اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت درایور موتور براشلس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت درایور موتور براشلس

نوشته اصلی توسط azjaguar نمایش پست ها
    سلامت باشی ریفیق/ من از ماسفت p برای بخش قدرت استفاده نمیکنم یه درایور خفن صنعتی و روتین دارم طراحی میکنم که توی های ساید هم بتونم از ان چنل استفاده کنم تموم ک شد میذارم تو همین تاپیک
    موفق باشی دوست عزیز منتظر خبرهای خوب هستیم.
    جدیدترین ویرایش توسط alireza61sh2000; ۱۲:۴۵ ۱۳۹۸/۰۲/۰۱.

دیدگاه

;کلا این مدل موتورها جدا از نوع پالس
      BLDC و PMSM
      دو نوع کلی فیدبک دارن یک مدل سنسور لیشن ( با سنسور اثرهال)است ومدل دیگر بدون سنسور foc که مدل بدون سنسورش پیچیده تر می باشد مدل سنسور دار که توی فن های تجاری و موتور های تجاری استفاده میشه به خاطر ازانتر بودن وساده تر بودن بیشتر در موتور های که بصورت پک می باشند استفاده می شود این مدل از طریق سنسور اثرهال موقعیت روتور موتور و مقدار لغزش روتور محاسبه می شود و با توجه به ان سیگنال با ولتاژ مناسب به موتور تزریق می شود ولی در مدل بدون سنسور کار سخت تر می شود معمولا از طریق سه سنسور آمپر سنج آمپر هرفاز اسکن شده و با توجه به ولتاژ اعمالی و با محاسبه پارک موقعیت روتو محاسبه و مشخص میشه وطبق آن هر پالس برای هر فاز محاسبه و ارسال میشود در این نوع با توجه به محاسبات زیاد و سرعت بالای محاسبات باید میکرو سرعت بالای داشته باشه و همینطور سه عدد آمپر سنج سرعت بالا که موجب میشود مدار پیچده تر و گرانتر شود
      معمولا برای این مدل سنسورهای آمپر سنج را درون خوش تعبیه میکنن که که تشکیل میشود از مقاومت شنت و آپ امپ که توی مدارات قبلی دیده میشود
      این بحث درایور موتور های براشلس یک بحث به روز و رقابتی است چون باعث مصرف کمتر انرژی و بازده بهتر میشود اکثر شرکتهای به نام برای این مورد میکرو های خواص معرفی کردن و حتی نمونه برنامه و بردهای آموزشی مختلفی ارائه دادن.
      شرکت STM تا اونجایی که یادمه چندین برد آموشی با نقشه pdf مدار و فایل pcb به همراه نرم افزار های کمکی و نمونه برنامه برای سری های 407 و 205 و 103 ارائه کرده و همچنین توضیح کامل مداری، البته شرکتهای دیگه هم دیدم که چنین چیزهای دارن و لی شرکت stm و, nxp خیلی کامل تر بود مخصوصا stm
      برای دانلود میتونید توی سایت stm عضو بشید و کلمات کلیدی
      BLDC یا PMSM
      سرچ کنید بردهای مختلف آموزشی می بینید و میتونید با نرم افزارهای مخصوصش برنامه مد نظر تون را تولید کنید و همچنین pdf های مدارات را دانلود کنید
      امید وارم براتون مفید باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi8888 نمایش پست ها
        ;کلا این مدل موتورها جدا از نوع پالس
        BLDC و PMSM
        دو نوع کلی فیدبک دارن یک مدل سنسور لیشن ( با سنسور اثرهال)است ومدل دیگر بدون سنسور foc که مدل بدون سنسورش پیچیده تر می باشد مدل سنسور دار که توی فن های تجاری و موتور های تجاری استفاده میشه به خاطر ازانتر بودن وساده تر بودن بیشتر در موتور های که بصورت پک می باشند استفاده می شود این مدل از طریق سنسور اثرهال موقعیت روتور موتور و مقدار لغزش روتور محاسبه می شود و با توجه به ان سیگنال با ولتاژ مناسب به موتور تزریق می شود ولی در مدل بدون سنسور کار سخت تر می شود معمولا از طریق سه سنسور آمپر سنج آمپر هرفاز اسکن شده و با توجه به ولتاژ اعمالی و با محاسبه پارک موقعیت روتو محاسبه و مشخص میشه وطبق آن هر پالس برای هر فاز محاسبه و ارسال میشود در این نوع با توجه به محاسبات زیاد و سرعت بالای محاسبات باید میکرو سرعت بالای داشته باشه و همینطور سه عدد آمپر سنج سرعت بالا که موجب میشود مدار پیچده تر و گرانتر شود
        معمولا برای این مدل سنسورهای آمپر سنج را درون خوش تعبیه میکنن که که تشکیل میشود از مقاومت شنت و آپ امپ که توی مدارات قبلی دیده میشود
        این بحث درایور موتور های براشلس یک بحث به روز و رقابتی است چون باعث مصرف کمتر انرژی و بازده بهتر میشود اکثر شرکتهای به نام برای این مورد میکرو های خواص معرفی کردن و حتی نمونه برنامه و بردهای آموزشی مختلفی ارائه دادن.
        شرکت STM تا اونجایی که یادمه چندین برد آموشی با نقشه pdf مدار و فایل pcb به همراه نرم افزار های کمکی و نمونه برنامه برای سری های 407 و 205 و 103 ارائه کرده و همچنین توضیح کامل مداری، البته شرکتهای دیگه هم دیدم که چنین چیزهای دارن و لی شرکت stm و, nxp خیلی کامل تر بود مخصوصا stm
        برای دانلود میتونید توی سایت stm عضو بشید و کلمات کلیدی
        BLDC یا PMSM
        سرچ کنید بردهای مختلف آموزشی می بینید و میتونید با نرم افزارهای مخصوصش برنامه مد نظر تون را تولید کنید و همچنین pdf های مدارات را دانلود کنید
        امید وارم براتون مفید باشه
        مچکرم از راهنماییتون/ آمپر هر فاز اسکن میشه یا ولتاژش؟

