اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلیل تغییر کردن خود به خود ولتاژ منابع تغذیه سوییچینگ چیست؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دلیل تغییر کردن خود به خود ولتاژ منابع تغذیه سوییچینگ چیست؟

با سلام
    دوستان من روی منابع سوییچینگ صنعتی کار میکنم که خروجی آن 3 ولتاژ : 5+ و5- و48 - است ( برای تجهیزات مخابراتی ) پس از مدتی کار کرد( 3تا4 سال ) .این منابع مشکل پیدا میکنند که آن هم افزایش ولتاژ 5+- است یعنی 5+ به 7.5 یا 8 و حتی 10 هم میرسه برای 5- هم همینطور .5- هم زیاد میشه
    این پاورها برای راه اندازی مرکز تلفن استفاده میشه ولتاژ ورودی 220 برق شهر است .داخل مدار دو عدد اپتوکوپلر 4n25 و ,دو عدد tl431 قرار دارد و برای pwm از IC mc34025p استفاده شده است
    ولتاژ 48 ولت هم افزایش پیدا میکند اما از آنجا که این ولتاژ در تجهیزات تا 57 ولت هم مشکلی پیش نمیاورد . مشخص نمی شود ولی 5+- با عث آسیب به کارت های دیگر میشود یا کلا شلف بوت نمیشود.
    سوال من این است که دلیل بالا رفتن ولتاژ ها چیست و برای تعمیر وآن اصلاح آن چکار کنم؟
    ممنون

پاسخ : دلیل تغییر کردن خود به خود ولتاژ منابع تغذیه سوییچینگ چیست؟

نوشته اصلی توسط asalooyeh نمایش پست ها
    با سلام
    دوستان من روی منابع سوییچینگ صنعتی کار میکنم که خروجی آن 3 ولتاژ : 5+ و5- و48 - است ( برای تجهیزات مخابراتی ) پس از مدتی کار کرد( 3تا4 سال ) .این منابع مشکل پیدا میکنند که آن هم افزایش ولتاژ 5+- است یعنی 5+ به 7.5 یا 8 و حتی 10 هم میرسه برای 5- هم همینطور .5- هم زیاد میشه
    این پاورها برای راه اندازی مرکز تلفن استفاده میشه ولتاژ ورودی 220 برق شهر است .داخل مدار دو عدد اپتوکوپلر 4n25 و ,دو عدد tl431 قرار دارد و برای pwm از IC mc34025p استفاده شده است
    ولتاژ 48 ولت هم افزایش پیدا میکند اما از آنجا که این ولتاژ در تجهیزات تا 57 ولت هم مشکلی پیش نمیاورد . مشخص نمی شود ولی 5+- با عث آسیب به کارت های دیگر میشود یا کلا شلف بوت نمیشود.
    سوال من این است که دلیل بالا رفتن ولتاژ ها چیست و برای تعمیر وآن اصلاح آن چکار کنم؟
    ممنون
    با سلام
    معمولا مقاومتهایی که در حین کار در معرض حرارت باشن مقدارشون افزایش پیدا میکنه.
    سایر قطعات معمولا تغییر محسوسی در مشخصه هاشون ندارن.
    بنا بر این در قدم اول مقاومتهای شبکه ی فیدبک رو چک کنین.
    مقدارشون رو با اهم متر اندازه گیری و با رنگهاشون مقایسه کنین.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط asalooyeh نمایش پست ها
      با سلام
      ممنون
      ممنون از جوابتون
      عکسی از مدار میزارم تا شاید بهتر بتونین راهنمایی کنین
      در یکی از عکسها با نوار کاغذی محل اپتوکوپلر و tl431 رو مشخص کردم که در هر دو طرف هیت سینگ قرار دارند . آی سی 16 پایه که بالا مایل به راست اپتوکوپلر قرار دارد همون mc34025p هست که اسیلاتور دوبل مثل 2 تا
      uc3843 .
      مقاومتهای متصل به 431 و اپتو از نوع smd هستند همونطور که ملاحظه میکنید
      مقاوت آجری هم نزدیک خازن الکترولیت هم خیلی داغه و شاید عامل گرما باشه
      جدیدترین ویرایش توسط asalooyeh; ۱۴:۰۸ ۱۴۰۰/۰۳/۱۹.

