اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی در تعمیر چراغ شارژی اضطراری (از نوع مهتابی T5)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست راهنمایی در تعمیر چراغ شارژی اضطراری (از نوع مهتابی T5)

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
    حقیقت ، تنها احتمال باقی مانده فرسودگی مهتابی ها است، همانند
    لامپ های مهتابی که در منازل استفاده میشدند، هنگام فرسودگی زمان
    استارت آنها تا ۱۰ ثانیه طول می‌کشید.
    باز سازی مدار دستگاه، کار جالبی نیست، زیرا نه تنها باعث حل مشکل
    نمیشود، بلکه باعث ایجاد مشکلات بیشتر میشود.
    این دستگاه نه تنها با 10 ثانیه به نور قابل قبول نمیرسد بلکه اصلاً نمیرسد.

به همین دلیل گفتم مدار را «بسازیم» و نگفتم «بازسازی» کنیم. منظور این است که فرض کنید میخواهیم دو لامپ مهتابی را با یک باتری 6ولتی روشن کنیم. چه مداری برای این هدف لازم است؟ می‌دانم که پاسخ به این پرسش، ساده نیست.
    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ
    برای حل مشکل،
    1. آیا بیشتر کردن دورهای سیم‌پیچ ثانویه فایده دارد؟ تا چند دور؟
    2. اگر بله، سیمی که قرار است اضافه شود به چه نحو باید به سیم فعلی متصل شود؟
    3. آیا سیم‌پیچ با دورهای بیشتر فقط با این مهتابیهای کارکرده سازگار است یا با مهتابیهای نو هم سازگار خواهد بود؟
    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۰۹:۳۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

به همین دلیل گفتم مدار را «بسازیم» و نگفتم «بازسازی» کنیم. منظور این است که فرض کنید میخواهیم دو لامپ مهتابی را با یک باتری 6ولتی روشن کنیم. چه مداری برای این هدف لازم است؟ می‌دانم که پاسخ به این پرسش، ساده نیست.
      ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ
      برای حل مشکل،
      1. آیا بیشتر کردن دورهای سیم‌پیچ ثانویه فایده دارد؟ تا چند دور؟
      2. اگر بله، سیمی که قرار است اضافه شود به چه نحو باید به سیم فعلی متصل شود؟
      3. آیا سیم‌پیچ با دورهای بیشتر فقط با این مهتابیهای کارکرده سازگار است یا با مهتابیهای نو هم سازگار خواهد بود؟
      اگر آمادگی لازم جهت تهیه هسته ترانس و قرقره، و سیمپیچی
      ترانس را دارید، میتوانم نقشه چند مدار با کیفیت که قبلاً آن هارا
      آزمایش کردم، در اینجا قرار دهم.
      1-قطعا برای این مهتابی های فرسوده تاثیر گذار خواهد بود،
      اما اینکه تا چه زمانی تاثیر گذار باشد، قابل تضمین نیست.
      2-باید به انتهای سیم پیچ وصل شود و در همان جهت سیم
      پیچی شود.
      3-متاسفانه در صورت تعویض مهتابی ها، عمر مهتابی های جدید
      کوتاه خواهد شد و به ترانس و ترانزیستور مدار فشار وارد میشود،
      زیرا مدار تلاش میکند ولتاژ بیشتری به مهتابی تحمیل کند در حالی
      که مهتابی مقاومت نشان میدهد.

دیدگاه

اگر آمادگی لازم جهت تهیه هسته ترانس و قرقره، و سیمپیچی
        ترانس را دارید، میتوانم نقشه چند مدار با کیفیت که قبلاً آن هارا
        آزمایش کردم، در اینجا قرار دهم.
        1-قطعا برای این مهتابی های فرسوده تاثیر گذار خواهد بود،
        اما اینکه تا چه زمانی تاثیر گذار باشد، قابل تضمین نیست.
        2-باید به انتهای سیم پیچ وصل شود و در همان جهت سیم
        پیچی شود.
        3-متاسفانه در صورت تعویض مهتابی ها، عمر مهتابی های جدید
        کوتاه خواهد شد و به ترانس و ترانزیستور مدار فشار وارد میشود،
        زیرا مدار تلاش میکند ولتاژ بیشتری به مهتابی تحمیل کند در حالی
        که مهتابی مقاومت نشان میدهد.
        دارم «قلق»هایی برای مدیریت وضعیت فعلی دستگاه پیدا می‌کنم. اگر قلقها قطعی شدند در اینجا به اشتراک می‌گذارم.
        اگر قلقها قطعی نشدند، باید بروم یا سراغ ساختن مدار جدید برای دومهتابی 6وات و باتری 6ولت، یا سراغ مدار برای لامپ ال‌ای‌دی و باتری 6ولت یعنی از قاب فعلی برای چراغ اظطراری ال‌ای‌دی استفاده کنم.

