اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
    حالا شما می خواید با خازن CT=14n و RT=5.6k (فرکانس حدود 23KHz میده)هم یه تست بگیرید.
    با همین شرایط ،خازن های سلف رو آوردم توو مدار و کلمپ رو حذف کردم
    نتیجه این شد که با همون بار قبلی ، یک ولت افت داریم و راحت 10 آمپر جریان میده
    شکل موج ها هم با فیلم قبلی تفاوتی نداره
    بعد یک تست با همین شرایط زدم فقط بدون مقاومت اسنابر ، که اون هم بود و نبودش بی تاثیر بود
    اگر صلاح دونستید اون رو هم حذف کنم

دیدگاه

آقا من هسته رو هم عوض کردم(همون 100میکرو)
      تنها و تنها تغییری که در خروجی حاصل شد ، صدای سوت هسته هنگام اتصال بار بود

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

راستی اون پوش پول رو هم وقتی خارج کردم(گیت)،داغی ماسفت کمتر میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
        لطف دارید
        سلامت باشید.
        مثلا 45 ولت 5 آمپر
        الان فکر میکنم میشه بهش رسیدفقط باید خروجی را بالا ببردید میتونید الان همون فیدبک ولتاژ تقسیم مقاومتی را برگردونید به مدار و اپتوکوپلر را حذف کنید. فقط بهتره ولتاژ بی باره الان را یادداشت کنید بعد با همون فیدبک تقسیم مقاومتی هم روی همین ولتاژبی باری تنظیم کنید و بعد بار بدید. اگه با شرایط الان از نظر افت ولتاژ زیر بار تغییری نکرد بعد ولتاژ را بالا ببرید. فقط قبلش مدار کلمپ حتما از مدار خارج شده باشه.
        یک سوال:
        اگر الان که با خازن CT=14n و RT=5.7k الان به 22 کیلوهرتز رسیدیم ،بیایم مقادیر رو طوری تغییر بدیم(خازن رو کم و مقاومت رو زیاد) که به همون 22 کیلوهرتز برسیم،این دوحالت چه تفاوتی با هم دارن؟دیوتی تغییر میکنه؟
        خاطرم هست که این کار رو انجام دادم(مقادیر و فرکانس رو یادم نیست)و به نتیجه رسیدم که هر چه CT کوچکتر باشه و به جاش RT رو بزرگتر کنم ماسفت کمتر داغ میشه
        با کم کردن خازن CT نویز پذیریش زیادتر میشه و احتمال ریست شدن اسیلا تور در لحظات قطع سوییچ هست. این را سازنده هم هشدار داده که تا می تونید از CT بزرگ استفاده کنید.
        در مورد دیوتی هم دقت کنید ما در این مدار دو نوع دیوتی داریم. یکی دیوتی خود اسیلاتوره که بستگی به اسیلاتور داره و در واقع حد اکثر دیوتی سایکل بالقوه در خروجی پین 6 را میشه با تنظیم RT تعیین کرد که قبلا نمودار تغییرات دیوتی سایکل اسیلاتور برحسب تغییرات مقاومت RT را گذاشتم و مشخص بود با افزایش RT دیوتی اسیلاتور هم زیاد میشه تا به ماکزیممش که فکر می کنم در دیتاشیت 95 درصد هست برسه. اما یه دیوتی دیگه هم دیوتی بالفعل مداره که در واقع عملا از طریق فیدبک ولتاژ دیوتی خروجی آی سی و در نتیجه دیوتی سوییچ طوری تنطیم میشه که نسبت زمان روشن بودن ماسفت به زمان وصل بودن دیود خروجی برابر بشه با نسبت ولتاژ خروجی به ورودی.
        از این رو به زبان دیوتی سایکل در مد پیوسته و بحرانی داریم:
        Duty=Vo/(Vo+Vin)
        (من قبل گفته بودم در هر سه مد ولی اصلاح می کنم که در مد نا پیوسته این رابطه آخری برقرار نیست. چون برای مدتی در طول یک دوره هم ماسفت خاموشه و هم دیود خردجی)
        از رابطه فوق مشخص میشه در
        مد پیوسته و بحرانی برای ولتاژهای خروجی بیشتر از ولتاژ تغدیه حتما باید دیوتی سوییچ زنی بالای 50 درصد باشه و بنابراین نمیشه از مثلا UC3844 که دیوتی خروجیش حداکثر 50 در صد است استفاده کرد.
        در واقع دیوتی خروجی پین 6 همیشه مقداری کمتریا مساوی دیوتی اسیلاتوره چون ادامه پالس خروجی از طریق ورود فیدبک ولتاژ قطع شده ولی اسیلاتور هنوز به پایان پالس خودش برای ریست شدن نرسیده.
        Duty_pin6 <= Duty_osc
        اینها رو عرض کردم که مشخص بشه با تغییر RT شما فقط می تونید حد اکثر قابل دسترسی دیوتی سوییچ زنی و از این رو حد اکثر ولتاژخروجی در مد
        پیوسته و بحرانی را مشخص کنید.
        الان فیلم پین3و4 که قرار دادم،اوکی هست؟
        پین 4 کمی نویز هنگام اتصال داره ولی فکر میکنم یا به خاطر بردبورد و جامپرهای زیاد باشه یا قابل چشم پوشی
        فیلم پین3و4 که قرار دادید به نظر من مشکلی نداره و در واقع خودمون عمدا فرکانس اسیلاتور را پایین آوردیم که فرکانس سوییچ زنی بتونه باهاش هماهنگ بشه و پالس های سوییچ نسبت به اسیلاتور یکی در میان نباشه. در واقع یه جورایی در زمینه افزایش فرکانس شکست را پذیرفتیم و طبق تمایل سلف رفتار کردیم. چون ظاهرا در فرکانس بالا در جریان کم به اشباع می رسید.
        نویز پین 4 فقط یه مقدار ولتاژ خازن CT را میکشه پایین و ولتاژش یه مقدار جزئی دیرتر به حد تریگر 2.7 داخلی میرسه و لذا دوره تناوب اسیلاتور یه مقدار زیاد میشه (فرکانسش کم میشه). اما این مقدار از نظر من قابل چشم پوشی است.
        حالا من نمودار توان قابل دستیابی به ازای مقادیر مشخص از جریان پیک را هم میذارم. چون در واقع با انتخاب یه مقاومت شنت ثابت پیک جریانتون همیشه ثابته و این توان دریافتی از منبع هست که متغیر خواهد بود.
        شما هم فیدبک ولتاژ را مقاومتی کنید (از طریق پایه 2) تا بتونیم مدار را در ولتاژهای مختلف تست کنیم.

