اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک سوال مهم در زمینه ی igbt وکوره ی القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یک سوال مهم در زمینه ی igbt وکوره ی القایی

ابتدا نکته ای را که باید فرامش نکنیم این است که انچه که در کوره القایی باعث ذوب فلز میشود جریان است دوم اینکه با توان 20 کیلو وات و ولتاژ 500 ولت جریان اولیه در حدود 40 امپر میشود واگر شما سیم پیچ القا کننده را در اولیه وصل کنید اصلا اتفاقی نخواهد افتاد و فقط ممکن است فلز شما داغ شود جهت بالا بردن جریان شما باید سیم پیچ القا کننده را در ثانویه وصل کنید تا ولتاژ پایین امده و بتوانید جریان خیلی بالا داشته باشید که خود داستانی دیگر دارد.که در این مقال نمیگنجد.
    در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

ابتدا باید توجه کنید که مقاومت معادل سیم پیچی که قطعه آهنی که می خواهیم ذوب کنیم در آن قرار دارد، بسیار تابع فرکانس است و چنانچه فرکانس سوییچینگ را بالا ببریم مقدار آن افزایش یافته و می توان بدون نیاز به ترانس تطبیق امپدانس جریان را به 40 آمپر محدود کرد. و از آنجا که کلیدزنی با ماسفت انجام می گیرد آنچنان محدودیتی در بالا بردن فرکانس سویچینگ نداریم.

دیدگاه

شما درست مگویید ولی همانطر که گفته شد جریان باید خیلی بیشتر از اینها باشد و جهت بالا بردن جریان در ترانس تطبیق باید ولتاز ثانویه را بالا ببریدحدود 30 تا 50 ولت و اگر جریان به مقدار کافی نرسید سپس فرکانس را پایین اوردو درظمن سیم پیچ القا کننده نیز بین 2 تا 5 دور کافی است-در ضمن در فرکانسهای بالا این تلفات هیسترزیس فلز است که باعث ذوب ان میشود.
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان گل و عزیزم :smile:
          سال نوتونم مبارک
          چه بحث جالبی روپیش گرفتین
          بحث شیرین کوره القایی
          می دونید یه مسیله مهم تو شناخت رفتار یه کوره ,شناختن یه مدار معادل کامل و دقیق برای قسمت قدرت اون هستش
          می دونید چرا ؟؟؟چون تو این سیستم ها دو معقوله خیلی مهمه (زمان عملکرد و توان خروجیه) که محاسبه ی اون ها و همچنین
          بهینه کردن این کمیت ها خیلی مهمه و قسمت مهم بعدی هم حفظ قطعات سوییچ زنی در مقابل شکل موج ولتاژه ...
          در مورد شکل موج ها و کنترل اون ها دقت کردن به چند تا نکته مهمه. اینکه : مداری که ما ساختیم از لحاظ بررسی دیفرانسیلی
          یه مدار مرتبه پنج به بالاس و تغییرات جریان تو مدار در لحظات خاصی دارای شیب بسیار زیادی هست...
          و همیشه دقت کنید که هر کدوم از کمیت های مدار توابع چندین کمیت دیگه هستن!!!
          مثلا مقاومت قسمت خروجی مدار تابعی از فرکانس , دما هسته دمای کویل دمای سوییچ ها و حتی حرکت های مکانیکیه هسته هستش و ...
          ساخت یه کوره کار سختی نیست ولی درک کامل و بررسی ریز و دقیق هر پدیده ی طبیعی نیاز به دقت فوق العاده داره...
          این طوری میشه کار های بزرگ و بی نقصی رو به سر انجام رسوند!!!!
          مثلا همین بررسی توان یه خازن و عوامل موثر تو اون می تونه کمک کنه تا خازن مورد نیاز رو شناسایی کنیم

شرمندم من خودم یه آدم با اطلاعات فوق العاده پایینم و باید شاگردیه شما رو کنم
          ولی می خواستم یه کوچولو تجربه های خودم رو بگم که محیط کاری بدست آوردم
          اینکه همه می تونن طراح یه سیستم باشن ولی همه نمی تونن همیشه شاگرد باقی بمونن
          و با این متدد طراحی کنن...
          منم هم دوست دارم از بحث هاسی شما یاد بگیرم و تو اون شرکت کنم
          با تشکر از دوستای گلم
          موفق باشین

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
          بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