دیدگاه

با سلام به شما...
        همه مقاومتهای نزدیک منابع گرمایی را چک کن ..و همچنین
        خازنهای نزدیک آنها را .....ودر صورتی که مقدور بود آنها را با مقاومتهای سری (دو عدد بطور سری با وات بالاتر جایگزین کن
        ....ودر صورت امکان مقاوتهای سبز و طوسی نزدیک رادیاتور را بصورت افقی نصب کنی. تا بهتر خنک بشه..
        جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۷:۱۲ ۱۴۰۰/۰۳/۱۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
          با سلام
          معمولا مقاومتهایی که در حین کار در معرض حرارت باشن مقدارشون افزایش پیدا میکنه.
          سایر قطعات معمولا تغییر محسوسی در مشخصه هاشون ندارن.
          بنا بر این در قدم اول مقاومتهای شبکه ی فیدبک رو چک کنین.
          مقدارشون رو با اهم متر اندازه گیری و با رنگهاشون مقایسه کنین.
          با سلام مهندس عزیز!
          اگه مقاومتها با افزایش دما دچار تغییر بشن قطعا در همون ابتدای تولید هم باید این مشکلات باشه.چون به هرحال بعد از گذشت مدتی نهایت یک ساعت المانها داغ میکنند.و باعث افزایش دما میشن.طبق اطلاعات دوستمون سه چهر سال اول خوب کار میکنه بعد از این مدت دچار مشکل میشن.
          eshop-hodhod.ir

دیدگاه

با سلام و احترام
            معمولترین قطعه ایی که در شرایط گرما و بعد از مدت چند سال دچار مشکل میشه خازن الکترولیته. مورد دیگه ایی هم که باید توجه کرد اینه که معمولا منابع تغذیه سوییچینگ که چند خروجی ولتاژ مختلف دارن ولتاژهای مختلفشون از یک ترانس گرفته میشه و فیدبک ولتاژ برای تنظیم فرکانس سوییچینگ هم تنها از یکی از این ولتاژها گرفته میشه پس اگه اون ولتاژی که ازش فیدبک گرفته میشه بهم بریزه بقیه ولتاژها هم تغییر خواهند کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها
              با سلام مهندس عزیز!
              اگه مقاومتها با افزایش دما دچار تغییر بشن قطعا در همون ابتدای تولید هم باید این مشکلات باشه.چون به هرحال بعد از گذشت مدتی نهایت یک ساعت المانها داغ میکنند.و باعث افزایش دما میشن.طبق اطلاعات دوستمون سه چهر سال اول خوب کار میکنه بعد از این مدت دچار مشکل میشن.
              تغییرات دما باعث تغییر مشخصه های قطعات میشه، اما طبق منحنی های موجود اتفاق میفته و با تغییر شرایط دمایی مقادیر دوباره به جای خودش بر میگرده.
              چیزی که در تعمیرات مشاهده شده اختصاصا در مورد مقاومتها، دمای بالا در طول زمان، سبب تغییرات پایدار و دائمی در مقادیر اونها میشه و حتی در دمای محیط هم مقدار اهم اندازه گیری شده با مقدار اولیه تفاوت داره. و طبعا این اتفاق در منحنی ها ذکر نشده و خارج از اونهاست.
              کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