با همین شرایط ،خازن های سلف رو آوردم توو مدار و کلمپ رو حذف کردم
        نتیجه این شد که با همون بار قبلی ، یک ولت افت داریم و راحت 10 آمپر جریان میده
        شکل موج ها هم با فیلم قبلی تفاوتی نداره
        بعد یک تست با همین شرایط زدم فقط بدون مقاومت اسنابر ، که اون هم بود و نبودش بی تاثیر بود
        اگر صلاح دونستید اون رو هم حذف کنم
        افت ولتاژ تازمانی که فیدبک جریان در پین 3 به 1 ولت نرسه میتونه به خاطر
        افت دیود خروجی
        کم بودن خازن ها خروجی
        افت ولتاژ روی سیم ها
        باشه.
        ولی اگه پین 3 به 1 ولت می رسه فعلا این سه مورد می تونن موقتا رفع اتهام باشند.
        بدون مقاومت اسنابر یعنی کلا بدون اسنابر یا در حالتی که خازن و دیودش در مداره؟

آقا من هسته رو هم عوض کردم(همون 100میکرو)
        تنها و تنها تغییری که در خروجی حاصل شد ، صدای سوت هسته هنگام اتصال بار بود
        شکل موج پین 3 و 4 لطفاً.
        احتمالا هسته اشباع میشه.
        راستی اون پوش پول رو هم وقتی خارج کردم(گیت)،داغی ماسفت کمتر میشه
        خروجی افت نداشت؟ چون با حذف اون در واقع یه مقدار ماسفت را مهربون تر روشن و خاموش میکنید و لی ممکنه:
        جریان گیت ماسفت با آی سی مهربون رفتار نکنه و شکل موج پین 6 یا 4 را به هم بزنه.
        همچنین شکل موج درین ممکنه به کندی بالا و پایین بره.
        ولی اگه اینها اتفاق نیافته میشه خذف بشه.
        خازن بین گیت و سورس را هم تست کنید اگه لازم نبود برداریدش
        جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۴:۲۳ ۱۴۰۱/۰۸/۰۵.

