هم سلام و هم درود خدمت اساتید
ابتدا خدمتتان عرض کنم خازن الکترولیت 100 ولت نداشتم 50 ولت گذاشتم چون دیدم تو مدار مشابه استفاده کرده بودن، یه پل دیود DB107 یک آمپر هم استفاده کردم بجا 4 تا دیودهای جداگانه چون اونم شبی دمه دست نداشتم
1- وقتی خروجی به مدار وصل نیست اتلاف توان رو بصورت حرارت در سمت dc میتوان به راحتی حس کرد اما سئوال اینه که چرا مقاومت R2 در ورودی بیشتر از سایر مقاومتها داغ میشود!
مجبور شدم بکنم 2 وات تا نسوزند وقتی به خروجی وصل نیست.
2- یک رگولاتور lm,317 گذاشتم تو خروجی ;کردمش 1.5 ولت و دادم به یک ساعت رومیزی که باطری قلمی 1.5 ولت میخورد و باطریش تموم شده بود و من حتما میخواستم کار کنه بدون اینکه خودمو جمع کنم برم باطری بخرم تا فردا
ساعت راه افتاد و من مملو از حس نیکلا تسلا بودن بودم که بعد از دقایقی خازن الکترولیت سمت dc با اینکه پلاریته رو رعایت کرده بودم باد کرد و ترکید، چه ترکیدنی!!!طوری که داداشم از اتاق بغل از دل خواب پرید فکر کرد تیراندازیه
به راستی چرا !!!؟؟؟
خازن معمولا بر اثر پلاریته معکوس یا ولتاژ بیش از حد میترکه اما من هم پلاریته رو رعایت کرده بودم هم اضافه ولتاژی در کار نبود !!!
ساعت رومیزی رو یه قلمی 1.5 ولت میندازی توش چندین و جچند ماه کارمیکنه بدبخت با یه عقربه زپرتی ثانیه شمارش که دایم کاره جریانش کجا بود که بگیم زیاد جریان کشیده!!!!
دلیل گذاشتن این پست بیشتر بحث ترکیدن خازنش بود که تو پستهای مشابه قبل ندیدم.
سپاس از یاری شما.
دیدگاه