 2.7 هست که این اتفاق میافته و لی خوب اینم خودش یه مشکل میتونه باشه اگر قصد ما کار روی مرز ولتاژی خازن باشه در غیر اینصورت بنظرم مشکلی پیش نمیاره به غیر از تلفات شارژر، نویز هم که خودم بهش واقف هستم، منتها باید بحث شیلد کردن با یه پلاستیک و آلمینیوم در نظر گرفته بشه براش.

دیدگاه

آقا میشه دیگه از PNP استفاده نکنی ، باز من اینو دیدم یه لحظه ...

درسته، من هول هولکی کشیدم، باید بار روی روی کلکتور باشه ، بحث نشتی قبل از ولتاژ هم توجه کنید که تو یه بازه هست یعنی مثلا برای 2 ولت اتفاق نمی افته بین 2.55 تا 2.7 هست که این اتفاق میافته و لی خوب اینم خودش یه مشکل میتونه باشه اگر قصد ما کار روی مرز ولتاژی خازن باشه در غیر اینصورت بنظرم مشکلی پیش نمیاره به غیر از تلفات شارژر، نویز هم که خودم بهش واقف هستم، منتها باید بحث شیلد کردن با یه پلاستیک و آلمینیوم در نظر گرفته بشه براش.
              TL431 خیلی ارزونه. مشکل استفاده از اون چیه؟ واقعا کار راه اندازه. من خودم برای بالانس شارژ کردن پول 12 تا lm2596 و 12 تا منبع تغذیه ایزوله رو دادم! و خب اگه چک کنین میبینین تمامی بالانسر ها (مثلا 10s) قیمتی بالای 20 دلار دارن. فکر میکنم اگه روی همین tl431 بیشتر مانور بدیم خیلی بهتر خواهد بود(همچنین حتی اون 100 نانو آمپر هم از بین میره!)(مشخصه خیلی با TL431 حال کردم؟)

امیرحسین ضیا

دیدگاه

TL431 خیلی ارزونه. مشکل استفاده از اون چیه؟ واقعا کار راه اندازه. من خودم برای بالانس شارژ کردن پول 12 تا lm2596 و 12 تا منبع تغذیه ایزوله رو دادم! و خب اگه چک کنین میبینین تمامی بالانسر ها (مثلا 10s) قیمتی بالای 20 دلار دارن. فکر میکنم اگه روی همین tl431 بیشتر مانور بدیم خیلی بهتر خواهد بود(همچنین حتی اون 100 نانو آمپر هم از بین میره!)(مشخصه خیلی با TL431 حال کردم؟)
                مشکلی نداره، اونم خوبه.

مدار پیشنهادی من اینه

اینم اصلاح کردم تا آیندگان چوب حواس پرتی منو نخورن

مدار پیشنهادی من اینه

البته اینجوری هم خوشکلتره هم بهتر :

دیدگاه

سلام اساتید ....
                  بی زحمت به صورتی بگید که بچه دبستانی مثل من هم متوجه بشه...
                  مصطفی جان فکر کنم ولتاژ ثابت روی همان 2.5 ولت بهترین باشه....
                  البته در بازار خازن 2.3 ولت هم به فروش میرسه.... اما ولتاژ بالانس همان 2.5
                  کفایت میکنه (بیشتر برندها چینی میباشد... پس باید ولتاژ بالای 2.5 نرود...
                  اما ترانزیستورها را یک عددی انتخاب کنید که من و دوستان مبتدی هم داشته باشیم
                  مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                  _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام اساتید ....
                    بی زحمت به صورتی بگید که بچه دبستانی مثل من هم متوجه بشه...
                    مصطفی جان فکر کنم ولتاژ ثابت روی همان 2.5 ولت بهترین باشه....
                    البته در بازار خازن 2.3 ولت هم به فروش میرسه.... اما ولتاژ بالانس همان 2.5
                    کفایت میکنه (بیشتر برندها چینی میباشد... پس باید ولتاژ بالای 2.5 نرود...
                    اما ترانزیستورها را یک عددی انتخاب کنید که من و دوستان مبتدی هم داشته باشیم
                    آقا ترانزیستورهاش C945 خودمونه، همه جا دارن، بقالی هم بری داره، مداری که من کشیدم یه زوج دارلینگتونه، که با یه فیدبک از ولتاژ اگه به حد مطلوب رسیده باشه (مثلا اگه ولتاژ شده باشه 2.7 ولتاژ فیدبک که میرسه سر بیس ما 1.3 ولت میشه ) ولتاژش میافته سر بیس دارلینگتون، خصوصیت دارلینگتون بتا بسیار بالا هست که برای این مدار بتا به رقم : 25000 میرسه در حال که ترانزیستور معمولی حدود 200 هست بتاش به همین دلیل با کوچکترین جریانی زوج دارلینگتون روشن میشه و هنگامی هم که روشن میشه یه بار 150 اهمی رو دو سرخازن قرار میده. دلیل اینکه دارلینگتون گذاشتم این بود که مقاومت های فیدبک رو بزرگ بزارم تا مصرف مدار به شدت کم بشه به صورتی که مصرف این مدار برای خازن 2.7 ولتی چیزی زیر 100 نانو آمپر میشه.