دیدگاه

شکل موج پین 3 و 4 لطفاً.
          احتمالا هسته اشباع میشه.
          هم سوت میکشه و هم گرم میشه با این هیکلش
          در صورتی که هسته قبلی خم به ابروش نمیومد
          این فیلم ها تحت این شرایط هست:
          CT=4.7n و RT=22K و مقاومت فیلتر فیدبک15 کیلو (میخواستم افت احتمالی ولتاژ گردن این نیفته)و هسته 100 میکروهانری
          بدون پوش پول گیت و مدار اسنابر و کلمپ
          خازن گیت سورس و خازن های سلف در مدارند
          ماسفت خیلی خیلی کمتر داغ میکنه
          فیدبک ولتاژ هنوز اپتو کوپلر هست و ولتاژ خروجی روی 11.4 هست که موقع اتصال بار میشه 10.2 و جریان 10 آمپر

گیت-پین4

پین3-پین4

بدون مقاومت اسنابر یعنی کلا بدون اسنابر یا در حالتی که خازن و دیودش در مداره؟
          کلا مدار اسنابر رو خارج کردم و تاثیری نداشت

من فرکانس رو تا 67کیلوهرتز هم بالا بردم ولشکل موج ها بهم نریخت
          فقط ماسفت خیلی داغ میشه

دیدگاه

هم سوت میکشه و هم گرم میشه با این هیکلش
            در صورتی که هسته قبلی خم به ابروش نمیومد
            این فیلم ها تحت این شرایط هست:
            CT=4.7n و RT=22K و مقاومت فیلتر فیدبک15 کیلو (میخواستم افت احتمالی ولتاژ گردن این نیفته)و هسته 100 میکروهانری
            بدون پوش پول گیت و مدار اسنابر و کلمپ
            خازن گیت سورس و خازن های سلف در مدارند
            ماسفت خیلی خیلی کمتر داغ میکنه
            فیدبک ولتاژ هنوز اپتو کوپلر هست و ولتاژ خروجی روی 11.4 هست که موقع اتصال بار میشه 10.2 و جریان 10 آمپر
            شکل موج گیت (و طبیعتاً پین 3) با اسیلاتور هماهنگ نیست چون احتمالا اگه بخواد هماهنگ بشه فیدبک جریان باز هم وارد مدار میشه. بنابراین با جازدن پالس ها مدار صبر میکنه تا سلف دوباره جریان و لذا شار مغناطیسیش بیاد پایین.
            با فرض مقاومت شنت 0.025 از شیب پالس های جریان در پین 3 مقدار سلف حدود 40 تا 50 میکرو هانری بدست میاد که کمتر از اندازه گیری 100 میکرو هانری است این معناش اینه که سلف تحت این جریان وارد اشباع شده و با افت پذیرندگی مغناطیسی به حدود 40 تا 50 درصدمقدار قبل از اشباع، اندوکتانسش هم به همون نسبت کاهش یافته.
            میتونید پین 1 را هم در کنار پین 3 ببینید که مطمئن شید فیدبک جریان یه جاهایی باز هم وارد مدار میشه حتی با مقاومت فیلتر فیدبک15 کیلو. راه موثر جلوگیری از ورودش کاهش مقاومت شنته به شرطی که ماسفت نسوزه. ولی من با این سلف این پیشنهاد را نمی دهم.
            کلا مدار اسنابر رو خارج کردم و تاثیری نداشت
            خوب اگه تاثیر نداره که بودنش الزامی نیست. و همچنین هر مورد دیگه ای.
            من فرکانس رو تا 67کیلوهرتز هم بالا بردم ولشکل موج ها بهم نریخت
            فقط ماسفت خیلی داغ میشه
            غیر از به هم نخوردن شکل موج اسیلاتور منظم بودن پالس های سوییچ هم لازمه. که فکر نمی کنم در فرکانس های بالایی مثل67 کیلوهرتز حاصل بشه. (شکل موج پین 3 یا سورس را در کنار شکل موج اسیلاتور ببینید)
            مشخصات سلف جدید را هم بذارید.
            جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۵:۵۱ ۱۴۰۱/۰۸/۰۵.