3. آیا 10 دور اضافه که برای ترانس پیچیدم نیز عمر مهتابیهای جدید را کوتاه خواهد کرد و به ترانس و ترانزیستور مدار فشار وارد خواهد کرد؟
        ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ

الف. یک مسأله: در برخی دفعاتی که دستگاه را روشن میکنم، فقط «دست زدن» به نوک سیم مشکیِ نوارسفید می‌تواند باعث روشن شدن مهتابی دوم شود، یعنی اگر به نوک این سیم دست نزنم، یک مهتابی روشن خواهد بود. وصل کردن نوک این سیم به فویل آلومینیوم، نمیتواند باعث روشن شدن مهتابی دوم شود.
        در این صورت، وقتی دستگاه را می بندم باید نوک این سیم را در دسترس قرار دهم تا بشود به آن دست زد.
        آیا راه دیگری غیر از دست زدن به نوک این سیم وجود ندارد؟

ب. کلید شش‌پایه را همان‌گونه که قبلاً بود بستم. به نظر میرسد دو لامپ مهتابی سری هستند.
        آیا امکانش هست که دو مهتابی، سری نباشند بلکه موازی باشند، یعنی برق یکی از مسیر دیگری تأمین نشود بلکه برق هرکدام مستقلاً تأمین شود؟
        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۴:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۴.

دیدگاه

دارم «قلق»هایی برای مدیریت وضعیت فعلی دستگاه پیدا می‌کنم. اگر قلقها قطعی شدند در اینجا به اشتراک می‌گذارم.
          اگر قلقها قطعی نشدند، باید بروم یا سراغ ساختن مدار جدید برای دومهتابی 6وات و باتری 6ولت، یا سراغ مدار برای لامپ ال‌ای‌دی و باتری 6ولت یعنی از قاب فعلی برای چراغ اظطراری ال‌ای‌دی استفاده کنم.

3. آیا 10 دور اضافه که برای ترانس پیچیدم نیز عمر مهتابیهای جدید را کوتاه خواهد کرد و به ترانس و ترانزیستور مدار فشار وارد خواهد کرد؟
          ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ

الف. یک مسأله: در برخی دفعاتی که دستگاه را روشن میکنم، فقط «دست زدن» به نوک سیم مشکیِ نوارسفید می‌تواند باعث روشن شدن مهتابی دوم شود، یعنی اگر به نوک این سیم دست نزنم، یک مهتابی روشن خواهد بود. وصل کردن نوک این سیم به فویل آلومینیوم، نمیتواند باعث روشن شدن مهتابی دوم شود.
          در این صورت، وقتی دستگاه را می بندم باید نوک این سیم را در دسترس قرار دهم تا بشود به آن دست زد.
          آیا راه دیگری غیر از دست زدن به نوک این سیم وجود ندارد؟

ب. کلید شش‌پایه را همان‌گونه که قبلاً بود بستم. به نظر میرسد دو لامپ مهتابی سری هستند.
          آیا امکانش هست که دو مهتابی، سری نباشند بلکه موازی باشند، یعنی برق یکی از مسیر دیگری تأمین نشود بلکه برق هرکدام مستقلاً تأمین شود؟
          3-10 دور اضافه شده تاثیر چندانی بر طول عمر ندارد.
          الف- احتمال زیاد پیچاندن سیم دور یکی از مهتابی ها تاثیر خواهد گذاشت.
          ب - هرگز نمیتوان دو مهتابی را موازی کردف زیرا ولتاژ یونیزاسیون اندک متفاوتی دارند.

دیدگاه

ب - هرگز نمیتوان دو مهتابی را موازی کردف زیرا ولتاژ یونیزاسیون اندک متفاوتی دارند.
            آیا می‌دانید در این چراغ چه کار میتوان کرد که مسیر برق‌رسانی هر مهتابی مستقل از مهتابی دیگر باشد؟
            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۰:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۶.