دیدگاه

سلام مجدد
                      مصطفی جان سوپری محل ما ... ماست به زور داره.... چه برسه به ترانزیستور...
                      مصطفی عزیز میتوانید اتصال دو خازن را در شماتیک مشخص کنید؟ این قسمت را متوجه نشدم؟
                      محل اتصال 5 ولت ورودی و خروجی و اتصال دو خازن به مدار؟ این شماتیک برای اتصال دو خازن است...؟؟؟

دیدگاه

سلام مجدد
                        مصطفی جان سوپری محل ما ... ماست به زور داره.... چه برسه به ترانزیستور...
                        مصطفی عزیز میتوانید اتصال دو خازن را در شماتیک مشخص کنید؟ این قسمت را متوجه نشدم؟
                        محل اتصال 5 ولت ورودی و خروجی و اتصال دو خازن به مدار؟ این شماتیک برای اتصال دو خازن است...؟؟؟
                        آقا دقیقا شبیه به همین عکسی که خودت گذاشتی :
                        شما خازن هارو سری می بندی به هم، یدونه از اون بلوک های هم که من کشیدم یا امیرخان کشیده رو بین پایه های هر خازن وصل میکنی ، خودش هر موقع صلاح بدونه اضافه بار خازن رو تخلیه میکنه میتونی به جای C945 از BC817 هم استفاده کنی

دیدگاه

ای بابا من چرا گیجم
                          این دو تا دو مدار جداست.... یکی ADJ و دیگری ثابت 2.7
                          فکر کردم یک مدار هست و خازن را باید بین دو مدار قرار دهم ....
                          مدلهای دو خازنه نمیدونم چرا تو فکرم بود
                          با BC547 نمیشه....خیلی زیاد دارم مونده رو دستم
                          پ.ن: برای رفع نویز پذیری مدار چه باید کرد؟ مصطفی خان؟ میتونید راهنمایی کنید...
                          جدیدترین ویرایش توسط sina1359; ۱۵:۱۱ ۱۳۹۸/۰۶/۰۷.

دیدگاه

ای بابا من چرا گیجم
                            این دو تا دو مدار جداست.... یکی ADJ و دیگری ثابت 2.7
                            فکر کردم یک مدار هست و خازن را باید بین دو مدار قرار دهم ....
                            مدلهای دو خازنه نمیدونم چرا تو فکرم بود
                            با BC547 نمیشه....خیلی زیاد دارم مونده رو دستم
                            پ.ن: برای رفع نویز پذیری مدار چه باید کرد؟ مصطفی خان؟ میتونید راهنمایی کنید...
                            با 547 هم میتونی ولی اونجوری که باید شارپ قطع کنه نمی کنه ولی به خوبی کار میکنه، نویز تو محیط های صنعتی میگیره مثل کنار موتور و اینا میگیره نویزش هم مشکلی به وجود نمیاره چون مدار آنالوگه و تنها باعث تلفات 1 یا 2 درصدی بیشتر انرژی خازن میشه اما اگه خیلی وسواس دارید یکی از راه هاش اینه که مقادیر مقاومت فیدبک رو تقسیم بر ده کنیم که در اون صورت مشکلی که پیش میاد اینه که مصرف میره بالاتر! (یعنی همون صد رحمت به نویز!) اما مدار بهتر کار میکنه، یه راه دیگه اش شیلد کردنه یعنی تو باکس فلزی قرار داشته باشه یا اینکه تکه زروق آلمینیومی کشیده بشه