دیدگاه

با فرض مقاومت شنت 0.025 از شیب پالس های جریان در پین 3 مقدار سلف حدود 40 تا 50 میکرو هانری بدست میاد که کمتر از اندازه گیری 100 میکرو هانری است این معناش اینه که سلف تحت این جریان وارد اشباع شده و با افت پذیرندگی مغناطیسی به حدود 40 تا 50 درصدمقدار قبل از اشباع، اندوکتانسش هم به همون نسبت کاهش یافته.
              مقدار سلف رو با LCR متر اندازه گرفتم و 100 میکروهانری بود
              میتونید پین 1 را هم در کنار پین 3 ببینید که مطمئن شید فیدبک جریان یه جاهایی باز هم وارد مدار میشه حتی با مقاومت فیلتر فیدبک15 کیلو. راه موثر جلوگیری از ورودش کاهش مقاومت شنته به شرطی که ماسفت نسوزه. ولی من با این سلف این پیشنهاد را نمی دهم.
              از تست های قبلی یادم هست هر چقدر که مقاومت شنت مقدارش کمتر میشد،حرارت ماسفت کمتر میشد و جریان دهی بیشتر
              مشخصات سلف جدید را هم بذارید.
              دوتا هسته زرد-سفید کنار هم که هرکدام با مشخصات زیر که 22 دور سیم دورش پیچیده شده(2*22)،هر سیم 4 رشته سیم به هم بافته شده 0.55 مسی هست

دیدگاه

مقدار سلف رو با LCR متر اندازه گرفتم و 100 میکروهانری بود
                بله عرض نکردم اندازه گیری اشتباه بوده. منظورم اینه که اگه سلف تحت بار به اشباع نمی رفت باید اندوکتانسش مستقل از جریان همون 100 میکرو می موند. ولی چون به اشباع رفته تحت بار شده حدود 40 تا 50 میکرو.
                از تست های قبلی یادم هست هر چقدر که مقاومت شنت مقدارش کمتر میشد،حرارت ماسفت کمتر میشد و جریان دهی بیشتر
                من تستی با کمتر از 0.025 ندیدم اگه قبلا بوده هم فکر نمی کنم داغی ماسف کم بشه چون جریان بالایی ازش کشیده میشه. مگر اینکه یا در اون تست ها اصلا ماسفت روشن نمی شده. یا سلفتون یه چیز دیگه بوده یا ... .

دوتا هسته زرد-سفید کنار هم که هرکدام با مشخصات زیر که 22 دور سیم دورش پیچیده شده(2*22)،هر سیم 4 رشته سیم به هم بافته شده 0.55 مسی هست
                با این مشخصات دو تا هسته کنار هم اندوکتانسشون با 22 دور میشه 96.8uH که تقریبا همون مقدار اندازه گیری شماست و بنابراین تحت بار اشباع شده که رسیده به حدود 40 تا 50 میکروهانری.
                در ضمن در پیک جریان پالسهای مثلثی که به 40 آمپر میرسه چگالی شار میشه تقریبا 821mT (به شرطی که که هسته اشباع نشه)
                البته من نمی دونم این هسته چگالی شار ماکزیممش در این فرکانس های کاری چنده که بشه حد اشباعش را معین کرد
                اگه تعداددور را نصف کنید اندوکتانس 0.25 برابر میشه (یعنی 25uH) و چگالی شار نصف میشه. یعنی در پیک جریان پالسهای مثلثی که به 40 آمپر میرسه چگالی شار میشه 410.5mT (به شرطی که که هسته اشباع نشه)
                سر راست ترین راه برای کاهش چگالی شار (جلوگیری از اشباع) و در عین حال عدم افت اندوکتانس برای یک نوع هسته معین افزایش سطح مقطع است که میشه با چسباندن چند تا از همون هسته ها به هم بهش دست یافت.
                جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۶:۳۶ ۱۴۰۱/۰۸/۰۵.