امیرحسین ضیا

دیدگاه

در مدل foc مشخصات کامل موتور را به نرم افزار باید بدیم یا خود نرم افزار آن را محاسبه کنه مشخصات موتور شامل مقاومت روتور یا استاتور ظرفیت سلفی آن و توان و .... با توجه به اینکه مقاومت هر فاز در نرم افزار مشخصه اگر مقدار جریان هر فاز داشته باشیم از رابطه اهم مقدار ولتاژ آن بدست میاد و دیگه لازم نیست اونو اسکن کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi8888 نمایش پست ها
            در مدل foc مشخصات کامل موتور را به نرم افزار باید بدیم یا خود نرم افزار آن را محاسبه کنه مشخصات موتور شامل مقاومت روتور یا استاتور ظرفیت سلفی آن و توان و .... با توجه به اینکه مقاومت هر فاز در نرم افزار مشخصه اگر مقدار جریان هر فاز داشته باشیم از رابطه اهم مقدار ولتاژ آن بدست میاد و دیگه لازم نیست اونو اسکن کنیم
            شما حتما VESC رو باید دیده باشین و اپی که روی ویندوز نصب میشه که میاد تمامی این مشخصات(اینداکتنس هر فاز - مقاومت هر فاز و ..) رو بررسی میکنه.با توجه به اینکه خاصیت سلفی قطب ها حین تغییر وضعیت روتور به علت تغییر فاصله ی مگنت ها از سلف ها تغییر میکنه و ما با توجه به جریانی که هر قطب میکشه قراره پالس بعدی رو بدیم و جریان هم با توجه به تغییرات اینداکتنس تغییر میکنه(صلوات بفرس آقا) آیا این روش خطا نداره؟ میشه لطفا کمی دقیق تر مکانیسم الکترونیکی این روش رو توضیح بدین؟ در مورد روش Instaspin شنیدین؟
            VESC از stm32f40x استفاده میکنه/ برای نوشتن اپش برای ویندوز کسی بلده کاری کنه و راهنمایی کنه؟ ارتباط stm با ویندوز چجوریه؟ (تازه stm32 سفارش دادم بیاد دستم)
            جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۱۱:۵۳ ۱۳۹۸/۰۲/۰۲.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

بالاخره ESC اوپن سورس با اتمگا 328 رو تکمیل کرد دوست خوبمون!
              چنل یوتیوب : Electronoob
              لینک ویدیو در دیدعو https://www.dideo.ir/v/yt/VdkloigaxZo
              شماتیک+PCB + فرموار در چنل یوتیوب Electronoobs هست

امیرحسین ضیا

دیدگاه

بالاخره ESC اوپن سورس با اتمگا 328 رو تکمیل کرد دوست خوبمون!
                چنل یوتیوب : Electronoob
                لینک ویدیو در دیدعو https://www.dideo.ir/v/yt/VdkloigaxZo
                شماتیک+PCB + فرموار در چنل یوتیوب Electronoobs هست
                دوست عزیز این اسپید کنترل رو من پیشنهاد میکنم بسازید

همهچیش آماده و اپن سورس تحت فریمر SimonK بسیا ر فابل اطمینان. برای میکروکنترلر هم از mega8 استفاده کرده و ماسفت ها n چنل
                اندازه pcb ورژن جدیدش هم خیلی کوچک و در حد بند انگشت.