با سلام
            اگه فرکانس کوره ثابته (کوره ذوبه ویا آبکاری ) بهتره از مدار تانک استفاده کنید با این روش مصرف پایین میاد سویچ جریان های بزرگ و ولتاژ های بزرگو نخواهید داشد و مشکل اسپایک رفع میشه
            در این مدار یک باند خازن و با سیم پیچ کوره موازی میکند و با یک سویج به مدار تانک انرژی میدین و در فرکانس تشدید نوسان میکنه و با کنترل دامنه و نرخ تزریق انرژی با تانک جریان جاری در مدار تانک رو کنترل میکنید البته ریزه کاری های خاص خودشو داره ولی اکثرا در کوره ها و سخت کار القایی از تانک استفاده میکنن هم ساده تره و هم کم مصرف تر
            البته فرکانس کاری به میزان بار داخل کوره وابسته می شه فکنم یک مقدار کار داره ولی در اکثر تولیدات جدید از این روش استفاده کردن .اگه مشخصات کار کور رو بگین شاید بتونم دقیقتر کمکتون کنم
            با تشکر

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
              من تازه عضو سایت شدم ودر صدد ساخت 1 کوره القایی به حجم 1کیلو هستم
              لطفا راهنمایی کنید
              با تشکر از همتون

دیدگاه

سلام به دوستان علاقمند به کوره های القائی :smile:
                آقا دیدم این بحث شیرین سرد شده گفتم شاید با چند سئوال بشه گرمش کردحالا هر کدوم از دوستان که وقت آزاد داره .لطف کنه جواب بده ممنون میشم مخصوصا دوستانی که تجربه دارن. :nerd:
                1- بهترین مقدار زمان مرده بین سویچها چقدره ?
                2- در فرکانس رزونانس سری XL=XC میشه پس Z=XL-XC مقاومت اهمی فقط باقی می مونه که توی تصاویری از کارهای دوستان :eek: میشه اتصال کوتاه فرض کرد سئوال اینه جریان چطورمحدود
                میشه مخصوصا در تغذیه کوره با ولتاژ بالا?
                3- جریان بی باری کورههای رزونانس سری چطور محاسبه می شه و اگه جریان بالاست توان کجا مصرف میشه ?
                4- حرارت ایجادشده تابع جریانهای فوکوست یا هیسترزیس آهن ؟
                5-کورههایی که با ولتاژ 150kv کار می کنند سیم پیچ کوره با ترانس به شبکه 50 هرتز وصل نمیشن ?
                6- آیا درمورد استفاده از ترانس جهت تطبیق در خروجی منبعی وجود داره ?
                با تشکر. :smile:

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

باسلام.1-7%
                  2-سیم پیچ سری
                  3-در رزونانس سری درحالت تشدیدبیشترین جریانه-
                  4-هردو باعث تلفات میشوند.
                  5-بایک ترانس ویک لامپ کلایسترون به شکل تقویت کننده کلاس A.
                  6-بامحاسبه بدست میاد.
                  7-موفق باشید.
                  من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

من رشته ساخت وتولید هستم > و سررشته ای از برق ندارم میخواستم یه کوره القایی ساده بسازم ولی نمیدونم چه وسایلی لازم دارم>اگه میشه یه محبتی بکنید راهنماییم کنید. تا شنبه هم بیشتر وقت ندارم . خیلی ازتون ممنون میشم .با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MOHAMMAD_senator
                      من رشته ساخت وتولید هستم > و سررشته ای از برق ندارم میخواستم یه کوره القایی ساده بسازم ولی نمیدونم چه وسایلی لازم دارم>اگه میشه یه محبتی بکنید راهنماییم کنید. تا شنبه هم بیشتر وقت ندارم . خیلی ازتون ممنون میشم .با تشکر
                      سلام
                      دوست عزیز به راحتی نمیشه یه کوره القایی ساخت.
                      برای اطلاعات پایه این مقاله مناسبه.
                      https://www.fairchildsemi.com/an/AN/AN-9012.pdf‎
                      موفق باشید.
                      من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