دیدگاه

من تستی با کمتر از 0.025 ندیدم اگه قبلا بوده هم فکر نمی کنم داغی ماسف کم بشه چون جریان بالایی ازش کشیده میشه. مگر اینکه یا در اون تست ها اصلا ماسفت روشن نمی شده. یا سلفتون یه چیز دیگه بوده یا ... .
                  نه منظورم تست هایی که این مدت با هم انجام دادیم نبود و واقعیتش سلف رو هم یادم نیست همین بوده یا....
                  سر راست ترین راه برای کاهش چگالی شار (جلوگیری از اشباع) و در عین حال عدم افت اندوکتانس برای یک نوع هسته معین افزایش سطح مقطع است که میشه با چسباندن چند تا از همون هسته ها به هم بهش دست یافت.
                  به نظرم باید از خیر این هسته بگذرم
                  چون همین الانشم خیلی گندس، دیگه....

دیدگاه

نه منظورم تست هایی که این مدت با هم انجام دادیم نبود و واقعیتش سلف رو هم یادم نیست همین بوده یا....
                    بله.
                    به نظرم باید از خیر این هسته بگذرم
                    چون همین الانشم خیلی گندس، دیگه....
                    باشه. هر طور صلاح هست.

دیدگاه

بله.

باشه. هر طور صلاح هست.
                      آخه این مدل هسته رو من قبلا خیلی باهاش سر وکله زدم
                      و از ۱۰ تا ۱۰۰ میکروهانری سیم پیچی کردم
                      هم داغ میکنه و هم سوت می کشه،با فرکانس های مختلف

دیدگاه

آخه این مدل هسته رو من قبلا خیلی باهاش سر وکله زدم
                        و از ۱۰ تا ۱۰۰ میکروهانری سیم پیچی کردم
                        هم داغ میکنه و هم سوت می کشه،با فرکانس های مختلف
                        بله. هسته با شکاف هوایی هم میشه استفاده کرد. البته اگه اون هسته قبلی رو نخواید استفاده کنید.

دیدگاه

بله. هسته با شکاف هوایی هم میشه استفاده کرد. البته اگه اون هسته قبلی رو نخواید استفاده کنید.
                          آقا من اپتو کوپلر و متعلقاتش رو درآوردم و همون فیدبک مقاومتی که از قبل فرموده بودید رو بردم روی مدار
                          صدای سوت هسته بسیار بسیار کم شد،خیلی کم
                          و این هم شکل موج پین3و4

چیکار کنیم الان؟

دیدگاه

آقا من اپتو کوپلر و متعلقاتش رو درآوردم و همون فیدبک مقاومتی که از قبل فرموده بودید رو بردم روی مدار
                            صدای سوت هسته بسیار بسیار کم شد،خیلی کم
                            و این هم شکل موج پین3و4

چیکار کنیم الان؟
                            الان با هسته قبلی دیگه درسته؟
                            بعدشم فرکانس الان اومده روی 15.6 قبلا روی 20 بود.
                            همین فیلم را درحالتی که به جای پین 3 سورس باشه بذارید.
                            مقاومت های شنت رو هم بفرمایید دقیقا چند تا چند اهم سری یا موازی کردید؟

دیدگاه

الان با هسته قبلی دیگه درسته؟
                              بعدشم فرکانس الان اومده روی 15.6 قبلا روی 20 بود.
                              همین فیلم را درحالتی که به جای پین 3 سورس باشه بذارید.
                              نه همین 100 میکروهانری هست
                              اون بیچاره قبلیه که صدا ازش درنمیومد
                              صدای سوتش در حد خیلی زیادی کم شد(همین جدیده)
                              الان خازن و مقاومت اسیلاتور به ترتیب 4.7 نانو و 22 کیلو هست
                              اینترنت یاری کنه چشم

دیدگاه

نه همین 100 میکروهانری هست
                                اون بیچاره قبلیه که صدا ازش درنمیومد
                                صدای سوتش در حد خیلی زیادی کم شد(همین جدیده)
                                الان خازن و مقاومت اسیلاتور به ترتیب 4.7 نانو و 22 کیلو هست
                                اینترنت یاری کنه چشم
                                الان سلف در حدود 27 میکرو هانریه!
                                مگه که مقاومت شنت حدود 0.1 باشه. یا فیلتر فیدبک مقادیر مقاومت یا خازنش خیلی بزرگ باشه.
                                خازن و مقاومت فیلتر فیدبک چنده؟
                                مقاومت های شنت رو هم بفرمایید دقیقا چند تا چند اهم سری یا موازی کردید؟
                                جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۰:۰۵ ۱۴۰۱/۰۸/۰۵.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X