دیدگاه

این دوتا لینک هم شاید به دردتون بخوره

فایل های pcb رو هم که گذاشتن اگه نتونستید باز کنید اطلاع بدید از فرمت ایگل به آلتیوم براتون تبدل کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده نمایش پست ها
                    این دوتا لینک هم شاید به دردتون بخوره

فایل های pcb رو هم که گذاشتن اگه نتونستید باز کنید اطلاع بدید از فرمت ایگل به آلتیوم براتون تبدل کنم
                    سلام ریفیق. اینارو دیدم همرو فک کنم اوایل تاپیک هم توضی دادم راجبشون من این رو برای دوستانی گذاشتم که دنبال این بودن بک ای ام اف چیکار میکنه چون خودم اطلاعاتم کامل نبود در مورد تقسیم مقاومتی و ایناش این رو برا دوستان گذاشتم صد در صد سایمون کی و بی ال هلی چندین سرو گردن سرترن ولی خب اوپن سورس نیستن و دوستان نمیتونن کد هارو بررسی کنن.
                    چندین فرموار رو روی اتمگا هشت تست کردم و بخوبی بقیه ی esc های کمرشال کار میکنه (البته خب باید برین ببینین سازنده فت هارو چجوری درایور کرده و پین هارو اشتباه نزنین)
                    من دنبال یچیز تو مایه های vesc هستم/ میدونم تو این شرایط اقتصادی به صرفه نیست و اصلا ممکنه نشه بصورت عمده برای فروش عرضه کرد و کسی هم نخره حتی ولی علاقست
                    من دنبال یه درایور ۱۰ کیلو وات یا بیست کیلو واتم که دارم رو طراحی خودش و پی*سی بیش کار میکنم در حال حاضر هنگام برنامه نویسی هم یکم زور میزنم اگه نشد از دوستان کمک میگیرم یه کامپایلر خفن برای stm معرفی کنین/keil بهتره یا IAR؟ )
                    .
                    جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۱۰:۰۹ ۱۳۹۸/۰۲/۰۳.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام ریفیق. اینارو دیدم همرو فک کنم اوایل تاپیک هم توضی دادم راجبشون من این رو برای دوستانی گذاشتم که دنبال این بودن بک ای ام اف چیکار میکنه چون خودم اطلاعاتم کامل نبود در مورد تقسیم مقاومتی و ایناش این رو برا دوستان گذاشتم صد در صد سایمون کی و بی ال هلی چندین سرو گردن سرترن ولی خب اوپن سورس نیستن و دوستان نمیتونن کد هارو بررسی کنن.
                      چندین فرموار رو روی اتمگا هشت تست کردم و بخوبی بقیه ی esc های کمرشال کار میکنه (البته خب باید برین ببینین سازنده فت هارو چجوری درایور کرده و پین هارو اشتباه نزنین)
                      من دنبال یچیز تو مایه های vesc هستم/ میدونم تو این شرایط اقتصادی به صرفه نیست و اصلا ممکنه نشه بصورت عمده برای فروش عرضه کرد و کسی هم نخره حتی ولی علاقست
                      من دنبال یه درایور ۱۰ کیلو وات یا بیست کیلو واتم که دارم رو طراحی خودش و پی*سی بیش کار میکنم در حال حاضر هنگام برنامه نویسی هم یکم زور میزنم اگه نشد از دوستان کمک میگیرم یه کامپایلر خفن برای stm معرفی کنین/keil بهتره یا IAR؟ )
                      .
                      دیگه از این اپن سورس تر؟
                      tgy -- Open Source Firmware for ATmega-based Brushless ESCs - sim-/tgy

شاید برای بعضی از افراد اسمبلی نا ملموس باشه .
                      در رابطه با درایور گیت انواع مدارات مختلف رو میتونید با یه سرچ ساده پیدا کنید و منابع مختلف در این باره صحبت شده. برای کنترل گیت در توان های بالا هم یه مقاله دارم پیداش کردم براتون میفرستم مطالعه کنید .