دیدگاه

با 547 هم میتونی ولی اونجوری که باید شارپ قطع کنه نمی کنه ولی به خوبی کار میکنه، نویز تو محیط های صنعتی میگیره مثل کنار موتور و اینا میگیره نویزش هم مشکلی به وجود نمیاره چون مدار آنالوگه و تنها باعث تلفات 1 یا 2 درصدی بیشتر انرژی خازن میشه اما اگه خیلی وسواس دارید یکی از راه هاش اینه که مقادیر مقاومت فیدبک رو تقسیم بر ده کنیم که در اون صورت مشکلی که پیش میاد اینه که مصرف میره بالاتر! (یعنی همون صد رحمت به نویز!) اما مدار بهتر کار میکنه، یه راه دیگه اش شیلد کردنه یعنی تو باکس فلزی قرار داشته باشه یا اینکه تکه زروق آلمینیومی کشیده بشه
                              سلام مصطفی خان... با زحمتای ما....؟
                              مصطفی جان یادم رفت بپرسم که جریان ورودی به خازن در این مدار کاهش پیدا میکند؟یا با جریان تولیدی منبع یکی بوده؟
                              ترانزیسور C945 در مدار بالا برای کنترل ولتاژ ... جریان را تا چه حدی نگه میدارد؟این قسمت را درست شیر فهم نشدم
                              آیا میتوان برای بالا بردن جریان ورودی به خازن... ترانزیستور آن را تغییر داد ؟ و چه شماره ای؟

دیدگاه

سلام مصطفی خان... با زحمتای ما....؟
                                مصطفی جان یادم رفت بپرسم که جریان ورودی به خازن در این مدار کاهش پیدا میکند؟یا با جریان تولیدی منبع یکی بوده؟
                                ترانزیسور C945 در مدار بالا برای کنترل ولتاژ ... جریان را تا چه حدی نگه میدارد؟این قسمت را درست شیر فهم نشدم
                                آیا میتوان برای بالا بردن جریان ورودی به خازن... ترانزیستور آن را تغییر داد ؟ و چه شماره ای؟
                                سلام سینا جان، چه حرفیه میزنی زحمت کجا بود، این مدار اصلا کاری به جریان ورودی خازن نداره مثل یه مقاومت متغییر میمونه که با دو سر خازن موازی کردی منتها وقتی ولتاژ زیر 2.7 هست مقدار این مقاومت در حدود 200کیلو اهم هست اما وقتی ولتاژ رسید به 2.7 ولت آنگاه مقاومت ما از 200 کیلواهم به یک مقاومت 150 اهمی موازی با خازن تبدیل میشه و باعث میشه که خازن خودش رو توی 150 اهم تخیله کنه و ولتاژش بیاد پایین تا به زیر 2.7 برسه بعد دوباره مدار خاموش میشه و میرسه به 200 کیلو اهم و این روند دائما ادامه پیدا میکنه. C945 یه مشکلی داره اونم اینکه حداکثر جریان کلکتورش 150 میلی آمپره و خوب این مقدار زیاد خوب نیست و همین باعث میشه مدار نزدیک به مرز های خودش کار کنه، تنها دلیل انتخاب C945 یکی قیمتش بود که 80 تومن بود یکی دیگه Hfe بالایی که داره و یکی هم در دسترس بودنش. در حالت کلی و زیر 2.7 ولت این مدار مثل یه مقاومت 200 کیلویی هست که تقریبا بی اثره روی مدار، تنها زمانی که ولتاژ به 2.7 برسه این مدار فعال میشه و ولتاژ خازن رو کم میکنه.
                                اما برای بالا بردن جریان خازن ها باید در مدار زیر اون مقاومت 6.2 اهمی که بعد lm317 هست رو تغییر بدی میزان جریان خازن ها با اون مقاومت کنترل میشه و چون قرار بود خازن ها با جریان ثابت شارژ بشن من دیگه یه راست به جای ADJ همون 6.2 رو گذاشتم.

جدیدترین ویرایش توسط pencil; ۱۵:۵۵ ۱۳۹۸/۰۶/۰۸.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X