با سلام و تشکر بابت اطلاع رسانی و آموزش های با ارزش دوستان
                        یک سوالی در رابطه با ولتاژ کوره القایی داشتم.ممنون میشم کمکم کنید :rolleyes:
                        بنظرتون عملیه که ولتاژ اعمالی به کویل کوره القایی رو اول 24ولت بدم بعد اگه درست کار کرد (ماسفتای عزیزم نسوختن :cry ولتاژ رو 48 ولت کنم و به مدار دست نزنم!!!؟یا اینکه رزونانس مدار با تغییر ولتاژ منبع تغییر میکنه؟(احتمالا سوال ساده ای پرسیدم اما خب دیگه ما هم از این جا شروع کردیم :nerd
                        ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 4tan
                          با سلام و تشکر بابت اطلاع رسانی و آموزش های با ارزش دوستان
                          یک سوالی در رابطه با ولتاژ کوره القایی داشتم.ممنون میشم کمکم کنید :rolleyes:
                          بنظرتون عملیه که ولتاژ اعمالی به کویل کوره القایی رو اول 24ولت بدم بعد اگه درست کار کرد (ماسفتای عزیزم نسوختن :cry ولتاژ رو 48 ولت کنم و به مدار دست نزنم!!!؟یا اینکه رزونانس مدار با تغییر ولتاژ منبع تغییر میکنه؟(احتمالا سوال ساده ای پرسیدم اما خب دیگه ما هم از این جا شروع کردیم :nerd
                          ممنون
                          سلام
                          ابتدا بهتره امپدانس مدار تانک رو با محاسبه بدست بیارید وهمچنین فرکانس رزونانس رو. سپس با توجه به امپدانس و ولتاژ اعمال شده جریان رو اندازه گیری کنید و براحتی به ولتاژهای بالاتر برسید. همچنین اندازه گیری ولتاژ پیک توپیک روی خازنهای تانک رزونانسی هم مهمه.

دیدگاه

با سلام و ادب خدمت دوستان عزیز
                            من دانشجو هستم و برای پروژه ام باید یک کوره القایی بسازم و از لحاظ زمانی هم خیلی وقتم تنگه و تا یک ماه آینده باید تکمیلش کنم
                            سوالی داشتم از دوستان
                            هزینه ساخت یک کوره القایی با ظرفیت حدود یک کیلو چنده؟
                            با تشکر از تمامی دوستان
                            نوشته اصلی توسط Electronics Boy
                            سلام
                            کورهای القایی بهترین نتیجه رو زمانی میدن که سلف با خازنی که با هاش سری شده روی رزونانس قرار بگیره من کوره ای ساختم که با فرکانس تقریبا 40 کیلو هرتز در مدت کمتر از 10 ثانیه می تونه یه پیچگوشتی رو به طور کامل ذوب کنه البته من این کوره رو کاملا به طور اتفاقی ساختم چون داشتم روی درایور لامپهای متال هاید کار می کردم یه ترکیب Half Bridge با ماسفت بسته بودم که می بایست با یه خازن AC با ESR بسیار پایین روی فرکانس مرکزی قرار می گرفت زمانی که برای چندمین بار می خواستم مدار رو با برق شهر تست کنم (چون مدار رو به صورت گسسته بسته بودم ) متوجه نبودم که هسته فریت رو داخل قرقره قرار ندادم و در عوض یه پیچ گشتی ساعتی در داخل قرقره قراز گرفته بود به محض اتصال به شبکه (برای ایمنی از تماس مستقیم مدار با شبکه توی مسیر یه لامپ التهابی 300 واتی گذاشته بودم ) دیدم که از داخل قرقره داره بخار بلند میشه و چند ثا نیه بعد نوری که مرتبا در حال زیاد شدن بود باعث شد که فورا از برق جدا کنم ولی دیگه خیلی دیر شده بود چون پیچ گشتی به شکل غیر قابل توصیفی ذوب شده بود و قرقره هسته در اثر حرارت ناشی از ذوب اون
                            مچاله شده بود .

این باعث شد که بعدا مداری ببندم به صورت Full Bridge با IGBT که به شدت قدرتمندتر عمل میکنه ولی چون بیشتر از 20 کیلو هرتز نمی تونه کار کنه

نمی تونه سنگ اهن رو ذوب کنه چون برای این منظور فرکانسش کمه ولی قطعا اگر از خازنهای AC با ESR بسیار پایین و قابلیت گذر جریان بالا و از Power Mosfet با سرعت سویچینگ بالا استفاده بشه ..... زیاد حرفیدم شرمنده :bye

دیدگاه

من دانشجو هستم و برای پروژه ام باید یک کوره القایی بسازم و از لحاظ زمانی هم خیلی وقتم تنگه و تا یک ماه آینده باید تکمیلش کنم
                              سوالی داشتم از دوستان
                              با تشکر از تمامی دوستان

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                              شما درست مگویید ولی همانطر که گفته شد جریان باید خیلی بیشتر از اینها باشد و جهت بالا بردن جریان در ترانس تطبیق باید ولتاز ثانویه را بالا ببریدحدود 30 تا 50 ولت و اگر جریان به مقدار کافی نرسید سپس فرکانس را پایین اوردو درظمن سیم پیچ القا کننده نیز بین 2 تا 5 دور کافی است-در ضمن در فرکانسهای بالا این تلفات هیسترزیس فلز است که باعث ذوب ان میشود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alipourmo
                                سوالی داشتم از دوستان
                                با تشکر از تمامی دوستان
                                سلام
                                یک کیلو ذوب چه فلزی؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X