دیدگاه

بله، ۰.۷ ولت توسط ولتاژ لازمه بیس TIP42 کاهش
              میابد.
              با تکیه بر نظر شما، دیود زنر 7.5 ولت از فروشگاه ای*سی*ای خریداری خواهم کرد و روی برد نصب خواهم کرد و سپس ولتاژ دو سر باتری را در حالتی که دوشاخه*ی آن مدام به برق شهر وصل است مکرراً اندازه خواهم گرفت، و نتیجه را اعلام خواهم کرد. امید است که ولتاژ دو سر باتری در حالت مذکور هرگز از 6.8 ولت بالاتر نرود.
              زنر 7.5 ولت دقیق (با آن مقاومت 220 اهم سری کردم و 12 ولت به آن وصل کردم. دو سر آن دقیقاً 7.50 ولت بود) از ای‌سی‌ای خریدم و روی برد نصب کردم. ولتاژ دو سر باتری در هنگام شارژ، به 6.8 ولت محدود نماند و از 6.9 ولت عبور کرد.

یک پرسش:
              می‌خواهم ولتاژ خروجی برد در دو سر فیشهایی که به باتری وصل میشود را در حالت عدم اتصال به باتری اندازه بگیرم. این کار، به قطعات به‌ویژه ترانزیستور صدمه می‌زند و حتا آن را می‌سوزاند.
              چگونه می‌توان این کار را بدون صدمه زدن به برد و قطعات انجام داد؟
              جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۱:۵۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷.

دیدگاه

آیا می‌دانید در این چراغ چه کار میتوان کرد که مسیر برق‌رسانی هر مهتابی مستقل از مهتابی دیگر باشد؟
                درود،
                راه های متنوعی دارد،یکی از روش ها، این است که سر راه هر کدام
                از مهتابی ها یک خازن کوپلاژ قرار داده و با هم موازی کنید، البته
                این روش در بعضی مدارات جواب میدهد. خازن پلی استر 10 نانو 1000 ولت.
                روش دیگر، استفاده از دو ثانویه مجزا در ترانس برای هر مهتابی است که ممکن است گاهی یکی از مهتابی ها روشن نشود.اما بهترین روش،استفاده از دو مدار مجزا برای هر مهتابی است، که کمی پر هزینه است.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

زنر 7.5 ولت دقیق (با آن مقاومت 220 اهم سری کردم و 12 ولت به آن وصل کردم. دو سر آن دقیقاً 7.50 ولت بود) از ای‌سی‌ای خریدم و روی برد نصب کردم. ولتاژ دو سر باتری در هنگام شارژ، به 6.8 ولت محدود نماند و از 6.9 ولت عبور کرد.

یک پرسش:
                می‌خواهم ولتاژ خروجی برد در دو سر فیشهایی که به باتری وصل میشود را در حالت عدم اتصال به باتری اندازه بگیرم. این کار، به قطعات به‌ویژه ترانزیستور صدمه می‌زند و حتا آن را می‌سوزاند.
                چگونه می‌توان این کار را بدون صدمه زدن به برد و قطعات انجام داد؟
                تا 0.2 ولت اختلاف ولتاژ بالاتر مشکلی ندارد. طبق استاندارد باتری
                های 6Vتایوانی، ولتاژ دوسر باتری هنگام شارژ میتواند تا 7.2 ولت
                بالا رود.
                _________
                هیچ دلیل قابل توجیهی وجود ندارد که بدون باتری مدار بسوزد، مگر
                اینکه در همین حالت مدار روشن شود. گذاشتن یک خازن الکترولیت
                16 ولت 1000 میکروفاراد. یا بالاتر، به جای باتری ،میتواند باعث اطمینان شود.

دیدگاه

راه های متنوعی دارد،یکی از روش ها، این است که سر راه هر کدام
                  از مهتابی ها یک خازن کوپلاژ قرار داده و با هم موازی کنید، البته
                  این روش در بعضی مدارات جواب میدهد. خازن پلی استر 10 نانو 1000 ولت.
                  1. خازن کوپلاژ که 10 نانو 1000 ولت است، آیا در مدار این چراغ جواب می‌دهد؟

2. اگر بله، آیا روی عکس زیر می‌توانید مشخص کنید برای هر مهتابی دقیقاً کجا باید قرار داده شود؟

هیچ دلیل قابل توجیهی وجود ندارد که بدون باتری مدار بسوزد، مگر
                  اینکه در همین حالت مدار روشن شود. گذاشتن یک خازن الکترولیت
                  16 ولت 1000 میکروفاراد. یا بالاتر، به جای باتری ،میتواند باعث اطمینان شود.
                  3. در این چراغ، وقتی دوشاخه را به برق می‌زدم و باتری در مدار نبود، ترانزیستور مربوط با باتری داغ می‌شد و نهایتاً سوخت.