دیدگاه

من قصد دارم تا یک مدار کنترل برای BLDC های تجاری 500 وات بسازم این موتورها دارای سنسور اثر هال با زاویه 120 درجه هستند. ولی هنوز دقیقا متوجه نشدم که مدار کنترل به چه صورتی عمل می کنه. آیا به این صورت هست که اول میاییم یک سیگنال PWM با فرکانس تقریبا 30 کیلو درست می کنیم و بعد به توجه به موقعیت روتور همین سیگنال PWM رو به ماسفت ها میدیم؟ یا نه فرق می کنه؟ در لحظه ی راه اندازی که سیگنالی از سنسورها نداریم به چه صورتی عمل می کنیم؟
                        گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
                        همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها
                          من قصد دارم تا یک مدار کنترل برای BLDC های تجاری 500 وات بسازم این موتورها دارای سنسور اثر هال با زاویه 120 درجه هستند. ولی هنوز دقیقا متوجه نشدم که مدار کنترل به چه صورتی عمل می کنه. آیا به این صورت هست که اول میاییم یک سیگنال PWM با فرکانس تقریبا 30 کیلو درست می کنیم و بعد به توجه به موقعیت روتور همین سیگنال PWM رو به ماسفت ها میدیم؟ یا نه فرق می کنه؟ در لحظه ی راه اندازی که سیگنالی از سنسورها نداریم به چه صورتی عمل می کنیم؟
                          سلام. اتفاقا با استفاده از سنسور اثر هال ما در لحظه ی راه اندازی موتور نیز موقیت روتور رو داریم(ولی در حالت سنسورلس که از BEMF فید بک میگیریم در لحظه راه اندازی باید نوعی پالس برای راه اندازی به موتور بدیم تا ارتباط برقرار بشه یعنی bemf ساخته بشه) فرکانس PWM بستگی به بار و اینداکتنس خواهد داشت برای بهینه شدن بهتر است از کمترین فرکانس ممکن استفاده کرد/ برای درایو ماسفت ها باید از درایور های ساید و لو ساید استفاده کرد زمان خاموش و روشن کردن سوییچ ها هم در شکل های بالا نسبت به موقعیت روتور گذاشتم/ در هفته های آتی (بعد کنکور) این پست گسترش خواهد یافت

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام دوستان عزیز

من چند روزیه گرفتار همین پروژه هستم .
                            دارم برای این موتور براشلس یک درایور دست ساز و کد میکرو اماده میکنم . چند روز اینده اموزش رو داخل سایت میزارم که شما هم استفاده کنید
                            راستی یادم رفت درایور ها هم دارم با ماسفت میسازم
                            البته این درایوره 3یا6تا ماسفت داره
                            ولی در هر صورت عالی میشه

انشالله کارم تموم شد برای شما (pcd درایور موتور و هگز میکرو / رو میزارم )
                            ------------------------------
                            هدف من از این پروژه:
                            A:
                            تست پورت های خروجی انواع درایور ها
                            نوشتن برنامه نویسی برای میکرو
                            B:
                            pcb برای درایور دست ساز
                            هزینه کم
                            اموزش برای کسایی که در سایت ECA هستند

----------------------------------------------------

اموزش در چند روز اینده ,داخل صفحه 4یا5گذاشته میشود .

جدیدترین ویرایش توسط رامین سالم ابادی; ۲۰:۲۵ ۱۳۹۸/۰۴/۱۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رامین سالم ابادی نمایش پست ها
                              سلام دوستان عزیز

من چند روزیه گرفتار همین پروژه هستم .
                              دارم برای این موتور براشلس یک درایور دست ساز و کد میکرو اماده میکنم . چند روز اینده اموزش رو داخل سایت میزارم که شما هم استفاده کنید
                              راستی یادم رفت درایور ها هم دارم با ماسفت میسازم
                              البته این درایوره 3یا6تا ماسفت داره
                              ولی در هر صورت عالی میشه

انشالله کارم تموم شد برای شما (pcd درایور موتور و برنامه میکرو/ رو میزارم )
                              ------------------------------
                              هدف من از این پروژه:
                              A:
                              تست پورت های خروجی انواع درایور ها
                              نوشتن برنامه نویسی برای میکرو
                              B:
                              pcb برای درایور دست ساز
                              هزینه کم
                              اموزش برای کسایی که در سایت ECA هستند

-------------------------------------------------

شروع اموزش: A

تست موتور :

خب دوستان من نصف شبی بلند شدم برای اموزش تست سیم های موتور(مشخص کردن 0و1 )
                              اول امدم پورت های موتور براشلس رو برسی کردم نتیجه جالبی هم بدست اوردم

[IMG][/IMG]
                              خیلی تمیز برنامه میکرو هم ردیف شد
                              البته من به دلیل اینکه قیمت موتور براشلس بالا هست از موتور cd rom استفاده میکنم

اماده کردن کد میکرو :

هنوز اماده نکردم!!!!

دوست عزیز این موتور یک موتور سنکرون محسوب میشه. بدون فید بک گیری به هیچ وجه نمیشه با بار زیاد بصورت بهینه راه اندازی کرد/ خدا قوت . بیشتر وقت رو بذار روی تحقیق در مورد فید بک گیری(البته از سنسور هال استفاده کنی خیلی راحت حتی با ایف هم میتونی برنامشو بنویسی)

امیرحسین ضیا

دیدگاه

خب الا ن چی گار کنم؟؟
                                کد میکرو هم اماده کرم
                                جدیدترین ویرایش توسط رامین سالم ابادی; ۰۱:۵۱ ۱۳۹۸/۰۴/۱۲.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X