&nbsp;با سلام<br>مقاومتهای سبز 3 وات 1 اهم هستند و خیلی هم گرم نمشن .اهمشون هم تغییر نکرده.مقاومت توسی رنک 270 اهم هستند که اونها هم گرم نمیشن.<br>در قسمت بالای مدار پایین دو خازن سرامیکی بزرگ lm317&nbsp; با هیت سینک یو شکل قرار دارد.هیتسینک از جنس ورق 1میل ساخته شده که به شدت هم داغ بود.lm317 رو عوض کردم و مقاوتهای اون رو که از نوع smd&nbsp; بود 270 اهم و 3.3 کیلو رو از برد جدا کردم و تست کردم درست بودن.بعد تعویض 317 بازهم مشکل حل نشد.دست چپ 317 , بدون هیتسینک 7805 قرار داره پشت به هیت سینک بزرگه ولتاژ خروجیش 4.98 بود .خازنهای 317 و 7805 رو هم عوض کردم باز نتیجه نگرفتم.<br>اینبار از خروجی به داخل مدار تعقیب کردم رسیدم به یه خازن 1000میکرو 16 ولت که بعد lm337 قرار داشت.( انتهای مدار سمت راست کانکتور سفید خروجی برد ) 337 هیت سینک خوب و ضخیمی داره اما اصلا گرم نبود . 337 رو به همراه 2 تا خازن 1000 خراب16 ولتی عوض کردم . خروجی درست شد.<br>با اهمتر رو حالت تست خازن دیدم خازن 337 خراب شده. اما دیگه 337 رو بر نگردوندم سر جاش.<br>پاور دوم هم به همین امید خازنهای 16ولتی رو بیرون اوردم تست کردم درست بودن .337 رو عوض کردم درست شد.
                قبل از صحبت با شما دوستان و خوندن پیامها من تو مدار فیدبک بودم .tl134 ,opto و با اسکوپ آی سی اسیلاتور و خروجی pwm رو چک میکردم فکر میکردم دیوتی سایکل تغییر کرده و قسمت های سیگنال خیلی بیشتر از قسمت پایین اون شده....
                <br>ممون از راهنمایتون. من به مقومتهای اهم پایین و خازنهای شیمیای شک داشتم اما فکر نمیکردم بعد 3/4 سال خراب بشن.<br>توضیحاتتون مثل مشورت کردن بود که دیدم شما ها هم با من هم نظرین

دیدگاه

با سلام به شما....خازنها را با نمونه های مرغوب ۱۰۵ درجه تعویض کنید و ترجیحا کمی ولتاژ بالاتر باشد ......اگر مقاومتهای معیوبی یافتید
                  با دوعدد مقاومت سری جایگزین کنید بهتر است .....مثلا مقاومت ۱۰۰۰ اهم معیوب را با دوعدد مقاومت سری ۵۱۰ اهم جایگزین کنید .......و برای دیگر مقاومتهای معیوب به همین صورت عمل کنید......سلامت باشید...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
                    با سلام به شما....خازنها را با نمونه های مرغوب ۱۰۵ درجه تعویض کنید و ترجیحا کمی ولتاژ بالاتر باشد ......اگر مقاومتهای معیوبی یافتید
                    با دوعدد مقاومت سری جایگزین کنید بهتر است .....مثلا مقاومت ۱۰۰۰ اهم معیوب را با دوعدد مقاومت سری ۵۱۰ اهم جایگزین کنید .......و برای دیگر مقاومتهای معیوب به همین صورت عمل کنید......سلامت باشید...
                    با سلام و احترام
                    تعویض مقاومت ۱۰۰۰ اهم معیوب با دوعدد مقاومت سری ۵۱۰ اهم چه توجیهی داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                      با سلام و احترام
                      تعویض مقاومت ۱۰۰۰ اهم معیوب با دوعدد مقاومت سری ۵۱۰ اهم چه توجیهی داره؟
                      سلام و درود،
                      با این کار، توان بین دو مقاومت به صورت برابر تقسیم میشه و عمر مقاومت ها
                      بیشتر میشه.
                      البته بهتره برای این کار از مقاومت های دقیق استفاده بشه و با دو مقاومت
                      سری شده 510 اهم، مقاومت 1020 اهمی خواهیم داشت( هر چند تو کارکرد تاثیر
                      مهمی نداره)
                      موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

با سلام*به شما دوست عزیز........
                        هیچگاه دو مقاومت با هم*مقدارشان در یک جهت تغییر نمی کند و در صورت افزایش ولتاژ بصورت پالس افت
                        ولتاژ دوسر آنها تقسیم شده و نخواهند سوخت..و به این صورت به توان بالاتر دست خواهیم یافت ....و کمتر گرم
                        خواهند شد.......ودر مدارهای ترانزیستوری شات نویز کمتری خواهیم داشت........و پایداری مقدار مقاومت در
                        طول زمان بیشتر خواهد بود.......موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X