در چراغ اضطراری ال‌ای‌دی ( https://www.eca.ir/forums/thread92479-10.html )، وقتی باتریها به برد وصل نبودند، زدن دوشاخه به برق دو بار باعث شد که خازن الکترولیت 50ولت 100میکرو (که نزدیک خازن پلی‌استر قهوه‌ای قرار دارد) خیلی زود بترکد.

ولتاژ و ظرفیت خازنی که می‌توان به جای باتری قرار داد، بر چه اساس محاسبه میشود؟

4. منظورتان از «مدار روشن شود» آیا این است که کلید چراغ اضطراری روی حالت روشن باشد؟

5. آیا شما مطمئن هستید که اگر کلید چراغ اضطراری روی حالت خاموش باشد و دستگاه را بدون باتری به برق بزنم، آسیبی به ترانزیستور، خازن و قطعات دیگر نخواهد زد؟

6. خازن 16 ولت در حال حاضر ندارم. آیا برای این کار می‌توان از خازن 10ولت 1200میکروفاراد امپدانس‌پایین استفاده کرد؟
                  جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۵:۵۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱.

دیدگاه

حقیقت ، تنها احتمال باقی مانده فرسودگی مهتابی ها است، همانندلامپ های مهتابی که در منازل استفاده میشدند، هنگام فرسودگی زمان
                    استارت آنها تا ۱۰ ثانیه طول می‌کشید.
                    اگر به خاطر داشته باشید، مشکل این بود که در حالت دومهتابی، نور لامپها کم‌رمق بود.

قلق و یا راهنمای استفاده از حالت دومهتابی این دستگاه برای دست‌یابی به نور خوب هر دو مهتابی در حالت دومهتابی:
                    ٭باید دستگاه ابتدا مدت کمی روی حالت تک‌مهتابی کار کند و سپس روی حالت دومهتابی گذاشته شود.٭

به حول الهی، این دستگاه با راهنماییهای دوست عزیز HS1386 کاملاً درست شد. از ایشان صمیمانه سپاس‌گزارم و برایشان از خداوند خیر کثیر خواهانم.
                    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۳:۳۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۴.

دیدگاه

اگر به خاطر داشته باشید، مشکل این بود که در حالت دومهتابی، نور لامپها کم‌رمق بود.

قلق و یا راهنمای استفاده از حالت دومهتابی این دستگاه برای دست‌یابی به نور خوب هر دو مهتابی در حالت دومهتابی:
                      ٭باید دستگاه ابتدا مدت کمی روی حالت تک‌مهتابی کار کند و سپس روی حالت دومهتابی گذاشته شود.٭

به حول الهی، این دستگاه با راهنماییهای دوست عزیز HS1386 کاملاً درست شد. از ایشان صمیمانه سپاس‌گزارم و برایشان از خداوند خیر کثیر خواهانم.
                      درود،خوشحالم مشکلتون حل شده.

دیدگاه

درود،خوشحالم مشکلتون حل شده.
                        موید باشید.
                        شکر خدا مشکل دستگاه حل شد.

این دستگاه در بخش شارژ باتری آسیب‌پذیر است. آیا می‌توانید به پرسشهای پست 143 پاسخ دهید؟

دیدگاه

1. خازن کوپلاژ که 10 نانو 1000 ولت است، آیا در مدار این چراغ جواب می‌دهد؟

2. اگر بله، آیا روی عکس زیر می‌توانید مشخص کنید برای هر مهتابی دقیقاً کجا باید قرار داده شود؟

3. در این چراغ، وقتی دوشاخه را به برق می‌زدم و باتری در مدار نبود، ترانزیستور مربوط با باتری داغ می‌شد و نهایتاً سوخت.

در چراغ اضطراری ال‌ای‌دی ( https://www.eca.ir/forums/thread92479-10.html )، وقتی باتریها به برد وصل نبودند، زدن دوشاخه به برق دو بار باعث شد که خازن الکترولیت 50ولت 100میکرو (که نزدیک خازن پلی‌استر قهوه‌ای قرار دارد) خیلی زود بترکد.

ولتاژ و ظرفیت خازنی که می‌توان به جای باتری قرار داد، بر چه اساس محاسبه میشود؟

4. منظورتان از «مدار روشن شود» آیا این است که کلید چراغ اضطراری روی حالت روشن باشد؟

5. آیا شما مطمئن هستید که اگر کلید چراغ اضطراری روی حالت خاموش باشد و دستگاه را بدون باتری به برق بزنم، آسیبی به ترانزیستور، خازن و قطعات دیگر نخواهد زد؟

6. خازن 16 ولت در حال حاضر ندارم. آیا برای این کار می‌توان از خازن 10ولت 1200میکروفاراد امپدانس‌پایین استفاده کرد؟
                          1- هر چند مشکلتون حل شده ،ولی بله جواب میده.
                          2- فرض کنید هر دو مهتابی را موازی کردید،سپس با هر کدام یک خازن سری کردید. البته باز هم تاکید میکنم این روش روی همه دستگاه ها جواب نمیدهد.
                          3- فرمولی ندارد، هر چقدر ظرفیت بیشتر باشد، باعث ثبات و کارایی بهتر میشود.
                          4- بله.
                          5-بله
                          6-بله اما نه برای طولانی مدت، زیرا ممکن است باد کند.

دیدگاه

...
                            دو سیمی که از برد این دستگاه برای شارژ باتری می‌آید را از باتری جدا کردم و به مولتیمتر وصل کردم و دوشاخه‌ی دستگاه را به برق زدم. ولتاژ دو سیم، 6.84 ولت است.

پس چرا ولتاژ دو سر باتری در هنگامی که پر است و به شارژ وصل می‌شود، نه فقط از 6.84 بالاتر می‌رود بلکه از 6.9 هم می‌گذرد و همچنان افزایش می‌یابد؟؟
                            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۲:۵۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۸.

دیدگاه

دو سیمی که از برد این دستگاه برای شارژ باتری می‌آید را از باتری جدا کردم و به مولتیمتر وصل کردم و دوشاخه‌ی دستگاه را به برق زدم. ولتاژ دو سیم، 6.84 ولت است.

پس چرا ولتاژ دو سر باتری در هنگامی که پر است و به شارژ وصل می‌شود، نه فقط از 6.84 بالاتر می‌رود بلکه از 6.9 هم می‌گذرد و همچنان افزایش می‌یابد؟؟
                              شما قبلا تاپیک «کاهش 5 ولت منبع تغذیه سویچینگ با دیود 1N4007 » ایجاد کرده بودید که در آن گفته بودید که :
                              سلام
                              همان گونه که می دانید یک راه دم دستی برای کاهش ولتاژ، سری کردن دیود معمولی با منبع تغذیه است.
                              من یک دیود 1N4007 سالم را در خروجیِ 5.225 ولت پاور کامپیوتر قرار دادم تا آن را 0.7 ولت کاهش دهد.
                              با دو رخداد زیر مواجه شدم:
                              1. ولتاژِ بعد از دیود، به جای کاهش، افزایش پیدا کرد.
                              2. ولتاژِ بعد از دیود، نوسان پیدا کرد.

چرا به جای کاهش ولتاژ، این دو رخداد روی داد؟
                              این اتفاق هم هماند متن بالا، ناشی از تاثیرات فرکانسی و ریپل و.... هست که تنها مولتی متر های خاصی دچار این مشکل میشن.
                              و اهمیتی در کارکرد مدار نخواهد داشت.
                              جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۳:۵۴ ۱۴۰۱/۱۱/۲۸.

دیدگاه

شما قبلا تاپیک «کاهش 5 ولت منبع تغذیه سویچینگ با دیود 1N4007 » ایجاد کرده بودید که در آن گفته بودید که :

این اتفاق هم هماند متن بالا، ناشی از تاثیرات فرکانسی و ریپل و.... هست که تنها مولتی متر های خاصی دچار این مشکل میشن.
                                و اهمیتی در کارکرد مدار نخواهد داشت.
                                پاسختان مبهم است و از آن چیزی دستگیرم نشد.

لطفاً پرسش زیر را بدون ارجاع به تاپیک دیگر، پاسخ بفرمایید:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X